| 

Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz? 

| Autor | Wiadomość |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Johnny99 napisał(a): Słaba i tendencyjna książka, na dodatek zdrowo naznaczona subiektywnym nastawieniem autora (zdecydowanie niechętnego chrześcijaństwu). czemu wiec to czytasz?

|  
			| Pn lip 16, 2012 9:24 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Johnny99 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Skąd miałbym wiedzieć, że jest słaba, gdybym jej nie przeczytał? _________________
 I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

|  
			| Pn lip 16, 2012 9:46 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ?? na pewno można poznać po okładce, zobaczmy..  ja bym nie zajrzała, bo okładka jest zbyt komercyjna. taka tez i treść.. okładki wiele mówią, choć może nie zawsze. książkę, którą sama wczoraj poleciłam, dostałam od kogoś i jak zobaczyłam okładkę to od razu się obruszyłam..ze jakaś jak 'u cioci na imieninach'. ...natomiast okazuje się, ze treść jest dobra.

|  
			| Pn lip 16, 2012 9:52 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| silgar 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Cóż takiego kontrowersyjnego jest w tej okładce właściwie? 

|  
			| Pn lip 16, 2012 9:56 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??komercyjnego, a nie kontrowersyjnego...weź i czytaj dokładnie  

|  
			| Pn lip 16, 2012 10:01 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| silgar 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??upsss    Co jest komercyjnego tez nie wiem, ale mniejsza. Ja polecam "Ostateczne wyjaśnienie wszechświata" Hellera. To dla miłośników kosmologi, a są tu tacy.

|  
			| Pn lip 16, 2012 10:06 | 

|  
		|  |  
			| Andy72 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Tytuł brzmi ciekawie _________________
 Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

|  
			| Pn lip 16, 2012 10:10 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??mkb napisał(a): :-)
 na pewno można poznać po okładce, zobaczmy..
 okładki wiele mówią, choć może nie zawsze.

Dość kontrowersyjna teza: oceniaj po okładce, nie po treści     . Chociażby dlatego, że przez cały okres edukacji nauczyciele jak mantra powtarzali odwrotną prawdę     Praktycznie 99% książek religijnych ocenianych po okładce jest nudna    

|  
			| Pn lip 16, 2012 10:20 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??w sumie masz trochę racji.. 

|  
			| Pn lip 16, 2012 10:49 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Skoro ona ludzi po awatarze ocenia, to dlaczego nie miałaby oceniać książek po okładce? 

|  
			| Pn lip 16, 2012 11:22 | 

|  
		|  |  
			| renata155 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??teraz czytam "Drabina raju".Jana Klimaka 

|  
			| Pn lip 16, 2012 12:02 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??"Oni nas stworzyli" o. Józef Augustyn SJ 

|  
			| N sie 19, 2012 21:55 | 

|  
		|  |  

|   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Pozwolę sobie odświeżyć wątek.
 W związku z tym, że ostatnio więcej czasu spędzam w pracy niż mam go dla siebie, jestem zadowolony z tego, że udało mi się znależć odrobinę czasu na przechadzkę po mieście.
 Odwiedziłem ostatnio ksiegarnię św Wojciecha i nabyłem kilka, myślę interesujących książek:

- Kim jesteś Boże - Anselma Gruna i Wunibalda Muller'a
 - Czym jest Dusza - Anselma Gruna i Wunibalda Muller'a
 - Jezus jako terapeuta - Anselma Gruna
 - Dotyk Bożej Miłości - Anselma Gruna - którą to właśnie czytam
 - Modlitwa chrześcijańska: praktyczny przewodnik - Jacques Gauthier'a - książka może być przydatna zwłaszca w kontekście często pojawiających się tutaj tematów dotyczących trudności związanych z modlitwą, z brakiem wytrwałości, rozproszeniami, nudą czy zniechęceniem, czy też wyborem odpowiedniej dla siebie formy modlenia się - polecam.

Czekam też na zamówione z LaShtal Press "Ekwinokcjum Bogów" Aleistera Crowley'a - okultysty, narkomana, mistyka, proroka nowej ery, "najgorszego człowieka na świecie", czarnego maga, satanisty...bla bla bla...a przede wszystkim założyciela systemu religijno-magicznego, tzw. nurtu 93 czyli Thelemy.

|  
			| N wrz 30, 2012 0:20 | 

|  
		|  |  
			| noOne 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??co popycha Cie do czytania literatury oszusta ?czołowego satanisty i okultysty ?

chcesz się zbliżać do Boga Ojca czy do upadłego lucyfera ?

|  
			| N wrz 30, 2012 8:55 | 

|  
		|  |  
			| homo_homini_canis_est zbanowany na stałe 
   |   Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??Też nie polecam Crowleya i jego pomysłów.Chyba, że ktoś chce rzeczywiście znaleźć prostą drogę do Szatana i do Piekła.

|  
			| N wrz 30, 2012 8:58 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach