Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
Film nie dotyczy tematu:Platforma Nieobywatelska, więc oglądaj go sobie do woli, jeśli 5 razy za mało, to może 6,albo 7, no może wystarczy osiem razy?
|
Pn lip 14, 2014 20:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Film nie dotyczy tematu:Platforma Nieobywatelska, więc oglądaj go sobie do woli, jeśli 5 razy za mało, to może 6,albo 7, no może wystarczy osiem razy? Baaaaardzo merytoryczna odpowiedź w kwestii "zachlanego faceta obrażającego Kaczyńskiego"  ......fakty się nie zgadzają? tym gorzej dla faktów.....
|
Wt lip 15, 2014 7:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Film nie dotyczy tematu:Platforma Nieobywatelska, więc oglądaj go sobie do woli, jeśli 5 razy za mało, to może 6,albo 7, no może wystarczy osiem razy? Baaaaardzo merytoryczna odpowiedź w kwestii "zachlanego faceta obrażającego Kaczyńskiego"  ......fakty się nie zgadzają? tym gorzej dla faktów..... Może masz rację, bo ten wyzywający od szczurów osobnik to przedstawiciel Platformy? Co ważniejsi z rządzącej sitwy nie tylko od szczurów wyzywają, a więc właściwie masz rację, obejrzałam filmik i przekonałam się że osobnik obrażający Kaczyńskiego pasuje do Platformy jak ulał. Pozdrawiam Cię fanko Platformy, proponuje, aby nareszcie zabrać się za odchamianie vipów partii w którą tak bezkrytycznie wierzysz.
|
Wt lip 15, 2014 15:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Może masz rację, bo ten wyzywający od szczurów osobnik to przedstawiciel Platformy? Co ważniejsi z rządzącej sitwy nie tylko od szczurów wyzywają, a więc właściwie masz rację, obejrzałam filmik i przekonałam się że osobnik obrażający Kaczyńskiego pasuje do Platformy jak ulał. Pozdrawiam Cię fanko Platformy, proponuje, aby nareszcie zabrać się za odchamianie vipów partii w którą tak bezkrytycznie wierzysz. Powiesz, że nie pamiętasz, ale słowa "chamstwo, chamstwo" z ust śp Leppera nie padały pod adresem PO ale Twojego ukochanego PiS w czasach ukochanej IV RP. 
|
Wt lip 15, 2014 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatnio nawet pijar i propaganda Platformy to kamieni kupa, jedynie koalicjant przywoływany jest do porządku przez Słońce Peru i jak na razie to jest jedynym sukcesem szefa partii nazywanej przewrotnie obywatelska. Europropaganda też leży w gruzach, co widać między innymi na przykładzie Sikorskiego: http://niezalezna.pl/57339-koniec-europ ... yka-fikcji
|
Wt lip 15, 2014 19:46 |
|
|
|
 |
andej
|
Kiedyś było przysłowie: "Każdy mierzy włąsnym łokciem". W tej dyskusji widać. Porównuje się zupełnie niewspółmierne zachowania i usiłuje przekonać, że odpowiadają sobie. To wynika nie tylko z miłości do Wodza i Prezesa. Główną rolę odgrywa NIENAWIŚĆ. Wydaje mi się, że jeszcze w historii Polski nie było tak długiej, kompleksowej i bezkompromisowej nagonki na jakąś grupę ludzi, jak ma to miejsce od ok. 10 lat. Nagonka na PiS jest straszniejsza niż, z dawnych lat nagonki na ZNAK i na biskupów po liście. Uważam, że stałe nawoływanie do nienawiści jakiegoś ugrupowania jest sprzeczne z prawem. A zadziwiające jest to, że cała lewica skupia się na walce z centrolewicowym PiS, zamiast się jednoczyć. I dziwne jest to, że lewicowy(centro) usiłuje jednoczyć prawicowe organizacje. A dyskusja na temat lumpenpoziomu PO nie ma sensu. Chyba każdy z dyskutantów może porównać swój sposób wyrażania się ze środkami wyrazu naszych władców. I wyciągnąć wnioski. NA ich temat. Zastanócie się, jakbyście zareagowali, gdyby wasze dzieci tak się do was zwracały? Albo czynili to rodzice, rodzeństwo czy współmałżonek/współmażlonka? Gdyby nie wyrwało im się to raz jeden, ale stanowiło normę? Głosowaliście na PO, macie coście wybrali.
|
Śr lip 16, 2014 8:45 |
|
 |
pilaster
|
andej napisał(a): Nagonka na PiS jest straszniejsza niż, z dawnych lat nagonki na ZNAK i na biskupów po liście. andej najwyraźniej nie ma pojęcia jak wyglądała nagonka na ZNAK, czy biskupów po liście.  Gdzie wszystkie media, jednym głosem non stop atakowały "winnych" bez żadnego prawa do repliki, czy obrony i bez żadnych podstaw merytorycznych. Dzisiaj jedynymi mediami, które można by uznać, za "prowadzące nagonkę na PIS" w dawnym prlowskim stylu są tygodniki "Nie" oraz "Fakty i Mity" Natomiast mediów prowadzących nagonkę na wrogów PIS jest o wiele więcej. Z samych gazet tylko "Nasz Dziennik", "Gazeta Polska" wraz z mutacjami, "W sieci", "Do rzeczy", do tego radio, telewizja, etc.. Cytuj: Uważam, że stałe nawoływanie do nienawiści jakiegoś ugrupowania jest sprzeczne z prawem. Acha definicja sprzecznosci z prawem - to co uważa andej za sprzeczne z prawem jest sprzeczne z prawem. Zupłenie jak towarzysz Stalin. Cytuj: A zadziwiające jest to, że cała lewica skupia się na walce z centrolewicowym PiS, Przeciez to oczywiste. Największym wrogiem Ludowego Frontu Wyzwolenia Judei nie sa rzymscy okupanci, tylko Front Wyzwolenia Ludu Judei.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr lip 16, 2014 9:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zastanócie się, jakbyście zareagowali, gdyby wasze dzieci tak się do was zwracały? Albo czynili to rodzice, rodzeństwo czy współmałżonek/współmażlonka? Gdyby nie wyrwało im się to raz jeden, ale stanowiło normę? Zdecydowanie byłoby mi bardzo przykro, gdyby dzieci zwracały się do mnie spieprzaj dziadu.A gdy tak rażą cię "powszednia" łacina, to posłuchaj jak rozmawiają ze sobą np gimnazjaliści (mieszkam akurat obok gimnazjum). Ale przecież aktualnie wyróżnikiem in plus w mediach, w rozmowach na ulicy, jest magiczne słówko z****ście  PiS prześladowany - wersja wedle obowiązującej od kilku lat mody "na męczennika". Im więcej znaczy, więcej posiada, tym większy "męczennik".
|
Śr lip 16, 2014 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ogólnie to w Polsce obowiązuje zasada tworzenia mitów....my katolicy, prześladowani przez wraże siły antychrześcijańskie. Gdy tymczasem jak zaobserwowałam w Niemczech na polu zamontowana jest puszka, cennik i każdy Niemiec wycina sobie mieczyki, uiszczając opłatę do puszki. U nas - 2 dni nie byłam na działce i wczoraj zastałam ją spustoszoną. Lilie, które uprawiam, nie tylko kwiaty poobcinano, ale nawet powyrywano z cebulkami. Godni katolicy polscy złodzieje, kontra antychrześcijańscy Niemcy.......
|
Śr lip 16, 2014 10:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wlasnie @Alus. Tez mnie to dziwi. Dlaczego ogolnie rzecz biorac, w Niemczech szanuje sie cudza wlasnosc a w Polsce - nie. Przeciez nie moze to wynikac z naszych 90% ochrzczonych katolikow A przy tym, zamiast sie zastanowic dlaczego tak jest, to jeszcze niektorzy chwala sie, ze komu jak komu, ale Niemcom na MS nie kibicowali... Takze redaktorzy GN. A z kwiatami masz racje. Tak ja kupuje kwiaty - na polu. Sama je sobie scinam.
|
Śr lip 16, 2014 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A może raczej wynika to z wielusetletniej (już!) tradycji, że nie jesteśmy na swoim?
|
Cz lip 17, 2014 9:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cawilian napisał(a): A może raczej wynika to z wielusetletniej (już!) tradycji, że nie jesteśmy na swoim? 95% Polaków od wieluset lat jest na swoim, tylko okupanci się zmieniali. Niemniej inne narody też doświadczały podobnych losów, a nie sięgają tak chętnie po cudze.
|
Cz lip 17, 2014 10:57 |
|
 |
andej
|
pilaster napisał(a): ... andej najwyraźniej nie ma pojęcia jak wyglądała nagonka na ZNAK, czy biskupów po liście. ... Ośmieszyć się udało. Polemizować, gorzej. Obie wspomniane nagonki pamiętam, gdyż wtedy określiłem swój światopogląd i ocenę stosunków społeczno politycznych w Polsce. Nagonka na biskupów trwałą znacznei krócej. I były próby obrony. Głównie TP. Nagonki na ZNAK (bylo ich wiele, na całe koło, na poszczególne osoby) były także krótsze. 10-letnie niszczenie przeciwników politycznych zasługiwałobyby na wpis do księgi rekordów, gdyby nie "sukcesy" przywoływanego przez Ciebie Ojca Narodów. Program partii lewicowych i lewackich w Polsce stanowi w 80 % (conajmniej) walka z PiS. Nie użyłeś żadnego argumentu, aby przekonać mnie do komuny, ani do tego, że wdeptywanie w błoto przeciwników politycznych jest słuszne. Wracając do faktów: sięgnąć możesz do ówczesnej prasy. Wtedy zweryfikujesz głoszone tezy. I po cichutku ...
|
Cz lip 17, 2014 14:18 |
|
 |
pilaster
|
andej napisał(a): Program partii lewicowych i lewackich w Polsce stanowi w 80 % (conajmniej) walka z PiS. Czyli co? 80% programu PIS to walka z PIS? czy andej przypadkiem nie kopnął się w głowę? Cytuj: Nie użyłeś żadnego argumentu, aby przekonać mnie do komuny, Przecież andej już jest przekonany do komuny?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz lip 17, 2014 15:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: 10-letnie niszczenie przeciwników politycznych zasługiwałobyby na wpis do księgi rekordów, gdyby nie "sukcesy" przywoływanego przez Ciebie Ojca Narodów. Dziesięcioletnie, czyli podczas IV RP także, gdy wszystkie media publiczne były w rękach rządzącego PiS....samobójcy sami siebie niszczyli??? Od 2007r przynajmniej 50% mediów jest bezpośrednio lub pośrednio powiązane z PiS.
|
Cz lip 17, 2014 16:26 |
|
|
|