Zbytnia religijność może być szkodliwa
Autor |
Wiadomość |
a.R.E.k.
|
Zbytnia religijność możę być szkodliwa, ale dla mnie przykład pofany w tym temacie to żaden przykład.
|
Wt sie 05, 2008 21:06 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Hmmm
O ile pamiętam, to na czas przejścia pielgrzymki powinien być zamknięty ruch na konkretnym odcinku? Czy mi się wydaje?
Podobnie, jak dzieje się to w przypadku każdej demonstracji?
Ogólnie życie jest szkodliwe dla zdrowia, a najwięcej osób umiera w łóżkach. To bardzo niebezpieczne meble  To tyle odnośnie do bezpieczeństwa...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr sie 06, 2008 10:33 |
|
 |
a.R.E.k.
|
Ale jeśli pielgrzymki przechodzą cały czas przez jakiś teren?
|
Śr sie 06, 2008 11:12 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
a.R.E.k. napisał(a): Ale jeśli pielgrzymki przechodzą cały czas przez jakiś teren?
To teren jest totalnie zdewastowany. Życie autochtonów zdezorganizowane i przez kolejny rok muszą leczyć rany - naprawiać rozdeptane asfalty na drogach, rekultywować stratowane trawniki, uzupełniać zapasy w spiżarniach.
Nic dziwnego, że jak się zbliża taka piegrzymka to ludzie barykadują się w domach, chowają dzieci i inwentarz. Gorzej niż przed zbliżającym się cygańskim taborem.
Z drugiej strony, mogą się przecież ubezpieczyć w PZU. Dlaczego tego nie robią nie rozumiem. Może czekają aż ubezpieczenia antypielgrzymkowe będą obowiązkowe?
Śr sie 06, 2008 13:25 |
|
 |
jo_tka
|
Arek - w kółko drepczą wokół rynku na przykład, albo obwodnicą? Takie grupy zazwyczaj określa się mianem demonstracji...
Pielgrzymki zazwyczaj gdzieś pielgrzymują, a zatem przemieszczają się (owszem - stałą trasą, ale raz na rok i dość szybko zapewne...).
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr sie 06, 2008 14:32 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Moim zdaniem zbytnia religijność może być szkodliwa (fanatyzm). W historii występyje wiele przykładów szkodliwośći fanatyzmu religijnego, a ja sam mogę podać kilka z życia codziennego...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Śr sie 06, 2008 14:46 |
|
 |
Stanisław Adam
|
Sareneth napisał(a): Moim zdaniem zbytnia religijność może być szkodliwa (fanatyzm). W historii występyje wiele przykładów szkodliwośći fanatyzmu religijnego, a ja sam mogę podać kilka z życia codziennego...
Swojego? To może być ciekawe. Nie ma jak świadectwo uczestnika.
Śr sie 06, 2008 16:11 |
|
 |
niewierny
|
jo_tka napisał(a): Hmmm
O ile pamiętam, to na czas przejścia pielgrzymki powinien być zamknięty ruch na konkretnym odcinku? Czy mi się wydaje?
Podobnie, jak dzieje się to w przypadku każdej demonstracji?
Jakiś czas temu miałem okazje przejeżdżać drogą do Częstochowy. Szła pielgrzymka za pielgrzymką, drogi nie zamknęli (swoją droga to jeszcze by tego brakowało).
_________________ Szansa, że wierzący ma racje 1/nieskończoność
Więcej w viewtopic.php?t=16963
|
Cz sie 07, 2008 11:00 |
|
 |
Sympatyk Lewicy
|
Nikt wam nie może zabronić modlenia się nogami, ale faktycznie do chodzenia najbezpieczniejsze są chodniki.
|
Cz sie 07, 2008 11:07 |
|
|
|