| 

czy patriotyzm = faszyzm? 

| Autor | Wiadomość |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: czy patriotyzm = faszyzm?

|  
			| N lis 13, 2011 16:08 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| kzet69 
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?Ja tu widzę rolę Prezydenta RP, poza odprawa wart, mszami, defiladami wojsk i koncertami dla oficjeli, zorganizować marsz czy paradę dla mieszkańców (na piknik za zimno), tylko pod narodowymi barwami i surowo ścigać wszystkich zadymiarzy, używających barw i symboli partyjnych i subkulturowych. Tylko wymagałoby to udziału i poparcia polityków wszystkich opcji, żeby ekstremy pozostawić na marginesie. Nie jest przypadkiem że burdy w Warszawie zdarzają się od 2 lat, odkąd PiS postanowił ( a zwłaszcza po Smoleńsku) stać się partią pozasystemową, a Kaczyński olewa nawet posiedzenia BBN... 

|  
			| N lis 13, 2011 16:20 | 

|  
		|  |  

|   Re: czy patriotyzm = faszyzm?kzet69 napisał(a): surowo ścigać wszystkich zadymiarzyteraz czekamy na komenatrze ze to zamach na wolnosc, pole do nainterpretacji, ubeckie metody a Ty stoisz tam, gdzie stało ZOMO    ja bym chciała, zeby bylo dużo defilad wojsk, koncerty piesni patriotycznych, moze jakis woly wstep do muzeow na wystawy niepodleglosciowe, koncerty.. eh... rozmarzylam sie  

|  
			| N lis 13, 2011 16:25 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| maly_kwiatek zbanowany na stałe 
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?kzet69 napisał(a): Ja tu widzę rolę Prezydenta RPPrezydent też to widzi     Dlatego odprawił Prezydentową by siedziała z Premierem na koncercie, a sam zajął się premierowaniem    Brawa dla Resortu za trafne rozpoznanie zamiarów Szefa bez słów   _________________
 Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus
 Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji.
 Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.

|  
			| N lis 13, 2011 16:27 | 

|  
		|  |  
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?Margaret_ka napisał(a): kzet69 napisał(a): surowo ścigać wszystkich zadymiarzyteraz czekamy na komenatrze ze to zamach na wolnosc, pole do nainterpretacji, ubeckie metody a Ty stoisz tam, gdzie stało ZOMO    ja bym chciała, zeby bylo dużo defilad wojsk, koncerty piesni patriotycznych, moze jakis woly wstep do muzeow na wystawy niepodleglosciowe, koncerty.. eh... rozmarzylam sie  A jak nie wiadomo od czego zacząć, to podpowiem, że można zacząć od aresztowania małego kwiatka. Pomysł może nie nowy i nie mądry, za to nie trzeba myśleć , wystarczy działać   _________________
 Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.

|  
			| N lis 13, 2011 16:31 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| kzet69 
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?Mały Kwiatku ja pisałem o Prezydencie RP a nie o Komorowskim, bo to rola każdego Prezydenta RP, jednoczyć a nie dzielić, co prawda Komorowski jest w tym łączeniu o niebo lepszy od poprzednika, ale do ideału mu wiele brakuje... 

|  
			| N lis 13, 2011 16:33 | 

|  
		|  |  

|   Re: czy patriotyzm = faszyzm?oooooo kzet69 stwierdzajac ze Komorowski jest lepszy od poprzednika na tym forum wydales na siebie wyrok śmierci  

|  
			| N lis 13, 2011 16:36 | 

|  
		|  |  

|   Re: czy patriotyzm = faszyzm?kzet69 napisał(a): Ja tu widzę rolę Prezydenta RP, poza odprawa wart, mszami, defiladami wojsk i koncertami dla oficjeli, zorganizować marsz czy paradę dla mieszkańców (na piknik za zimno), tylko pod narodowymi barwami i surowo ścigać wszystkich zadymiarzy, używających barw i symboli partyjnych i subkulturowych. Tylko wymagałoby to udziału i poparcia polityków wszystkich opcji, żeby ekstremy pozostawić na marginesie.Dobry i sprawdzony pomysł, obywatelu.  To się nazywało: pochód pierwszomajowy . Na trybunie siedziała partia rządząca, a wszyscy inni przychodzili, żeby pokazać, że są razem i są za.  I były jeszcze tzw . wiece poparcia , w 1976 roku bodajże. Po Radomiu.  Z zakładów pracy przeganiano na najbliższy stadion załogi okolicznych zakładów pracy. Pod kordonem milicji, żeby nikt nie uciekł.  Tam też wszyscy krzyczeli, że popierają, a telewizja to filmowała. Opozycja, macie rację , towarzyszu, była z tego jakby wyłączona.

|  
			| N lis 13, 2011 16:43 | 

|  
		|  |  
			| kzet69 
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?Oleksa57 NIC NIE ROZUMIESZ.... 

|  
			| N lis 13, 2011 16:48 | 

|  
		|  |  
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?Przed tego rodzaju planowanymi pokazami "Jedności Narodu ", opozycję wtrąca się do więzień, lub zatrzymuje do wyjaśnienia na tzw. 48 godzin, które można swobodnie przedłużyć, po uważaniu     No ale co ja tu Panów będę uczył. W Resorcie przecież to wszystko doskonale znają. Szef też zna._________________

|  
			| N lis 13, 2011 16:49 | 

|  
		|  |  

|   Re: czy patriotyzm = faszyzm?kzet69 napisał(a): Oleksa57 NIC NIE ROZUMIESZ....Rozumiem wszystko i AŻ ZA DOBRZE.

|  
			| N lis 13, 2011 16:49 | 

|  
		|  |  
			| kzet69 
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?Mały Kwiatek w jakim resorcie? Wiary rzymskokatolickiej? Bo to co tu wypisujesz to jest zaprzeczeniem chrześcijaństwa, na dodatek żyjesz w wyimaginowanym świecie "spisków", "resortów", nie zauważyłaś że od 22 lat mamy wolny kraj? 

|  
			| N lis 13, 2011 16:54 | 

|  
		|  |  

|   Re: czy patriotyzm = faszyzm?

|  
			| N lis 13, 2011 16:56 | 

|  
		|  |  
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?oleksa57 napisał(a): I były jeszcze tzw . wiece poparcia, w 1976 roku bodajże. Po Radomiu. Z zakładów pracy przeganiano na najbliższy stadion załogi okolicznych zakładów pracy.
 Pod kordonem milicji, żeby nikt nie uciekł.
 Tam też wszyscy krzyczeli, że popierają, a telewizja to filmowała.
Telewizja reżimowa, dodajmy, bo innej nie było.  Zatrudniano dyżurne "Matki Polski", które widać było w telewizji jak przemieszczały się z wiecu na wiec, z miasta do miasta i jako proste obywatelki krzyczały do kamery, żeby poutrącać łapy wichrzycielom, przez których w sklepach nie ma mięsa i nie można iść na spacer z dziećmi.  I tylko raz, niechcący, poszła na żywo do kamery ostatnia kwestia jednej z dyżurnych "Matek Polek":  - Panowie, którędy do kasy? Kzet69, ja nie pytam o jaki Resort chodzi, ja jestem poufnym prostym obywatelem i wiem, ze o takie sprawy pytać nie należy._________________

|  
			| N lis 13, 2011 16:59 | 

|  
		|  |  
			| kzet69 
   |   Re: czy patriotyzm = faszyzm?oleksa57 następna, która nie zauważyła że PRL skończył się w 1989, ZSRR w 1991, od 2004 jesteśmy członkiem UE, jesteśmy członkiem Układu z Schengen, myśląc ciągle w kategoriach swój - wróg nie będziesz szczęśliwa.Nie potrafisz pojąć tak prostej sprawy że aby w kraju gdzie występują tak duże rozdźwięki polityczne jak w Polsce, po to by godnie przeżyć Święto Niepodległości potrzeba mądrego porozumienia ponad podziałami i WSPÓLNEGO świętowania z jednoczesnym zerem tolerancji dla tych, którzy to święto chcą zagarnąć dla siebie w imię swoich partyjnych, subkulturowych, religijnych czy innych partykularnych interesów?

|  
			| N lis 13, 2011 16:59 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach