Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 16:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość
Nie było w TVTrwam reklam urzadzeń do masarzu erotycznego - zresztą Godunow wyraźnie pisze, że nie pisał iż takowa reklama była w TVTrwam - podniósł tylko sprawę jakiego typu reklamy są emitowane w Mango (tak to zrozumiałam od początku podjęcia tej kwestii).
W momencie podpisywania umowy (maj 2006r) między TVTrwam a Mango, była informacja w mediach jakiego typu reklama będzie emitowana - art. gospodarstwa domowego, produkty dla pań.
Nadto produkty reklamowane w TVTrwam nie znajdą się w żadnej innej stacji (dla sprawdzenie potencjału reklamowego stacji).

Wt sie 08, 2006 17:51

Komentarze redakcyjno-stylistyczne i czepiactwo proszę zostawiać w myślach.

Wt sie 08, 2006 23:20

zresztą Godunow wyraźnie pisze, że nie pisał iż takowa reklama była w TVTrwam

Prawda. Pisze, że nie pisał. Tyle, że pisał.

godunow napisał(a):
!!
Jakież było moje zdumienie !!
Kiedy na tV TRWAM zobaczyłem że nadaje w godzinach popołudniowych TV Mango ( telewizja reklamowa) i na tv była reklama urządzenia do masażu erotycznego..!!..

Śr sie 09, 2006 8:04

Komentarze redakcyjno-stylistyczne i czepiactwo proszę zostawiać w myślach.

Dyskusja polega właśnie na "czepiactwie" będącym skutkiem różnicy zdań. Jeśli schwytany za rękę mówi, że nie jego ręka to chyba wolno o tym pisać...?

Śr sie 09, 2006 8:10
Ja tak zrozumiałam - wg. mnie Godunow popełnił błąd stylistyczny i logiczny: "i na tv" była reklama urządzeń....nie wskazuje, że "na tvTrwam", więc chodziło mu o telewizje w ogólności, bo Mango nadaje na kilku kanałach.

Śr sie 09, 2006 9:00

Ja tak zrozumiałam - wg. mnie Godunow popełnił błąd stylistyczny i logiczny: "i na tv" była reklama urządzeń....nie wskazuje, że "na tvTrwam", więc chodziło mu o telewizje w ogólności, bo Mango nadaje na kilku kanałach.

To możliwe. Dlatego od razu sugerowałem mu, że pomylił TV Trwam z jakąś inną stacją (dość obszernie wyjaśniałem powody swojej sugestii, gdy inny z forumowiczów - Tomu- pytał mnie, dlaczego uważam, że godunowowi przywidziało się z tymi erotycznymi urządzeniami). Na co dobrze poinformowany godunow odpowiedział fałszywymi informacjami, że TV Trwam ma statut nadawcy społecznego (gdy nie ma nawet statusu NS), i łamie prawo, bo jest telewizja rządową i wszystko jej wolno. Dorzucił też do tekstu maybacha. To chyba nie tylko błędy stylistyczne i logiczne? Zamiast przyznać się postanowił wszystko usprawiedliwić polityką i modlić się do... Jarosława Kaczyńskiego :) Zareagowałem, bo jego posty wydały mi się ważne i dobrze charakteryzujace sporą grupę dyskutantów. Obojętne jakie mamy zdanie na temat Radia Maryja i TV Trwam warto zadać sobie podstawowe pytanie: Czy wszystkie chwyty dozwolone?

godunow napisał(a):
Cytat
Cytuj:
A może to tylko Twoja wyobraźnia?
Kiedy? O której godzinie? Gdzie? W jakim języku prowadzony był program?
Zgłosiłeś sprawę do KRRiT? Do prokuratury?

Od tygodnia w godzinach południowych w dni powszednie. W miejscu TV Trwam nadaje.. (udostępnione pasmo TV reklamowej Mango.. Zarówno dzieje się to w przekazie satelitarnym z Astry jak i w przekazie TV kablowych . Innymi słowy O. Rydzyk Udostępnia pasmo swojej TV telewizji reklamowej Mango . Rzecz jasna na pewno nie za darmo.. A TV Trwam reklamuje Si jako TV nonprofit. Ma statut TV społecznej.. Jak widać nic z tego sobie nie robią prowadzą normalną komercyjna działalność.. . Gdy by mieli statut taki sam jak inne ( nieuprzywilejowany) nie byłoby problemu
Cytat
Cytuj:
Przy okazji sypnij szczegółami na temat produktu (wszyscy zainteresowani).

Zycze powodzenia w oglądaniu TV Trwam i oglądaniu transmisji TV Mango na łamach TV Trwam.. Może będą majabacha też reklamować. Na TV mango można reklamować wszystko..W końcu TV Trwam to tez TV rządowa.. a dzisiaj TV rządowej wszystko wolno !!

Śr sie 09, 2006 9:39

Cytuj:
Napisanie grzecznego maila z pytaniem nic nie kosztuje.
Zeby było jasno z punktu widzenia technicznego.. To Tv Trwam wykupiło pakiet (wiązke ) n a transponderze Astry .. I w ramach swojego pakietu . Udostępniono Tv Mango na TRwam.. Swoje wolne OKIENKA Także bez zgdoy i wiedzy nic sie nie może dziac w tym przypadku. Co inne gdy było pasmo dzielone . Jak jest w przypadku kilkunastu Tv nadających z satelit . dzielenie OKREŚLONYCH w godzinach . PRZYKŁAD CARTON Net. od 6.00 do 21 , a po 21 nadaje kanał filmowy TMC . Takich przykladów jest sporo.. I wtedy kazdy odpowiada za swoje..
TYle technicznie mozna dodac..
Zapytac można czy dosc jasno wyjasniłem..??
Tak dla przypomnienia TV Mango(całodobowo) nadaje z HB z transpenderów TVN-u
Tak ze tV mango szuka naiwych na swoje produkty u osób starszych bo w głowej mierze ci są ogadaczami tv trwam..
Dla mnie jest to ewidentne..

Byłoby nieprawdą co pisałem tylko wtedy jak by TV Mango nie ndawło w paczce syganału DVB Telewizji Trwam... Lub gdy by te podnosne były dzielone niezależnie
Dlaczego tak jest ???
Miłośnicy TV Trwam zapytajcie Ojca Rydzyka dlaczego tak jest nie inaczej .
Pozdro

Śr sie 09, 2006 17:08

TYle technicznie mozna dodac..
Zapytac można czy dosc jasno wyjasniłem..??

Tak ze tV mango szuka naiwych na swoje produkty u osób starszych bo w głowej mierze ci są ogadaczami tv trwam..
Dla mnie jest to ewidentne..

Byłoby nieprawdą co pisałem tylko wtedy jak by TV Mango nie ndawło w paczce syganału DVB Telewizji Trwam... Lub gdy by te podnosne były dzielone niezależnie
Dlaczego tak jest ???
Miłośnicy TV Trwam zapytajcie Ojca Rydzyka dlaczego tak jest nie inaczej .
Pozdro

Mnie techniczne informacje nie interesują. Mnie interesuje zupełnie coś innego.
Ty wywołałeś temat, ty sugerujesz - insynuujesz, że TV trwam zarabia pośrednio na naiwności swoich widzów.

Zadam to pytanie jeszcze raz - poprzedni mój post został wycięty. Zrobiłeś/robisz to z głupoty, czy celowo ?
Jeśli celowo, to ujawnij ten cel. Miej odwagę.
By nikt nie musiał się domyślać.

I dla porządku. "Miłośnikiem" TV Trwam nie jestem.
Dam ci radę: Chcesz być szanowany, szanuj innych.

Śr sie 09, 2006 17:48
Zobacz profil WWW

Jakiej nienawiści? Poruszanie się w sferze takich pojęć ogólnych nic nie daje.

Natomiast ja polecam wszystkim zainteresowanym tym, co się wyrabia na tzw. Przystanku Woodstock reportaż w Telewizji Trwam pt. "Erozja". Jutro będzie nadany o 21.55.

Śr sie 09, 2006 18:11

Natomiast ja polecam wszystkim zainteresowanym tym, co się wyrabia na tzw. Przystanku Woodstock reportaż w Telewizji Trwam pt. "Erozja". Jutro będzie nadany o 21.55.

Interesujące będzie skonfrontowanie tego widzenia tej imprezy z widzeniami przedstawionymi w założonym przez Crosisa wątku Po prostu Woodstock.

Śr sie 09, 2006 18:35
Zobacz profil WWW

To możliwe. Dlatego od razu sugerowałem mu, że pomylił TV Trwam z jakąś inną stacją (dość obszernie wyjaśniałem powody swojej sugestii, gdy inny z forumowiczów - Tomu- pytał mnie, dlaczego uważam, że godunowowi przywidziało się z tymi erotycznymi urządzeniami).

Osobiście wątpię, ażeby TRWAM nadawałą teki reklamy. A to dlatego, że zgodnei z umową rzeczy reklamowane w TV TRWAM- nie mogą pojawiać siew innych stacjach Mango 24, tak, by wiadomo było że zostały kupione przez widzów stacji o. Rydzyka. Nie zaam całosci umowy, ale juz samo to daje pole do negocjacji co będzie rekalmowae.

A swoją drogą ta współpraca jest opłacalna dla obu stron. Zwłąszcza Mango jest b. zadowolone:
http://kmdm.pl/art.php?id=200608111116c70903749ed556d9
Ale to dobrze- TRWAM zachowuje sie jak normalna TV- więc zarabia na reklamach.

www.kmdm.pl Media Katolickie w Polsce i nei tylko :))

Pn sie 14, 2006 15:08
Zobacz profil WWW

Niektórym to przeszkadza... taka "Rzeczpospolita" przykładowo bije na alarm, że o.Rydzyka i Andrzeja Leppera łączą jakieś "niewyjaśnione" powiazania finansowe, ponieważ Samoobrona wpłaciła po wyborach na rzecz Lux Veritatis (właściciel Tv Trwam) i spółki Spes (wydawca Naszego Dziennika) kilkadziesiąt tysięcy złotych. Dziennikarze "Rzeczpospolitej" zwęszyli spisek... ale to była tylko zapłata za płatne ogłoszenia wyborcze w TvTrwam i w Naszym Dzienniku... pewnie o tym powiedzą (choć może nie) za jakieś 3 dni, ale niech "opinia publiczna" pokarmi się nowym spiskiem w sezonie ogórkowym.

Pn sie 14, 2006 16:43
Czytając te Wasze posty po prostu "ręce opadają!".
Czy wy naprawdę jesteście tak zaślepieni i nie widzicie ile zła sieje
Rydzyk (nie zasługuje na "ojca" ani na "księdza").

Dzieli ludzi na Żydów, masonow i inne tałatajstwo. Chrystus tego nie robił.

Nienawidzi Żydów, tym samym nienawidzi Jezusa, bo przecież Jezus jako człowiek z Maryją i św. Józefem uczęszczał w Szabat do Synagogi, a tak poza tym nasze Chrześcijańskie korzenie tkwią w Judaiźmie.

Ale nie tylko to mam mu do zarzucenia. Jest jeszcze wiele innch spraw, jak choćby wtykanie nosa w politykę. Jakim prawem? Dlaczego Kaczor wygrał wybory prezydenckie? Dlaczego PiS wygrał, dlaczego ta partia rządzi? Tylko przez Radio Maryja. Szanowny ojczulek dyrektor siedząc w tej swojej toruńskiej rozgłośni nadawał ciągle tym biednym, ociemniałym i głuchym starym emerytom - co to połowę swojej renty i emerytury wydają na jego radyjko [...] - "głosujcie na Kaczyńskiego, bo tylko on jest człowiekiem właściwym!"

Co to się porobiło w tym kraju! Już wolałem jak rządziła LEWICA! I cóż z tego, że komuchy, ale w tej chwili postępują bardziej po katolicku niż te wszystkie GIERTYCHY, LEPPERY, KACZORY, KURSKIE, MARCIŃSKIEWICZE inne błazny. Trochę mi też szkoda Platformy Obywatelskiej, bo Rokita i Tusk nie sprawiają zawodu.

[...] - jo_tka

N wrz 10, 2006 23:07

Co do wyborów to innego wyjścia nie było. Głosowałem na Kaczyńskiego ponieważ sumienie nie pozwalało głosować mi na polityka (Tuska), który w sejmowym głosowaniu poparł aborcję.

Cytuj:
Dzieli ludzi na Żydów, masonow i inne tałatajstwo. Chrystus tego nie robił.

Masonów wtedy nie było, a Żydów wyróżniał od innych.

Cytuj:
Nienawidzi Żydów

Nie masz żadnych argumentów aby uzasadnić tą bzdurę. Nie będę dlaej polemizował z tymi tekstami... powiem tyle:

nienawidzisz ojca Tadeusza Rydzyka oraz słuchaczy Radia Maryja, a także mnie osobiście o czym świadczy ten powyższy post pełen inwektyw

Pn wrz 11, 2006 14:30

Jest bardzo prosty test na określenie czy polemista wpisujący w tym temacie pisze to co myśli, czy też po prostu nienawidzi. Jeśli zaczyna od "Żydów i masonów" po prostu nienawidzi: najczęście najpierw samego siebie - z tej prostej przy czyny, że nie potrafi zacząć rozmowy o fenomenie Radia Maryja od komentarza modlitwy, służby i katechezy jaka w tym radiu wypełnia lwią część czasu antenowego. Nienawiść do samego siebie - moim zdaniem jest najpewniejszym kluczem do oceny krytyków Radia Maryja. Piszę to wytłuszczonym drukiem by podkreślić fakt inny. To nie Radio Maryja poddaje się krytyce, tylko taki "wewnętrznie nieuporządkowany" komentator. W zasadzie to wystarczy za komentarz. Radio Maryja jest "wyrzutem sumienia" i to niekiedy bardzo głośnym. Tak głośnym, że pękają bariery wewnętrznego wstydu:

[b]" jak ja Cię nienawidzę Matko Boża za to, że cały czas słyszę w tle: napraw błedy, nie grzesz, Bóg cię widzi, nie kradnij, nie oskarżaj fałszywie. Jak ja Cię nienawidzę. Muszę Ci dokopać. Wiem co zrobię, będę Cię wyzywał od najgorszych. Ale co to Cię obchodzi Matko Boża! Zflekuję zatem radio o Twoim Imieniu.{/b]

Przejrzałem dziesiątki tysięcy komentarzy o Radiu Maryja. Za każdym razem - jestem tego pewien - klucz jest taki sam. Opisałem go powyżej.

(Wybacz Panie Boże te zwroty świadomie przeze mnie użyte, użyte w złym brzmieniu ale w dobrej wierze. Amen.)

Pn wrz 11, 2006 22:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 180  Następna strona