Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 6:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna strona
 Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów? 
Autor Wiadomość

Epikuros dowody z dogmatyki są poparte autorytetem Ducha Świętego.
Są wiarygodne dla ludzi wiary .
Myślałem że jesteś katolikiem.
Porównywanie wiary do bajek jest nienamiejscu i obraża moje uczucia religijne.

Nie drogi Metanojo, nie są to nawet dowody z dogmatyki poparte autorytetem Ducha Świętego, a jedynie dowody z interpretacji Metanoji.

A Twoje dogmatyczne zwalczanie naukowych dowodów obraża moje uczucia intelektualne :)

Poza tym nawet jeśli byłby to dowód z jakiejkolwiek dogmatyki, to nie jest obiektywny - więc nie ma żadnej mocy - jak dowód może być oparty o wiarę czyli coś bez dowodu?

Cytuj:
Ludzie chorójuący na psychozy nie wierzą w swoje urojenia dobrowolnie i świadomie.

A skąd pewność, że Ty jesteś zdrowy? Ludzie chorzy też nie dopuszczaja do siebie możliwości choroby psychicznej, a zaakceptowanie tego faktu jest pierwszym krokiem do leczenia.

Cytuj:
Prosze o więcej szacunku dla ludzi chorujących psychicznie.

Gdzie okazałem jego brak?

Cytuj:
Stosunek jednostek i społeczeństw do ludzi chorujących umysłowo stanowi o ich wielkości lub prymitywności i prostatctwie.
Widze że masz małe pojęcie nt. chorób psychiatrycznych.

Chorób psychicznych - skad widzisz, że mam małe pojęcie? Coś się tak tych chorób przyczepił?

Cytuj:
TE jest naciągana i przeczy racjonalizmowi .
Poczytam artykuły obalające ewolucje naukowo i napisze tu conieco.

Racjonalizm jest podwaliną TE więc nie bredź :)

Pierw przeczytaj sobie w książce od biologii pierwna czym TE polega. Zanim zaczniesz skakać naucz się raczkować ;)

Pn wrz 07, 2009 19:14

Teoria ewolucji jest próbą naukowego wytłumaczenia powstania człowieka i innych organizmów. Niestety na razie nie ma dowodów jakoby organizmy powstały dzięki ewolucji . Ewolucja obserwuje przystosowywanie już istniejących organizmów do zmieniających się warunków środowiskowych , jednak nie odpowiada na pytanie jak powstały te organizmy . Nie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego

Póki co ewolucja nie tłumaczy niczego , prócz tego, że świat jest piękny i zmienny, a to przecież wiemy .

Pn wrz 07, 2009 19:33

Epikuros
Ludzie chorójuący na psychozy nie wierzą w swoje urojenia dobrowolnie i świadomie.
Prosze o więcej szacunku dla ludzi chorujących psychicznie.
Stosunek jednostek i społeczeństw do ludzi chorujących umysłowo stanowi o ich wielkości lub prymitywności i prostatctwie.
Widze że masz małe pojęcie nt. chorób psychiatrycznych.
TE jest naciągana i przeczy racjonalizmowi .
Poczytam artykuły obalające ewolucje naukowo i napisze tu conieco.

Nie obalisz naukowo ewolucji. Najpierw musiałbyś ja zrozumieć, na co się nie zanosi ;-). Daruj sobie te pisaninę, ani sensu ani ładu ani składu w niej. jeśłi to forma jakies psychoterapii to też nie tu na nia miejsce.

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Pn wrz 07, 2009 20:10

Teoria ewolucji jest próbą naukowego wytłumaczenia powstania człowieka i innych organizmów. Niestety na razie nie ma dowodów jakoby organizmy powstały dzięki ewolucji

Sewerynku troszkę się gubisz. Organizmy nie powstały dzięki ewolucji - pierwszy organizm (mam tutaj na myśli smaoreplikujący się łańcuch) z innego powodu :)

Cytuj:
Ewolucja obserwuje przystosowywanie już istniejących organizmów do zmieniających się warunków środowiskowych , jednak nie odpowiada na pytanie jak powstały te organizmy .

Dokładnie i tutaj masz rację - nie wiem jednak skąd to pouczenie skoro to wszystko dla ewolucjonistów jest jasne :)

Cytuj:
ie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego

Ależ oczywiście, że odpowiada i jest to podstawa TE. Dlaczego tak bredzisz?

konkurencja+zmienne warunki= dobór naturalny
dobór naturalny+zmiany = ewolucja

Pn wrz 07, 2009 22:24

Teoria ewolucji jest próbą naukowego wytłumaczenia powstania człowieka i innych organizmów. Niestety na razie nie ma dowodów jakoby organizmy powstały dzięki ewolucji

Sewerynku troszkę się gubisz. Organizmy nie powstały dzięki ewolucji - pierwszy organizm (mam tutaj na myśli smaoreplikujący się łańcuch) z innego powodu :)

Cytuj:
Ewolucja obserwuje przystosowywanie już istniejących organizmów do zmieniających się warunków środowiskowych , jednak nie odpowiada na pytanie jak powstały te organizmy .

Dokładnie i tutaj masz rację - nie wiem jednak skąd to pouczenie skoro to wszystko dla ewolucjonistów jest jasne :)

Cytuj:
ie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego

Ależ oczywiście, że odpowiada i jest to podstawa TE. Dlaczego tak bredzisz?

konkurencja+zmienne warunki= dobór naturalny
dobór naturalny+zmiany = ewolucja

Pn wrz 07, 2009 22:27
zbanowana na stałe

Jako człek prosty zapytam fachowców od ewolucji;

od kiedy człowiek (homo sapiens) żyje na ziemi jako?

Pn wrz 07, 2009 22:47

Nie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego

Seweryn to w temacie ewolucji jest tak gdzieś... przed Darwinem.

Pn wrz 07, 2009 22:47
zbanowana na stałe

Pn wrz 07, 2009 22:49

Jeśli pytanie miało na celu uzyskać odpowiedź na pytania kiedy pojawił się homo sapiens, to dokładnej odpowiedzi nie ma - można jedynie podać jakiś przedział czasowy - jednak i tak wątpliwie dokładny

Pn wrz 07, 2009 22:54

Żyje na ziemi jako?
Jako co?

Pn wrz 07, 2009 22:54
zbanowana na stałe

Pn wrz 07, 2009 22:56
zbanowana na stałe

Pn wrz 07, 2009 22:57

mniej więcej, na bazie wykopalis?

na bazie wykopalisk można podać jedynie jako pewnik najpóźniejszą datę wystepowania homo sapiens (a i tak tylko w pewnym przybliżeniu)

Pn wrz 07, 2009 22:58

oczywiście jako ssak. bez skrzydeł.

a jako ssak homo sapiens istniał od kiedy istniał ;)

Pn wrz 07, 2009 22:59
zbanowana na stałe

Pn wrz 07, 2009 22:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Następna strona