|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
III Tajemnica Fatimska - jak to w końcu jest?
Autor |
Wiadomość |
GhostS
|
 III Tajemnica Fatimska - jak to w końcu jest?
Witam. Piszę ten temat, żeby dowiedzieć się w końcu jak to jest z trzecią tajemnicą fatimską. Otóż kilka dni temu otrzymałem od znajomego link do filmu na YouTube, w którym jest odczytana treść tajemnicy. Oto on: http://www.youtube.com/watch?v=XKsz-1WsI5kW treści tego filmiku jest np. to, że przed rokiem 2012 nastąpi wiele kataklizmów a w samym 2012 wojna, ostateczny gniew Boga i śmierć niewierzących. Przyznam, że filmik ten bardzo mnie wystraszył i zaintrygował, więc szukałem informacji nt. III tajemnicy. Tak właśnie trafiłem na to forum. W temacie z pytaniami ( viewtopic.php?p=550710#p550710) zobaczyłem post mówiący o tym, że w internecie krąży podrobiona wersja trzeciej tajemnicy. Oto on: Cytuj: A jeśli chodzi o III tajemnicę fatimską to w necie krąży jej spreparowana wersja - początek zawiera rzeczywiste objawienia, ale dalej to już czyjaś niezdrowa wyobraźnia. Jeśli więc przypadkiem zadajesz to pytanie przerażony wizją wojny Związku Radzieckiego z Chinami i zagładą świata (wersja z podróbki objawień) to nie masz się czym przejmować  Treść prawdziwej III tajemnicy fatimskiej jest następująca: Zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg, "coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim", biskupa odzianego w biel "mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec Święty". Wielu innych biskupów, kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane, pół drżący, chwiejnym krokiem udręczony bólem i cierpieniem, szedł, modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał po swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego krzyża został zabity przez grupę żołnierzy. Jednak gdzie bym nie wstukał hasła 'III tajemnica fatimska' pojawia mi się multum stron mówiących o 'dalszej części tajemnicy' gdzie znajdują się informacje właśnie o tym, że jeszcze w tym roku rozpocznie się wojna, że rozpoczną się kataklizmy itp co ostatecznie rozgniewa Boga. Nie wiem co o tym myśleć, mam mętlik w głowie. Odkąd obejrzałem wspomniany na początku filmik, cały czas się boję i nie mogę pozbierać myśli do kupy. Proszę więc o odpowiedź, jak to na prawdę jest z tą trzecią tajemnicą. Czy rzeczywiście informacja o nadciągającym końcu jest prawdziwa?
|
N sty 08, 2012 10:49 |
|
|
|
 |
jesienna
|
 Re: III Tajemnica Fatimska - jak to w końcu jest?
GhostS napisał(a): Witam. Piszę ten temat, żeby dowiedzieć się w końcu jak to jest z trzecią tajemnicą fatimską. Otóż kilka dni temu otrzymałem od znajomego link do filmu na YouTube, w którym jest odczytana treść tajemnicy. Oto on: http://www.youtube.com/watch?v=XKsz-1WsI5kW treści tego filmiku jest np. to, że przed rokiem 2012 nastąpi wiele kataklizmów a w samym 2012 wojna, ostateczny gniew Boga i śmierć niewierzących. Przyznam, że filmik ten bardzo mnie wystraszył i zaintrygował, więc szukałem informacji nt. III tajemnicy. Tak właśnie trafiłem na to forum. W temacie z pytaniami ( viewtopic.php?p=550710#p550710) zobaczyłem post mówiący o tym, że w internecie krąży podrobiona wersja trzeciej tajemnicy. Oto on: Cytuj: A jeśli chodzi o III tajemnicę fatimską to w necie krąży jej spreparowana wersja - początek zawiera rzeczywiste objawienia, ale dalej to już czyjaś niezdrowa wyobraźnia. Jeśli więc przypadkiem zadajesz to pytanie przerażony wizją wojny Związku Radzieckiego z Chinami i zagładą świata (wersja z podróbki objawień) to nie masz się czym przejmować  Treść prawdziwej III tajemnicy fatimskiej jest następująca: Zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg, "coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim", biskupa odzianego w biel "mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec Święty". Wielu innych biskupów, kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane, pół drżący, chwiejnym krokiem udręczony bólem i cierpieniem, szedł, modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał po swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego krzyża został zabity przez grupę żołnierzy. Jednak gdzie bym nie wstukał hasła 'III tajemnica fatimska' pojawia mi się multum stron mówiących o 'dalszej części tajemnicy' gdzie znajdują się informacje właśnie o tym, że jeszcze w tym roku rozpocznie się wojna, że rozpoczną się kataklizmy itp co ostatecznie rozgniewa Boga. Nie wiem co o tym myśleć, mam mętlik w głowie. Odkąd obejrzałem wspomniany na początku filmik, cały czas się boję i nie mogę pozbierać myśli do kupy. Proszę więc o odpowiedź, jak to na prawdę jest z tą trzecią tajemnicą. Czy rzeczywiście informacja o nadciągającym końcu jest prawdziwa? Krótko. Będąc katolikiem w żaden sposób nie jesteś zobowiązany do wiary w jakiekolwiek objawienia - w fatimskie także. ja z tego skorzystałam - i w ten sposób pozbyłam się tych dylematów związanych z objawieniami. i stało sie to z korzyścią dla mojego zycia duchowego wcześniej ciągle miałam jakieś wątpliowosci i rodził się we mnie niepokój papież odtajnił III tajemnicę fatimską cytuję: Treść trzeciej tajemnicy fatimskiej ujawnił publicznie Jan Paweł II 26 czerwca 2000, była w niej mowa o "białym kapłanie ginącym od kuli z broni palnej", co część osób odnosi do zamachu na Jana Pawła II z 13 maja 1981.
Relacja Łucji:„ Zobaczyliśmy w nieogarnionym świetle, którym jest Bóg, „coś podobnego do tego, jak widzi się osoby w zwierciadle, kiedy przechodzą przed nim”, biskupa odzianego w biel „mieliśmy przeczucie, że to jest Ojciec Święty”. Wielu innych biskupów, kapłanów, zakonników i zakonnic wchodzących na stromą górę, na której szczycie znajdował się wielki krzyż zbity z nieociosanych belek jak gdyby z drzewa korkowego pokrytego korą; Ojciec Święty, zanim tam dotarł, przeszedł przez wielkie miasto w połowie zrujnowane, pół drżący, chwiejnym krokiem udręczony bólem i cierpieniem, szedł, modląc się za dusze martwych ludzi, których ciała napotykał po swojej drodze; doszedłszy do szczytu góry, klęcząc u stóp wielkiego krzyża został zabity przez grupę żołnierzy.
nie wiem czy to wszystko ale nic więcej papież nie ujawnił
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
N sty 08, 2012 13:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po 30 sekundach filmik staje się niewiarygodny - w żadnym tłumaczeniu III tajemnicy nie podane są daty. Ot kolejny straszak. Miast faszerować się podobnymi straszakami powinniśmy stale pamiętać, że nie znamy dnia ani godziny, dla każdego śmierć będzie końcem świata.
|
N sty 08, 2012 13:13 |
|
|
|
 |
jesienna
|
Znam ten tekst. czytał moim rodzicom go na kolędzie w w osiemdziesiątych latach pewien przejęty ksiądz tylko wtedy jak ramy ostateczny rok spełnienia się przepowiedni był podany rok 2000 - nic mi się nie pomyliło - pamiętam to dokładnie
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
N sty 08, 2012 13:24 |
|
 |
GhostS
|
Bardzo dziękuję za odpowiedzi, uspokoiły mnie one  Cytuj: Krótko. Będąc katolikiem w żaden sposób nie jesteś zobowiązany do wiary w jakiekolwiek objawienia - w fatimskie także. ja z tego skorzystałam - i w ten sposób pozbyłam się tych dylematów związanych z objawieniami. i stało sie to z korzyścią dla mojego zycia duchowego wcześniej ciągle miałam jakieś wątpliowosci i rodził się we mnie niepokój Przyznam szczerze, że przez te kilka dni strachu również były momenty zwątpienia nie tyle w ową tajemnicę, co w samego Boga. Bardzo wstyd mi z tego powodu, jednak myślę że w przyszłości będę bardziej rozważny.
|
N sty 08, 2012 13:34 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
GhostS napisał(a): Jednak gdzie bym nie wstukał hasła 'III tajemnica fatimska' pojawia mi się multum stron mówiących o 'dalszej części tajemnicy' gdzie znajdują się informacje właśnie o tym, że jeszcze w tym roku rozpocznie się wojna To nie wiem w jaki sposób to wstukujesz, skoro zawsze wyskakują ci strony łączące 3 Tajemnicę Fatimską z wojnami i klęskami w 2012? Na fatima.pl było to samo? viewtopic.php?p=602746#p602746 - 3 sekret fatimski
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N sty 08, 2012 14:06 |
|
 |
GhostS
|
http://www.google.pl/search?q=III+tajem ... =firefox-aProszę. Na pierwszych trzech pozycjach z wyjątkiem wikipedii mamy informacje o wojnie etc.
|
N sty 08, 2012 14:18 |
|
 |
Elbrus
|
Nie bierze się informacji pierwszych z brzegu stron, jeśli nie wydają się wiarygodne (tym bardziej jeśli nie są oficjalnymi tylko prywatnymi stronami). 1) http://www.przyszloscwprzeszlosci.info/(Nibiru odkryta? Za Plutonem jest olbrzymia planeta) http://www.przyszloscwprzeszlosci.info/ ... ia-planeta2) http://vismaya-maitreya.pl/Kundalini, Medytacje, Rok 2012, Świat Energii itd. 3) http://apokalipsa.info.pl/Z odnośnikiem do tv-pustelnia.pl (nieoficjalne i całkiem prywatne archiwum kazań ks. Piotra Natanka)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
Ostatnio edytowano N sty 08, 2012 14:34 przez Elbrus, łącznie edytowano 1 raz
|
N sty 08, 2012 14:29 |
|
 |
GhostS
|
Ponownie więc dziękuję i przepraszam 
|
N sty 08, 2012 14:33 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|