czy patriotyzm = faszyzm?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: czy patriotyzm = faszyzm?
|
N lis 13, 2011 16:08 |
|
|
|
 |
kzet69
|
Ja tu widzę rolę Prezydenta RP, poza odprawa wart, mszami, defiladami wojsk i koncertami dla oficjeli, zorganizować marsz czy paradę dla mieszkańców (na piknik za zimno), tylko pod narodowymi barwami i surowo ścigać wszystkich zadymiarzy, używających barw i symboli partyjnych i subkulturowych. Tylko wymagałoby to udziału i poparcia polityków wszystkich opcji, żeby ekstremy pozostawić na marginesie. Nie jest przypadkiem że burdy w Warszawie zdarzają się od 2 lat, odkąd PiS postanowił ( a zwłaszcza po Smoleńsku) stać się partią pozasystemową, a Kaczyński olewa nawet posiedzenia BBN...
|
N lis 13, 2011 16:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kzet69 napisał(a): surowo ścigać wszystkich zadymiarzy teraz czekamy na komenatrze ze to zamach na wolnosc, pole do nainterpretacji, ubeckie metody a Ty stoisz tam, gdzie stało ZOMO ja bym chciała, zeby bylo dużo defilad wojsk, koncerty piesni patriotycznych, moze jakis woly wstep do muzeow na wystawy niepodleglosciowe, koncerty.. eh... rozmarzylam sie 
|
N lis 13, 2011 16:25 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
kzet69 napisał(a): Ja tu widzę rolę Prezydenta RP Prezydent też to widzi Dlatego odprawił Prezydentową by siedziała z Premierem na koncercie, a sam zajął się premierowaniem  Brawa dla Resortu za trafne rozpoznanie zamiarów Szefa bez słów 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 13, 2011 16:27 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Margaret_ka napisał(a): kzet69 napisał(a): surowo ścigać wszystkich zadymiarzy teraz czekamy na komenatrze ze to zamach na wolnosc, pole do nainterpretacji, ubeckie metody a Ty stoisz tam, gdzie stało ZOMO ja bym chciała, zeby bylo dużo defilad wojsk, koncerty piesni patriotycznych, moze jakis woly wstep do muzeow na wystawy niepodleglosciowe, koncerty.. eh... rozmarzylam sie  A jak nie wiadomo od czego zacząć, to podpowiem, że można zacząć od aresztowania małego kwiatka. Pomysł może nie nowy i nie mądry, za to nie trzeba myśleć, wystarczy działać 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 13, 2011 16:31 |
|
|
|
 |
kzet69
|
Mały Kwiatku ja pisałem o Prezydencie RP a nie o Komorowskim, bo to rola każdego Prezydenta RP, jednoczyć a nie dzielić, co prawda Komorowski jest w tym łączeniu o niebo lepszy od poprzednika, ale do ideału mu wiele brakuje...
|
N lis 13, 2011 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
oooooo kzet69 stwierdzajac ze Komorowski jest lepszy od poprzednika na tym forum wydales na siebie wyrok śmierci 
|
N lis 13, 2011 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kzet69 napisał(a): Ja tu widzę rolę Prezydenta RP, poza odprawa wart, mszami, defiladami wojsk i koncertami dla oficjeli, zorganizować marsz czy paradę dla mieszkańców (na piknik za zimno), tylko pod narodowymi barwami i surowo ścigać wszystkich zadymiarzy, używających barw i symboli partyjnych i subkulturowych. Tylko wymagałoby to udziału i poparcia polityków wszystkich opcji, żeby ekstremy pozostawić na marginesie. Dobry i sprawdzony pomysł, obywatelu. To się nazywało: pochód pierwszomajowy. Na trybunie siedziała partia rządząca, a wszyscy inni przychodzili, żeby pokazać, że są razem i są za. I były jeszcze tzw . wiece poparcia, w 1976 roku bodajże. Po Radomiu. Z zakładów pracy przeganiano na najbliższy stadion załogi okolicznych zakładów pracy. Pod kordonem milicji, żeby nikt nie uciekł. Tam też wszyscy krzyczeli, że popierają, a telewizja to filmowała. Opozycja, macie rację , towarzyszu, była z tego jakby wyłączona.
|
N lis 13, 2011 16:43 |
|
 |
kzet69
|
Oleksa57 NIC NIE ROZUMIESZ....
|
N lis 13, 2011 16:48 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Przed tego rodzaju planowanymi pokazami " Jedności Narodu", opozycję wtrąca się do więzień, lub zatrzymuje do wyjaśnienia na tzw. 48 godzin, które można swobodnie przedłużyć, po uważaniu No ale co ja tu Panów będę uczył. W Resorcie przecież to wszystko doskonale znają. Szef też zna.
|
N lis 13, 2011 16:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kzet69 napisał(a): Oleksa57 NIC NIE ROZUMIESZ.... Rozumiem wszystko i AŻ ZA DOBRZE.
|
N lis 13, 2011 16:49 |
|
 |
kzet69
|
Mały Kwiatek w jakim resorcie? Wiary rzymskokatolickiej? Bo to co tu wypisujesz to jest zaprzeczeniem chrześcijaństwa, na dodatek żyjesz w wyimaginowanym świecie "spisków", "resortów", nie zauważyłaś że od 22 lat mamy wolny kraj?
|
N lis 13, 2011 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N lis 13, 2011 16:56 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
oleksa57 napisał(a): I były jeszcze tzw . wiece poparcia, w 1976 roku bodajże. Po Radomiu. Z zakładów pracy przeganiano na najbliższy stadion załogi okolicznych zakładów pracy. Pod kordonem milicji, żeby nikt nie uciekł. Tam też wszyscy krzyczeli, że popierają, a telewizja to filmowała. Telewizja reżimowa, dodajmy, bo innej nie było. Zatrudniano dyżurne "Matki Polski", które widać było w telewizji jak przemieszczały się z wiecu na wiec, z miasta do miasta i jako proste obywatelki krzyczały do kamery, żeby poutrącać łapy wichrzycielom, przez których w sklepach nie ma mięsa i nie można iść na spacer z dziećmi. I tylko raz, niechcący, poszła na żywo do kamery ostatnia kwestia jednej z dyżurnych "Matek Polek": - Panowie, którędy do kasy? Kzet69, ja nie pytam o jaki Resort chodzi, ja jestem poufnym prostym obywatelem i wiem, ze o takie sprawy pytać nie należy.
|
N lis 13, 2011 16:59 |
|
 |
kzet69
|
oleksa57 następna, która nie zauważyła że PRL skończył się w 1989, ZSRR w 1991, od 2004 jesteśmy członkiem UE, jesteśmy członkiem Układu z Schengen, myśląc ciągle w kategoriach swój - wróg nie będziesz szczęśliwa. Nie potrafisz pojąć tak prostej sprawy że aby w kraju gdzie występują tak duże rozdźwięki polityczne jak w Polsce, po to by godnie przeżyć Święto Niepodległości potrzeba mądrego porozumienia ponad podziałami i WSPÓLNEGO świętowania z jednoczesnym zerem tolerancji dla tych, którzy to święto chcą zagarnąć dla siebie w imię swoich partyjnych, subkulturowych, religijnych czy innych partykularnych interesów?
|
N lis 13, 2011 16:59 |
|
|
|