Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 3:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Ja wiem dokładnie ilu wymiarów i jakiego modelu Wielkiego Wybuchu trzymają się kurczowo wbrew logice Ewolucjoniści. Więc to tym bardziej jest samo sedno różnicy tych `klimatów`.

Wt wrz 22, 2009 16:22

Ja wiem dokładnie ilu wymiarów i jakiego modelu Wielkiego Wybuchu trzymają się kurczowo wbrew logice Ewolucjoniści. Więc to tym bardziej jest samo sedno różnicy tych `klimatów`.

A co mają ewolucjiniści do teori Wielkiego Wybuchu?

Wt wrz 22, 2009 17:49
zbanowana na stałe

Jeżeli nie wiesz to `nie będę wywoływał wilka z lasu`.

Wt wrz 22, 2009 18:04

frater wybacz ale zaczynasz bredzić od rzeczy. Uzurpować ewolucjinistą wspólne błędne stanowisko na temat wymiarów wszechświata?

To jest totalnie pokiełbasione, weź się ogarnij!!

Wt wrz 22, 2009 18:19

Jeżeli nie wiesz to `nie będę wywoływał wilka z lasu`.

Czyli mam rozumieć, że jak będziemy wiedzieć co ma wspólnego TE z WW to będzie to dla Ciebie, drogi Fraterze, jakimś zagrożeniem? :)

Wt wrz 22, 2009 19:34
zbanowana na stałe

To oznacza to, że jeżeli Ci co są Ewolucjonistami ateistycznymi , a nie posiadają tej wiedzy - to ja nie zamierzam być ich nauczycielem w wątkach, o których nie mają `bladego` pojęcia.

Także argumentacja moja mija się z celem, bo i komu mam ją przekazywać - Studentowi, który `dryfuje niemalże w 100% na moich falach`, czy Innym Wierzącym, którzy wszystko mają poukładane po swojemu i nie jest moim celem Im tego burzyć.

Więc skupię się na wątkach typowo `miękkich`, za prośbą Kolegi Dawidowskiego.[/list]

Wt wrz 22, 2009 20:52

Więc skupię się na wątkach typowo `miękkich`, za prośbą Kolegi Dawidowskiego

Czyli o wątkach związanych z tematem, drogi Fraterze? :) O WW mogę porozmawiać, ale w innym temacie, ten chyba nie jest o WW :)
Pozdrawiam

Śr wrz 23, 2009 7:50

Ja wiem dokładnie ilu wymiarów i jakiego modelu Wielkiego Wybuchu trzymają się kurczowo wbrew logice Ewolucjoniści.
Jestem ewolucjonistą. Wytłumacz mi, jakiego to modelu Wielkiego Wybuchu trzymam się wbrew logice.

Mam też paru przyjaciół ewolucjonistów. Jakiego modelu WW oni (wbrew logice) się trzymają? Mówisz, ze wiesz.

Odpowiedź na te pytania będzie bardziej na temat niż wcześniejsze kilkadziesiąt postów, faktycznie odnosząc sie do ewolucjonistów.

Śr wrz 23, 2009 8:09
zbanowana na stałe

Na forum podejmę `miękkie` wątki, a na PW Ci odpowiem.

Różnice są proste i konkretne. My we Wszystkim widzimy Konstruktora - BOGA, Oni tłumaczą sobie jakimś zjawiskiem po czym twierdzą, że nie wiedzą dlaczego coś się stało. Czyli `masło maślane`.

Tłumaczenie tego Tu na forum w moim odczuciu jest szkodliwe, gdyż jak zdążyłem się zorientować nawet niektórzy Moderatorzy mają to poukładane mniej fizycznie i nie zamierzam burzyć Im światopoglądu.

Normalną sprawą jest, że często prowadzę dyskusję w tle na różnych PW.

Ja nie poszukuję tu własnej chwały i `nie stanowi` jeżeli uznacie mnie za `ograniczonego`.

Śr wrz 23, 2009 10:28

Zatem fraterze wszyscy tacy ateiści są mądrzejsi od Ciebie, bo wiedzą przynajmniej, że nie wiedzą, a Ty nawet tego nie wiesz :)

Śr wrz 23, 2009 11:12

frater napisał(a):
Ja wiem dokładnie ilu wymiarów i jakiego modelu Wielkiego Wybuchu trzymają się kurczowo wbrew logice Ewolucjoniści.
Jestem ewolucjonistą. Wytłumacz mi, jakiego to modelu Wielkiego Wybuchu trzymam się wbrew logice.

Mam też paru przyjaciół ewolucjonistów. Jakiego modelu WW oni (wbrew logice) się trzymają? Mówisz, ze wiesz.

Odpowiedź na te pytania będzie bardziej na temat niż wcześniejsze kilkadziesiąt postów, faktycznie odnosząc sie do ewolucjonistów.

Wtłaczanie kolejnych wymiarów do obecnych trzech jest jak najbardziej nielogiczne. Możemy zaobserwować świat jedynie w postaci trójwymiarowej. Nawet jeśli istnieją nie mamy na to żadnych dowodów. Teoria WW zakłada powstanie wszechświata z dziesięciowymiarowego tworu. Jest to jak najbardziej nielogiczne bo niby czym miały by być kolejne wymiary? To czysta fikcja literacka . Celowo piszę literacka bo naukowych dowodów na istnienie kolejnych wymiarów brak. Nie ma sensu mnożyć wymiarów, ponad potrzebę.

Śr wrz 23, 2009 15:08

@r4dz10

Staram się wszystko tłumaczyć dosyć obrazowo i wcale Cię nie ignoruję. Nawet OTW postaram się wytłumaczyć bardzo obrazowo, co będzie mocnym jej spłyceniem ( i mam nadzieję, że nie będę balansował na granicy logiki, ale będzie to wiedza przyswajalna i łatwo się ja zakodowuje w pamięci), ale zrozumiałym nawet dla młodych ludzi.

W razie mojej nieskuteczności poproszę ewidentnie znającego fizykę Wiecznego_Studenta o bardziej obrazowy wywód.

Byśmy `panicznie` :) nie bali się dyskutować o Tamtym Świecie chciałbym zaproponować przeczytanie, także Moderatorom

Encykliki Jana Pawła II Wiara i rozum (Fides et ratio)

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP ... tio_0.html

:)

tak czy siak, odpowiedzi nie otrzymałem.

Śr wrz 23, 2009 15:19
zbanowana na stałe

Wycieczki po Niebie z przewodnikiem ;)

Śr wrz 23, 2009 16:12

Widzę, że fraterowi się skończyła wena, a szkoda, bo dużo pytań, a mało wniosków.

Śr wrz 23, 2009 16:21
zbanowana na stałe

http://w278.wrzuta.pl/audio/aOSU0FNkC8W ... 23.11.2008

Posłuchajcie na początek kazania o. Johna Bashobora.

Małymi krokami powiem więcej, natomiast rewolucji nie chcę zrobić.

Kościół Katolicki jest Charyzmatyczny.

Jako, że nie muszę już Wierzyć w tamten Świat bo wiem że istnieje, staram się to możliwie wielu osobom przekazać w sposób namacalny.

Śr wrz 23, 2009 16:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Następna strona