Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
medieval_man napisał(a): Kael napisał(a): No straszne! Polacy w Angli zadnych ale to zadnych przesteptw nie popelniaja i wrecz odmawiaja przyjmowania zasilkow.
Medieval chyba tylko ty sam w te propagande wierzysz.
No i Polacy w Polsce zadnych "obcych" chocby i zimtegrowanych i pracujacych za sam wyglad nigdy nie napadli. Takie niewinne anioly jestesmy. Nigdzie nie napisałem, że Polacy w Anglii nie popełniają przestępstw. Dlaczego się wyzłośliwiasz i zamykasz oczy na fakty? Polacy do Anglii w większości przyjechali po pracę. Imigranci z Afryki i z Bliskiego Wschodu do Europy przyjeżdżają w większości po social. Zaprzeczysz? Jeśli Anglicy przyjmą rozwiązanie luksemburskie i wszyscy imigranci w tym Polacy będą musieli pracować, żeby móc w tym kraju pozostać, to tylko przyklasnę. W Niemczech, zeby dostac socjal trzeba przepracowac jakis czas. Ostatnio jakas pani chyba z Rumunii przegrala proces o socjal w Niemczech. Wcale jej sie nie nalezal a priori jak sobie wydumala. No i chyba ciagle jest ta europejska zasada, ze jesli nie masz pracy - nie mozesz w danym kraju przebywac bez ograniczen? Uchodzcy, ktorzy dostaja azyl (jak zreszta wielu Polakow dostalo w latach osiemdziesiatych) maja prawo do socjalu, ale wszystkim dzis zalezy zeby ich wlaczyc w rynek pracy. Tyle ze bez znajomosci jezyka nie ma na to szans. Ale wcale nikt sie nie pali do utrzymywania np mlodych Afrykanczykow z wlasnych podatkow.Tyle ze tego nie zalatwia sie pstryknieciem palcow.
|
| Pn wrz 05, 2016 13:58 |
|
|
|
 |
|
JedenPost
|
sapper napisał(a): Jedne tak. reszta to zapas, z ktorego pewnie niewielu chcialo by skorzystac.  Nie mniej probujesz zatrzec sens tego co napisalem. "Ziemia i jej dobra", pisalem, a to znaczy ze nie mozna ograniczac dostepu do dobr ziemi. Ziemia orna, lasy, zloza, minerally itp. to wspolne dobra. Z tego kazdy ma prawo czerpac na swe podstawowe-pierwsze potrzeby. Wiele galezi przemyslu to nic innego jak kradziez dobr innym. Tu się zgadzamy.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
| Pn wrz 05, 2016 14:26 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Bujda totalna. Nie od razu Kraków zbudowano...czyli Niemcy to nie nadludzie, że z góry wiedzą kto będzie pracował, a kto chce pożyć sobie za cudze. "Zarobkowych" darmozjadów zdecydowanie się pozbędą,
Już widzę jak Niemcy pozbywają się darmozjadów. Robią to już od kilkunastu lat z Turkami, podobnie jak Francuzi od lat 70-ych z Arabami. Widocznie pasuje im utrzymywanie darmozjadów. Ale to ich problem. Stop... nie chcą tego problemu na inne kraje przerzucić? Alus napisał(a): A spośród wszystkich więźniów cudzoziemców w Wlk Brytanii, Polacy stanowią 60% Bo @Alus myślała, że tam sami ministranci wyjechali? Także Polacy stanowią najliczniejszą grupę imigrantów. Rodzimy też tam najwięcej dzieci Także spośród imigrantów zakładających firmy największą liczbę stanowią Polacy. (uwaga w pierwszej dziesiątce imigrantów zakładających firmy w Anglii nie ma nikogo z Bliskiego Wschodu i Afryki... na najwyższym 10 miejscu są imigranci z muzułmańskiego, ale totalnie nieislamistycznego Pakistanu) Ale @Alus widzi tylko jedno. W imię bronienia swoich poglądów za wszelką cenę.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn wrz 05, 2016 14:53 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
mikkel napisał(a): sapper napisał(a): Chyba nie zdajesz sobie sprawy czym jest Luksemburg. A czym jest? Normalnym organizmem państwowym. Małym, bo małym, ale samodzielnie - i najwyraźniej dość mądrze - zarządzanym przez demokratycznie wybrany rząd. Czy chadecy w Niemczech albo socjaliści we Francji nie mogą w ten sam sposób rozwiązać problemu imigracji socjalno-roszczeniowej? Po co? Nie lepiej, żeby chadecy w Niemczech albo socjaliści we Francji kazali "uchodźcom" zaludnić Polskę, czy Węgry? Nakazowo.
|
| Pn wrz 05, 2016 14:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Medievalowi ktos o Turkach-nierobach w Niemczech naopowiadal? W mojej miejscowosci Turcy pracuja jak mrowki i nawet wlasnych domow sie dorabiaja, choc sa slabo wyksztalceni w pierwszym pokoleniu.
No ale medieval z Polski wie lepiej.
Nic to, kiedy Wlk Brytania po Brexicie zrobi np egzaminy z jezyka na starcie, to ci nie-ministranci wroca do Polski. Bedziecie czuc sie bezpieczniej. W koncu to rodacy a nie zadni islamisci. Choc i wsrod polskich emigrantow zdarzaja sie juz i muzulmanie i islamisci. Ale zawsze to swoi, rodacy!
|
| Pn wrz 05, 2016 15:21 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Medievalowi ktos o Turkach-nierobach w Niemczech naopowiadal? W mojej miejscowosci Turcy pracuja jak mrowki i nawet wlasnych domow sie dorabiaja, choc sa slabo wyksztalceni w pierwszym pokoleniu.
Cieszę się, że tak ci dobrze. http://www.tygodnikprzeglad.pl/niemieckie-klopoty-turkami/[url]http://wzzw.wordpress.com/2016/07/21/■■-turcy-w-niemczech-mit-udanej-integracji/[/url] Cytuj: Bardzo nieliczni Turcy mają stałą pracę, tylko ok. 20%. Pozostałe 80% żyje na tzw.. Hartz IV – państwowych świadczeniach socjalnych. 70% dzieci imigrantów nie posiada matury, rezygnują z nauki przed ukończeniem średniej szkoły.
„To nie znaczy, że nie mogą znaleźć pracy, po prostu imigranci wolą wieść lekkie życie i żyć na świadczeniach socjalnych. I system socjalny Niemiec pozwala im nie pracować. Niektórzy, oprócz tego że otrzymują świadczenia z powodu bezrobocia, dorabiają sobie gdzieś nielegalnie.” 6-letni Turek Kamal i jego 42-letnia żona Shadiya, którzy wzięli udział w ankiecie mają 10 niepełnoletnich dzieci. Kamal przyznał się, że żyje ze świadczeń państwowych. Mało tego, nigdy nie pracował i nie ukończył szkoły średniej. Przy tym pełny dochód rodziny wynosi 3000 euro plus bezpłatne mieszkanie, ubezpieczenie zdrowotne i korzystanie z transportu. Aby otrzymać świadczenia regularnie uczęszcza do biura pracy (Bundes Agentur für Arbeit) po zaświadczenie o braku pracy i skarży się, że nie może znaleźć pracy z powodu problemów zdrowotnych.
W tym samym czasie, mieszkający naprzeciwko Kamala, jego sąsiad Niemiec Dieter, pracuje codziennie po 8 godzin w urzędzie pocztowym i zarabia przy tym niecałe 800 euro miesięcznie. Po odliczeniu wszystkich bieżących opłat i opłaceniu mieszkania zostaje mu ok. 400 euro. No, ale pewnie prasa kłamie. Prawda, @Kael? Kael napisał(a): Nic to, kiedy Wlk Brytania po Brexicie zrobi np egzaminy z jezyka na starcie, to ci nie-ministranci wroca do Polski. Bedziecie czuc sie bezpieczniej. W koncu to rodacy a nie zadni islamisci. Choc i wsrod polskich emigrantow zdarzaja sie juz i muzulmanie i islamisci. Ale zawsze to swoi, rodacy! Nie mam nic przeciwko temu. Rozumiem, że Ciebie to jednak cieszy, kiedy Polaków wyrzucą? Do czego jeszcze posuną się piewcy równości imigrantów polskich w Europie z imigrantami z Afryki?
|
| Pn wrz 05, 2016 16:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ciebie powinno cieszyc: to twoj prezydent publicznie wyrzekal, ze za czasow rzadow PO nie mogl Polakow w Anglii sciagac do Polski, bo byla w ruinie i pracy dla nich nie bylo. Teraz kraj kwitnie, wiec przywitacie ich zapewne kwiatami. To cudo, w ktore wierzysz wzielo sie stad http://www.pi-news.net/2013/03/die-turk ... zeitbombe/Tu masz dane statystyczne http://de.statista.com/statistik/daten/ ... gsgruppen/A ja pisze o Turkach w mojej okolicy, ktorzy w zdecydowanej wiekszosci pracuja. Takze kobiety. No, ale jesli ty wierzysz bardziej przedrukowi tendencyjnego artykulu bylego muzulmanina, ktorego liczby nawet przy przedruku zostaly skomentowane jako “plakatowe, a nie rzeczywiste“...
|
| Pn wrz 05, 2016 18:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Bujda totalna. Nie od razu Kraków zbudowano...czyli Niemcy to nie nadludzie, że z góry wiedzą kto będzie pracował, a kto chce pożyć sobie za cudze. "Zarobkowych" darmozjadów zdecydowanie się pozbędą,
Już widzę jak Niemcy pozbywają się darmozjadów. Robią to już od kilkunastu lat z Turkami, podobnie jak Francuzi od lat 70-ych z Arabami. Widocznie pasuje im utrzymywanie darmozjadów. Ale to ich problem. Stop... nie chcą tego problemu na inne kraje przerzucić? Alus napisał(a): A spośród wszystkich więźniów cudzoziemców w Wlk Brytanii, Polacy stanowią 60% Bo @Alus myślała, że tam sami ministranci wyjechali? Także Polacy stanowią najliczniejszą grupę imigrantów. Rodzimy też tam najwięcej dzieci Także spośród imigrantów zakładających firmy największą liczbę stanowią Polacy. (uwaga w pierwszej dziesiątce imigrantów zakładających firmy w Anglii nie ma nikogo z Bliskiego Wschodu i Afryki... na najwyższym 10 miejscu są imigranci z muzułmańskiego, ale totalnie nieislamistycznego Pakistanu) Ale @Alus widzi tylko jedno. W imię bronienia swoich poglądów za wszelką cenę. Nie chodzi o moją rację, chodzi o prawdę jaką miarą mierzysz, taką ci odpłacą....dla wielu Polaków uchodźcy to ludzie gorszej kategorii, z kolei dla Anglików to właśnie Polacy należą do gorszej kategorii. Odnośnie Niemiec http://superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/ws ... 73475.htmlJeśli chodzi o przestępczość darmozjadów http://dw.com/pl/fakty-i-mity-niemiecki ... a-19010751
|
| Pn wrz 05, 2016 18:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Bo z przestępstwami spowodowanymi przez imigrantów jest podobnie jak z pedofilią wśród księży. Każdy przypadek rozdmuchuje się do granic wyobraźni, a w efekcie urasta do prawie 100%.
|
| Pn wrz 05, 2016 18:47 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Ciebie powinno cieszyc: to twoj prezydent publicznie wyrzekal, ze za czasow rzadow PO nie mogl Polakow w Anglii sciagac do Polski, bo byla w ruinie i pracy dla nich nie bylo. Teraz kraj kwitnie, wiec przywitacie ich zapewne kwiatami. To cudo, w ktore wierzysz wzielo sie stad http://www.pi-news.net/2013/03/die-turk ... zeitbombe/Tu masz dane statystyczne http://de.statista.com/statistik/daten/ ... gsgruppen/A ja pisze o Turkach w mojej okolicy, ktorzy w zdecydowanej wiekszosci pracuja. Takze kobiety. No, ale jesli ty wierzysz bardziej przedrukowi tendencyjnego artykulu bylego muzulmanina, ktorego liczby nawet przy przedruku zostaly skomentowane jako “plakatowe, a nie rzeczywiste“... sorry, nie czytam po niemiecku. I nie ze względów ideologicznych. Zrozumiałem, że podałaś dane z 2005 roku? Dlaczego? Niemcy nie mają świeższych danych? Nie rozumiem po co wspominasz "mojego" prezydenta. Tak, żeby pisać i nic nie powiedzieć? Myślę, że wszyscy by się ucieszyli gdyby gospodarka Polski zachęcała Polaków, emigrantów do powrotu. Już raz pisałem: cieszę się ze twoi sąsiedzi, Turcy nie siedzą na zasiłkach. Powiedz teraz kiedy mam wierzyć prasie, a kiedy nie? Wierzyć wtedy, jak potwierdza Twoje obserwacje? @Alus podała linka, w którym jest jasno podane, że wśród bezrobotnych w Niemczech przeważają Turcy. Nieprawda?
|
| Pn wrz 05, 2016 18:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Myślę, że wszyscy by się ucieszyli gdyby gospodarka Polski zachęcała Polaków, emigrantów do powrotu. Póki co nie zachęca: viewtopic.php?p=920180#p920180medieval_man napisał(a): Powiedz teraz kiedy mam wierzyć prasie, a kiedy nie? Proste. Nie sugerowac się jedynie słuszną prasą, a korzystać z w miarę obiektywnej: http://www.pap.pl/ - najbardziej wiarygodna, bo podaje wyłącznie fakty, bez komentarzy. http://www.money.pl/ - w miarę obiektywna
|
| Pn wrz 05, 2016 18:52 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): Nie chodzi o moją rację, chodzi o prawdę jaką miarą mierzysz, taką ci odpłacą....dla wielu Polaków uchodźcy to ludzie gorszej kategorii, z kolei dla Anglików to właśnie Polacy należą do gorszej kategorii.
Wszędzie imigranci (w ogóle to zdecydujmy się: piszemy o imigrantach czy uchodźcach? bo lubisz to mieszać) w swej całości uważani są za ludzi gorszej kategorii. Czy to w Polsce, czy w Niemczech, czy w Anglii. W latach 20-ych polscy imigranci we Francji uważani byli za prostackie bydło nie zasługujące na ludzkie traktowanie. Dzisiaj Francuzi z rozrzewnieniem wspominają tamtą imigrację porównując ją do dzisiejszej imigracji z Afryki północnej. @Alus, chciałem ci tylko wykazać, że lubisz podkreślać to, że Polacy przodują w statystykach przestępczości wśród imigrantów w Anglii, a nie dostrzegasz, że przodują też przedsiębiorczości i w przynoszeniu dochodu państwu, do którego wyjechali. Takie jednostronne nastawienie może mieć tylko źródło w jakichś założonych sobie wcześniej tezach mających poprzeć jakieś inne tezy.
|
| Pn wrz 05, 2016 19:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Podalam te, ktore znalazlam najpredzej. Nie sadze, zeby przez 10 lat znaczaco sie zmienily, jesli chodzi o Turkow. Raczej na pewno sie nie podwoily. Przynajmniej nie w mojej okolicy.
Ja tam prasie specjalnie nie wierze. Mnie interesuja fakty, czyli prasa musi sie powolywac na jakies oficjalne dane, a nie liczby z sufitu sciagac.
|
| Pn wrz 05, 2016 19:12 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): Podalam te, ktore znalazlam najpredzej. A dałabyś radę poszukać trochę wolniej? 
|
| Pn wrz 05, 2016 19:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Sprobuje, jesli ty poszukasz tych samych danych o Polakach w Anglii.
|
| Pn wrz 05, 2016 19:33 |
|
|
|