List otwarty w sprawie Szczuki! Przyłącz się!
| Autor |
Wiadomość |
|
jo_tka
|
Pirat - parafrazuję, ale pierwsze zdanie pani Szczuki w tej całej parodii zawierało fragment: "taka stara dziewczynka"... Więc może jednak najpierw sprawdź, potem pisz?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Wt mar 14, 2006 20:51 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
nadal twierdze że ona nie ma pojęcia o kim mówi... nazwanie jej w ten sposób mogło być przecież wyłącznie wynikiem "słuchania jej głosu"...
|
| Wt mar 14, 2006 21:25 |
|
 |
|
jo_tka
|
Mogło. Nie neguję. I jak już pisałam wyżej - mogła nie zdawać sobie sprawy z jej niepełnosprawności. Nie z kalectwa drwiła.
Inna rzecz, że drwiła z jej wiary i tego, co robi. A tego typu zachowanie nie byłoby kulturalne, nawet gdyby Magda była skrzyżowaniem Miss World i mistrzyni olimpijskiej w czymkolwiek...
|
| Wt mar 14, 2006 21:32 |
|
|
|
 |
|
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Pirat
Skoro Szczuka zabrała się za komentowanie - mogła wcześnie dowiedzieć się, jaką osobę będzie komentowała. Warto wiedzieć, o kim się wypowiada. Może jakby wiedziała o chorobie Buczek - dałaby sobie spokój z krytyką, która dzisiaj tak negatywnie jest odbierana.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
| Wt mar 14, 2006 22:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mogła ale tego nie zrobiła BO... szczerze mówiąc kto z was słuchając w przelocie radia, WIE kto do was mówi ? Ludzie często się przedstawiają, ale co z takimi którzy weszli w słuchanie audycji w połowie? Ja tylko rozważam pewne przypadki... Pozatym osoba mówiąca w radiu staje się chyba osobą poniekąd publiczną ?
Co do samej krytyki... może celem niekoniecznie było naśmiweanie się z Wiary... tylko z komercji jaka ostatnio jej towarzyszy... bo szczerze mówiąc ja to tak odebrałem...
ale wszystko jest względne...
pozdrawiam
|
| Wt mar 14, 2006 23:26 |
|
|
|
 |
|
aga - agness
|
Czytanie ze zrozumieniem nie boli... ONA NIE WIEDZIAŁA nawet czy to jest dziewczynka czy chłopczyk
-------------------------------------------------------
Pirat, co ty pleciesz, przecież ona powiedziala , ze to jest " taka stara dziewczynka" założycielka kółek rozancowych dzieci"
moze ty czytaj ze zrozumieniem, ok???
|
| Wt mar 14, 2006 23:46 |
|
 |
|
ziobro Adama
|
aga - agness napisał(a): NOWE INFO!!!!!
"List otwarty i zebrane podpisy zostaną przesłane do Polsatu, a także do mediów oraz KRRiTV oraz innych instytucji i osób, które powinny być o tym poinformowane.
List zebrał 324 głosy poparcia.
no ludzie, o czym w ogóle ta dyskusja ? przecież to smieszna liczba ! to chyba sam przez jeden dzień na ulicach większego miasta zebrałbym wiecej podpisów  to ma być poparcie ?
darujcie juz sobie tą śmieszną akcję, bo tylko tracicie czas ...
_________________ Always Look on the Bright Side of Life
|
| Śr mar 15, 2006 3:51 |
|
 |
|
jo_tka
|
Cytuj: może celem niekoniecznie było naśmiweanie się z Wiary... tylko z komercji jaka ostatnio jej towarzyszy...
A możesz na ten temat powiedzieć coś więcej? Dlaczego z komercji? Jakiej komercji?
|
| Śr mar 15, 2006 6:47 |
|
 |
|
ToMu
|
Komercyjne miałoby być angażowanie się Madzi Buczek w tworzenie Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci  A co w tym komercyjnego, że dzieci chcą się razem modlić
Ja rozumiem - komercją nazwać wiele akcji Rydzyka - ale to, przesada.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
| Śr mar 15, 2006 8:59 |
|
 |
|
aga - agness
|
taki tytuł nosi artykuł w dzisiejszym Fakcie. NIe lubie Faktu, ale zaprezentuje wypowiedzi Szczuki dla Faktu:
Rozmowa 1
Przedżezniała pani Magde Buczek, Żałuje pani?
- NIe, nie żałuje(...) Jesli jest osoba pelnoprawnie uczestniczaca w sferze publicznej to przysluguje jej tez prawo do bycia parodiowana(...)
Czy ona jest osobą w pełni władz umysłowych? Ona nie mówi jakby swoim głosem. Ona sie wyłacznie modli za Radio Maryja (...) Czy jezeli ona jest w pelni wałdz umysłowych to odpowiada w pelni za siebie, czy nie jest tylko narzedziem w rekach Rydzyka.(...) No bo po prostu możliwe, ze ona nie jest normalna, a nikt tego nie moze sprawdzić. Ale bardzo prosze , zeby mi to pan autoryzował.
Rozmowa 2
- NIe to bez sensu ja to wszystko wycofuje(...) musze sobie przemysleć pare takich dobrych formuł i ladnie znaczy jakoś je sformuować.Bo ja tak wylewałam jakies swoje przemyślenia.
|
| Śr mar 15, 2006 13:37 |
|
 |
|
aga - agness
|
tytuł w Fakcie jest "Królowa obłudy"[/img]
|
| Śr mar 15, 2006 13:41 |
|
 |
|
ToMu
|
Bardzo dziwne...  Jakaś ona niezdecydowana...
|
| Śr mar 15, 2006 14:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
aga - agness napisał(a): Czytanie ze zrozumieniem nie boli... ONA NIE WIEDZIAŁA nawet czy to jest dziewczynka czy chłopczyk ------------------------------------------------------- Pirat, co ty pleciesz, przecież ona powiedziala , ze to jest " taka stara dziewczynka" założycielka kółek rozancowych dzieci"
moze ty czytaj ze zrozumieniem, ok??? ToMu napisał(a): Komercyjne miałoby być angażowanie się Madzi Buczek w tworzenie Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci Question A co w tym komercyjnego, że dzieci chcą się razem modlić Question
Ja rozumiem - komercją nazwać wiele akcji Rydzyka - ale to, przesada.
Zanalizuje to w sposób nie obierający strony, tylko mający na celu sprawdzenie, gdzie Pani Kazimiera mówi prawdę, a gdzie gra...
"Jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja"...
Pytanie Wojewodzkiego: "Kim?"
"Słuchaj, to jest, niewiadomo jakaś osoba..."
W: "Ona prowadzi tą audycje? Ten dj taki?"
"Nie, jest tak jakby stara dziewczynka, założycielka, Dziecięcych, podwórkowych Kółek różańcowych, i ona mówi, takim, takim wiesz... ma taką specjalną melodie, słyszałeś kiedyś?"
W: "Nie, ale ma jakąś ksywkę może "Siostra modlitwa" ? "
"Nie, ja nie wiem jak ona się nazywa ale mówi tak...."
I tutaj następuje wygłoszenie w sposób troszkę bardziej melodyczny niż normalna mowa, wystąpienia, które słyszała.... chciałbym zwrócić uwagę że od początku ona nie ma pojęcia o kim mówi o czym świadczą słowa "Słuchaj, to jest, niewiadomo jakaś osoba..."(chociaż słowa wcześniejsze - zafascynowanie - można odebrać w całkiem inny sposób - jednakże dalsza część rozmowy ukazuje iż jest to Kłamstwo, nie ma żadnego zafascynowania tą osobą...)
... potem mówi o starej dziewczynce...
należy zwrócić uwagę na Język Polski i stopień jego opanowania przez osobę tak wykształconą jak Pani K.S - mówienie o starej dziewczynce prosi się o pomste do nieba (jak dziewczynka może być stara - szczególnie gdyby ją widziała), można jednak uznać iż takiego określenia użyje osoba która słyszała tylko GŁOS (ponieważ głos może być zarazem dziewczęcy jak i stary)
szybko wysuwam wniosek: Pani Kazimiera cytuje ową osobę wyłącznie po fragmencie jej wystąpienia w Radiu i słowa "Jestem zafascynowana daną osobą" są czystym kłamstwem... Był to tylko pewien zabieg stylistyczny, który miał zwrócić uwagę nie na samą OSOBĘ tylko RADIO w którym występuje....(tutaj odpowiedź na komercję)...
ale niektórzy lubią szukać dziury w całym....
pozdrawiam
|
| Śr mar 15, 2006 16:05 |
|
 |
|
Paschalis
|
Niesamowite jest to, że pirat stara się udowodnić coś czego nawet sama Szczuka nie twierdzi w swojej obronie: że nie wiedziała o kalectwie dziewczynki.
Poza tym, od kiedy to brak wiedzy ma tłumaczyć zjawiska naganne.
_________________ www.onephoto.net
|
| Śr mar 15, 2006 16:52 |
|
 |
|
Oozie
|
Niesamowite jest że w swej naiwności nakręcacie odzew w mediach z powodu byle czego.
Tak samo jak z Machiną - NIKT by nie zwrócił uwagi na relaunch Machiny gdyby nie nakręcona w necie afera.
W sumie za słowo "przepraszam" Metz zapewnił sobie szum medialny i darmową reklamę...
I sami mu pomogliście.
I tak kultura masowa wygrała z ideałami...
|
| Śr mar 15, 2006 17:05 |
|
|
|