Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 28, 2025 22:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Widzimy obrazek, jakich na wojnie skolko ugodno i od których syta Europa tak odwykła, że gdyby nie daj Boże wojna w Europie wybuchła, ludzie umieraliby z szoku pourazowego, że bomby lecą.

Szydzę, oczywiście. Bo prawda o świecie jest taka, że nikt się nie każe żenić raz w życiu, a co do dzieci, to ma się ich ile chcieć – ale żonę na raz jedną. Męża zresztą też. A wieczne nierozstanie będzie w Niebie i zapewniam Cię, Kael, że nie trafisz tam ze swoim mężem jednego dnia, chyba że was tam w tych Niemczech wysadzą,

Jak to dzisiaj usłyszałem: jeśli będziemy uchodźców do siebie zapraszać i ściągać, będziemy mieli coraz więcej utopionych dzieci na plażach. I niezależnie od tego, [...] za sytuację w Syrii odpowiadają sami Syryjczycy, tak jak za kondycję Persji odpowiadają Persowie, którzy swojego szacha wzięli i zawczasu obalil, i wiecie co? Zaprowadzili w kraju taki porządek, jaki im się zamarzył. I jest to porządek stabilny, pozwalający budować rakiety kosmiczne i reaktory, nie wspominając o wygranej wojnie obronnej. Syryjczycy też tak mogli, ale widać było im wszystko jedno, jaki kacyk ich za mordę trzyma. Byle nasza wieś spokojna. No to teraz mają kłótnię między kacykami, oraz ISIS na dokładkę. Morał?

Ostatnio edytowano Pn wrz 28, 2015 21:07 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

przytyki osobiste

Pn wrz 28, 2015 20:34
medieval_man napisał(a):
Chrześcijanie znajdują się pośród uchodźców.
Mało kto wie jednak, jak są traktowani przez muzułmanów.
http://wpolityce.pl/swiat/266791-szokujace-die-welt-w-niemieckich-obozach-dla-uchodzcow-muzulmanie-przesladuja-chrzescijan-bija-nas-pluja-nam-w-twarz-groza-smiercia-traktuja-nas-jak-zwierzeta

@Kael
Może to jednak nieprawda?

Może nie będą nas, chrześcijan w Polsce, za kilka lat tak samo traktowali?

Dziękuję Medieval_man, czyli przybywa coraz więcej chrześcijan z tego co widzę tutaj, i dobrze, myślę że Europa przede wszystkim powinna zabrać stamtąd tch ludzi, oni często nie mają życia w tych muzułmańskich krajach, żyją w poczuciu realnego zagrożenia.

Zdarzają się przypadki ukrzyżowania, młody chłopak jest skazany w Arabii Saudyjskiej na ukrzyżowanie za to że jest chrześcijaninem. A także przypadki rzezi. Tym ludziom trzeba pomóc.

Pn wrz 28, 2015 23:37

Kael napisał(a):
Uwazasz, ze zadnych chrzescijan wsrod uchodzcow nie ma?
A gdzie oni sa?

Rzecz w tym, że w tej fali migrantów nie ma kontroli kto dociera do Europy, znajdują się różni ludzie w tym są chrześcijanie ,ale w zdecydowanej większości są to muzułmanie. Niewielki procent terrorystów w tej fali migrantów wystarczy by zdestabilizować Europę. A liczba zdecydowanej większości muzułmanów zmieni obraz demograficzny Europy w kierunku islamizacji Starego Kontynentu. Migranci przynoszą z sobą konflikty etniczne. Coraz częściej słyszy się o bójkach na ulicach i w ośrodkach dla "uchodźców". Konflikt bliskowschodni przenoszony jest na ulice europejskie.

Wt wrz 29, 2015 5:39
medieval_man napisał(a):
Chrześcijanie znajdują się pośród uchodźców.
Mało kto wie jednak, jak są traktowani przez muzułmanów.
http://wpolityce.pl/swiat/266791-szokujace-die-welt-w-niemieckich-obozach-dla-uchodzcow-muzulmanie-przesladuja-chrzescijan-bija-nas-pluja-nam-w-twarz-groza-smiercia-traktuja-nas-jak-zwierzeta

@Kael
Może to jednak nieprawda?

Może nie będą nas, chrześcijan w Polsce, za kilka lat tak samo traktowali?

Pewnie prawda. Co nie oznacza, ze jest to powszechne. W kazdym razie Niemcy, mimo swojej sprawnosci organizacyjnej, mogli jak na razie tylko zapewnic dach nad glowa tej masie ludzi. I nie sa glupi ani naiwni, ze konfliktow nie bedzie. Tylko, ze zabezpieczenie podstawowych potrzeb bylo do tej pory priorytetem. Mimo wszystko, oni potrafia - jak na razie - zadbac o setki tysiecy. Polacy biadola nad jednostkami, ktore ich "zrujnuja". Czy ktos z was wie dlaczego, dla Polakow to nie do udzwigniecia? Nawet, jesli byliby to 100% chrzescijanie (na katolikow nie macie co liczyc)?

Ja ciagle nie mam od was odpowiedzi na to, co zrobic z ludzmi, ktorzy tu dotarli?
Wiem, ze nie chcecie ich w Polsce. I tak ich nie macie, ale liczy sie dobra badz zla wola.
Uwazacie, ze nalezy Polske odgrodzic od swiata i ofiar konfliktow, ale przywileje dla Polakow (podroze bez granic i praca, gdzie sie ja znajdzie) zostawic?
A co maja zrobic humanitarni Europejczycy z setkami tysiecy uchodzcow, ktorzy juz w Europie sa? Zostawic na ulicy jak to robia Grecy i Wlosi? Rozstrzelac? Wsadzic na statki i kazac dryfowac po morzu? No, co maja zrobic?

30 lat temu dziesiatki tysiecy Polakow znalazly schronienie w tych samych krajach. Byli wsrod nich nie tylko grzeczni i wyksztalceni. Takze zwykli zlodzieje i kombinatorzy. Mimo to, Europa nie potraktowala wszystkich "uciekinierow" (do lepszego zycia) tak, jak wy chcecie traktowac tych ludzi. Jak widac, juz wtedy Europejczycy popelnili blad. Polska sie nie ucywilizowala i mysli dalej tylko o sobie.

Kiedy czytam wasze, zrozumiale obawy, to naprawde przypomina mi sie sad nad Jezusem. Wy w ogole nie widzicie masowej tragedii jednostek. Wy widzicie tylko mase terrorystow i nie obchodzi was, ze sa tam niewinne ofiary, ktore chca po prostu zyc bezpiecznie. Co wiecej, piszecie wprost, ze im sie to nie nalezy, bo maja ginac na swoich wojnach, bo sami sobie sa winnii, bo...
O historii i tragedii Syrii, chocby w XX wieku nie macie zielonego pojecia. Moze sie tak troche doszkolicie? Asad i jego klan nie jest od dzis u wladzy i nie raz krwawo tlumil powstania i zmuszal ludzi do ucieczki.

Uwazacie, ze starajac sie tak kurczowo i po ludzku "zachowac wlasne zycie", to wam sie uda?
Ja jestem pewna, ze nie.

Wt wrz 29, 2015 7:45

akacja napisał(a):
Rzecz w tym, że w tej fali migrantów nie ma kontroli kto dociera do Europy, znajdują się różni ludzie w tym są chrześcijanie ,ale w zdecydowanej większości są to muzułmanie.

Dysponuję danymi za rok 2014 z Niemiec, według tego wśród uciekinierów było 126 tys. muzułmanów, 49 tys. chrześcijan i 10 tys. jesydów. Więc z jednej strony - przewaga jest. Z drugiej strony chrześcijanie stanowili w tej grupie 26%, co przewyższa znacząco procent chrześcijan w krajach, z których uciekają.

Pominąłem inne religie; nie wiem też, na ile powyższe statystyki uwzględniają konwertytów w Europie. W jednym z raportów o prześladowaniach chrześcijan w obozach była mowa o tym, że znaczną (większą?) część z nich ochrzczono już w Niemczech. Konkretnych danych nie mam, ale o przejściach na chrześcijaństwo wśród uchodźców słyszałem częściej i niech to będzie kolejny komentarz do kwestii islamizacji.

Cytuj:
Niewielki procent terrorystów w tej fali migrantów wystarczy by zdestabilizować Europę.

To fakt.

Tyle że co wtedy zrobić? Wyrzucić wszystkich, bo wśród 100 uciekinierów jest jakieś 68 muzułmanów, a z tego, nie wiem, może 2 ekstremistów? Skazując pozostałych na... właśnie, na co?

Czy może wstępnie przyjąć i odsiewać na miejscu?

Oczywiście podstawą do odsiewania byłoby jakieś kontrolowane podejście do uchodźców, a obecnie to mamy w najlepszym wypadku improwizację, w najgorszym - chaos i żywioł. Jednak odsiewanie jest możliwe, podrabiane paszporty wypływają przy pierwszej poważnej rejestracji. Wbrew pozorom przy identyfikacji sprawdzany jest też dialekt czy znajomości geografii. Last but not least, sami uchodźcy są często źródłem informacji o fałszywych imigrantach. W końcu uciekali przed IS i najlepiej wiedzą, jak ich odróżnić.

Uprzedzając zarzut, 100% pewności nie uzyskasz, wiem. Ale, jak pisałem powyżej oraz w innym wątku, sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy ryzyko jest na tyle znaczące, żeby - w przenośni i dosłownie - wyrzucić resztę za burtę.

Cytuj:
A liczba zdecydowanej większości muzułmanów zmieni obraz demograficzny Europy w kierunku islamizacji Starego Kontynentu.

Co do Afganistanu, OK; co do Iranu, być może; ale Syria to był jeden z najbardziej zlaicyzowanych krajów bliskowschodnich. Wystarczy trochę zainteresować się, jak wyglądał ten kraj przed wojną domową. Być może dlatego kraje wahabickie nie chcą ich przyjmować, gdyż obawiają się fali laicyzacji Półwyspu Arabskiego przez imigrantów?

...

(Koh 3:1nn)

Wt wrz 29, 2015 9:09

Mój nacjonalizm polega na tym, że w pierwszej kolejności pomagam osobom pochodzenie polskiego, których przodkowie zostali kiedyś wywiezieni na wschód. Karani w taki sposób za swoją polskość. Dopiero w następnej kolejność pomoc dla potrzebujących z innych kultur. I znowu, najpierw pomoc tam, gdzie są. Bez wyrywania drzew z korzeniami, bez przesadzania do Europy. Pomóc ekonomiczne, militarnie. Ale tam.

Wt wrz 29, 2015 11:33
To ilu osobom pochodzenia polskiego juz pomogles wrocic do Polski?

I dobrze, ze piszesz o (dla chrzescijan raczej niechlubnym - moim zdanie) nacjonalizmie Patriotyzm to cos innego.

Wt wrz 29, 2015 11:35

Kael napisał(a):
Pani kanclerz odpowiada za obecna sytuacje od sierpnia tego roku? Chyba przespales co sie dzialo w Europie do sierpnia...
No, ale to typiwe: cala Europa spi, ale jak pani Merkel cos powie, to wszyscy zachwyceni, bo znalezli winnego wlasnych zaniedban!

Niestety, nie rozumiem tych dwóch zdań, ani co do meritum, ani co do tego, jak się odnoszą do moich wypowiedzi.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 29, 2015 12:58

Johnny99 napisał(a):
Niestety, nie rozumiem tych dwóch zdań, ani co do meritum, ani co do tego, jak się odnoszą do moich wypowiedzi.

Odnoszą się one do poniższego zdania:

Tytuł: Uchodzcy a Kosciół

Johnny99 napisał(a):
Zebrano się do konkretnych działań właśnie ze względu na ów bezprecedensowy zalew i to często wbrew stanowisku Niemiec. Fakt zaś, że wszyscy zaczęli oczekiwać jakiegoś rozwiązania właśnie ze strony Niemiec wynika przede wszystkim z tego, że Niemcy (a ściślej pani kanclerz) w dużej mierze odpowiadają za obecną sytuację

(Podkreślenie własne)

------------------

I teraz pytanie kluczowe: kiedy przywódcy UE zaczęli oczekiwać od Niemiec jakiegoś rozwiązania?

a) przed sierpniem 2015
b) po sierpniu 2015

Jeżeli a), to nie możesz pisać o odpowiedzialności za rozwój sytuacji. Jeżeli b), to jakieś "oczekiwanie post factum" czy sam nie wiem. W każdym przypadku, chronologia nie zgadza się z Twoją wypowiedzią.

-------------------

Przypomnijmy skrótowo chronologię, którą tutaj odwracasz:

- Wojna domowa w Syrii
- Uchodźcy w krajach ościennych
- Pierwsze fale uchodźców w UE
- Masowy napływ uchodźców w krajach granicznych UE (Grecja, Włochy)
- sierpień 2015, wypowiedź pani Merkel
- masowa migracja na obrzeżach i wewnątrz UE (głównie przez Węgry)
- dalszy masowy napływ uchodźców.

Więc jeżeli uważasz, że Niemcy odpowiadają za obecną sytuację, to masz tylko częściowo rację. Niemcy, owszem, odpowiadają za zmianę sytuacji od sierpnia 2015. Do tego czasu bowiem, zgodnie z Dublin III Niemcy mogły - prawie - bez problemów odsyłać uchodźców do krajów granicznych; czyli do Włoch, Grecji, częściowo do Węgier. Jednak ta zmiana dotyczy w większości polityki wewnętrznej UE oraz krajów bałkańskich.

Natomiast nie wiem, w czym Niemcy odpowiadają za rozwój sytuacji przed sierpniem 2015. Nie znam też mierzalnych danych, czy przypływ uchodźców do granic UE zwiększył się po sierpniu 2015, czy tylko reporterzy zaczęli częściej patrolować wybrzeża (takie medialne powiększenie).

...

(Koh 3:1nn)

Wt wrz 29, 2015 13:43

Kael napisał(a):
Ja ciagle nie mam od was odpowiedzi na to, co zrobic z ludzmi, ktorzy tu dotarli?
Wiem, ze nie chcecie ich w Polsce. I tak ich nie macie, ale liczy sie dobra badz zla wola.
Uwazacie, ze nalezy Polske odgrodzic od swiata i ofiar konfliktow, ale przywileje dla Polakow (podroze bez granic i praca, gdzie sie ja znajdzie) zostawic?
A co maja zrobic humanitarni Europejczycy z setkami tysiecy uchodzcow, ktorzy juz w Europie sa? Zostawic na ulicy jak to robia Grecy i Wlosi? Rozstrzelac? Wsadzic na statki i kazac dryfowac po morzu? No, co maja zrobic?

Mówienie,co zrobić z setkami tysięcy imigrantów, którzy tu są to dywagowanie nad mlekiem które się rozlało. Podobnie rozdzielanie między kraje UE owych "uchodźców" to dywagacja nad konsekwencją. A problem należy rozwiązać u źródła tj. odpowiedzieć na pytanie jakie są przyczyny takiego zalewu naszego kontynentu przez imigrantów.

Cytuj:
Asad i jego klan nie jest od dzis u wladzy i nie raz krwawo tlumil powstania i zmuszal ludzi do ucieczki.

Chrześcijanie największe wsparcie mają w Asadzie. Gdy Asad zostanie obalony jeszcze bardziej ekstremizm islamski wybuchnie.

bert04 napisał(a):
Tyle że co wtedy zrobić? Wyrzucić wszystkich, bo wśród 100 uciekinierów jest jakieś 68 muzułmanów, a z tego, nie wiem, może 2 ekstremistów? Skazując pozostałych na... właśnie, na co?

Najważniejsze jest zagwarantowanie bezpieczeństwa obywateli, zapewnienie bezpiecznego domu dlatego trzeba chronić granice i nie wpuszczać migrantów.
Poza tym Europa technicznie nie jest w stanie przyjąć wszystkich, Syria liczy ponad 20 mln obywateli, do tego niestabilna sytuacja jest w Libii, Iraku, Afganistanie. Nie jest w stanie Europa przyjąć milionów uciekinierów.

Cytuj:
Czy może wstępnie przyjąć i odsiewać na miejscu?

Oczywiście podstawą do odsiewania byłoby jakieś kontrolowane podejście do uchodźców, a obecnie to mamy w najlepszym wypadku improwizację, w najgorszym - chaos i żywioł. Jednak odsiewanie jest możliwe, podrabiane paszporty wypływają przy pierwszej poważnej rejestracji. Wbrew pozorom przy identyfikacji sprawdzany jest też dialekt czy znajomości geografii. Last but not least, sami uchodźcy są często źródłem informacji o fałszywych imigrantach. W końcu uciekali przed IS i najlepiej wiedzą, jak ich odróżnić.

Wstępne przyjmowanie i odsiewanie na miejscu powinno odbyć się tam, na Bliskim Wschodzie, w Turcji. Ci którzy najbardziej potrzebują pomocy zostali na miejscu, do Europy dotarli najsilniejsi.
To co dzieje się z falą migrantów to chaos.

Cytuj:
Uprzedzając zarzut, 100% pewności nie uzyskasz, wiem. Ale, jak pisałem powyżej oraz w innym wątku, sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy ryzyko jest na tyle znaczące, żeby - w przenośni i dosłownie - wyrzucić resztę za burtę.

Ryzyko jest ogromnie znaczące, bezpieczeństwo Europy zostało najbardziej naruszone od czasu II wojny światowej. ISIS groziło atakami na Zachodzie i podbojem Rzymu. Rozwalą Europę od wewnątrz bo tu tworzą swe komórki.
Cytuj:
Co do Afganistanu, OK; co do Iranu, być może; ale Syria to był jeden z najbardziej zlaicyzowanych krajów bliskowschodnich. Wystarczy trochę zainteresować się, jak wyglądał ten kraj przed wojną domową. Być może dlatego kraje wahabickie nie chcą ich przyjmować, gdyż obawiają się fali laicyzacji Półwyspu Arabskiego przez imigrantów?
[/quote]
Arabia Saudyjska nie chce ich przyjmować, ale obiecuje wsparcie w postaci wybudowania 200 meczetów na Zachodzie. Tu chodzi o hidżrę-dżihad przez imigrację - imigranci dlatego idą do Europy, bo w islamie to szlachetny czyn zasiedlić tereny niewiernych w celu szerzenia tam islamu.

I na koniec artykuł o konfliktach religijnych pomiędzy "uchodźcami"
http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... Id,1894243

Wt wrz 29, 2015 17:59
akacja napisał(a):
Kael napisał(a):

Mówienie,co zrobić z setkami tysięcy imigrantów, którzy tu są to dywagowanie nad mlekiem które się rozlało. Podobnie rozdzielanie między kraje UE owych "uchodźców" to dywagacja nad konsekwencją. A problem należy rozwiązać u źródła tj. odpowiedzieć na pytanie jakie są przyczyny takiego zalewu naszego kontynentu przez imigrantów.

Baaardzo wygodne uciekanie od realiow. Pewnie, latwiej jest snuc mrzonki jakby to KTOS powinien, niz komukolwiek, kto jest tu i teraz w potrzebie, konkretnie pomoc.

Ja niczego wiecej od was juz nie oczekuje.
Ale Pan Jezus oczekuje. Pewnie was tez to nie interesuje.

Wt wrz 29, 2015 18:51
Cytuj:
Ja niczego wiecej od was juz nie oczekuje.
Ale Pan Jezus oczekuje. Pewnie was tez to nie interesuje.

Kael, trzeba mieć pewne refleksje nad tym co się dzieje. Nie zależy Ci na Twoim domu, na Europie? Na tym abyśmy mieli pokój? A nawet ten dobrobyt, bo to nie jest czymś złym jeśli wypracowujemy sobie to uczciwą pracą. Pan Jezus być może także oczekuje abyśmy bronili się przed wrogim najeźdzcą na nasze ziemie w celu pokojowego jak na razie podboju. I obrony wiary, chrześcijańskiej wiary ponieważ muzułmanie są wrogami chrześcijaństwa.

Cytuj:
Baaardzo wygodne uciekanie od realiow.

Kael, czy znasz te realia? W węgierskiej telewizji był ciekawy program pokazujący prawdziwe oblicze tych ''uchodzców''. I była tam kobieta, europejka ktora płynnie mówiła i znała arabski. Ona słyszała co oni mówili. Jest to coś co chyba każdy powinien objerzeć i zastanowić się nad tym w jakim celu ci ludzie tutaj przybywają. W lutym ISIS zapowiedziała ten exodus, czy to nie dziwny zbieg okoliczności?

Bert

Cytuj:
W jednym z raportów o prześladowaniach chrześcijan w obozach była mowa o tym, że znaczną (większą?) część z nich ochrzczono już w Niemczech. Konkretnych danych nie mam, ale o przejściach na chrześcijaństwo wśród uchodźców słyszałem częściej i niech to będzie kolejny komentarz do kwestii islamizacji.

Za odejście od islamu grozi śmierć, nie sądzę że tak ochoczo się nawracają.

Cytuj:

Myślę że na 100 osób 95-98 to muzułmanie. Każda kobieta ktora tam widzę ma chustę.
Tak, jesli miałby przedostać się chocioaż jeden terroryta to nie wpuszczać nikogo. Sorry, ale w jaki sposób Wy rozumujecie? A życie niewinnych ofiar potencjalnego zamachu jest nic nie warte? Mniej warte niż życie tych uciekinerów? Syryjczycy to tylko około 20% z nich a kim jest te 80%?

Cytuj:
Wbrew pozorom przy identyfikacji sprawdzany jest też dialekt czy znajomości geografii. Last but not least, sami uchodźcy są często źródłem informacji o fałszywych imigrantach. W końcu uciekali przed IS i najlepiej wiedzą, jak ich odróżnić.

Nikt tego nie sprawdza. To już jest żywioł i chaos, od samego początku, sytuacja w Europie jest całkiem zdestabilizowana.

Cytuj:

To może ponownie - Syryjczyków jest tam tylko około 20% a kim jest te pozostałe 80%? Jeszcze trzeba dodać że nie każdy z tych Syryjczyków jest w istocie Syryjczykiem.

Wt wrz 29, 2015 19:15
Moderator

Kael napisał(a):

Niech zostaną tam gdzie chcą, tam dokąd zmierzają i tam gdzie ich zaproszono (czytaj: Niemcy).
Jeśli choć jeden z nich naprawdę zechce przyjechać do Polski, żeby tu mieszkać, żyć i pracować, niech po sprawdzeniu przez odpowiednie służby przyjeżdża.
Ale nie na zasadzie, że Niemcy każą nam kogoś przyjąć to przyjmujemy.
Kael napisał(a):

Pomieszanie pojęć.
Nie jesteśmy uciekinierami, ale obywatelami Europy.
Takie same przywileje mają i Niemcy i Francuzi i Włosi i Anglicy i inni.
I nie wynikają te przywileje z postawy wobec uchodźców, ale z przynależności.
Kael napisał(a):

Zostawić.
I postępować z imigrantami jak postępuje Luksemburg.
Tam, jeśli pracujesz dostajesz pieniądze i masz masę wysokich zasiłków: na żonę, na dzieci, na zagospodarowanie, na wiele potrzeb.
Jeśli przestajesz pracować rząd grzecznie prosi, żebyś w ciągu 3 miesięcy znalazł sobie nową pracę. Jej wykonywanie zapewnia Ci nadal tę wszechstronną pomoc Państwa.
Jeśli tej pracy nie masz, po 3 miesiącach masz obowiązek wyjechać tam, skąd przybyłeś, albo będziesz odstawiony na granicę.
Jeśli imigranci nie będą chcieli podjąć pracy mówimy im do widzenia.
Kael napisał(a):

30 lat temu dziesiatki tysiecy Polakow znalazly schronienie w tych samych krajach. Byli wsrod nich nie tylko grzeczni i wyksztalceni. Takze zwykli zlodzieje i kombinatorzy. Mimo to, Europa nie potraktowala wszystkich "uciekinierow" (do lepszego zycia) tak, jak wy chcecie traktowac tych ludzi. Jak widac, juz wtedy Europejczycy popelnili blad. Polska sie nie ucywilizowala i mysli dalej tylko o sobie.

Polacy, którzy w latach 80-ych wyjeżdżali z Polski nie pozostawali na zasiłkach, ale sami szukali i znajdowali sobie pracę.
Mam wielu znajomych, którzy w tamtych latach wyjechali. Żaden z nich nie był na żadnych zasiłkach, lecz ciężko pracował na chleb zastępując w pracy niechętnych do pracy Francuzów, Niemców, Belgów, Włochów...
Żaden z nich nie przybywał z kraju, który słynął jako wylęgarnia terrorystów i żaden z nich nie zamierzał zmieniać kultury i zwyczajów kraju docelowego.
Więc daruj sobie takie porównania.

Wt wrz 29, 2015 19:44
Zobacz profil WWW
Czyli nie doczekamy sie z bertem odpowiedzi na proste pytanie: co zrobic z tymi, ktorzy w Europie juz sa?

Bo to z praca od reki dla uchodzcow wojennych, to kpina z waszej strony? (dzis historia tlumacza dla armii USA z Kundus w Iraku, ktoremu obiecano wize do USA i ... nie dano. Talibowie obiecali mu s.mierc, miesiac wedrowal do Europy dotarl do Niemiec i wlasnie sie dowiedzial, ze juz gina jego krewni po wejsciu talibow do Kundus).
Podobnie kpina jest opcja: nie masz pracy - won do Syrii.

A w latach dziewiecdziesiatych bylo tajemnica poliszynela, ze masowe kradzieze samochodow sa dokonywane przez Polakow.

Dalej idziecie w zaparte klamstwo, ze uchodzcy sa w Europie na zaproszenie z Niemiec, a equuleuss uwaza, ze 20% Syryjczykow, czyli okolo 200 tys, to zaden powod, zeby sie nimi zajac. Niech tam sobie gina.

Wt wrz 29, 2015 19:58
Integrować na siłę. Postępować wobec ich wiary tak jak Francuzi wobec KRK. Zabronić strojów narodowych. Odbierać dzieci, uznając więcej niż 3 za patologię. Odbierać dzieci "samotnym matkom" (=rodzinom haremowym). Odebrane dzieci wynaradawiać. Wszelkie bunty tłumić siłą.
Obowiązkowe sexparade w dzielnicach muzułmańskich z całkowitym rozbiciem rodzin tych, którzy spróbują tylko zaprotestować.

Wystarczy?

Wt wrz 29, 2015 21:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 182  Następna strona