|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Radaromontis
|
Niestety, wieczny studencie, wielu chrześcijan nie interesują sprzeczności. Jeśli w biblii jest napisane, że bóg zrobił koło, które jednocześnie było kwadratem - to tak było, nie mają znaczenia sprzeczności: bynajmniej ja się z takimi chrześcijanami spotykam...
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
| So mar 22, 2008 11:00 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
Radaromontis napisał(a): Niestety, wieczny studencie, wielu chrześcijan nie interesują sprzeczności. Jeśli w biblii jest napisane, że bóg zrobił koło, które jednocześnie było kwadratem - to tak było, nie mają znaczenia sprzeczności: bynajmniej ja się z takimi chrześcijanami spotykam...
To taki buddyzm zen ze swoimi koanami to dopiero musi być dla Ciebie koszmar - ze sprzeczności logicznych zrobiono tu podstawę nauczania
@wieczny_student - kombinujesz podobnie do mnie
viewtopic.php?p=191668#191668
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| So mar 22, 2008 12:01 |
|
 |
|
Zencognito
|
filippiarz napisał(a): To taki buddyzm zen ze swoimi koanami to dopiero musi być dla Ciebie koszmar - ze sprzeczności logicznych zrobiono tu podstawę nauczania 
Dobra dobra, zostawmy koany w spokoju bo to jest o wiele większa sprawa niż płytkie wyobrażenie do którego je sprowadzili ludzie na zachodzie pod wpływem książek, myśląc że klasną w dłonie i rozwiązali koan.
|
| So mar 22, 2008 12:19 |
|
|
|
 |
|
wieczny_student
|
Radaromontis napisał(a): nie mają znaczenia sprzeczności: bynajmniej ja się z takimi chrześcijanami spotykam...
Bynajmniej nie rozumiesz co oznacza słowo "bynajmniej".
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
| So mar 22, 2008 12:59 |
|
|
|