|
|
|
List otwarty do Benedykta XVI w sprawie apostazji
Autor |
Wiadomość |
meritus
|
Cóż... niektórym chrzest ciąży... ale jeżeli ktoś jest niewierzący, to powinno mu to być obojętne zupełnie. Cóż... łaska sakramentalna i tak działa, więc liczyć można na nawrócenie takiego człowieka, że przestanie bluźnić łasce Bożej.
|
Cz paź 29, 2009 17:17 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Wybacz Triplex, ale nie pozwolę tu na tego typu teksty uderzające w katolicyzm
|
Cz paź 29, 2009 19:20 |
|
 |
Triplex
|
A podobno "prawdziwa cnota krytyk się boi"... No cóż... tylko pytanie gdzie jest wolność słowa. Czy zostaje za bramą katolicyzmu? Ja nie napisałem nic obraźliwego, nie zaatakowałem w żaden sposób - wyraziłem jedynie swoje zdanie, a wszystko to w kontekście niedorzecznej wypowiedzi, w której jest zawarta sugestia jakobym był niewierzący i potrzebował nawrócenia, bo zgadzam się z problemem (autentycznym!), który został poruszony w liście. A ja jestem w Kościele Chrystusowym - znalazłem się tam na skutek nawrócenia, w związku z którym musiałem opuścić Kościół katolicki, gdzie nie znajdowałem prawdy... Piszę tu o konkretnych problemach i o praktykach katolickich, które wpędzają ludzi w niewolę. czy tego nie wolno?
_________________ "I nie masz w żadnym innym zbawienia; albowiem nie masz żadnego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które byśmy mogli być zbawieni." (Dzieje Apostolskie 4, 12)
Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2
|
Cz paź 29, 2009 22:53 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Wolno, ale w odpowiedni sposób i nie w wątku nie do tego przeznaczonym
|
Pt paź 30, 2009 0:49 |