Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaką książkę czytam w tej chwili/teraz ??
Johnny99 napisał(a): Słaba i tendencyjna książka, na dodatek zdrowo naznaczona subiektywnym nastawieniem autora (zdecydowanie niechętnego chrześcijaństwu). czemu wiec to czytasz?
|
| Pn lip 16, 2012 9:24 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Skąd miałbym wiedzieć, że jest słaba, gdybym jej nie przeczytał?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Pn lip 16, 2012 9:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 na pewno można poznać po okładce, zobaczmy..  ja bym nie zajrzała, bo okładka jest zbyt komercyjna. taka tez i treść.. okładki wiele mówią, choć może nie zawsze. książkę, którą sama wczoraj poleciłam, dostałam od kogoś i jak zobaczyłam okładkę to od razu się obruszyłam..ze jakaś jak 'u cioci na imieninach'. ...natomiast okazuje się, ze treść jest dobra.
|
| Pn lip 16, 2012 9:52 |
|
|
|
 |
|
silgar
|
Cóż takiego kontrowersyjnego jest w tej okładce właściwie?
|
| Pn lip 16, 2012 9:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
komercyjnego, a nie kontrowersyjnego...weź i czytaj dokładnie 
|
| Pn lip 16, 2012 10:01 |
|
|
|
 |
|
silgar
|
upsss  Co jest komercyjnego tez nie wiem, ale mniejsza. Ja polecam "Ostateczne wyjaśnienie wszechświata" Hellera. To dla miłośników kosmologi, a są tu tacy.
|
| Pn lip 16, 2012 10:06 |
|
 |
|
Andy72
|
Tytuł brzmi ciekawie
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| Pn lip 16, 2012 10:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): :-)
na pewno można poznać po okładce, zobaczmy.. okładki wiele mówią, choć może nie zawsze.
Dość kontrowersyjna teza: oceniaj po okładce, nie po treści  . Chociażby dlatego, że przez cały okres edukacji nauczyciele jak mantra powtarzali odwrotną prawdę Praktycznie 99% książek religijnych ocenianych po okładce jest nudna 
|
| Pn lip 16, 2012 10:20 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
w sumie masz trochę racji..
|
| Pn lip 16, 2012 10:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro ona ludzi po awatarze ocenia, to dlaczego nie miałaby oceniać książek po okładce?
|
| Pn lip 16, 2012 11:22 |
|
 |
|
renata155
|
teraz czytam "Drabina raju".Jana Klimaka
|
| Pn lip 16, 2012 12:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Oni nas stworzyli" o. Józef Augustyn SJ
|
| N sie 19, 2012 21:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pozwolę sobie odświeżyć wątek.
W związku z tym, że ostatnio więcej czasu spędzam w pracy niż mam go dla siebie, jestem zadowolony z tego, że udało mi się znależć odrobinę czasu na przechadzkę po mieście. Odwiedziłem ostatnio ksiegarnię św Wojciecha i nabyłem kilka, myślę interesujących książek:
- Kim jesteś Boże - Anselma Gruna i Wunibalda Muller'a - Czym jest Dusza - Anselma Gruna i Wunibalda Muller'a - Jezus jako terapeuta - Anselma Gruna - Dotyk Bożej Miłości - Anselma Gruna - którą to właśnie czytam - Modlitwa chrześcijańska: praktyczny przewodnik - Jacques Gauthier'a - książka może być przydatna zwłaszca w kontekście często pojawiających się tutaj tematów dotyczących trudności związanych z modlitwą, z brakiem wytrwałości, rozproszeniami, nudą czy zniechęceniem, czy też wyborem odpowiedniej dla siebie formy modlenia się - polecam.
Czekam też na zamówione z LaShtal Press "Ekwinokcjum Bogów" Aleistera Crowley'a - okultysty, narkomana, mistyka, proroka nowej ery, "najgorszego człowieka na świecie", czarnego maga, satanisty...bla bla bla...a przede wszystkim założyciela systemu religijno-magicznego, tzw. nurtu 93 czyli Thelemy.
|
| N wrz 30, 2012 0:20 |
|
 |
|
noOne
|
co popycha Cie do czytania literatury oszusta ? czołowego satanisty i okultysty ?
chcesz się zbliżać do Boga Ojca czy do upadłego lucyfera ?
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| N wrz 30, 2012 8:55 |
|
 |
|
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Też nie polecam Crowleya i jego pomysłów. Chyba, że ktoś chce rzeczywiście znaleźć prostą drogę do Szatana i do Piekła.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
| N wrz 30, 2012 8:58 |
|
|
|