|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lolnik1
|
 Uratowalem człowieka
Dzisiaj miałem się spotkać z kolegą w drodze usłyszałem głos obróciłem się i widze starego człowieka podbiegłem do niego i zapytalem się co się stało odparł że wogóle nie może chodzić przytrzymałem go i powiedziałem że zadzwonie po pogotowie spróbowaliśmy troche podejść ale nie mógl chodzić wogole.  Student podbiegł ze swoją dziewczyną.
Przytrzmał go i powiedział ze mam zadzwonić po pogotowie zadzwoniłem rozmowa z ta co przyjumje zgłoszenia trwała okolo 2 minut. Podtrzymywaliśmy na duchu dziadka bo go to tak bardzo bolało szkoda mi go bylo. dziewczyna tego studenta podjechała samochodem a dziadek usiadł w samochodzie.
Zauważyłem karetke to machałem ręką. Podjechali i zabrali dziadka.
Student mnie poklepał po plecach i powiedzial ze teraz moge isc.
Myśle że Bóg nas testuje czy damy rade czy wytrwwamy i takie tam czy jestesmy dobrzy Bo poprzedni test miałem w Grecji ... jak rodzice byli ... pijani  sami mama kak byla pijana sama sie przyznala ze zal jej ze mam nieodpowiedzialnych rodzicow. Szlismy po ciemku poboczem a oni pijani i usmiechnieci a ja zapłakany.
Ale jestem z siebei dumny ze uczynilem dobry uczynek
Dziekuje za wysluchanie[/b]
|
Pn sie 04, 2008 15:13 |
|
|
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Dzielny chłopak, brawissimo.
Też kiedyś uratowałem człowieka. Palilłem haszysz pod szpitalem, kiedy podbiegl do mnie chłopiec z wieścią,że jakiś pensjonariusz w złej kondycji uciekł ze szpitala. Dogoniłem go i uratowałem kiedy zaniemógł, choć w sumie zapewne zaniemógł z mojej winy, albowiem go goniłem. Zdarza się. Innym razem uratowałem również moją pijaną mame, zapewniając jej pomoc medyczną co nie było łatwe,albowiem w tym wypadku byłem pod wpływem LSD. Ale dałem rade. Wogóle jakoś czesto,kiedy zażywam jakichś nielegalnych substancji psychoaktywnych,przydazra mi się komuś pomagać. Ostatnio znów zjarany ratowałem jakiegoś człowieka znalezionego w lesie, co do którego dodatkowo wkręciło mi sie że uderzył go piorun,choć chyba zwyczajnie zasłabł. Pozro.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Pn sie 04, 2008 15:27 |
|
 |
lolnik1
|
czemu usuneliscie post idioty?
|
Pn sie 04, 2008 18:11 |
|
|
|
 |
WIST
|
Tu wogóle jest temat do dyskusji? Bo fajnie że komuś pomogłeś, ale o czym tu dyskutować? Ja też moge napisac o moich dzisiejszych zakupach, no ale czy wszyscy muszą sobie tym zawracac głowę?
Dobrze zrobiłeś, ale może nie dopisuj sobie do tego ideologii, a to Bóg testuje, a to wszystko pewnie było zaplanowane od początku świata. Już bez przesady.
|
Pn sie 04, 2008 18:15 |
|
 |
lolnik1
|
tyle ze to nei jest takie wydarzenie jak pojscie do sklepu tylko pomoc blizniemu 
|
Pn sie 04, 2008 18:24 |
|
|
|
 |
No
|
Wątpię żeby Bóg kazał twoim rodzicom się upić.
|
Pn sie 04, 2008 18:26 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Nie byłbym taki pochopny. To może być naprawdę Bóg. Tak jak pisałem-mi być może daje przy takich okazjach znak,że powinieniem zażywać narkotyki,albowiem dobrze robią mi na refleks i empatię. Szczerze mówiąc, chyab nigdy nie uratowałem nikogo na 'trzeźwo' . Nawet wypadnięte z gniazda wiewiórki znajduję w lesie wracając z poszukiwan nielegalnych grzybów halucynogennych. Ot co.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Pn sie 04, 2008 18:27 |
|
 |
WIST
|
Fajnie, ale z całym szacunkiem i zachętą do pomocy innym, pochwałą za dobry uczynek, nie zrobiłeś czegoś aż tak nadzwyczajnego aby musieć to umieszczać na forum, czyli miejscu dyskusji. A tutaj nie widzie do takowej powodu. Nie widze też sensu, jak już to pisałem, tworzyć wokół tego jednego wydarzenia jakiejś ideologii, a może i liczyć że to wydarzenie zmieni Twoje życie. Nie widze sensu w tym aby każdemu dobremu czynowi przypisywać próbę od Boga. Żyjemy na świecie nie po to aby ulegać ciągłym próbom, ale aby odnaleźć i dojśc do Boga. No ale pozostawiam to już Twemu osądowi.
|
Pn sie 04, 2008 20:04 |
|
 |
lolnik1
|
Dobra temat do zamkniecia chcialem wam przekazac co przeżyłem  .
|
Pn sie 04, 2008 20:07 |
|
 |
WIST
|
Super, ale to nie blog. Tylko o to prosze abyś to zapamiętał.
|
Pn sie 04, 2008 20:12 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|