Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 18:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość

Post Re: Idziemy na wybory
medieval_man napisał(a):
I tak to będzie wyglądało: Kopacz będzie histerycznie prowokowała Szydło i wykazywała jakie to straszne rzeczy będą nas czekały, a Szydło będzie spokojnie wykazywała 8-letnią nieudolność PO i jej grzechy.

Taką taktykę próbował PBK wobec AD. W wyniku tej dyskusji (a może - pomimo?) PBK jest teraz BK, a AD stał się PAD.

(Staram się stosować skróty zgodnie ze stanem w danym momencie)

Nie wiem, czy PRM* Kopacz chce pojechać na tym samym koniu, czy wymyśli coś nowego. IMHO PRM K. ma szanse, jeżeli uda jej się skierować dyskusję na przyszłość. Bo rozliczanie z przeszłości to już... przeszłość. Przekonywanie już przekonanych, nic więcej.

(*Prezes Rady Ministrów, jakby się ktoś pytał)

...

(Koh 3:1nn)

Pn paź 19, 2015 17:24
Moderator

Jaki tam PRMK?
Pisze się potocznie PEK - Premier Ewa Kopacz 8)

Wątpię czy PEK wymyśli coś nowego. Jej doradcą jest przecież Misiu Kamiński.

No chyba, że jednak jest nim ten pan:

https://www.youtube.com/watch?v=OHH0OwO3LQQ

Pn paź 19, 2015 17:55
Zobacz profil WWW
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):
dzisiejsza debata Szydlo Kopacz .

1. dopuszczeni zostali tylko dziennikarze metnego nurtu , ktorzy beda zadawac pytania .
2. TRWAM nie dopuszczone do transmisji .
3. kandydatki beda mialy mozliwosc zadania tylko JEDNEGO pytania kontrkandydatce .

Polsce do demokracji dalej niz na piechote do Ksiezyca .

Bo przecież TVTrwam dopuszcza wszystkich jak leci.... :lol:

Odróżniasz telewizję publiczną od komercyjnych i społecznych?
Psim obowiązkiem telewizji publicznej jest równe traktowanie podmiotów i nie dziwię się, że pozostałe sześć komitetów wyborczych mają pretensję, o debatę tylko dwóch największych.
Przedstawiciele pozostałych komitetów będę sobie rozmawiać u Lisa, no i jutro wszystkie.
Co do niedopuszczenia przedstawicieli Telewizji Trwam i Republiki to nic innego jak dyskryminacja.

PiS ma zmieniać tv publiczną po wyborach - czemu zatem nie zaczął już teraz i nie zażądał obecności wszystkich partii i wszystkich telewizji?

Cytuj:
Odwoływanie się do najniższych emocji jest standardem dla obu głównych partii. Inni dodają do retoryki próby zachęcania do rozbicia betonu utworzonego przez POPIS - taki to powiew świeżości.

Zaraz zostaniesz napomniany o brak należytego szacunku wobec pragnących zmian.

Ja już od kilku miesięcy mam tak dość tej jatki, że zaprzestałam oglądać wszelkie programy z pyskującymi politykami, ścigającymi sie który zrobi z nas większych idiotów, debat prezydenckich nie oglądałam, dziś też nie zamierzam.
Dowiem się ocen z netu.

Pn paź 19, 2015 18:04
medieval_man napisał(a):
Swoja drogą to "debata" między Kopacz a Szydło nie jest nikomu potrzebna.
No chyba, że pani Kopacz, która od tygodni błaga i płacze o "debatę" z PiS, bo liczy, że przestraszy ludzi PiSem.
Zwykle o taką konfrontację zabiegają jednak przegrani.

I tak to będzie wyglądało: Kopacz będzie histerycznie prowokowała Szydło i wykazywała jakie to straszne rzeczy będą nas czekały, a Szydło będzie spokojnie wykazywała 8-letnią nieudolność PO i jej grzechy.

Alus i Kael uznają, że "debatę" wygrała Kopacz, Gita czy Dariusz555 uznają, że Szydło zmiażdżyła aktualną premier.

Oczywiście debatę będę oglądała, ale nie sądzę , abym uznała, że Szydło zmiażdży PEK.
Szydło to kobieta z klasą, a takie nie miażdżą tylko merytorycznie wygrywają.

Pn paź 19, 2015 18:23
Cytuj:
Alus i Kael uznają, że "debatę" wygrała Kopacz,

Zawodzi przewidywalność co Alus myśli i co napisze, oj zawodzi :D ....nie mam zamiaru oglądać kolejnej niesmacznej jatki.

Pn paź 19, 2015 18:44
Można dyskutować bez jatki mimo skrajnie różnych poglądów.
Nagranie z TVP Info, "Po przecinku", 16.10.2015 (Joanna Staniszkis i Adrian Zandberg)
http://vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/ ... 5/21809898

Pn paź 19, 2015 19:07

Ewa Kopacz w czasie debaty - " w glowie mam tylko jedno , dobro Polski " . wierzymy jej ?

Pn paź 19, 2015 19:43

Beata do Ewy - " czas by pani odeszla na lawke rezerwowych " .

i po debacie . na koniec Ewa zaapelowala do Polakow " oddajcie na nas glosy , pokornie o to prosze bo my nie idziemy po wladze dla wladzy jak nasi oponenci " .

ma racje ?

Pn paź 19, 2015 20:02
Debata Szydło-Kopacz 2:0 dla Beaty Szydło. Jeden punkt za debatę, a drugi za spotkanie z wyborcami po debacie.

Pn paź 19, 2015 22:08
Moderator

To jest niesamowite. W 1982 roku nakręcono film Pink Floyd The Wall Movie. Jest tam fragment o totalitaryzmach. Bohater filmu, otoczony kilkoma osobami idzie korytarzem - zdecydowanym pewnym siebie krokiem, po czym wchodzi na salę i przechodząc wita się z ludźmi ściskając ich ręce. Emanuje energią. Tłum coś skanduje. Bohater staje przed mikrofonem i zaczyna przemowę.

Dziś, po debacie, patrzę i oczom nie wierzę - Szydło robi dokładnie to samo.

?!

Przecież on jest nienormalny. Stara się to ukrywać ale nie daje rady. Nie daje, bo po prostu taką ma mentalność. Mentalność totalitarysty. Nie znajduję innego wyjaśnienia takich jego pomysłów i zachowań (poprzednio też miał podobne). To jest człowiek, który byłby gotów ćwiczyć przemówienia przed lustrem, a potem bulwersować się, że porównali go do Hitlera i uznać to za obrzydliwy personalny atak na jego osobę, zupełnie nie rozumiejąc skąd się ten atak wziął.

Nie wiem, na ile jest w stanie zmienić swoje zachowanie tym razem. Na pewno nie sądzę, aby nadawał się do takiej roli w polityce. Ale co zrobić? Pozostaje tylko poczekać i zobaczyć jak będzie.
Chyba kupię popcorn w hurtowni, aby mieć co zagryzać w trakcie wieczornych wiadomości.

Wspomniany fragment filmu jest tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=Yv1ZNYl3mr4

Swoją drogą, oprócz tego wątku, cały film jest genialny, więc bardzo polecam. Ukazuje wiele problemów trapiących ówczesne społeczeństwa. Niewiele się zmieniło. O ile w ogóle cokolwiek.
Film warto obejrzeć w lepszej jakości i koniecznie z napisami, aby nie umknęły teksty utworów.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn paź 19, 2015 23:03

moim zdaniem bylo w okolicach remisu z lekka przewaga Beaty . Ewa to populizm i belkot , Beata mowila za malo konkretow a za czesto wymachiwala kartka z napisem " pierwsze 100 dni rzadu " .

Wt paź 20, 2015 3:37

Soul33 napisał(a):
Przecież on jest nienormalny. Stara się to ukrywać ale nie daje rady. Nie daje, bo po prostu taką ma mentalność. Mentalność totalitarysty. Nie znajduję innego wyjaśnienia takich jego pomysłów i zachowań (poprzednio też miał podobne). To jest człowiek, który byłby gotów ćwiczyć przemówienia przed lustrem, a potem bulwersować się, że porównali go do Hitlera i uznać to za obrzydliwy personalny atak na jego osobę, zupełnie nie rozumiejąc skąd się ten atak wziął.

Nie wiem, na ile jest w stanie zmienić swoje zachowanie tym razem. Na pewno nie sądzę, aby nadawał się do takiej roli w polityce. Ale co zrobić? Pozostaje tylko poczekać i zobaczyć jak będzie.
Chyba kupię popcorn w hurtowni, aby mieć co zagryzać w trakcie wieczornych wiadomości.

Eee, ale o co chodzi?

Powyższa sytuacja pokazuje, że - niezależnie od innych kwestii - PiS marketingowo gra w zupełnie innej lidze, niż PO i to już od wyborów prezydenckich. Cóż, chcieli mieć Miśka, to mają. Nie podziękowali mu, kiedy przegrał wybory kandydatowi zaczynającemu od 70% poparcia z kandydatem nikomu nie znanym - to mają dalej. Nikt ich przecież nie zmuszał.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 20, 2015 7:07
gita napisał(a):
Debata Szydło-Kopacz 2:0 dla Beaty Szydło. Jeden punkt za debatę, a drugi za spotkanie z wyborcami po debacie.

Właśnie idą zmiany :D ....Wła-dy-sław!...Wła-dy-sław!.....Ja-ro-sław!...Ja-ro-sław!....Edward!...Edward!...Ewa!...Ewa!.......ponoć styl amerykański, i wychodzi jak PRL małpowała USA :D :D

Wt paź 20, 2015 7:45
Soul33 napisał(a):
To jest niesamowite. W 1982 roku nakręcono film Pink Floyd The Wall Movie. Jest tam fragment o totalitaryzmach[...]
Totalitaryzmy XX wieku zafascynowały wiele osób. Zmasowana socjotechnika nazizmu, popkulturowa estetyka, proste hasła-wytrychy maskowały brak konkretów w ogólnikach gospodarczych. Uderzające, że najbardziej uwodziło euforyczne poczucie przynależności do czegoś wielkiego: potęgi, siły we wspólnocie prowadzonej "do walki" przez charyzmatycznego przywódcę. Wszystko jedno, jaki cel i jakimi środkami miałby być realizowany. Dlatego w partii wodzowskiej nie ma znaczenia, że głoszone wczoraj prawdy dziś wywraca się na nice.

Johnny99 napisał(a):
Powyższa sytuacja pokazuje, że - niezależnie od innych kwestii - PiS marketingowo gra w zupełnie innej lidze, niż PO
To prawda. Platforma nie chce i nie potrafi tak grać na populizmie, jak Prawo i Sprawiedliwość. PO odwołuje się do racjonalizmu i konkretów, stawia na treść, podczas gdy PiS stawia na formę, robi show i odwołuje się do emocji. Owszem, PO próbuje także grać na emocjach (spot anty-PiS), ale widać, że to nie jej poletko.

Wt paź 20, 2015 8:33
Alus napisał(a):
Właśnie idą zmiany :D ....Wła-dy-sław!...Wła-dy-sław!.....Ja-ro-sław!...Ja-ro-sław!....Edward!...Edward!...Ewa!...Ewa!.......ponoć styl amerykański, i wychodzi jak PRL małpowała USA :D :D
Nie lekceważ tego, co dla Ciebie jest kiczem. To częsty błąd intelektualistów: mniemanie, że ogół stanowią ludzie podobni do nich.

Wt paź 20, 2015 8:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 127  Następna strona