Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 1:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Boże czy pochwalasz jakiekolwiek wojny 
Autor Wiadomość

Post Boże czy pochwalasz jakiekolwiek wojny
Putin to człowiek wierzący ,dlaczego dzisiaj rozpoczęła się wojna ,wystarczyłoby ,żeby wydał rozkaz wycofania swoich wojsk i po sprawie

Pt sie 08, 2008 19:04

Putin nie jest już prezydentem... katolikiem też raczej nigdy nie był

Pt sie 08, 2008 19:13

Wszystkie religie monoteistyczne wielkie uznają tego samego Boga,
i jeszcze jedno wam powiem od razu na wstępie ,kilka razy mówiłem tu o islamie i za każdym razem zostałem wyśmiany albo nawet szanowny pan WIST kasował moje posty ,
JEŻELI IRAN ZOSTANIE PRAWDOPODOBNIE W TYM ROKU ZNISZCZONY TO ALBO BÓG DO TEGO DOPUŚCI I W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI ZABIERZE DO SIEBIE SWOICH NAJWIERNIEJSZYCH WYZNAWCÓW CZYLI IRAŃCZYKÓW ALBO WSZYSCY JESTEŚCIE KŁAMCAMI ALBO NIE MÓWICIE PRAWDY I JESTĘSCIE OSZUKIWANI NIE WIEM PRZEZ KOGO I W JAKIM CELU

Pt sie 08, 2008 19:16

http://www.holocaust-history.org/short- ... er-480.jpg

Spójrzcie na tą twarz i niech wierzący odpowie mi kogo widzi ,
dobrego człowieka czy złego ,jedna konkretna odpowiedz ,albo innaczej szatan czy po stronie Boga

Pt sie 08, 2008 19:27

oszukuja samych siebie.
!!! JEZELI JEDNOSTKA W SIEBIE NIE UWIERZY TO ZAWSZE BEDZIE POTRZEBOWAC ZWIERZCHNIKA!!
(kogos kto w imieniu dobra wiekszosci skrzywdzi mniejszosc)

Pawel25 to jest walka z wiatrakami. (ja sobie odpuscilem)
Masochiści czerpią radosc z bólu

Pt sie 08, 2008 19:28

Nie wiem kto kogo oszukuje ,ale ktoś kogoś na pewno ,bo to wszystko ma jakiś sens ale jest tyle rzeczy ,które nie trzymają sie kupy ,że trudno to przyjąć

Pt sie 08, 2008 19:32

Nie wiem kto kogo oszukuje ,ale ktoś kogoś na pewno ,bo to wszystko ma jakiś sens ale jest tyle rzeczy ,które nie trzymają sie kupy ,że trudno to przyjąć

Na przykład co niektóre twoje wypowiedzi.

Zanim zaczniesz wypisywać jakieś bzdury o jakiejś wojnie, to najpierw zorientuj się o co w tych konfliktach chodzi.

Pt sie 08, 2008 19:48
zbanowany na stałe

Wszystkie religie monoteistyczne wielkie uznają tego samego Boga,

eeee chyba nie.
w którego np wierzą muzyłmanie?
albo żydzi?
albo katolicy?

Pt sie 08, 2008 21:31

Pawełku Twoje bzdury z przyjemnością zawsze wykasuje. Nigdy nie pojmiesz dlaczego, pozostaje mi się modlić za Ciebie, abyś jednak to pojął.

Pawełek nie przyjmuje rozsądnej arguemntacji, Pawełek na prawo i lewo rzuca oskarżenia że wszyscy kłamią, oszukują, Pawełek ma objawienie i nikt poza nim nie ma racji, Pawełek nie rozumie co się do niego mówi, nie pojmuje że zbawienie jest za wiarę i wypływające z niej uczynki, Pawełek myśli że bycie dobrym wystarczy, no ale z Pawełkiem się dogadać nie da bo on żyje w innym świecie i Bóg jeden wie jakimi i skąd zasadami się kieruje. Itd. Itd.

Wróć Synku do tematu, zacznij gadać z sensem, a nie zamkne tego tematu. Znaj moją łaskawość.

Pt sie 08, 2008 22:46

Równie dobrze moge napisać ,że pozostaje mi się modlić za Ciebie i twoją szczerość ,której na pewno nie masz ,poza tym mógłbyś przy okazji postarać się odpowiedzieć na pytanie zadane w temacie

Pt sie 08, 2008 23:00

Tylko że ja udowadniam to co twierdze, Ty tylko rzucasz oskarżenia.

No ale skoro tak chcesz poznać moja opinie...
Pytanie jest ciekawe, choć boje się na nie odpowiadać, aby znów okazać się kłamcą. Aż strach dyskutować :D No ale do rzeczy. Ten konflikt jak każdy winno się rozwiązywać pokojowo i tego zapewne chce Bóg. Zarazem w sytucja gdy ktoś się broni, lub pilnuje swojej własności wszelka wina za zło spada na agresora, tego który atakuje, tego który ma złe zamiary.
Putin nie jest już prezydentem, choć zapewne ma wpływy, ale nie o to chodzi. Polityka po wyborach się nie zmieniła, te same problemy i eskalacja konfliktu pozostały i dziś mamy tego efekty. Tyle, oby to się szybko skończyło a problem został zarzegnany, tylko tak naprawde ktoś będzie musiał odejśc niezadowolony i tutaj jest problem.

Pt sie 08, 2008 23:15

Przy okazji napisz jeszcze wyraźnie wielkimi literami ,że wyznawcy islamu wierzą w tego samego Boga i podpisz to ,że mówisz w 100% szczerze nie mając w tym żadnego ukrytego celu i że jeżeli później w innym temacie napiszesz innaczej to założysz nowy temat ,w którym napiszesz ,że to nie prawda

Pt sie 08, 2008 23:27

Stary ale Ty masz schize, o czym Ty piszesz? Zresztą już się przyzwyczaiłem.

Pt sie 08, 2008 23:30

Stary ale Ty masz schize, o czym Ty piszesz? Zresztą już się przyzwyczaiłem.

Pawełek prosi cię tyko abyś napisał szczerze i "dużymi" literami : "Nie ma Boga prócz Allaha, a Mahomet jest jego prorokiem" - wtedy będzie już zadowolony :)
Tak masz rację, wszyscy wyznawcy islamu wierzą w tego samego Boga, ale pewnie są jakieś różnice miedzy: szyitami sufistami, sunnitami, czy wyznawcami czarnego islamu?

So sie 09, 2008 1:51

@Pawel25: Tobie chodzi o "jakiekolwiek" wojny, czy o tę konkretną, która wisi w powietrzu na Kaukazie? Bo trochę niespójnie są formułowane Twoje myli. :)

So sie 09, 2008 8:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona