Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 10:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Byłam niewierząca... boję się spowiedzi... pomocy! 
Autor Wiadomość
Filippiarz przemówiłeś mi do rozsądku. Tabletek starczy mi do czwartku. Zużyję je, po czym postanowię już więcej ich nigdy nie brać. Nie chcę się uzależnić i niszczyć sobie zdrowia. Będę się rozluźniać modlitwą... nie chcę tak żyć, faszerując się pigułami. Proszę, pomódlcie się dla mnie o wytrwanie, abym nigdy więcej nie sięgnęła po te tabletki. Jeśli ktoś się za mnie pomodli, to proszę mi to tu napisać, dobrze? Będę wtedy czuła wsparcie. Bardzo proszę.

Pn sie 13, 2007 18:10
Jeszcze dzis wieczorem pomodle sie za Ciebie poprzez modlitwe do świetej rany ramienia Chrystusowego

Pn sie 13, 2007 21:43

Będę się modlił abyś wyzbyła się lęku przed innymi ludźmi, bowiem ludzi trzeba miłować a nie się ich bać czy nimi stresować. Pamiętaj, że za każdym razem gdy ktoś źle na Ciebie spojrzy, czy powie okrutne słowo, to wyrządza krzywdę tak naprawdę głównie sobie - oddala się od Boga gromadząc zło i okrucieństwo w swoim sercu.

Ludzie szczęśliwi i pogodzeni ze światem nie krzywdzą innych - negatywne emocje wynikają najczęściej z cierpienia, wewnętrznej pustki, braku szczęścia i strachu. Pomyśl, że ci ludzie po prostu cierpią i ranią innych z rozpaczy i bólu - jak ranny tygrys, który z bólu atakuje wszystko w zasięgu łap. Pomyśl też, że po całym życiu wypełnionym cierpieniem i złymi emocjami, wszystkich tych ludzi czeka kiedyś śmierć z całym tym balastem zła i okrucieństwa w sercu.

Módl sie o miłość bliźniego - gdy będziesz miłować ludzi, przestaniesz dostrzegać ich zło a zaczniesz dostrzegać ich cierpienie - wtedy Twój strach i obawy znikną i zastąpi je współczucie.

Pn sie 13, 2007 22:25

Tabletek starczy mi do czwartku. Zużyję je, po czym postanowię już więcej ich nigdy nie brać.

... brzmi jak wyrok
Może nie czekaj do czwartku? (nie zużywając tabletek)
Może spróbuj aby wystarczyły do niedzieli? (zmniejszając dawkę)

cokolwiek postanowisz, niech cię nie ogarnia zniechęcenie bądź zwątpienie.

Pn sie 13, 2007 22:40
Dziękuję Wam za modlitwę, to dla mnie bardzo ważne. Sądzę, że nawróciłam się własnie dzięki modlitwie pewnego człowieka. Wierzę, że Wasza modlitwa pomoże mi przetrwać najtrudniejszy czas teraz.

Rano połknęłam kilka tabletek i oczywiście mam wspaniały humor, cały świat mi się podoba, wszystko jest piękne. Jak ja bym chciała tak się czuć bez tabletek. Smuci mnie, że to one wywołują taki stan. Obawiam się, że rezygnacja z tak wspanialego samopoczucia będzie mnie dużo kosztowała.

Przed spowiedzią myślałam, że moim największym problemem jest szóste przykazanie, ale teraz widzę, że w tej dziedzinie świetnie sobie radzę. Mój prawdziwy problem to lekarstwa.

Jeszcze raz dziękuję i proszę o modlitwę!!!

Wt sie 14, 2007 7:54

Post modlitwa
I ja obiecuję się pomodlić. Dziesiątek Różańca św, tajemnica V Światła: Ustanowienie Najświętszego Sakramentu - może być? ;)

Pt sie 17, 2007 0:00
Dziękuję Wam wszystkim i Tobie Sławek również, piękna modlitwa :). Bardzo potrzebuję modlitwy wstawienniczej. Na razie jeszcze upadam, ale walczę ze sobą. Pomódlcie się proszę, może do Judy Tadeusza, patrona od spraw beznadziejnych? Bo nałóg lekomanii chyba taką sprawą beznadziejną jest.

Pt sie 17, 2007 16:32

Post jak ateista Russell może pomóc w walce z nałogiem ;)
Zastanów się czy jest może jeszcze coś innego, oprócz rzeczy niepotrzebnych, co sprawia, że masz dobry nastrój? Widzę, że znasz pana Russella. To ten od paradoksu, jak sądzę. Jak Ci przyjdzie ochota na poprawienie sobie nastroju, to może np zastanów się nad przyczyną tego paradoksu - zajęcie na pewno będzie wciągające ;) Jeśli nie wiesz nic o nim, to najpierw poszukaj w internecie.
Tylko nie zniechęcaj się tak od razu, postaw sobie cel, ale nie spodziewaj się natychmiastowego osiągnięcia go.

Pt sie 17, 2007 20:46
Co do Russella, to urzekło mnie jego pismo "dlaczego nie jestem chrześcijaninem". Jednak filozofia jest dla mnie zbyt zawikłana :).

So sie 18, 2007 3:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2