Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 17:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

To chyba są jakieś 2 wersje American Idiot bo po przetłumaczeniu nie zauwazyłem nigdzie słowa JEzus :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wiesz o tym, że bodajże 7. przykazanie to "nie kradnij"? A ściąganie z neta to kradzież!!

Masz źle opisane mp3 :roll:.

Śr lis 07, 2007 20:05

Zdaje Ci sie :razz: Dobrze mam opisane bo początek słów to :

Don't wanna be an American idiot.
Don't want a nation that under the new mania.

i zgadza się to ze słowami na teksty.org.pl.
Po prostu dla mnie Green Day to fajny spokojny rockowy zespolik :) nie zarzuciłbym im niczego złego. Chociaż... pozory mylą, no ale trudno :-)

BTW. Gdyby wszyscy byli tacy uczciwi jak jak w sprawach zasysania z neta :lol: żadnych gier nie sciagam, czasami filmy no i MP3. Windowsa mam oryginalnego :lol: :lol: :lol:

Śr lis 07, 2007 20:10

Śr lis 07, 2007 22:25

Zdaje Ci sie :razz: Dobrze mam opisane bo początek słów to :

Don't wanna be an American idiot.
Don't want a nation that under the new mania.

i zgadza się to ze słowami na teksty.org.pl.
Po prostu dla mnie Green Day to fajny spokojny rockowy zespolik :) nie zarzuciłbym im niczego złego. Chociaż... pozory mylą, no ale trudno :-)

BTW. Gdyby wszyscy byli tacy uczciwi jak jak w sprawach zasysania z neta :lol: żadnych gier nie sciagam, czasami filmy no i MP3. Windowsa mam oryginalnego :lol: :lol: :lol:

1.Mp3 to taki plik podobno, nie tekst.
2.Wiesz jaka jest różnica między utworem a płytą?
3.ROTFL, żadnych gier nie ściągasz, to znaczy, że filmy i muzykę możesz zasysać legalnie? :o :rotfl2: :roll:

Jesteś złodziejem i to co robisz jest sto razy gorsze od słuchania muzyki.

Śr lis 07, 2007 22:56

To chyba są jakieś 2 wersje American Idiot bo po przetłumaczeniu nie zauwazyłem nigdzie słowa JEzus :)

W utworze otwierającym płytę, a zarazem tytułowym nie ma, ale pojawia się już w drugim utworze zatytułowanym właśnie Jesus Of Suburbia i powtarza się w kilku następnych utworach, stanowiąc pewną fabułę :-)

Tekst piosenki

tłumaczenie tekstu

Ludzie mówią, że to tylko symbol i porównanie PRAWDZIWEGO JEZUSA, PANA I ZBAWICIELA oraz tego fikcyjnego człowieczka, punkowca, który jest całkowitym przeciwieństwem. Ale mimo wszystko nie podoba mi się i takie porównanie. JEZUS JEST JEDEN, MESJASZ, SYN BOGA ŻYWEGO, NASZ PAN, ODWIECZNE SŁOWO BOGA i żaden s****syn na tym paskudnym świecie nie ma prawa go nosić, bo to IMIĘ PONAD WSZELKIE IMIĘ!!!!!

Śr lis 07, 2007 23:03
Zobacz profil WWW

pavel332 napisał(a):

W utworze otwierającym płytę, a zarazem tytułowym nie ma, ale pojawia się już w drugim utworze zatytułowanym właśnie Jesus Of Suburbia i powtarza się w kilku następnych utworach, stanowiąc pewną fabułę :-)

Tekst piosenki

tłumaczenie tekstu

Ludzie mówią, że to tylko symbol i porównanie PRAWDZIWEGO JEZUSA, PANA I ZBAWICIELA oraz tego fikcyjnego człowieczka, punkowca, który jest całkowitym przeciwieństwem. Ale mimo wszystko nie podoba mi się i takie porównanie. JEZUS JEST JEDEN, MESJASZ, SYN BOGA ŻYWEGO, NASZ PAN, ODWIECZNE SŁOWO BOGA i żaden s****syn na tym paskudnym świecie nie ma prawa go nosić, bo to IMIĘ PONAD WSZELKIE IMIĘ!!!!!

Spoko, tylko nikt mi nie powiedział że chodzi o album American Idiot i dopiero z niego utwór Jesus Of Suburbia... Wiecie co, ja się az tak w teksty jakoś nie zagłębiam, nie chce mi się :P

btw. swietnie do siebie pasują pogrubione wyrazy ... :lol:

Cz lis 08, 2007 15:14

Bartas, Slayer Ci oczywiście nie przeszkadza?

Cz lis 08, 2007 15:31

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Cz lis 08, 2007 19:10

Fajnie jak byś się nauczył czytać ze zrozumieniem.

Cz lis 08, 2007 21:37

Do mnie czy do Bartas'a ?? :razz:

Cz lis 08, 2007 23:18

Tak się składa, że z czytaniem i rozumieniem tekstu nie mam problemów. Analfabetyzm wtórny jest domeną innych osób na forum, a mianowicie tych, którzy chcą mnie stąd wywalić :D

Z Twoich słów wynika, że masz jakieś obiekcje do tej kapeli, a przynajmniej Bartas miał je mieć, a Ty mu je próbowałeś zasugerować.

pozdro.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Pt lis 09, 2007 8:38

EZUS JEST JEDEN, MESJASZ, SYN BOGA ŻYWEGO, NASZ PAN, ODWIECZNE SŁOWO BOGA i żaden s****syn na tym paskudnym świecie nie ma prawa go nosić, bo to IMIĘ PONAD WSZELKIE IMIĘ!!!!!

To imię jest całkiem popularne w krajach hiszpańskojęzycznych, normalnie się je nadaje. 8)

Pt lis 09, 2007 10:12

DeaDe napisał(a):

Tak się składa, że z czytaniem i rozumieniem tekstu nie mam problemów. Analfabetyzm wtórny jest domeną innych osób na forum, a mianowicie tych, którzy chcą mnie stąd wywalić :D

Z Twoich słów wynika, że masz jakieś obiekcje do tej kapeli, a przynajmniej Bartas miał je mieć, a Ty mu je próbowałeś zasugerować.

pozdro.

Bo straszne tu kazania strzela, jakie to Green Day jest bluźniercze, a w podpisie ma płytę Slayera.

Pt lis 09, 2007 16:17

Wiecie co :-( ... po raz pierwszy wróciłem ze spowiedzi zamiast umocnionuy i szczęśliwy to jeszcze bardziej rozkojarzony i roztargniony myślami :? Specjalnie poszedłem do proboszcza ( starszy- jakieś 62 lata) i spodziewałem się mneij wiecej jaka będzie odpowiedź. JEdnak dalej nie czuję się w pełni na siłach żeby odrzucić metal i powiedzieć że prowadzi mnie do złego... Proboszcz powiedział mi (tu akurat przyznam rację) że szatan podchodzi z różnych stron, najczęściej niewinnie i jego największym tryumfem jest to iż ludzie myślą że nie istnieje lub lekceważą go. Powiedział mi też że jeśli mam na tyle odwagi i mam szeroki piec to mam wrzucić to wszystko tam do pieca... Jak to w spowiedzi jest, człowiek jest spięty dlatego tez nie zdołałem mu powiedzieć wszystkiego co chciałem aby uargumentowac moją stronę.
Wciąż tkwię w jeszcze większej niepewności :-( nie wime już do kogo się zwrócić o poradę. z jednej strony chciałbym pójść za JEzusem tak jak kiedyś bez metalu bo jakoś wtedy żylem ale z drugiej strony myślę sobie : nic mi to nie zaszkodziło a wręcz rozwesela mnie trochę i pobudza do życia więc dlaczego mam rezygnowac z tej przyjemności których to i tak mam mało bo wiele mi nie potrzeba. na żadne dyskoteki nie chodzę, w domu przeważnie siedzę, kolegów i koleżanek niewiele mam.
Nie wiem po prostu co z tym zrobić, jest mi źle dalej :(

Pt lis 09, 2007 18:59

Wkońcu z tej spowiedzi wynikałoby że Boga mogę spotkać tylko i wyłącznie w kościele a tu na forum nie. No bo jesli powiedział mi że muzyka metalowa powoli prowadzi nieświadomie do coraz cięższej ponieważ tak robi szatan, a wy na forum uważacie że słuchacie i nic złego się nie dzieje no to taki wniosek mi się nasuwa że na tym forum nie ma odpowiedzi "po Bożemu" a są odpowiedzi (nie chce użyc słowa natchione przez szatana bo to przesada) złe...

Pt lis 09, 2007 19:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 702 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 47  Następna strona