Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 13, 2025 20:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona
 List otwarty w sprawie Szczuki! Przyłącz się! 
Autor Wiadomość

Pirat - parafrazuję, ale pierwsze zdanie pani Szczuki w tej całej parodii zawierało fragment: "taka stara dziewczynka"... Więc może jednak najpierw sprawdź, potem pisz?

Wt mar 14, 2006 20:51
nadal twierdze że ona nie ma pojęcia o kim mówi... nazwanie jej w ten sposób mogło być przecież wyłącznie wynikiem "słuchania jej głosu"...

Wt mar 14, 2006 21:25

Mogło. Nie neguję. I jak już pisałam wyżej - mogła nie zdawać sobie sprawy z jej niepełnosprawności. Nie z kalectwa drwiła.

Inna rzecz, że drwiła z jej wiary i tego, co robi. A tego typu zachowanie nie byłoby kulturalne, nawet gdyby Magda była skrzyżowaniem Miss World i mistrzyni olimpijskiej w czymkolwiek...

Wt mar 14, 2006 21:32

Skoro Szczuka zabrała się za komentowanie - mogła wcześnie dowiedzieć się, jaką osobę będzie komentowała. Warto wiedzieć, o kim się wypowiada. Może jakby wiedziała o chorobie Buczek - dałaby sobie spokój z krytyką, która dzisiaj tak negatywnie jest odbierana.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt mar 14, 2006 22:42
Zobacz profil WWW
Mogła ale tego nie zrobiła BO... szczerze mówiąc kto z was słuchając w przelocie radia, WIE kto do was mówi ? Ludzie często się przedstawiają, ale co z takimi którzy weszli w słuchanie audycji w połowie? Ja tylko rozważam pewne przypadki... Pozatym osoba mówiąca w radiu staje się chyba osobą poniekąd publiczną ?

Co do samej krytyki... może celem niekoniecznie było naśmiweanie się z Wiary... tylko z komercji jaka ostatnio jej towarzyszy... bo szczerze mówiąc ja to tak odebrałem...

ale wszystko jest względne...

pozdrawiam

Wt mar 14, 2006 23:26

Czytanie ze zrozumieniem nie boli... ONA NIE WIEDZIAŁA nawet czy to jest dziewczynka czy chłopczyk
-------------------------------------------------------
Pirat, co ty pleciesz, przecież ona powiedziala , ze to jest " taka stara dziewczynka" założycielka kółek rozancowych dzieci"

moze ty czytaj ze zrozumieniem, ok???

Wt mar 14, 2006 23:46
Zobacz profil WWW

NOWE INFO!!!!!

"List otwarty i zebrane podpisy zostaną przesłane do Polsatu, a także do mediów oraz KRRiTV oraz innych instytucji i osób, które powinny być o tym poinformowane.

List zebrał 324 głosy poparcia.

no ludzie, o czym w ogóle ta dyskusja ? przecież to smieszna liczba ! to chyba sam przez jeden dzień na ulicach większego miasta zebrałbym wiecej podpisów 8) to ma być poparcie ?
darujcie juz sobie tą śmieszną akcję, bo tylko tracicie czas ...

Śr mar 15, 2006 3:51

może celem niekoniecznie było naśmiweanie się z Wiary... tylko z komercji jaka ostatnio jej towarzyszy...

A możesz na ten temat powiedzieć coś więcej? Dlaczego z komercji? Jakiej komercji?

Śr mar 15, 2006 6:47

Komercyjne miałoby być angażowanie się Madzi Buczek w tworzenie Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci :?: A co w tym komercyjnego, że dzieci chcą się razem modlić :?:

Ja rozumiem - komercją nazwać wiele akcji Rydzyka - ale to, przesada.

Śr mar 15, 2006 8:59
Zobacz profil WWW

taki tytuł nosi artykuł w dzisiejszym Fakcie. NIe lubie Faktu, ale zaprezentuje wypowiedzi Szczuki dla Faktu:

Rozmowa 1

Przedżezniała pani Magde Buczek, Żałuje pani?

- NIe, nie żałuje(...) Jesli jest osoba pelnoprawnie uczestniczaca w sferze publicznej to przysluguje jej tez prawo do bycia parodiowana(...)
Czy ona jest osobą w pełni władz umysłowych? Ona nie mówi jakby swoim głosem. Ona sie wyłacznie modli za Radio Maryja (...) Czy jezeli ona jest w pelni wałdz umysłowych to odpowiada w pelni za siebie, czy nie jest tylko narzedziem w rekach Rydzyka.(...) No bo po prostu możliwe, ze ona nie jest normalna, a nikt tego nie moze sprawdzić. Ale bardzo prosze , zeby mi to pan autoryzował.

Rozmowa 2

- NIe to bez sensu ja to wszystko wycofuje(...) musze sobie przemysleć pare takich dobrych formuł i ladnie znaczy jakoś je sformuować.Bo ja tak wylewałam jakies swoje przemyślenia.

Śr mar 15, 2006 13:37
Zobacz profil WWW

tytuł w Fakcie jest "Królowa obłudy"[/img]

Śr mar 15, 2006 13:41
Zobacz profil WWW

Bardzo dziwne... :| Jakaś ona niezdecydowana...

Śr mar 15, 2006 14:27
Zobacz profil WWW
Czytanie ze zrozumieniem nie boli... ONA NIE WIEDZIAŁA nawet czy to jest dziewczynka czy chłopczyk
-------------------------------------------------------
Pirat, co ty pleciesz, przecież ona powiedziala , ze to jest " taka stara dziewczynka" założycielka kółek rozancowych dzieci"

moze ty czytaj ze zrozumieniem, ok???

ToMu napisał(a):
Komercyjne miałoby być angażowanie się Madzi Buczek w tworzenie Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci Question A co w tym komercyjnego, że dzieci chcą się razem modlić Question

Ja rozumiem - komercją nazwać wiele akcji Rydzyka - ale to, przesada.

Zanalizuje to w sposób nie obierający strony, tylko mający na celu sprawdzenie, gdzie Pani Kazimiera mówi prawdę, a gdzie gra...

"Jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja"...
Pytanie Wojewodzkiego: "Kim?"
"Słuchaj, to jest, niewiadomo jakaś osoba..."
W: "Ona prowadzi tą audycje? Ten dj taki?"
"Nie, jest tak jakby stara dziewczynka, założycielka, Dziecięcych, podwórkowych Kółek różańcowych, i ona mówi, takim, takim wiesz... ma taką specjalną melodie, słyszałeś kiedyś?"
W: "Nie, ale ma jakąś ksywkę może "Siostra modlitwa" ? "
"Nie, ja nie wiem jak ona się nazywa ale mówi tak...."

I tutaj następuje wygłoszenie w sposób troszkę bardziej melodyczny niż normalna mowa, wystąpienia, które słyszała.... chciałbym zwrócić uwagę że od początku ona nie ma pojęcia o kim mówi o czym świadczą słowa "Słuchaj, to jest, niewiadomo jakaś osoba..."(chociaż słowa wcześniejsze - zafascynowanie - można odebrać w całkiem inny sposób - jednakże dalsza część rozmowy ukazuje iż jest to Kłamstwo, nie ma żadnego zafascynowania tą osobą...)

... potem mówi o starej dziewczynce...

należy zwrócić uwagę na Język Polski i stopień jego opanowania przez osobę tak wykształconą jak Pani K.S - mówienie o starej dziewczynce prosi się o pomste do nieba (jak dziewczynka może być stara - szczególnie gdyby ją widziała), można jednak uznać iż takiego określenia użyje osoba która słyszała tylko GŁOS (ponieważ głos może być zarazem dziewczęcy jak i stary)

szybko wysuwam wniosek: Pani Kazimiera cytuje ową osobę wyłącznie po fragmencie jej wystąpienia w Radiu i słowa "Jestem zafascynowana daną osobą" są czystym kłamstwem... Był to tylko pewien zabieg stylistyczny, który miał zwrócić uwagę nie na samą OSOBĘ tylko RADIO w którym występuje....(tutaj odpowiedź na komercję)...

ale niektórzy lubią szukać dziury w całym....

pozdrawiam

Śr mar 15, 2006 16:05

Niesamowite jest to, że pirat stara się udowodnić coś czego nawet sama Szczuka nie twierdzi w swojej obronie: że nie wiedziała o kalectwie dziewczynki.

Poza tym, od kiedy to brak wiedzy ma tłumaczyć zjawiska naganne.

Śr mar 15, 2006 16:52

Niesamowite jest że w swej naiwności nakręcacie odzew w mediach z powodu byle czego.

Tak samo jak z Machiną - NIKT by nie zwrócił uwagi na relaunch Machiny gdyby nie nakręcona w necie afera.
W sumie za słowo "przepraszam" Metz zapewnił sobie szum medialny i darmową reklamę...

I sami mu pomogliście.
I tak kultura masowa wygrała z ideałami...

Śr mar 15, 2006 17:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 235 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona