Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów?
Autor |
Wiadomość |
Epikuros
|
Cytuj: Epikuros dowody z dogmatyki są poparte autorytetem Ducha Świętego. Są wiarygodne dla ludzi wiary . Myślałem że jesteś katolikiem. Porównywanie wiary do bajek jest nienamiejscu i obraża moje uczucia religijne. Nie drogi Metanojo, nie są to nawet dowody z dogmatyki poparte autorytetem Ducha Świętego, a jedynie dowody z interpretacji Metanoji. A Twoje dogmatyczne zwalczanie naukowych dowodów obraża moje uczucia intelektualne  Poza tym nawet jeśli byłby to dowód z jakiejkolwiek dogmatyki, to nie jest obiektywny - więc nie ma żadnej mocy - jak dowód może być oparty o wiarę czyli coś bez dowodu? Cytuj: Ludzie chorójuący na psychozy nie wierzą w swoje urojenia dobrowolnie i świadomie. A skąd pewność, że Ty jesteś zdrowy? Ludzie chorzy też nie dopuszczaja do siebie możliwości choroby psychicznej, a zaakceptowanie tego faktu jest pierwszym krokiem do leczenia. Cytuj: Prosze o więcej szacunku dla ludzi chorujących psychicznie. Gdzie okazałem jego brak? Cytuj: Stosunek jednostek i społeczeństw do ludzi chorujących umysłowo stanowi o ich wielkości lub prymitywności i prostatctwie. Widze że masz małe pojęcie nt. chorób psychiatrycznych. Chorób psychicznych - skad widzisz, że mam małe pojęcie? Coś się tak tych chorób przyczepił? Cytuj: TE jest naciągana i przeczy racjonalizmowi . Poczytam artykuły obalające ewolucje naukowo i napisze tu conieco.
Racjonalizm jest podwaliną TE więc nie bredź
Pierw przeczytaj sobie w książce od biologii pierwna czym TE polega. Zanim zaczniesz skakać naucz się raczkować 
_________________ MÓJ BLOG
|
Pn wrz 07, 2009 19:14 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Teoria ewolucji jest próbą naukowego wytłumaczenia powstania człowieka i innych organizmów. Niestety na razie nie ma dowodów jakoby organizmy powstały dzięki ewolucji . Ewolucja obserwuje przystosowywanie już istniejących organizmów do zmieniających się warunków środowiskowych , jednak nie odpowiada na pytanie jak powstały te organizmy . Nie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego
Póki co ewolucja nie tłumaczy niczego , prócz tego, że świat jest piękny i zmienny, a to przecież wiemy .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn wrz 07, 2009 19:33 |
|
 |
Leontodon
|
Metanoja napisał(a): Epikuros Ludzie chorójuący na psychozy nie wierzą w swoje urojenia dobrowolnie i świadomie. Prosze o więcej szacunku dla ludzi chorujących psychicznie. Stosunek jednostek i społeczeństw do ludzi chorujących umysłowo stanowi o ich wielkości lub prymitywności i prostatctwie. Widze że masz małe pojęcie nt. chorób psychiatrycznych. TE jest naciągana i przeczy racjonalizmowi . Poczytam artykuły obalające ewolucje naukowo i napisze tu conieco.
Nie obalisz naukowo ewolucji. Najpierw musiałbyś ja zrozumieć, na co się nie zanosi  . Daruj sobie te pisaninę, ani sensu ani ładu ani składu w niej. jeśłi to forma jakies psychoterapii to też nie tu na nia miejsce.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Pn wrz 07, 2009 20:10 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Teoria ewolucji jest próbą naukowego wytłumaczenia powstania człowieka i innych organizmów. Niestety na razie nie ma dowodów jakoby organizmy powstały dzięki ewolucji Sewerynku troszkę się gubisz. Organizmy nie powstały dzięki ewolucji - pierwszy organizm (mam tutaj na myśli smaoreplikujący się łańcuch) z innego powodu  Cytuj: Ewolucja obserwuje przystosowywanie już istniejących organizmów do zmieniających się warunków środowiskowych , jednak nie odpowiada na pytanie jak powstały te organizmy . Dokładnie i tutaj masz rację - nie wiem jednak skąd to pouczenie skoro to wszystko dla ewolucjonistów jest jasne  Cytuj: ie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego
Ależ oczywiście, że odpowiada i jest to podstawa TE. Dlaczego tak bredzisz?
konkurencja+zmienne warunki= dobór naturalny
dobór naturalny+zmiany = ewolucja
|
Pn wrz 07, 2009 22:24 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Teoria ewolucji jest próbą naukowego wytłumaczenia powstania człowieka i innych organizmów. Niestety na razie nie ma dowodów jakoby organizmy powstały dzięki ewolucji Sewerynku troszkę się gubisz. Organizmy nie powstały dzięki ewolucji - pierwszy organizm (mam tutaj na myśli smaoreplikujący się łańcuch) z innego powodu  Cytuj: Ewolucja obserwuje przystosowywanie już istniejących organizmów do zmieniających się warunków środowiskowych , jednak nie odpowiada na pytanie jak powstały te organizmy . Dokładnie i tutaj masz rację - nie wiem jednak skąd to pouczenie skoro to wszystko dla ewolucjonistów jest jasne  Cytuj: ie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego
Ależ oczywiście, że odpowiada i jest to podstawa TE. Dlaczego tak bredzisz?
konkurencja+zmienne warunki= dobór naturalny
dobór naturalny+zmiany = ewolucja
|
Pn wrz 07, 2009 22:27 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Jako człek prosty zapytam fachowców od ewolucji;
od kiedy człowiek (homo sapiens) żyje na ziemi jako?
|
Pn wrz 07, 2009 22:47 |
|
 |
Witold
|
Seweryn napisał(a): Nie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego
Seweryn to w temacie ewolucji jest tak gdzieś... przed Darwinem.
|
Pn wrz 07, 2009 22:47 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
dla co poniektórych tylko ssak?
|
Pn wrz 07, 2009 22:49 |
|
 |
Epikuros
|
frater napisał(a): Jako człek prosty zapytam fachowców od ewolucji;
Jeśli pytanie miało na celu uzyskać odpowiedź na pytania kiedy pojawił się homo sapiens, to dokładnej odpowiedzi nie ma - można jedynie podać jakiś przedział czasowy - jednak i tak wątpliwie dokładny
|
Pn wrz 07, 2009 22:54 |
|
 |
Witold
|
frater napisał(a): Jako człek prosty zapytam fachowców od ewolucji;
Żyje na ziemi jako?
Jako co?
|
Pn wrz 07, 2009 22:54 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
mniej więcej, na bazie wykopalis?
|
Pn wrz 07, 2009 22:56 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
oczywiście jako ssak. bez skrzydeł.
|
Pn wrz 07, 2009 22:57 |
|
 |
Epikuros
|
frater napisał(a): mniej więcej, na bazie wykopalis?
na bazie wykopalisk można podać jedynie jako pewnik najpóźniejszą datę wystepowania homo sapiens (a i tak tylko w pewnym przybliżeniu)
|
Pn wrz 07, 2009 22:58 |
|
 |
Epikuros
|
frater napisał(a): oczywiście jako ssak. bez skrzydeł.
a jako ssak homo sapiens istniał od kiedy istniał 
|
Pn wrz 07, 2009 22:59 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Poproszę  .
|