Czy to może być opętanie??
Autor |
Wiadomość |
Angel_21
|
Wiec nie kierowac sie sercem, tylko rozsądkiem.....Kurcze jak ja mogłam sie tak pomylic. Jeszcze do tego mam tam pracowac to dopiero bedzie... sila rzeczy bede sie z nim widywac.
|
Pt sie 17, 2007 17:27 |
|
|
|
 |
monika001
|
Angel_21 napisał(a): Jeszcze do tego mam tam pracowac to dopiero bedzie... sila rzeczy bede sie z nim widywac.
Będziesz balansowac pomiędzy uczuciem a rozsądkiem.....
Czy ty prowadziłaś z tym człowiekiem jakieś szczere, poważne rozmowy?
Moim zdaniem taka rozmowa powinna(była) zaistniec, abyś dokładnie wiedziała na czym stoisz i ewentualnie nie robiła sobie niepotrzebnych złudzeń co do przyszłości.
|
Pt sie 17, 2007 19:27 |
|
 |
Angel_21
|
Nie rozmawialiśmy na tak poważne tematy, ale widać było ze cos sie kroi. To były tylko dwa tygodnie, nie zdązyłam go tak dobrze poznac - nie wiem nawet jak to dokładnie wytłumaczyć, a nie chciałam go pytac o telefon czy cos takiego, bo by wyszło ze sie narzucam. Mowi mi w ostatnim momencie ze ma kogos. Jakie to wszystko dziwne jest...
|
Pt sie 17, 2007 19:40 |
|
|
|
 |
monika001
|
Nie wiem, ale może chciałaś widziec, że coś się kroi?
Pytanie, jak ważna jest dla niego tamta osoba, o której mówił.
Powinno to zostac wyjaśnione do końca w szczerej rozmowie.
|
Pt sie 17, 2007 19:54 |
|
 |
Sławek_
|
 chwilka złośliwości dla odprężenia ;)
Tak sobie czytam rozmowę Pań i się zastanawiam: 'czy to może być opętanie?'
Jeśli tak, to zaraźliwe 
|
Pt sie 17, 2007 20:33 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Tak, czy inaczej, warto skontaktować sie z egzorcystą - który jest jedyna kompetentną osobą do stwierdzenia tego.
http://www.effatha.org.pl/pomoc/egzorcysci_pl.htm
Na w/w stronie znajdziesz adresy egzorcystów diecezjalnych w Polsce.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So sie 18, 2007 12:04 |
|
 |
Angel_21
|
Napisałam o tym w tym temacie, bo po powrocie z tej rehabilitacji te lęki mnie opuściły, jestem zupełnie inną osobą. Jednak to była depresja i podłamana psychika, a nie opętanie. Teraz dopiero widze jak ważną role w życiu człowieka odgrywa psychika i jak mozna pokonac wszystkie przeszkody.
|
So sie 18, 2007 14:31 |
|
 |
justyna84
|
 Re: Czy to może być opętanie??
Witam! Trafiłam tutaj z nadzieją i prośbą o pomoc. Od paru miesięcy zaczęłam odczuwać ogólne złe samopoczucie co w sumie brałam za objaw przemęczenia i delikatnej wady serca ale coś zaczęło się dziać gorszego...częste bóle głowy,kołatania serca,duszności,ogromny niepokój i każde badanie jakie robiłam wychodziło w porządku więc odesłano mnie do psychiatry.Lekarz zapisał tabletki i miało być dobrze ale nie było...Moje życie (nie będę opisywać szczegółowo) ale był tam długoletni romans z księdzem,później prostytucja,spowiedzi i komunie świętokradzkie,tabletki wczesnoporonne też się zdarzyły i tak tkwiłam w grzechu ale chodziłam od czasu do czasu do Kościoła...Jakiś miesiąc temu trafiłam do księdza u którego dokonałam spowiedzi z całego życia i przyjęłam Komunię św. i kiedy zaczęłam mu o sobie opowiadać o swoim złym samopoczuciu,o tym,że mam lęki w Kościele i że od dłuższego czasu uczestniczę na Mszy św.ale na zewnątrz,o tym,że w nocy mam okropne koszmary i budzę się z uczuciem jakby mnie ktoś przyduszał i bardzo źle czuje się jak się modlę postawił diagnozę ,że to może być zniewolenie i miałam nawet udać się do egzorcysty ale trochę się tego obawiam i nawet nie wiem czy to faktycznie zniewolenie.Proszę o pomoc...
|
So lip 02, 2011 13:24 |
|
 |
kasia.g
|
Jeżeli rozeznał to kapłan, to posłuchaj i zrób to jak najszybciej.
|
So lip 02, 2011 13:28 |
|
 |
Silva
|
Idź i spokojnie. Egzorcystów naprawdę nie trzeba się bać, dwóch znam i to przemili ludzie  Druga rzecz: często przed wizytą u egzorcysty trzeba iść na wizytę u psychologa który wykluczy przyczyny naturalne i skieruje do egzorcysty. Tak jest np. w Warszawie w Ośrodku Pomocy Psychologicznej na Bednarskiej - jeśli człowiek chce się zapisać do egzorcysty najpierw jest kierowany do psychologa. I jeśli nie jesteś pewna czy to zniewolenie to psycholog będzie mógł to wstępnie ocenić.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
So lip 02, 2011 17:25 |
|
 |
noOne
|
odpusc sobie psychologów, którzy napakują w Ciebie prochy/chemię i nic ponadto, tylko Bóg może uleczyć Twoje niepokoje i dręczenia - modlitwą kapłana egzorcysty..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt lip 05, 2011 7:59 |
|
 |
Silva
|
Gadasz głupoty. Po pierwsze psycholodzy nie "pakują w nikogo chemii" a po drugie ja pisałam o psychologu chrześcijańskim który wypisuje skierowanie do egzorcysty.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
Wt lip 05, 2011 8:45 |
|
 |
kasia.g
|
Przede wszystkim psycholog to nie lekarz - nie może napakować nikogo chemią, bo nie wolno mu wypisywać recept... to robi lekarz psychiatra. I nie ma czego się bać, ani psychologa ani psychiatry. I to normalne, że coraz częściej egzorcyści z nimi współpracują, bo człowiek jest jednością psycho-fizyczno-duchową. W tym wszystkim chodzi tylko o to żeby pomóc człowiekowi, a żeby to zrobić trzeba mieć pełny obraz. Tak jak napisałam wyżej, skoro ten kapłan tak to rozeznał, skontaktuj się z egzorcystą, jeżeli on najpierw każe Ci się stawić o psychologa lub psychiatry, zrób to.
|
Wt lip 05, 2011 11:43 |
|
 |
zinta
|
Głupio mi o tym pisać. Nie chce byc "nawiedzoną",ktora sobie cos wmawia.W wielkim skrócie: W wieku kilkunastu lat pierwszy raz zetknełam sie z okultyzmem (wtedy nie wiedziałam,że to co robimy jest własnie tym). Czytalam z koleżanką ksiązki o regresingu,autohipnoznie,poszerzaniu swiadomosci i z pasja "ćwiczyłyśmy". Po drodze była joga,zen, aikido, homeopatia,bioenergoterapia, dużo tarota i co tam jeszczecie chcecie,o połowie juz pewnie zapomniałam. Przez kilka lat totalna negacja Boga i zasad zycia chrześcijańskiego. Modlitwa do szatana,oddanie mu swojego zycia (bo skoro Bógu nie jestem potrzebna i mnie nie kocha,to niech szatan działa,byle mi było dobrze) Z czasem koszmarne sny,ktorych grozy nie da sie opowiedzieć.Tłumaczyłam je stresem zycia codziennego.Stan kulminacyjny,kiedy stwierdziałam,ze cos nie gra,to chwila,gdy w poczuciu panicznego strachu usiłowałam sie pomodlic słowami "Ojcze Nasz" i ...nie mogłam sobie przypomnieć słów modlitwy,zaczynam i nie mogłam skończyc. To mi dało do myslenia,bo skoro pamietam wierszyki z przedszkola,jakim cudem zapomniałam modliwy ,która znam od zawsze?
Starczyło jedno "Jezu pomóż" i naokoło mnie zaczeli pojawiac sie ludzie,którzy prowadzili do Boga. Po wielu latach przystapiłam do spowiedzi. Oczywiście jest to ciągła walka i upadki,nie jest tak,że już nie mam watpliwosci i jestem swięta.Ale od około trzech lat jestem blizej Boga niz kiedykolwiek.
Natomiast zauwazyłam jedna rzecz: gdy idę na Mszę nie będąc w stanie łaski uświęcajacej,nie moge na niej wysiedzieć. Robi mi sie duszno,mam wrażenie,ze zaraz zemdleję,jest mi bardzo ,bardzo źle,musze się ewakuowac w strone drzwi koscioła i Msze spędzam w przedsionku,modląc sie o jej rychły koniec.
Podobnie było na Mszy o uzdrowienie (trafiłam przypadkiem), gdy czułam,że moje zachowanie moze zwracac uwage i az było mi niezręcznie. Nie mogłam sie uspokoic i cała Msza to wielkie pragnienie wyjscia stamtąd,cudem wytrzymałam. Zupełnie inaczej było po spowiedzi.
Teraz pytanie: pomimo nawrócenia,spowiedzi, starania sie,by życ wiarą,czy to mozliwe,ze jest to jakas forma zniewolenia? Czy moze tego wszystkiego w moim zyciu było tak dużo,ze "zwyczajne srodki" nie wystarczą? Dlatego "objawy" wracają,gdy tylko na pare kroków odejde od Jezusa?
Potraktujcie prosze powaznie moje pytania
|
Pn lip 11, 2011 22:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mogą to być objawy nerwicy natręctw.
|
Wt lip 12, 2011 8:27 |
|