Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 19:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
medieval_man napisał(a):
Kael napisał(a):
No straszne! Polacy w Angli zadnych ale to zadnych przesteptw nie popelniaja i wrecz odmawiaja przyjmowania zasilkow.

Medieval chyba tylko ty sam w te propagande wierzysz.

No i Polacy w Polsce zadnych "obcych" chocby i zimtegrowanych i pracujacych za sam wyglad nigdy nie napadli. Takie niewinne anioly jestesmy.

Nigdzie nie napisałem, że Polacy w Anglii nie popełniają przestępstw.
Dlaczego się wyzłośliwiasz i zamykasz oczy na fakty?
Polacy do Anglii w większości przyjechali po pracę.
Imigranci z Afryki i z Bliskiego Wschodu do Europy przyjeżdżają w większości po social.
Zaprzeczysz?
Jeśli Anglicy przyjmą rozwiązanie luksemburskie i wszyscy imigranci w tym Polacy będą musieli pracować, żeby móc w tym kraju pozostać, to tylko przyklasnę.

W Niemczech, zeby dostac socjal trzeba przepracowac jakis czas. Ostatnio jakas pani chyba z Rumunii przegrala proces o socjal w Niemczech. Wcale jej sie nie nalezal a priori jak sobie wydumala. No i chyba ciagle jest ta europejska zasada, ze jesli nie masz pracy - nie mozesz w danym kraju przebywac bez ograniczen?

Uchodzcy, ktorzy dostaja azyl (jak zreszta wielu Polakow dostalo w latach osiemdziesiatych) maja prawo do socjalu, ale wszystkim dzis zalezy zeby ich wlaczyc w rynek pracy. Tyle ze bez znajomosci jezyka nie ma na to szans. Ale wcale nikt sie nie pali do utrzymywania np mlodych Afrykanczykow z wlasnych podatkow.Tyle ze tego nie zalatwia sie pstryknieciem palcow.

Pn wrz 05, 2016 13:58

sapper napisał(a):
Jedne tak. reszta to zapas, z ktorego pewnie niewielu chcialo by skorzystac. :-)
Nie mniej probujesz zatrzec sens tego co napisalem.
"Ziemia i jej dobra", pisalem, a to znaczy ze nie mozna ograniczac dostepu do dobr ziemi.
Ziemia orna, lasy, zloza, minerally itp. to wspolne dobra.
Z tego kazdy ma prawo czerpac na swe podstawowe-pierwsze potrzeby.
Wiele galezi przemyslu to nic innego jak kradziez dobr innym.

Tu się zgadzamy.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn wrz 05, 2016 14:26
Moderator

Alus napisał(a):
Bujda totalna.
Nie od razu Kraków zbudowano...czyli Niemcy to nie nadludzie, że z góry wiedzą kto będzie pracował, a kto chce pożyć sobie za cudze.
"Zarobkowych" darmozjadów zdecydowanie się pozbędą,

Już widzę jak Niemcy pozbywają się darmozjadów. Robią to już od kilkunastu lat z Turkami, podobnie jak Francuzi od lat 70-ych z Arabami.
Widocznie pasuje im utrzymywanie darmozjadów. Ale to ich problem.
Stop... nie chcą tego problemu na inne kraje przerzucić?
Alus napisał(a):
A spośród wszystkich więźniów cudzoziemców w Wlk Brytanii, Polacy stanowią 60%

Bo @Alus myślała, że tam sami ministranci wyjechali?
Także Polacy stanowią najliczniejszą grupę imigrantów.
Rodzimy też tam najwięcej dzieci
Także spośród imigrantów zakładających firmy największą liczbę stanowią Polacy.
(uwaga w pierwszej dziesiątce imigrantów zakładających firmy w Anglii nie ma nikogo z Bliskiego Wschodu i Afryki... na najwyższym 10 miejscu są imigranci z muzułmańskiego, ale totalnie nieislamistycznego Pakistanu)
Ale @Alus widzi tylko jedno. W imię bronienia swoich poglądów za wszelką cenę.

Pn wrz 05, 2016 14:53
Zobacz profil WWW
Moderator

mikkel napisał(a):
sapper napisał(a):
Chyba nie zdajesz sobie sprawy czym jest Luksemburg.

A czym jest?
Normalnym organizmem państwowym.
Małym, bo małym, ale samodzielnie - i najwyraźniej dość mądrze - zarządzanym przez demokratycznie wybrany rząd.
Czy chadecy w Niemczech albo socjaliści we Francji nie mogą w ten sam sposób rozwiązać problemu imigracji socjalno-roszczeniowej?

Po co?
Nie lepiej, żeby chadecy w Niemczech albo socjaliści we Francji kazali "uchodźcom" zaludnić Polskę, czy Węgry? Nakazowo.

Pn wrz 05, 2016 14:57
Zobacz profil WWW
Medievalowi ktos o Turkach-nierobach w Niemczech naopowiadal?
W mojej miejscowosci Turcy pracuja jak mrowki i nawet wlasnych domow sie dorabiaja, choc sa slabo wyksztalceni w pierwszym pokoleniu.

No ale medieval z Polski wie lepiej.

Nic to, kiedy Wlk Brytania po Brexicie zrobi np egzaminy z jezyka na starcie, to ci nie-ministranci wroca do Polski. Bedziecie czuc sie bezpieczniej. W koncu to rodacy a nie zadni islamisci.
Choc i wsrod polskich emigrantow zdarzaja sie juz i muzulmanie i islamisci. Ale zawsze to swoi, rodacy!

Pn wrz 05, 2016 15:21
Moderator

Kael napisał(a):
Medievalowi ktos o Turkach-nierobach w Niemczech naopowiadal?
W mojej miejscowosci Turcy pracuja jak mrowki i nawet wlasnych domow sie dorabiaja, choc sa slabo wyksztalceni w pierwszym pokoleniu.

Cieszę się, że tak ci dobrze.
http://www.tygodnikprzeglad.pl/niemieckie-klopoty-turkami/
[url]http://wzzw.wordpress.com/2016/07/21/■■-turcy-w-niemczech-mit-udanej-integracji/[/url]
Cytuj:
Bardzo nieliczni Turcy mają stałą pracę, tylko ok. 20%. Pozostałe 80% żyje na tzw.. Hartz IV – państwowych świadczeniach socjalnych. 70% dzieci imigrantów nie posiada matury, rezygnują z nauki przed ukończeniem średniej szkoły.

„To nie znaczy, że nie mogą znaleźć pracy, po prostu imigranci wolą wieść lekkie życie i żyć na świadczeniach socjalnych. I system socjalny Niemiec pozwala im nie pracować. Niektórzy, oprócz tego że otrzymują świadczenia z powodu bezrobocia, dorabiają sobie gdzieś nielegalnie.”
6-letni Turek Kamal i jego 42-letnia żona Shadiya, którzy wzięli udział w ankiecie mają 10 niepełnoletnich dzieci. Kamal przyznał się, że żyje ze świadczeń państwowych. Mało tego, nigdy nie pracował i nie ukończył szkoły średniej. Przy tym pełny dochód rodziny wynosi 3000 euro plus bezpłatne mieszkanie, ubezpieczenie zdrowotne i korzystanie z transportu. Aby otrzymać świadczenia regularnie uczęszcza do biura pracy (Bundes Agentur für Arbeit) po zaświadczenie o braku pracy i skarży się, że nie może znaleźć pracy z powodu problemów zdrowotnych.

W tym samym czasie, mieszkający naprzeciwko Kamala, jego sąsiad Niemiec Dieter, pracuje codziennie po 8 godzin w urzędzie pocztowym i zarabia przy tym niecałe 800 euro miesięcznie. Po odliczeniu wszystkich bieżących opłat i opłaceniu mieszkania zostaje mu ok. 400 euro.

No, ale pewnie prasa kłamie. Prawda, @Kael?
Kael napisał(a):
Nic to, kiedy Wlk Brytania po Brexicie zrobi np egzaminy z jezyka na starcie, to ci nie-ministranci wroca do Polski. Bedziecie czuc sie bezpieczniej. W koncu to rodacy a nie zadni islamisci.
Choc i wsrod polskich emigrantow zdarzaja sie juz i muzulmanie i islamisci. Ale zawsze to swoi, rodacy!

Nie mam nic przeciwko temu. Rozumiem, że Ciebie to jednak cieszy, kiedy Polaków wyrzucą? Do czego jeszcze posuną się piewcy równości imigrantów polskich w Europie z imigrantami z Afryki?

Pn wrz 05, 2016 16:00
Zobacz profil WWW
Ciebie powinno cieszyc: to twoj prezydent publicznie wyrzekal, ze za czasow rzadow PO nie mogl Polakow w Anglii sciagac do Polski, bo byla w ruinie i pracy dla nich nie bylo. Teraz kraj kwitnie, wiec przywitacie ich zapewne kwiatami.

To cudo, w ktore wierzysz wzielo sie stad
http://www.pi-news.net/2013/03/die-turk ... zeitbombe/

Tu masz dane statystyczne
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... gsgruppen/

A ja pisze o Turkach w mojej okolicy, ktorzy w zdecydowanej wiekszosci pracuja. Takze kobiety.
No, ale jesli ty wierzysz bardziej przedrukowi tendencyjnego artykulu bylego muzulmanina, ktorego liczby nawet przy przedruku zostaly skomentowane jako “plakatowe, a nie rzeczywiste“...

Pn wrz 05, 2016 18:01
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
Bujda totalna.
Nie od razu Kraków zbudowano...czyli Niemcy to nie nadludzie, że z góry wiedzą kto będzie pracował, a kto chce pożyć sobie za cudze.
"Zarobkowych" darmozjadów zdecydowanie się pozbędą,

Już widzę jak Niemcy pozbywają się darmozjadów. Robią to już od kilkunastu lat z Turkami, podobnie jak Francuzi od lat 70-ych z Arabami.
Widocznie pasuje im utrzymywanie darmozjadów. Ale to ich problem.
Stop... nie chcą tego problemu na inne kraje przerzucić?
Alus napisał(a):
A spośród wszystkich więźniów cudzoziemców w Wlk Brytanii, Polacy stanowią 60%

Bo @Alus myślała, że tam sami ministranci wyjechali?
Także Polacy stanowią najliczniejszą grupę imigrantów.
Rodzimy też tam najwięcej dzieci
Także spośród imigrantów zakładających firmy największą liczbę stanowią Polacy.
(uwaga w pierwszej dziesiątce imigrantów zakładających firmy w Anglii nie ma nikogo z Bliskiego Wschodu i Afryki... na najwyższym 10 miejscu są imigranci z muzułmańskiego, ale totalnie nieislamistycznego Pakistanu)
Ale @Alus widzi tylko jedno. W imię bronienia swoich poglądów za wszelką cenę.

Nie chodzi o moją rację, chodzi o prawdę jaką miarą mierzysz, taką ci odpłacą....dla wielu Polaków uchodźcy to ludzie gorszej kategorii, z kolei dla Anglików to właśnie Polacy należą do gorszej kategorii.

Odnośnie Niemiec
http://superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/ws ... 73475.html

Jeśli chodzi o przestępczość darmozjadów
http://dw.com/pl/fakty-i-mity-niemiecki ... a-19010751

Pn wrz 05, 2016 18:38
Bo z przestępstwami spowodowanymi przez imigrantów jest podobnie jak z pedofilią wśród księży. Każdy przypadek rozdmuchuje się do granic wyobraźni, a w efekcie urasta do prawie 100%.

Pn wrz 05, 2016 18:47
Moderator

Kael napisał(a):
Ciebie powinno cieszyc: to twoj prezydent publicznie wyrzekal, ze za czasow rzadow PO nie mogl Polakow w Anglii sciagac do Polski, bo byla w ruinie i pracy dla nich nie bylo. Teraz kraj kwitnie, wiec przywitacie ich zapewne kwiatami.

To cudo, w ktore wierzysz wzielo sie stad
http://www.pi-news.net/2013/03/die-turk ... zeitbombe/

Tu masz dane statystyczne
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... gsgruppen/

A ja pisze o Turkach w mojej okolicy, ktorzy w zdecydowanej wiekszosci pracuja. Takze kobiety.
No, ale jesli ty wierzysz bardziej przedrukowi tendencyjnego artykulu bylego muzulmanina, ktorego liczby nawet przy przedruku zostaly skomentowane jako “plakatowe, a nie rzeczywiste“...

sorry, nie czytam po niemiecku. I nie ze względów ideologicznych.
Zrozumiałem, że podałaś dane z 2005 roku?
Dlaczego?
Niemcy nie mają świeższych danych?

Nie rozumiem po co wspominasz "mojego" prezydenta. Tak, żeby pisać i nic nie powiedzieć?
Myślę, że wszyscy by się ucieszyli gdyby gospodarka Polski zachęcała Polaków, emigrantów do powrotu.
Już raz pisałem: cieszę się ze twoi sąsiedzi, Turcy nie siedzą na zasiłkach.
Powiedz teraz kiedy mam wierzyć prasie, a kiedy nie?
Wierzyć wtedy, jak potwierdza Twoje obserwacje?
@Alus podała linka, w którym jest jasno podane, że wśród bezrobotnych w Niemczech przeważają Turcy. Nieprawda?

Pn wrz 05, 2016 18:47
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Myślę, że wszyscy by się ucieszyli gdyby gospodarka Polski zachęcała Polaków, emigrantów do powrotu.

Póki co nie zachęca:
viewtopic.php?p=920180#p920180
medieval_man napisał(a):
Powiedz teraz kiedy mam wierzyć prasie, a kiedy nie?

Proste. Nie sugerowac się jedynie słuszną prasą, a korzystać z w miarę obiektywnej:
http://www.pap.pl/ - najbardziej wiarygodna, bo podaje wyłącznie fakty, bez komentarzy.
http://www.money.pl/ - w miarę obiektywna

Pn wrz 05, 2016 18:52
Moderator

Alus napisał(a):
Nie chodzi o moją rację, chodzi o prawdę jaką miarą mierzysz, taką ci odpłacą....dla wielu Polaków uchodźcy to ludzie gorszej kategorii, z kolei dla Anglików to właśnie Polacy należą do gorszej kategorii.

Wszędzie imigranci (w ogóle to zdecydujmy się: piszemy o imigrantach czy uchodźcach? bo lubisz to mieszać) w swej całości uważani są za ludzi gorszej kategorii. Czy to w Polsce, czy w Niemczech, czy w Anglii.
W latach 20-ych polscy imigranci we Francji uważani byli za prostackie bydło nie zasługujące na ludzkie traktowanie. Dzisiaj Francuzi z rozrzewnieniem wspominają tamtą imigrację porównując ją do dzisiejszej imigracji z Afryki północnej.

@Alus, chciałem ci tylko wykazać, że lubisz podkreślać to, że Polacy przodują w statystykach przestępczości wśród imigrantów w Anglii, a nie dostrzegasz, że przodują też przedsiębiorczości i w przynoszeniu dochodu państwu, do którego wyjechali.
Takie jednostronne nastawienie może mieć tylko źródło w jakichś założonych sobie wcześniej tezach mających poprzeć jakieś inne tezy.

Pn wrz 05, 2016 19:07
Zobacz profil WWW
Podalam te, ktore znalazlam najpredzej. Nie sadze, zeby przez 10 lat znaczaco sie zmienily, jesli chodzi o Turkow. Raczej na pewno sie nie podwoily. Przynajmniej nie w mojej okolicy.

Ja tam prasie specjalnie nie wierze. Mnie interesuja fakty, czyli prasa musi sie powolywac na jakies oficjalne dane, a nie liczby z sufitu sciagac.

Pn wrz 05, 2016 19:12
Moderator

Kael napisał(a):
Podalam te, ktore znalazlam najpredzej.

A dałabyś radę poszukać trochę wolniej?
8)

Pn wrz 05, 2016 19:25
Zobacz profil WWW
Sprobuje, jesli ty poszukasz tych samych danych o Polakach w Anglii.

Pn wrz 05, 2016 19:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 182  Następna strona