PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Cytuj: Pracownik zatrudniony na umowę zlecenie płaci składkę ZUS i na NFZ, zatrudniony na umowę o dzieło ma także odprowadzaną składkę zdrowotną. jaki procent z tych składek możesz przeznaczyć na leczenie , na przykład w twoim przypadku . to teraz ile mógł wynosić zabieg , czy operacja , nie licząc leżenia w szpitalu czy innych wizyt u lekarza ani innych pobytów w szpitalu i odpowiedz sobie czy to ty z własnej kieszeni to wszystko sfinansujesz . no jeżeli pracujesz już dość długo to może , ale jeżeli krótko to niestety na prywatne leczenie cie nie stać .chyba , że ubezpieczysz sie dodatkowo i ubezpieczyciel w umowie zawrze takie to lub inne warunki twojego leczenia . Cytuj: Inne bzdety" - czyli bez żadnej umowy, na czarno, nie posiada żadnych ubezpieczeń. czyli co pod most - eutanazja czy inne jakieś pomysły. coby wyeliminować tych ludzi .nie wszyscy mogą pracować za wzgledu na przykład na zdrowie lub wiek ,lub są na zasiłku a i na zasiłku może sie przydarzyć wypadek i kto wtedy ma pokryć operację . ubezpieczenie jest za niskie na pokrycie kosztów . i takiego sie nie leczy . ot i podejście . to państwo ma dbać o zdrowie obywateli bo zdrowy to produktywny to podatek to mniej pobytów w szpitalach to itd...... Cytuj: Przy czym "prywatna" nie znaczy automatycznie opłacana z własnej kieszeni. to co ja mam płacic za twoje zabiegi albo powiedz sąsiadowi może je sfinansuje , może koleżanka - jeżeli prywatna to prywatna .a nie prywatna wspomagana przez państwo . napisałem totalna prywatyzacja nas czeka to podniosłaś oburzony głos , a teraz mówisz nie do końca totalna . ano właśnie o to idzie aby prywatyzować to co można , a nie to co przyniesie zysk tylko poszczególnym grupom , a reszcie wielkie i niepewne jutro . 
|
Wt paź 04, 2011 16:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tajfun napisał(a): Cytuj: Pracownik zatrudniony na umowę zlecenie płaci składkę ZUS i na NFZ, zatrudniony na umowę o dzieło ma także odprowadzaną składkę zdrowotną. jaki procent z tych składek możesz przeznaczyć na leczenie , na przykład w twoim przypadku . to teraz ile mógł wynosić zabieg , czy operacja , nie licząc leżenia w szpitalu czy innych wizyt u lekarza ani innych pobytów w szpitalu i odpowiedz sobie czy to ty z własnej kieszeni to wszystko sfinansujesz . no jeżeli pracujesz już dość długo to może , ale jeżeli krótko to niestety na prywatne leczenie cie nie stać .chyba , że ubezpieczysz sie dodatkowo i ubezpieczyciel w umowie zawrze takie to lub inne warunki twojego leczenia . Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni. Jakbyś nie wiedział wszystkie prywatne placówki sł. zdrowia mają podpisane kontrakty z NFZ i 75% zabiegów, operacji za pacjenta ubezpieczonego opłaca NFZ. Cytuj: czyli co pod most - eutanazja czy inne jakieś pomysły. coby wyeliminować tych ludzi .nie wszyscy mogą pracować za wzgledu na przykład na zdrowie lub wiek ,lub są na zasiłku a i na zasiłku może sie przydarzyć wypadek i kto wtedy ma pokryć operację . ubezpieczenie jest za niskie na pokrycie kosztów . i takiego sie nie leczy . ot i podejście . to państwo ma dbać o zdrowie obywateli bo zdrowy to produktywny to podatek to mniej pobytów w szpitalach to itd...... Spytaj tych, którzy tak wrzeszcza o konieczności likwidacji tzw "umów śmieciowych". Cytuj: o co ja mam płacic za twoje zabiegi albo powiedz sąsiadowi może je sfinansuje , może koleżanka - jeżeli prywatna to prywatna .a nie prywatna wspomagana przez państwo . napisałem totalna prywatyzacja nas czeka to podniosłaś oburzony głos , a teraz mówisz nie do końca totalna . ano właśnie o to idzie aby prywatyzować to co można , a nie to co przyniesie zysk tylko poszczególnym grupom , a reszcie wielkie i niepewne jutro .  Niepewne jutro to stała niezmienność każdego człowieka, a zwłaszcza w aktualnej sytuacji gospodarczej świata.
|
Wt paź 04, 2011 18:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
a z czyjej kieszeni ma być zapłacony twój zabieg - przecież wołasz o totalną prywatyzację . odpowiedz więc kto ma opłacać twój zabieg - chyba tylko ty - wszak mowa o prywatyzacji . skąd nfz ma kasę jest to pula wszystkich ubezpieczonych . załóżmy , że 60%nigdy nie będzie operowana , ale 30% będzie - czyli te 60 % sprawiło prezent tym 30% .ale dlaczego maja to robić jeżeli majac dobre zdrowie mogą sobie gdzieś wyjechać za te pieniążki .dlatego jeżeli mówisz o prywatyzacji to zważ o jaką chodzi i czego ma dotyczyć . a nie wszysytko sprywatyzować . to ujęcie z twojej strony jest dobre Cytuj: Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni. odpowiedz wobec tego z czyjej ? mając na uwadze totalna prywatyzację wszystkiego . 
|
Wt paź 04, 2011 19:08 |
|
|
|
 |
pilaster
|
tajfun napisał(a): co moze zrobic to napisałem , Cytuj: zeka nas akceptacja związków homo , adopcja dzieci przez te związki , eutanazja , prawo do aborcji na wzór hiszpanii .w gospodarce totalna prywatyzacja i oddawanie niemcom i innym nacjom tego co sobie zażądają - emeryci i renciści w odstawke . o przyszłych emerytach mówić się nie będzie . o ujemnym przyroście tym bardziej . to nas czeka dokładnie po wyborach i zwycięstwie platformy . Dlaczego platforma musi z tym czekać do zwycięstwa w wyborach? Dlaczego nie zrobiła tego do tej pory? Zwlaszcza tą "totalną prywatyzację", to by się chciało... Cytuj: konkurencja to wilcze prawo prywatyzacji , w której małe firmy giną , zostają monopoliści dyktujący ceny . W wyniku konkurencji usuwane są firmy nieudolne, a prosperują te, kóre najlepiej potrafią trafić w gusta klientów. W tych sektorach rynku, które w Polsce są faktycznie wolne (handel detaliczny, telefonia komórkowa, in vitro, etc) można przebierać w ofertach niezwykle zróżnicowanych. W tych w których konkurencji nie ma (np kolej) wygląda to tak jak wygląda. Cytuj: pilaster napisał Cytuj: Wystarczy wejśc do dowolnego szpitala prywatnego i dowolnego państwowego i porównać.
napisałem kto pracuje w jednych i drugich i co by było gdyby pracowali tylko w prywatnych . hipotetycznie zakładając tylko prywatne - to za każdą usługę musiałbyś zapłacić ty , nie państwo , czyli ja , twój sąsiad i inny jakowyś człowiek W państwowych szpitalach wszystko jest za darmo. Lekarze nie biora pensji, pielęgniarki żyją powietrzem, a zakład energetyczny dostarcza prąd w imię ideałów solidaryzmu Może umowmy się, że pilaster będzie sam płacił za swoje leczenie, a tajfun za swoje i wszyscy będą zadowoleni, poza PiSem rzecz jasna Cytuj: to mit jakiś ciągle bazujacy w umysłach ludzi , że mogą sobie sami wszystko wypracować .  A co, samo sie wypracuje? Czy PiS to zrobi za wszystkich? 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt paź 04, 2011 19:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tajfun napisał(a): a z czyjej kieszeni ma być zapłacony twój zabieg - przecież wołasz o totalną prywatyzację . odpowiedz więc kto ma opłacać twój zabieg - chyba tylko ty - wszak mowa o prywatyzacji . skąd nfz ma kasę jest to pula wszystkich ubezpieczonych . załóżmy , że 60%nigdy nie będzie operowana , ale 30% będzie - czyli te 60 % sprawiło prezent tym 30% .ale dlaczego maja to robić jeżeli majac dobre zdrowie mogą sobie gdzieś wyjechać za te pieniążki .dlatego jeżeli mówisz o prywatyzacji to zważ o jaką chodzi i czego ma dotyczyć . a nie wszysytko sprywatyzować . to ujęcie z twojej strony jest dobre Cytuj: Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni. odpowiedz wobec tego z czyjej ? mając na uwadze totalna prywatyzację wszystkiego .  Ty autentycznie nic nie kumasz  ....z mojej - ze składki, którą płaca wszyscy pracujący, emeryci, renciści. A dlaczego niby 60% zdrowych ma fundować leczenie 30% chorym....to może miast medytacji weź i cżęściej poczytaj Ewangelię, a wyczytasz .... Brzemiona jedni drugich noście. Kto wedle Ciebie płaci za leczenie dzieci, młodzieży uczącej sie, studiującej?
Ostatnio edytowano Wt paź 04, 2011 21:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt paź 04, 2011 20:58 |
|
|
|
 |
Witold
|
tajfun napisał(a): napisałem kto pracuje w jednych i drugich i co by było gdyby pracowali tylko w prywatnych . hipotetycznie zakładając tylko prywatne - to za każdą usługę musiałbyś zapłacić ty , nie państwo , czyli ja , twój sąsiad i inny jakowyś człowiek . Skoro tajfun czuje się tak w obowiązku do płacenia za innych, to może podam mu swój numer konta i przeleje mi pieniądze, powiedzmy na jutrzejszy obiad, nowy garnitur, nowy telewizor i nowe mieszkanie? Skoro dla tajfuna to oburzające, że ludzie muszą płacić za towary i usługi z których korzystają i jego zdaniem powinni za nie płacić ich sąsiedzi i sam tajfun, to na pewno nie będzie miał nic przeciwko, prawda?
|
Wt paź 04, 2011 21:14 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Tajfun, słyszałeś o ubezpieczeniach? Np. samochodów, jak OC, czy AC. I wszystko to jakoś działa. Szok!
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt paź 04, 2011 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pokazuje wam co to jest prywatyzacja , gdzie tylko ty i wyłącznie ty będziesz płacić za swoje zdrowie , nie zrobi teo sąsiad ani inny przypadkowy człowiek - dokładnie ze swojej składki bedziesz miał swój zabieg. to jest prywatne leczenie . tajfun jest za państwową i tylko państwową slużbą gdzie każdy człowiek bez wzgledu na jego stan majątkowy i status osoby pracującej lub nie pracujacej otrzyma identyczną opieke lekarską . pilaster napisał Cytuj: W wyniku konkurencji usuwane są firmy nieudolne, a prosperują te, kóre najlepiej potrafią trafić w gusta klientów. usuwane są z rynku firmy nie posiadające odpowiedniego zaplecza finansowego a co za tym idzie nie posiadajace swoich lobbystów. po drugie prosperują te które posiadają zaplecze finansowe i stosowanie tzw dampingu aby skutecznie wyeliminować firmy działające i wejśc na rynek już ze swoimi cenami .każdy z nas płaci za swoje leczenie , lecz również płaci za leczenie tych którzy wymagają więcej leczenia . alus przedstawiłem ci sytuację gdy służba zdrowia jest prywatna i sytuację w której jest państwowa . w prywatnej nikt nie pyta czy sąsiad ma na leczenie i nie oddasz mu swojej polisy . witold napisał Cytuj: Skoro tajfun czuje się tak w obowiązku do płacenia za innych, to może podam mu swój numer konta i przeleje mi pieniądze, powiedzmy na jutrzejszy obiad, nowy garnitur, nowy telewizor i nowe mieszkanie? Skoro dla tajfuna to oburzające, że ludzie muszą płacić za towary i usługi z których korzystają i jego zdaniem powinni za nie płacić ich sąsiedzi i sam tajfun, to na pewno nie będzie miał nic przeciwko, prawda? ty nie odnoś tego do mnie , bo ja uważam ,że służba zdrowia powinna być państwowa , raczej odnieś to do alus i jej wypowiedzi Cytuj: Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni. soul33 nie wiem czy załapałeś o czym mowa o służbie zdrowia , jeżeli tak to działa jak przy samochodach to wykup sobie oc i ac i możesz być spokojny .tylko nie wiem jak ci policzą wypadek , czy sam sie zreperujesz czy oddasz się w ręce lekarza . na koniec pytanie do was - to w końcu za jaka słuzba zdrowia jesteście . bo albo prywatyzujecie albo zostawiacie i co wtedy zarzucicie pisowi - socjalizm w słuiżbie zdrowia . 
|
Wt paź 04, 2011 22:17 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Wiem, że tego typu rzeczy jest za dużo w internecie ale jakoś mnie wyjątkowo rozbawiło  
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt paź 04, 2011 22:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tajfun napisał(a): pokazuje wam co to jest prywatyzacja , gdzie tylko ty i wyłącznie ty będziesz płacić za swoje zdrowie , nie zrobi teo sąsiad ani inny przypadkowy człowiek - dokładnie ze swojej składki bedziesz miał swój zabieg. to jest prywatne leczenie . tajfun jest za państwową i tylko państwową slużbą gdzie każdy człowiek bez wzgledu na jego stan majątkowy i status osoby pracującej lub nie pracujacej otrzyma identyczną opieke lekarską . Z tym, że Twój pogląd to nie socjalizm, ale ucieleśnienie Kapitału Marksa. Czy sie stoi, czy sie leży wszystkim równo sie należy. Ale to już przerabialiśmy - jabyś nie zauwazył komunizm nigdzie sie nie ostał, poza Koreą Płn. Zapomniałeś także biblijnego nakazu..... Kto nie pracuje niech nie jeCytuj: na koniec pytanie do was - to w końcu za jaka słuzba zdrowia jesteście . bo albo prywatyzujecie albo zostawiacie i co wtedy zarzucicie pisowi - socjalizm w słuiżbie zdrowia .  Po raz kolejny odpowiem - tak jak w demokratycznych krajach mieszana. Nigdzie nie dało sie sprywatyzowac w 100% sł. zdrowia, a państwowa bez konkurencji zawsze pochłania jedynie kasę nie starając się gospodarować ekonomicznie. Przykład - zabieg usunięcia zaćmy - w prywatnej klinice okulistycznej trwał z przygotowaniem, kroplówką po zabiegu, 2 godziny. W szpitali państwowym ten sam zabieg trwa 3 dni....bo szpitał bierze kasę od NFZ za zabieg i za pobyt w szpitalu....czyli tworzy zbędne koszty.
|
Śr paź 05, 2011 7:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ja mówię o zdrowiu , które należy się każdemu bez wzgledu na cokolwiek .a nie o tym co chcesz widzieć . to nie nakaz biblijny , lecz stwierdzenie - nie pracujesz nie będziesz jadł . myślę ,że nie za bardzo rozumiesz sprywatyzowanie służby zdrowia - w której to - powtarzam będziesz płacić za zabieg swój tylko ty , nikt inny . twoje uskładane pieniążki , lub twój ubezpieczyciel pokryje koszty twojego zabiegu . Cytuj: Po raz kolejny odpowiem - tak jak w demokratycznych krajach mieszana. czyli mówisz nie prywatyzować . socjal coś jak kogel mogel . czyli mam rozumieć - są ludzie leczący się w państwowym (ci gorsi) i są ludzie leczący się w prywatnym (ci lepsi) a na dokładke tym w prywatym leczeniu jeszcze dokłada państwo czyli reszta populacji tej gorszej . i coby było jeszcze śmieszniej - ci sami lekarze biorą kasę za leczenie byle jakie w państwowym i idą leczyć dobrze w prywatnym szpitalu . faktycznie nie ma to jak mieszana służba zdrowia państwowa i pseudo prywatna . prosze sobie wyliczyć po jakim czasie mozna by sobie wyleczyć zaćme ze swojej składki , jak znajdę troszke czasu to spróbuje to zrobić . i tak myślę , że inne kraje w których istnieje państwowa służba zdrowia również chyba nie zauważyły , że komunizmu już praktycznie nigdzie nie ma .i jeszcze do twojej odpowiedzi kto ma oplacać prywatne leczenie Cytuj: Ty autentycznie nic nie kumasz ....z mojej - ze składki, którą płaca wszyscy pracujący, emeryci, renciści. A dlaczego niby 60% zdrowych ma fundować leczenie 30% chorym. czyli za twoje prywatne leczenie maja płacić wszyscy , dlaczego maja to robic jeżeli ty chcesz sprywatyzować służbę zdrowia . odpowiedz dlaczego młody człowiek składający sobie pieniażki na swoje leczenie ma nagle sfinansować twoje leczenie .to sie kłóci jedno z drugim bo to co ty chcesz to państwowe leczenie , a nie prywatne . natomiast twoje odnośniki typu Cytuj: .to może miast medytacji weź i cżęściej poczytaj Ewangelię, a wyczytasz ....Brzemiona jedni drugich noście. mozesz zachować dla siebie , ja chcę leczyć wszystkich ty wybrańców .którzy mieli to szczęście miec prace i zdrowie . 
|
Śr paź 05, 2011 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najpierw narzekasz, że 60% zdrowych musi leczyc 40% chorych, póxniej masz pretensje, że zdrowie należy sie wszystkim. Kolejno usiłujesz wciskac swoją wypaczoną wizję prywatnej służby zdrowia, za którą ponoć mam płacić tylko ja osobiście - choć już kilka razy pisałam, ze korzystam z prywatnej, która ma podpisany kontrakt na leczenie z NFZ, Miałam wykonywany zabieg w prywatnej klinice, za który nie płaciłam NIC . Ja miałam problem z okiem, nie z głową - bo chyba usiłujesz mi wmówić, że nie pamiętam czy płaciła i ile płaciłam z własnej kieszeni. I kuriozum Cytuj: czyli mówisz nie prywatyzować A ja non stop mówię PRYWATYZOWAĆ - co jest możliwe, bo całej sł. zdrowia nie możliwości sprywatyzowac. Z argumentem podziału na "gorszych" i "lepszych" pacjentów nie ma sensu polemizowc, bo to stały demagogiczny argument PiS mający na celu "poprawić samopoczucie, uwydatnic godnosc" zwolenników. Z absuradmi się nie dyskutuje. Żaden młody/stary nie składa sobie pieniążków na swoje leczenie - jakbyś nie wiedział wszystkie składki do NFZ idą do wspólnej puli. Jesli chcesz miec odłożone swoje pieniążki na swoje leczenie to się ubezpiecz, wykup prywatne ubezpieczenie zdrowotne.
|
Śr paź 05, 2011 8:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Najpierw narzekasz, że 60% zdrowych musi leczyc 40% chorych, póxniej masz pretensje, że zdrowie należy sie wszystkim. nie narzekam tylko uświadamiam ci kto płaci za operacje , czy inne zabiegi . Cytuj: Miałam wykonywany zabieg w prywatnej klinice, za który nie płaciłam NIC . to jest oczywista oczywistość , że nie płacisz z ręki do ręki , ale płacisz poprzez fundusz lub płacą inni . Cytuj: A ja non stop mówię PRYWATYZOWAĆ - co jest możliwe, bo całej sł. zdrowia nie możliwości sprywatyzowac. to jest takie założenie prywatyzować , bo i tak prawdopodobnie to co mi będzie potrzebne nie sprywatyzują .bardzo dobre podejście .trochę takie dziwne lekko ujmując , prywatyzować , prywatyzować , ale i tak wszystkiego nie sprywatyzujecie. Cytuj: Z argumentem podziału na "gorszych" i "lepszych" pacjentów nie ma sensu polemizowc, bo to stały demagogiczny argument PiS mający na celu "poprawić samopoczucie, uwydatnic godnosc" zwolenników. najlepszym przykładem są gabinety dentystyczne , lepsi lepsze leczenie i z dopłatą z funduszu , gorsi gorsze leczenie z funduszu .i nie jest to demagogia ale takie są fakty . tak jak wizyta u specjalisty w szpitalu i taka sama u tego samego w gabinecie prywatnym i efekt leczenia i samo leczenie w szpitalu u tego samego specjalisty . trochę połaziłem gdy moi bliscy chorowali . Cytuj: Żaden młody/stary nie składa sobie pieniążków na swoje leczenie - jakbyś nie wiedział wszystkie składki do NFZ idą do wspólnej puli. oczywista oczywistość - bo to służba państwowa w prywatnej idą na twoje konto . Cytuj: Jesli chcesz miec odłożone swoje pieniążki na swoje leczenie to się ubezpiecz, wykup prywatne ubezpieczenie zdrowotne. i to też jest oczywista oczywistość , że po wprowadzeniu prywatyzacji lecznictwa takie ubezpieczenie to norma.dlatego twoje stwierdzenie wybitnie mówi o socjalu Cytuj: Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni. nic dodać ani ująć .z czystej ciekawości ile wyniósł koszt zabiegu to można teraz policzyć ile to wyniosło w skali składek odprowadzonych. 
|
Śr paź 05, 2011 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: nie narzekam tylko uświadamiam ci kto płaci za operacje , czy inne zabiegi . Nie mozesz mi nic uświadomisz, bo sam nie rozumiesz. Powtórzę zatem....mój zabieg w prywatnej kliniec kosztuje dokładnie tyle samo co w państwowym szpitalu - NFZ nie róznicuje ceny w zalezności od statusu jednostki. Przy czym szpital wyciąga dodatkową kasę za 3-dniowy pobyt. Szpital posiada 30 miesc, więc w ciągu 3 dni może być operowane tylko 30 osób, w klinice wykonyją dziennie ok. 30 zabiegów, co w ciągu 3 dni daje 90 zabiegów - bez żadnych dodatkowych kosztów. Cytuj: to jest takie założenie prywatyzować , bo i tak prawdopodobnie to co mi będzie potrzebne nie sprywatyzują .bardzo dobre podejście .trochę takie dziwne lekko ujmując , prywatyzować , prywatyzować , ale i tak wszystkiego nie sprywatyzujecie. Powtarzałam to już. Cytuj: najlepszym przykładem są gabinety dentystyczne , lepsi lepsze leczenie i z dopłatą z funduszu , gorsi gorsze leczenie z funduszu .i nie jest to demagogia ale takie są fakty . tak jak wizyta u specjalisty w szpitalu i taka sama u tego samego w gabinecie prywatnym i efekt leczenia i samo leczenie w szpitalu u tego samego specjalisty . trochę połaziłem gdy moi bliscy chorowali To może podzielisz się wiedzą wedle jakich kryteriów lekarze dzielili pacjentów na lepszych i gorszych?  . Cytuj: oczywista oczywistość - bo to służba państwowa w prywatnej idą na twoje konto . Durnota. Cytuj: i to też jest oczywista oczywistość , że po wprowadzeniu prywatyzacji lecznictwa takie ubezpieczenie to norma.dlatego twoje stwierdzenie wybitnie mówi o socjalu Wybasz, ale nie rozumiem o czym piszesz. Cytuj: nic dodać ani ująć .z czystej ciekawości ile wyniósł koszt zabiegu to można teraz policzyć ile to wyniosło w skali składek odprowadzonych.  Ile kosztował?....wejdź sobie na cennik NFZ i będziesz wiedział. Ty poprostu chcesz zjeśc ciasto i mieć ciastko.....wszystkim należy się zdrowie, ale nie należy się pacjentom prywatnych placówek. Skoro państwowe takie najlesze, to czemu Kosciół odzyskuje skonfiskowane majątki przez PRL też pod hasłem dobra wspólnego???
|
Śr paź 05, 2011 14:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
może i piszę durnoty , ale to nie nfz ci funduje operacje tylko my wszyscy którzy płacimy składki zdrowotne - i to sobie uświadom . (nawet ci z pisu fundują operację) po drugie nie chcesz zrozumieć prostej zasady prywatne leczenie to prywatne płacenie . nie będzie już wspólnej puli . do reszty się nie odniosę bo taka wymiana zdań , nie ma sensu .ale to twoje zdanie jest dobre i uświadamia co myślą niektórzy o prywatyzacji jak daleko im do zrozumienia na jakich zasadach to działa .alus napisała Cytuj: Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni. w myśl tej zasady , prywatna szkoła jazdy nie oznacza opłacania z własnej kieszeni , prywatna nauka pływania nie oznacza itd........ czyli jestem za prywatyzacją - ale tak po cichutku myślę - itak wszystkiego nie sprywatyzujecie .z szacuneczkiem . mozemy skończyć wymiane naszych pogladów bo komus puszczaja nerwy . 
|
Śr paź 05, 2011 14:31 |
|
|
|