Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
Elbrus
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
@eu_geniusz Już nie przesadzaj - Teresse nie powiela niczego, co nie byłoby podparte źródłem. Jeśli je odrzucasz tylko na podstawie wniosków (fakt/fikcja, a nie był/nie był zamach), to już twoja sprawa.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt kwi 16, 2010 13:36 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Teresse napisał(a): Elbrus- chyba sobie kpisz a to poważny temat. Zauważ, jak szybko te sensacyjne njusy Elbrusa zostały potraktowane poważnie, mimo iż były (jak przypuszczam) "wyssane z palca na poczekaniu".
|
Pt kwi 16, 2010 13:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może tak jak jest Sweetchild- ale ja wszystko, co piszę wyczytałam na stronie TVP info- tudzież podaje informacje, które są powszechnie znane. Nowa dawka newsów do przemyślenia. Cytuj: W wywiadzie dla tej samej gazety filozof Zdzisław Krasnodębski mówił: „Jeśli ktoś chce wierzyć w przypadek, niech wierzy, ja nie jestem w stanie uwierzyć. Takie rzeczy się po prostu nie zdarzają. (...) Przypomnę, że prezydent już raz został ostrzelany, gdy złożył wizytę w Gruzji tuż po rosyjskim ataku na ten kraj. (...) 70 lat temu „trzeba było” zabić 22 tys. Polaków. Teraz – 88... (gdy nagrywano wywiad nieznana była ostateczna liczba ofiar – red.). Przed kilkoma dniami w Katyniu byli inni przedstawiciele władz Polski i nic im się nie stało”.
Jednak przed wysuwaniem daleko idących wniosków przestrzega nawet przeciwnik Kremla, były agent sowieckich służb Wiktor Suworow. – Czy oni są zdolni do mordu politycznego? Są i wielokrotnie to pokazali. Ale w tej sprawie nie ma żadnych dowodów. Okoliczności katastrofy powinna zbadać międzynarodowa komisja. Wtedy wszystkiego się dowiemy i spekulacje zostaną ukrócone – powiedział „Rz”. http://www.rp.pl/artykul/461412.htmlPowiem Wam, że ja na początku wierzyłam, że to przypadek. Ale kolejne informacje wzbudziły we mnie podejrzenia. Nie ma dowodów- są poszlaki. Cytuj: Rosja przekazała polskiej stronie osobiste rzeczy i dokumenty prezydenta Lecha Kaczyńskiego, który wraz z 95 innymi osobami zginął w sobotę w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem - poinformował w czwartek w Moskwie rzecznik MSZ Rosji Andriej Niestierienko.
"Dokumenty, a także niektóre rzeczy osobiste prezydenta Polski pana Kaczyńskiego i jego małżonki zostały dostarczone z Komitetu Śledczego Prokuratury Federacji Rosyjskiej do MSZ Rosji 13 kwietnia i tego samego dnia przekazane przedstawicielom ambasady Polski w Moskwie" - oświadczył Niestierienko na briefingu. http://info.wiara.pl/doc/502511.Przekaz ... prezydentaPo 3 dniach...Co te dokumenty robiły u nich 3 dni ?
|
Pt kwi 16, 2010 14:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse napisał(a): Po 3 dniach...Co te dokumenty robiły u nich 3 dni ? Zwłoki, rzeczy osobiste leżały rozrzucone na terenie długości ok. 800 m. Należało je zebrać, posegregować - 3 dni to bardzo krótki okres.
|
Pt kwi 16, 2010 14:16 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Teresse, zapewne w ustalenia międzynarodowej komisji, że to błędna decycja pilota spowodowała katastrofę też pewnie nie uwierzysz. Bo przecież BYŁ spisek.
Pt kwi 16, 2010 14:23 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Teresse napisał(a): Może tak jak jest Sweetchild- ale ja wszystko, co piszę wyczytałam na stronie TVP info- tudzież podaje informacje, które są powszechnie znane. Tak mi się skojarzyło z tym, co cytowałaś za tvn24 o jakimś wpisie na rosyjskim forum. Nie chcę się czepiać Ciebie ani podawanych przez Ciebie informacji, ale myślę, że warto zachować sporo dystansu do różnych teorii. Media, czy to tvn24 czy tvp info żyją z sensacji, dlatego korzystniej dla nich podać niesprawdzoną informację o czterech próbach lądowania niż milcząco czekać na oficjalne wiadomości. Najwyżej poda się sprostowanie, a wskaźniki oglądalności będą wysokie, bo ciągle podają "coś nowego". Teresse napisał(a): Powiem Wam, że ja na początku wierzyłam, że to przypadek. A ja muszę się przyznać, że ta wiara od początku przychodzi mi z trudem... Ale dopóki nie ma oficjalnych komunikatów podważających koncepcję przypadku, to przyjmuję ją jako obowiązującą. Oczywiście mam tu ułatwione zadanie, bo nie uważam, że Tusk jest "człowiekiem Putina". Nie wyobrażam też sobie, aby Amerykanie tolerowali w strukturach NATO konia trojańskiego Rosji. Dlatego też nie widzę jakiegoś istotnego zysku dla Rosji, a już tym bardziej takiego, który wart byłby przeprowadzenia zamachu.
|
Pt kwi 16, 2010 14:34 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Komisje śledcze... Widzę, że w naszym kraju przyjęło się to zjawisko :/ I co taka, międzynarodowa nawet, komisja miałaby zrobić  Byłby pewnie jakiś raport, nawet gdyby pozostały niejasności - bo nie wierzę, żeby wskazano palcem: to Rosjanie/Turcy/Bułgarzy/whatever - i co z tego  Konsekwencje  Jakie  Zresztą - życia zmarłym i tak to nie przywróci. Z drugiej strony - jeśli dochodzi do takich masowych mordów, bo inaczej tego nie można nazwać, to chyba naprawdę trzeba zacząć się bać...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt kwi 16, 2010 14:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu, rozumiem, ze po linii glebokiego przekonania, ze "ktos" maczal w tym palce bezposrednio, takze ow wybuch wulkanu na Islandii byl zaplanowany na tyle dokladnie, zeby uniemozliwic uroczysty pogrzeb w niedziele?
Nie twierdze, ze swiat jest piekny a ludzie sa dobrzy, ale w tak paranoicznym swiecie, gdzie kazdy kazdego przesladuje, moim skromnym zdaniem, nie da sie zyc, a przynajmniej nie da sie pozostac normalnym. I nawet nie wiadomo kogo naprawde sie bac: agentow KGB, Mosadu, CIA, wlasnych sluzb, mafii?
|
Pt kwi 16, 2010 14:50 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Hej, Kamala - a gdzie napisałem, że jestem zwolennikiem jakiejkolwiek z tych teorii spiskowych Zadałem tylko pytanie - co dalej  - jeśli nawet udowodniono by. Retoryczne pytanie.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt kwi 16, 2010 15:06 |
|
 |
SweetChild
|
 Re:
ToMu napisał(a): I co taka, międzynarodowa nawet, komisja miałaby zrobić  Byłby pewnie jakiś raport, nawet gdyby pozostały niejasności - bo nie wierzę, żeby wskazano palcem: to Rosjanie/Turcy/Bułgarzy/whatever - i co z tego  Konsekwencje  Jakie  Zresztą - życia zmarłym i tak to nie przywróci. Wyjaśnienie mordu w Katyniu życia też nikomu nie przywróciło. Ja mimo wszystko uważam, że to istotne, aby wiedzieć co naprawdę się wydarzyło. I kto jest kim.
|
Pt kwi 16, 2010 15:11 |
|
 |
Linka011
|
Geonides napisał(a): Teresse, zapewne w ustalenia międzynarodowej komisji, że to błędna decycja pilota spowodowała katastrofę też pewnie nie uwierzysz. Bo przecież BYŁ spisek. Też mi się wydaje że zwinił pilot. Według iformacji pilot dostał informacje że powinien wyladaowac gdzie indziej, ale nie chciał bo: -już pare razy lądował na tamtym lotnisku -lądował w ekstremalnych warunkach na Haiti -było mało czasu ro rozpoczecia impery najprawdopodobniej wolał zaryzokowac z lądowaniem w Smoleńsku niz spóxnić sie na uroczystosc Moim zdaniem za bardzo ryzykował, a powinien nie byc taki ambitny bo przeplacił to swoim i innych pasazerów zyciem.
|
Pt kwi 16, 2010 15:14 |
|
 |
Linka011
|
Przepraszam za błędy
|
Pt kwi 16, 2010 15:15 |
|
 |
Elbrus
|
ToMu napisał(a): Komisje śledcze... Widzę, że w naszym kraju przyjęło się to zjawisko :/ Tu o tą polsko-rosyjską, ekspercką chodzi, a nie SEJMOWĄ. 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt kwi 16, 2010 15:34 |
|
 |
nurhia
|
oj juz daj spokoj temu pilotowi. facet nie zyje, tez mial zone i dzieci, byl doswiadczonym pilotem i czy sie komus podoba czy nie, pilot ma najwięcej do powiedzenia w samolocie. spoznic, nie spoznic.wystarczylo wyleciec godzine wczesniej a nie latac na ostatnia chwile. nie mozna obwiniac o cos takiego jednej osoby. stalo sie i coż, oby chociaz mialo to jakis dobry skutek w przyszlosci.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
Pt kwi 16, 2010 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re:
ToMu napisał(a): Z drugiej strony - jeśli dochodziloby (moja zmiana) do takich masowych mordów, bo inaczej tego nie można nazwać, to chyba naprawdę trzeba zacząć się bać...
Czyli nie mialo to byc stwierdzenie, a przypuszczenie?
|
Pt kwi 16, 2010 15:50 |
|
|
|