Co Myslicie o Muzyce Metalowej ????
Autor |
Wiadomość |
DeaDe
|
|
Śr lis 07, 2007 20:05 |
|
|
|
 |
pavel332
|
Zdaje Ci sie  Dobrze mam opisane bo początek słów to :
Don't wanna be an American idiot.
Don't want a nation that under the new mania.
i zgadza się to ze słowami na teksty.org.pl.
Po prostu dla mnie Green Day to fajny spokojny rockowy zespolik  nie zarzuciłbym im niczego złego. Chociaż... pozory mylą, no ale trudno
BTW. Gdyby wszyscy byli tacy uczciwi jak jak w sprawach zasysania z neta  żadnych gier nie sciagam, czasami filmy no i MP3. Windowsa mam oryginalnego 
|
Śr lis 07, 2007 20:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
przyznawaj sie jeszcze publicznie ;p
|
Śr lis 07, 2007 22:25 |
|
|
|
 |
DeaDe
|
pavel332 napisał(a): Zdaje Ci sie  Dobrze mam opisane bo początek słów to : Don't wanna be an American idiot. Don't want a nation that under the new mania. i zgadza się to ze słowami na teksty.org.pl. Po prostu dla mnie Green Day to fajny spokojny rockowy zespolik  nie zarzuciłbym im niczego złego. Chociaż... pozory mylą, no ale trudno BTW. Gdyby wszyscy byli tacy uczciwi jak jak w sprawach zasysania z neta  żadnych gier nie sciagam, czasami filmy no i MP3. Windowsa mam oryginalnego 
1.Mp3 to taki plik podobno, nie tekst.
2.Wiesz jaka jest różnica między utworem a płytą?
3.ROTFL, żadnych gier nie ściągasz, to znaczy, że filmy i muzykę możesz zasysać legalnie?
Jesteś złodziejem i to co robisz jest sto razy gorsze od słuchania muzyki.
|
Śr lis 07, 2007 22:56 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
pavel332 napisał(a): To chyba są jakieś 2 wersje American Idiot bo po przetłumaczeniu nie zauwazyłem nigdzie słowa JEzus 
W utworze otwierającym płytę, a zarazem tytułowym nie ma, ale pojawia się już w drugim utworze zatytułowanym właśnie Jesus Of Suburbia i powtarza się w kilku następnych utworach, stanowiąc pewną fabułę
Tekst piosenki
tłumaczenie tekstu
Ludzie mówią, że to tylko symbol i porównanie PRAWDZIWEGO JEZUSA, PANA I ZBAWICIELA oraz tego fikcyjnego człowieczka, punkowca, który jest całkowitym przeciwieństwem. Ale mimo wszystko nie podoba mi się i takie porównanie. JEZUS JEST JEDEN, MESJASZ, SYN BOGA ŻYWEGO, NASZ PAN, ODWIECZNE SŁOWO BOGA i żaden s****syn na tym paskudnym świecie nie ma prawa go nosić, bo to IMIĘ PONAD WSZELKIE IMIĘ!!!!!
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr lis 07, 2007 23:03 |
|
|
|
 |
pavel332
|
Bartas napisał(a): pavel332 napisał(a): To chyba są jakieś 2 wersje American Idiot bo po przetłumaczeniu nie zauwazyłem nigdzie słowa JEzus  W utworze otwierającym płytę, a zarazem tytułowym nie ma, ale pojawia się już w drugim utworze zatytułowanym właśnie Jesus Of Suburbia i powtarza się w kilku następnych utworach, stanowiąc pewną fabułę Tekst piosenkitłumaczenie tekstuLudzie mówią, że to tylko symbol i porównanie PRAWDZIWEGO JEZUSA, PANA I ZBAWICIELA oraz tego fikcyjnego człowieczka, punkowca, który jest całkowitym przeciwieństwem. Ale mimo wszystko nie podoba mi się i takie porównanie. JEZUS JEST JEDEN, MESJASZ, SYN BOGA ŻYWEGO, NASZ PAN, ODWIECZNE SŁOWO BOGA i żaden s****syn na tym paskudnym świecie nie ma prawa go nosić, bo to IMIĘ PONAD WSZELKIE IMIĘ!!!!!
Spoko, tylko nikt mi nie powiedział że chodzi o album American Idiot i dopiero z niego utwór Jesus Of Suburbia... Wiecie co, ja się az tak w teksty jakoś nie zagłębiam, nie chce mi się
btw. swietnie do siebie pasują pogrubione wyrazy ... 
|
Cz lis 08, 2007 15:14 |
|
 |
DeaDe
|
Bartas, Slayer Ci oczywiście nie przeszkadza?
|
Cz lis 08, 2007 15:31 |
|
 |
Metalik
|
Masz coś przeciw Slayerowi?
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Cz lis 08, 2007 19:10 |
|
 |
DeaDe
|
Fajnie jak byś się nauczył czytać ze zrozumieniem.
|
Cz lis 08, 2007 21:37 |
|
 |
pavel332
|
DeaDe napisał(a): Fajnie jak byś się nauczył czytać ze zrozumieniem.
Do mnie czy do Bartas'a 
|
Cz lis 08, 2007 23:18 |
|
 |
Metalik
|
DeaDe napisał(a): Fajnie jak byś się nauczył czytać ze zrozumieniem.
Tak się składa, że z czytaniem i rozumieniem tekstu nie mam problemów. Analfabetyzm wtórny jest domeną innych osób na forum, a mianowicie tych, którzy chcą mnie stąd wywalić
Z Twoich słów wynika, że masz jakieś obiekcje do tej kapeli, a przynajmniej Bartas miał je mieć, a Ty mu je próbowałeś zasugerować.
pozdro.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Pt lis 09, 2007 8:38 |
|
 |
zszywacz
|
Bartas napisał(a): EZUS JEST JEDEN, MESJASZ, SYN BOGA ŻYWEGO, NASZ PAN, ODWIECZNE SŁOWO BOGA i żaden s****syn na tym paskudnym świecie nie ma prawa go nosić, bo to IMIĘ PONAD WSZELKIE IMIĘ!!!!!
To imię jest całkiem popularne w krajach hiszpańskojęzycznych, normalnie się je nadaje. 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Pt lis 09, 2007 10:12 |
|
 |
DeaDe
|
Metalik napisał(a): DeaDe napisał(a): Fajnie jak byś się nauczył czytać ze zrozumieniem. Tak się składa, że z czytaniem i rozumieniem tekstu nie mam problemów. Analfabetyzm wtórny jest domeną innych osób na forum, a mianowicie tych, którzy chcą mnie stąd wywalić Z Twoich słów wynika, że masz jakieś obiekcje do tej kapeli, a przynajmniej Bartas miał je mieć, a Ty mu je próbowałeś zasugerować. pozdro.
Bo straszne tu kazania strzela, jakie to Green Day jest bluźniercze, a w podpisie ma płytę Slayera.
|
Pt lis 09, 2007 16:17 |
|
 |
pavel332
|
Wiecie co  ... po raz pierwszy wróciłem ze spowiedzi zamiast umocnionuy i szczęśliwy to jeszcze bardziej rozkojarzony i roztargniony myślami  Specjalnie poszedłem do proboszcza ( starszy- jakieś 62 lata) i spodziewałem się mneij wiecej jaka będzie odpowiedź. JEdnak dalej nie czuję się w pełni na siłach żeby odrzucić metal i powiedzieć że prowadzi mnie do złego... Proboszcz powiedział mi (tu akurat przyznam rację) że szatan podchodzi z różnych stron, najczęściej niewinnie i jego największym tryumfem jest to iż ludzie myślą że nie istnieje lub lekceważą go. Powiedział mi też że jeśli mam na tyle odwagi i mam szeroki piec to mam wrzucić to wszystko tam do pieca... Jak to w spowiedzi jest, człowiek jest spięty dlatego tez nie zdołałem mu powiedzieć wszystkiego co chciałem aby uargumentowac moją stronę.
Wciąż tkwię w jeszcze większej niepewności  nie wime już do kogo się zwrócić o poradę. z jednej strony chciałbym pójść za JEzusem tak jak kiedyś bez metalu bo jakoś wtedy żylem ale z drugiej strony myślę sobie : nic mi to nie zaszkodziło a wręcz rozwesela mnie trochę i pobudza do życia więc dlaczego mam rezygnowac z tej przyjemności których to i tak mam mało bo wiele mi nie potrzeba. na żadne dyskoteki nie chodzę, w domu przeważnie siedzę, kolegów i koleżanek niewiele mam.
Nie wiem po prostu co z tym zrobić, jest mi źle dalej 
|
Pt lis 09, 2007 18:59 |
|
 |
pavel332
|
Wkońcu z tej spowiedzi wynikałoby że Boga mogę spotkać tylko i wyłącznie w kościele a tu na forum nie. No bo jesli powiedział mi że muzyka metalowa powoli prowadzi nieświadomie do coraz cięższej ponieważ tak robi szatan, a wy na forum uważacie że słuchacie i nic złego się nie dzieje no to taki wniosek mi się nasuwa że na tym forum nie ma odpowiedzi "po Bożemu" a są odpowiedzi (nie chce użyc słowa natchione przez szatana bo to przesada) złe...
|
Pt lis 09, 2007 19:07 |
|
|
|