Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 12:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 153  Następna strona
 Platforma Nieobywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Platforma Nieobywatelska
Film nie dotyczy tematu:Platforma Nieobywatelska, więc oglądaj go sobie do woli, jeśli 5 razy za mało, to może 6,albo 7, no może wystarczy osiem razy?

Pn lip 14, 2014 20:09
gita napisał(a):
Film nie dotyczy tematu:Platforma Nieobywatelska, więc oglądaj go sobie do woli, jeśli 5 razy za mało, to może 6,albo 7, no może wystarczy osiem razy?

Baaaaardzo merytoryczna odpowiedź w kwestii "zachlanego faceta obrażającego Kaczyńskiego" :D :D......fakty się nie zgadzają? tym gorzej dla faktów.....

Wt lip 15, 2014 7:59
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Baaaaardzo merytoryczna odpowiedź w kwestii "zachlanego faceta obrażającego Kaczyńskiego" :D :D......fakty się nie zgadzają? tym gorzej dla faktów.....

Może masz rację, bo ten wyzywający od szczurów osobnik to przedstawiciel Platformy?
Co ważniejsi z rządzącej sitwy nie tylko od szczurów wyzywają, a więc właściwie masz rację, obejrzałam filmik i przekonałam się że osobnik obrażający Kaczyńskiego pasuje do Platformy jak ulał.
Pozdrawiam Cię fanko Platformy, proponuje, aby nareszcie zabrać się za odchamianie vipów partii w którą tak bezkrytycznie wierzysz.

Wt lip 15, 2014 15:28
Cytuj:
Może masz rację, bo ten wyzywający od szczurów osobnik to przedstawiciel Platformy?
Co ważniejsi z rządzącej sitwy nie tylko od szczurów wyzywają, a więc właściwie masz rację, obejrzałam filmik i przekonałam się że osobnik obrażający Kaczyńskiego pasuje do Platformy jak ulał.
Pozdrawiam Cię fanko Platformy, proponuje, aby nareszcie zabrać się za odchamianie vipów partii w którą tak bezkrytycznie wierzysz.

Powiesz, że nie pamiętasz, ale słowa "chamstwo, chamstwo" z ust śp Leppera nie padały pod adresem PO ale Twojego ukochanego PiS w czasach ukochanej IV RP.:D :D

Wt lip 15, 2014 16:14
Ostatnio nawet pijar i propaganda Platformy to kamieni kupa, jedynie koalicjant przywoływany jest do porządku przez Słońce Peru i jak na razie to jest jedynym sukcesem szefa partii nazywanej przewrotnie obywatelska.
Europropaganda też leży w gruzach, co widać między innymi na przykładzie Sikorskiego:
http://niezalezna.pl/57339-koniec-europ ... yka-fikcji

Wt lip 15, 2014 19:46

Kiedyś było przysłowie: "Każdy mierzy włąsnym łokciem".
W tej dyskusji widać. Porównuje się zupełnie niewspółmierne zachowania i usiłuje przekonać, że odpowiadają sobie. To wynika nie tylko z miłości do Wodza i Prezesa.
Główną rolę odgrywa NIENAWIŚĆ. Wydaje mi się, że jeszcze w historii Polski nie było tak długiej, kompleksowej i bezkompromisowej nagonki na jakąś grupę ludzi, jak ma to miejsce od ok. 10 lat. Nagonka na PiS jest straszniejsza niż, z dawnych lat nagonki na ZNAK i na biskupów po liście. Uważam, że stałe nawoływanie do nienawiści jakiegoś ugrupowania jest sprzeczne z prawem. A zadziwiające jest to, że cała lewica skupia się na walce z centrolewicowym PiS, zamiast się jednoczyć. I dziwne jest to, że lewicowy(centro) usiłuje jednoczyć prawicowe organizacje.
A dyskusja na temat lumpenpoziomu PO nie ma sensu. Chyba każdy z dyskutantów może porównać swój sposób wyrażania się ze środkami wyrazu naszych władców. I wyciągnąć wnioski. NA ich temat. Zastanócie się, jakbyście zareagowali, gdyby wasze dzieci tak się do was zwracały? Albo czynili to rodzice, rodzeństwo czy współmałżonek/współmażlonka? Gdyby nie wyrwało im się to raz jeden, ale stanowiło normę?
Głosowaliście na PO, macie coście wybrali.

Śr lip 16, 2014 8:45

andej napisał(a):
Nagonka na PiS jest straszniejsza niż, z dawnych lat nagonki na ZNAK i na biskupów po liście.

andej najwyraźniej nie ma pojęcia jak wyglądała nagonka na ZNAK, czy biskupów po liście. :( Gdzie wszystkie media, jednym głosem non stop atakowały "winnych" bez żadnego prawa do repliki, czy obrony i bez żadnych podstaw merytorycznych.

Dzisiaj jedynymi mediami, które można by uznać, za "prowadzące nagonkę na PIS" w dawnym prlowskim stylu są tygodniki "Nie" oraz "Fakty i Mity"

Natomiast mediów prowadzących nagonkę na wrogów PIS jest o wiele więcej. Z samych gazet tylko "Nasz Dziennik", "Gazeta Polska" wraz z mutacjami, "W sieci", "Do rzeczy", do tego radio, telewizja, etc..

Cytuj:
Uważam, że stałe nawoływanie do nienawiści jakiegoś ugrupowania jest sprzeczne z prawem.

Acha definicja sprzecznosci z prawem - to co uważa andej za sprzeczne z prawem jest sprzeczne z prawem. Zupłenie jak towarzysz Stalin. :(

Cytuj:
A zadziwiające jest to, że cała lewica skupia się na walce z centrolewicowym PiS,

Przeciez to oczywiste. Największym wrogiem Ludowego Frontu Wyzwolenia Judei nie sa rzymscy okupanci, tylko Front Wyzwolenia Ludu Judei.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr lip 16, 2014 9:23
Cytuj:
Zastanócie się, jakbyście zareagowali, gdyby wasze dzieci tak się do was zwracały? Albo czynili to rodzice, rodzeństwo czy współmałżonek/współmażlonka? Gdyby nie wyrwało im się to raz jeden, ale stanowiło normę?

Zdecydowanie byłoby mi bardzo przykro, gdyby dzieci zwracały się do mnie spieprzaj dziadu.
A gdy tak rażą cię "powszednia" łacina, to posłuchaj jak rozmawiają ze sobą np gimnazjaliści (mieszkam akurat obok gimnazjum).
Ale przecież aktualnie wyróżnikiem in plus w mediach, w rozmowach na ulicy, jest magiczne słówko z****ście :(
PiS prześladowany - wersja wedle obowiązującej od kilku lat mody "na męczennika". Im więcej znaczy, więcej posiada, tym większy "męczennik".

Śr lip 16, 2014 9:47
Ogólnie to w Polsce obowiązuje zasada tworzenia mitów....my katolicy, prześladowani przez wraże siły antychrześcijańskie.
Gdy tymczasem jak zaobserwowałam w Niemczech na polu zamontowana jest puszka, cennik i każdy Niemiec wycina sobie mieczyki, uiszczając opłatę do puszki.
U nas - 2 dni nie byłam na działce i wczoraj zastałam ją spustoszoną. Lilie, które uprawiam, nie tylko kwiaty poobcinano, ale nawet powyrywano z cebulkami.
Godni katolicy polscy złodzieje, kontra antychrześcijańscy Niemcy.......

Śr lip 16, 2014 10:02
No wlasnie @Alus. Tez mnie to dziwi. Dlaczego ogolnie rzecz biorac, w Niemczech szanuje sie cudza wlasnosc a w Polsce - nie.
Przeciez nie moze to wynikac z naszych 90% ochrzczonych katolikow :x

A przy tym, zamiast sie zastanowic dlaczego tak jest, to jeszcze niektorzy chwala sie, ze komu jak komu, ale Niemcom na MS nie kibicowali... Takze redaktorzy GN.

A z kwiatami masz racje. Tak ja kupuje kwiaty - na polu. Sama je sobie scinam.

Śr lip 16, 2014 12:38
A może raczej wynika to z wielusetletniej (już!) tradycji, że nie jesteśmy na swoim?

Cz lip 17, 2014 9:19
Cawilian napisał(a):
A może raczej wynika to z wielusetletniej (już!) tradycji, że nie jesteśmy na swoim?

95% Polaków od wieluset lat jest na swoim, tylko okupanci się zmieniali.
Niemniej inne narody też doświadczały podobnych losów, a nie sięgają tak chętnie po cudze.

Cz lip 17, 2014 10:57

pilaster napisał(a):
... andej najwyraźniej nie ma pojęcia jak wyglądała nagonka na ZNAK, czy biskupów po liście. ...

Ośmieszyć się udało. Polemizować, gorzej.
Obie wspomniane nagonki pamiętam, gdyż wtedy określiłem swój światopogląd i ocenę stosunków społeczno politycznych w Polsce. Nagonka na biskupów trwałą znacznei krócej. I były próby obrony. Głównie TP. Nagonki na ZNAK (bylo ich wiele, na całe koło, na poszczególne osoby) były także krótsze.
10-letnie niszczenie przeciwników politycznych zasługiwałobyby na wpis do księgi rekordów, gdyby nie "sukcesy" przywoływanego przez Ciebie Ojca Narodów.
Program partii lewicowych i lewackich w Polsce stanowi w 80 % (conajmniej) walka z PiS. Nie użyłeś żadnego argumentu, aby przekonać mnie do komuny, ani do tego, że wdeptywanie w błoto przeciwników politycznych jest słuszne.
Wracając do faktów: sięgnąć możesz do ówczesnej prasy. Wtedy zweryfikujesz głoszone tezy. I po cichutku ...

Cz lip 17, 2014 14:18

andej napisał(a):
Program partii lewicowych i lewackich w Polsce stanowi w 80 % (conajmniej) walka z PiS.

Czyli co? 80% programu PIS to walka z PIS? czy andej przypadkiem nie kopnął się w głowę?

Cytuj:
Nie użyłeś żadnego argumentu, aby przekonać mnie do komuny,

Przecież andej już jest przekonany do komuny?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lip 17, 2014 15:52
Cytuj:
10-letnie niszczenie przeciwników politycznych zasługiwałobyby na wpis do księgi rekordów, gdyby nie "sukcesy" przywoływanego przez Ciebie Ojca Narodów.
Dziesięcioletnie, czyli podczas IV RP także, gdy wszystkie media publiczne były w rękach rządzącego PiS....samobójcy sami siebie niszczyli???
Od 2007r przynajmniej 50% mediów jest bezpośrednio lub pośrednio powiązane z PiS.

Cz lip 17, 2014 16:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2281 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 153  Następna strona