Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 8:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Cytuj:
Pracownik zatrudniony na umowę zlecenie płaci składkę ZUS i na NFZ, zatrudniony na umowę o dzieło ma także odprowadzaną składkę zdrowotną.

jaki procent z tych składek możesz przeznaczyć na leczenie , na przykład w twoim przypadku . to teraz ile mógł wynosić zabieg , czy operacja , nie licząc leżenia w szpitalu czy innych wizyt u lekarza ani innych pobytów w szpitalu i odpowiedz sobie czy to ty z własnej kieszeni to wszystko sfinansujesz . no jeżeli pracujesz już dość długo to może , ale jeżeli krótko to niestety na prywatne leczenie cie nie stać .chyba , że ubezpieczysz sie dodatkowo i ubezpieczyciel w umowie zawrze takie to lub inne warunki twojego leczenia .
Cytuj:
Inne bzdety" - czyli bez żadnej umowy, na czarno, nie posiada żadnych ubezpieczeń.

czyli co pod most - eutanazja czy inne jakieś pomysły. coby wyeliminować tych ludzi .nie wszyscy mogą pracować za wzgledu na przykład na zdrowie lub wiek ,lub są na zasiłku a i na zasiłku może sie przydarzyć wypadek i kto wtedy ma pokryć operację . ubezpieczenie jest za niskie na pokrycie kosztów . i takiego sie nie leczy . ot i podejście . to państwo ma dbać o zdrowie obywateli bo zdrowy to produktywny to podatek to mniej pobytów w szpitalach to itd......
Cytuj:
Przy czym "prywatna" nie znaczy automatycznie opłacana z własnej kieszeni.

to co ja mam płacic za twoje zabiegi albo powiedz sąsiadowi może je sfinansuje , może koleżanka - jeżeli prywatna to prywatna .a nie prywatna wspomagana przez państwo .
napisałem totalna prywatyzacja nas czeka to podniosłaś oburzony głos , a teraz mówisz nie do końca totalna . ano właśnie o to idzie aby prywatyzować to co można , a nie to co przyniesie zysk tylko poszczególnym grupom , a reszcie wielkie i niepewne jutro . :zdrowie:

Wt paź 04, 2011 16:26
tajfun napisał(a):
Cytuj:
Pracownik zatrudniony na umowę zlecenie płaci składkę ZUS i na NFZ, zatrudniony na umowę o dzieło ma także odprowadzaną składkę zdrowotną.

jaki procent z tych składek możesz przeznaczyć na leczenie , na przykład w twoim przypadku . to teraz ile mógł wynosić zabieg , czy operacja , nie licząc leżenia w szpitalu czy innych wizyt u lekarza ani innych pobytów w szpitalu i odpowiedz sobie czy to ty z własnej kieszeni to wszystko sfinansujesz . no jeżeli pracujesz już dość długo to może , ale jeżeli krótko to niestety na prywatne leczenie cie nie stać .chyba , że ubezpieczysz sie dodatkowo i ubezpieczyciel w umowie zawrze takie to lub inne warunki twojego leczenia .

Prywatne lecznie nie oznacza opłacane z własnej kieszeni.
Jakbyś nie wiedział wszystkie prywatne placówki sł. zdrowia mają podpisane kontrakty z NFZ i 75% zabiegów, operacji za pacjenta ubezpieczonego opłaca NFZ.
Cytuj:
czyli co pod most - eutanazja czy inne jakieś pomysły. coby wyeliminować tych ludzi .nie wszyscy mogą pracować za wzgledu na przykład na zdrowie lub wiek ,lub są na zasiłku a i na zasiłku może sie przydarzyć wypadek i kto wtedy ma pokryć operację . ubezpieczenie jest za niskie na pokrycie kosztów . i takiego sie nie leczy . ot i podejście . to państwo ma dbać o zdrowie obywateli bo zdrowy to produktywny to podatek to mniej pobytów w szpitalach to itd......

Spytaj tych, którzy tak wrzeszcza o konieczności likwidacji tzw "umów śmieciowych".
Cytuj:
o co ja mam płacic za twoje zabiegi albo powiedz sąsiadowi może je sfinansuje , może koleżanka - jeżeli prywatna to prywatna .a nie prywatna wspomagana przez państwo .
napisałem totalna prywatyzacja nas czeka to podniosłaś oburzony głos , a teraz mówisz nie do końca totalna . ano właśnie o to idzie aby prywatyzować to co można , a nie to co przyniesie zysk tylko poszczególnym grupom , a reszcie wielkie i niepewne jutro . :zdrowie:

Niepewne jutro to stała niezmienność każdego człowieka, a zwłaszcza w aktualnej sytuacji gospodarczej świata.

Wt paź 04, 2011 18:02
a z czyjej kieszeni ma być zapłacony twój zabieg - przecież wołasz o totalną prywatyzację . odpowiedz więc kto ma opłacać twój zabieg - chyba tylko ty - wszak mowa o prywatyzacji .
skąd nfz ma kasę jest to pula wszystkich ubezpieczonych . załóżmy , że 60%nigdy nie będzie operowana , ale 30% będzie - czyli te 60 % sprawiło prezent tym 30% .ale dlaczego maja to robić jeżeli majac dobre zdrowie mogą sobie gdzieś wyjechać za te pieniążki .dlatego jeżeli mówisz o prywatyzacji to zważ o jaką chodzi i czego ma dotyczyć . a nie wszysytko sprywatyzować .
to ujęcie z twojej strony jest dobre
Cytuj:

odpowiedz wobec tego z czyjej ? mając na uwadze totalna prywatyzację wszystkiego . :jem3:

Wt paź 04, 2011 19:08

tajfun napisał(a):
co moze zrobic to napisałem ,
Cytuj:
zeka nas akceptacja związków homo , adopcja dzieci przez te związki , eutanazja , prawo do aborcji na wzór hiszpanii .w gospodarce totalna prywatyzacja i oddawanie niemcom i innym nacjom tego co sobie zażądają - emeryci i renciści w odstawke . o przyszłych emerytach mówić się nie będzie . o ujemnym przyroście tym bardziej .

to nas czeka dokładnie po wyborach i zwycięstwie platformy .

Dlaczego platforma musi z tym czekać do zwycięstwa w wyborach? Dlaczego nie zrobiła tego do tej pory?

Zwlaszcza tą "totalną prywatyzację", to by się chciało... :-(

Cytuj:
konkurencja to wilcze prawo prywatyzacji , w której małe firmy giną , zostają monopoliści dyktujący ceny .

W wyniku konkurencji usuwane są firmy nieudolne, a prosperują te, kóre najlepiej potrafią trafić w gusta klientów.

W tych sektorach rynku, które w Polsce są faktycznie wolne (handel detaliczny, telefonia komórkowa, in vitro, etc) można przebierać w ofertach niezwykle zróżnicowanych. W tych w których konkurencji nie ma (np kolej) wygląda to tak jak wygląda. :(

Cytuj:
pilaster napisał
Cytuj:
Wystarczy wejśc do dowolnego szpitala prywatnego i dowolnego państwowego i porównać.

napisałem kto pracuje w jednych i drugich i co by było gdyby pracowali tylko w prywatnych . hipotetycznie zakładając tylko prywatne - to za każdą usługę musiałbyś zapłacić ty , nie państwo , czyli ja , twój sąsiad i inny jakowyś człowiek

W państwowych szpitalach wszystko jest za darmo. Lekarze nie biora pensji, pielęgniarki żyją powietrzem, a zakład energetyczny dostarcza prąd w imię ideałów solidaryzmu :D

Może umowmy się, że pilaster będzie sam płacił za swoje leczenie, a tajfun za swoje i wszyscy będą zadowoleni, poza PiSem rzecz jasna :D

Cytuj:
to mit jakiś ciągle bazujacy w umysłach ludzi , że mogą sobie sami wszystko wypracować . :zdrowie:

A co, samo sie wypracuje? Czy PiS to zrobi za wszystkich? :-(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt paź 04, 2011 19:52
tajfun napisał(a):
a z czyjej kieszeni ma być zapłacony twój zabieg - przecież wołasz o totalną prywatyzację . odpowiedz więc kto ma opłacać twój zabieg - chyba tylko ty - wszak mowa o prywatyzacji .
skąd nfz ma kasę jest to pula wszystkich ubezpieczonych . załóżmy , że 60%nigdy nie będzie operowana , ale 30% będzie - czyli te 60 % sprawiło prezent tym 30% .ale dlaczego maja to robić jeżeli majac dobre zdrowie mogą sobie gdzieś wyjechać za te pieniążki .dlatego jeżeli mówisz o prywatyzacji to zważ o jaką chodzi i czego ma dotyczyć . a nie wszysytko sprywatyzować .
to ujęcie z twojej strony jest dobre
Cytuj:

odpowiedz wobec tego z czyjej ? mając na uwadze totalna prywatyzację wszystkiego . :jem3:

Ty autentycznie nic nie kumasz :o ....z mojej - ze składki, którą płaca wszyscy pracujący, emeryci, renciści.
A dlaczego niby 60% zdrowych ma fundować leczenie 30% chorym....to może miast medytacji weź i cżęściej poczytaj Ewangelię, a wyczytasz ....Brzemiona jedni drugich noście.
Kto wedle Ciebie płaci za leczenie dzieci, młodzieży uczącej sie, studiującej?

Ostatnio edytowano Wt paź 04, 2011 21:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt paź 04, 2011 20:58

tajfun napisał(a):
napisałem kto pracuje w jednych i drugich i co by było gdyby pracowali tylko w prywatnych . hipotetycznie zakładając tylko prywatne - to za każdą usługę musiałbyś zapłacić ty , nie państwo , czyli ja , twój sąsiad i inny jakowyś człowiek .

Skoro tajfun czuje się tak w obowiązku do płacenia za innych, to może podam mu swój numer konta i przeleje mi pieniądze, powiedzmy na jutrzejszy obiad, nowy garnitur, nowy telewizor i nowe mieszkanie? Skoro dla tajfuna to oburzające, że ludzie muszą płacić za towary i usługi z których korzystają i jego zdaniem powinni za nie płacić ich sąsiedzi i sam tajfun, to na pewno nie będzie miał nic przeciwko, prawda?

Wt paź 04, 2011 21:14
Moderator

Tajfun, słyszałeś o ubezpieczeniach? Np. samochodów, jak OC, czy AC. I wszystko to jakoś działa. Szok!

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 04, 2011 21:22
pokazuje wam co to jest prywatyzacja , gdzie tylko ty i wyłącznie ty będziesz płacić za swoje zdrowie , nie zrobi teo sąsiad ani inny przypadkowy człowiek - dokładnie ze swojej składki bedziesz miał swój zabieg. to jest prywatne leczenie . tajfun jest za państwową i tylko państwową slużbą gdzie każdy człowiek bez wzgledu na jego stan majątkowy i status osoby pracującej lub nie pracujacej otrzyma identyczną opieke lekarską .
pilaster napisał
Cytuj:
W wyniku konkurencji usuwane są firmy nieudolne, a prosperują te, kóre najlepiej potrafią trafić w gusta klientów.

usuwane są z rynku firmy nie posiadające odpowiedniego zaplecza finansowego a co za tym idzie nie posiadajace swoich lobbystów. po drugie prosperują te które posiadają zaplecze finansowe i stosowanie tzw dampingu aby skutecznie wyeliminować firmy działające i wejśc na rynek już ze swoimi cenami .każdy z nas płaci za swoje leczenie , lecz również płaci za leczenie tych którzy wymagają więcej leczenia .
alus przedstawiłem ci sytuację gdy służba zdrowia jest prywatna i sytuację w której jest państwowa . w prywatnej nikt nie pyta czy sąsiad ma na leczenie i nie oddasz mu swojej polisy .
witold napisał
Cytuj:
Skoro tajfun czuje się tak w obowiązku do płacenia za innych, to może podam mu swój numer konta i przeleje mi pieniądze, powiedzmy na jutrzejszy obiad, nowy garnitur, nowy telewizor i nowe mieszkanie? Skoro dla tajfuna to oburzające, że ludzie muszą płacić za towary i usługi z których korzystają i jego zdaniem powinni za nie płacić ich sąsiedzi i sam tajfun, to na pewno nie będzie miał nic przeciwko, prawda?

ty nie odnoś tego do mnie , bo ja uważam ,że służba zdrowia powinna być państwowa , raczej odnieś to do alus i jej wypowiedzi
Cytuj:

soul33 nie wiem czy załapałeś o czym mowa o służbie zdrowia , jeżeli tak to działa jak przy samochodach to wykup sobie oc i ac i możesz być spokojny .tylko nie wiem jak ci policzą wypadek , czy sam sie zreperujesz czy oddasz się w ręce lekarza .
na koniec pytanie do was - to w końcu za jaka słuzba zdrowia jesteście . bo albo prywatyzujecie albo zostawiacie i co wtedy zarzucicie pisowi - socjalizm w słuiżbie zdrowia . :ziew:

Wt paź 04, 2011 22:17
Moderator

Wiem, że tego typu rzeczy jest za dużo w internecie ale jakoś mnie wyjątkowo rozbawiło :)

Obrazek

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt paź 04, 2011 22:40
tajfun napisał(a):
pokazuje wam co to jest prywatyzacja , gdzie tylko ty i wyłącznie ty będziesz płacić za swoje zdrowie , nie zrobi teo sąsiad ani inny przypadkowy człowiek - dokładnie ze swojej składki bedziesz miał swój zabieg. to jest prywatne leczenie . tajfun jest za państwową i tylko państwową slużbą gdzie każdy człowiek bez wzgledu na jego stan majątkowy i status osoby pracującej lub nie pracujacej otrzyma identyczną opieke lekarską .

Z tym, że Twój pogląd to nie socjalizm, ale ucieleśnienie Kapitału Marksa.
Czy sie stoi, czy sie leży wszystkim równo sie należy.
Ale to już przerabialiśmy - jabyś nie zauwazył komunizm nigdzie sie nie ostał, poza Koreą Płn.
Zapomniałeś także biblijnego nakazu.....Kto nie pracuje niech nie je

Cytuj:
na koniec pytanie do was - to w końcu za jaka słuzba zdrowia jesteście . bo albo prywatyzujecie albo zostawiacie i co wtedy zarzucicie pisowi - socjalizm w słuiżbie zdrowia . :ziew:

Po raz kolejny odpowiem - tak jak w demokratycznych krajach mieszana.
Nigdzie nie dało sie sprywatyzowac w 100% sł. zdrowia, a państwowa bez konkurencji zawsze pochłania jedynie kasę nie starając się gospodarować ekonomicznie.
Przykład - zabieg usunięcia zaćmy - w prywatnej klinice okulistycznej trwał z przygotowaniem, kroplówką po zabiegu, 2 godziny.
W szpitali państwowym ten sam zabieg trwa 3 dni....bo szpitał bierze kasę od NFZ za zabieg i za pobyt w szpitalu....czyli tworzy zbędne koszty.

Śr paź 05, 2011 7:23
ja mówię o zdrowiu , które należy się każdemu bez wzgledu na cokolwiek .a nie o tym co chcesz widzieć .
to nie nakaz biblijny , lecz stwierdzenie - nie pracujesz nie będziesz jadł .
myślę ,że nie za bardzo rozumiesz sprywatyzowanie służby zdrowia - w której to - powtarzam będziesz płacić za zabieg swój tylko ty , nikt inny . twoje uskładane pieniążki , lub twój ubezpieczyciel pokryje koszty twojego zabiegu .
Cytuj:
Po raz kolejny odpowiem - tak jak w demokratycznych krajach mieszana.

czyli mówisz nie prywatyzować .
socjal coś jak kogel mogel .
czyli mam rozumieć - są ludzie leczący się w państwowym (ci gorsi) i są ludzie leczący się w prywatnym (ci lepsi) a na dokładke tym w prywatym leczeniu jeszcze dokłada państwo czyli reszta populacji tej gorszej . i coby było jeszcze śmieszniej - ci sami lekarze biorą kasę za leczenie byle jakie w państwowym i idą leczyć dobrze w prywatnym szpitalu . faktycznie nie ma to jak mieszana służba zdrowia państwowa i pseudo prywatna .
prosze sobie wyliczyć po jakim czasie mozna by sobie wyleczyć zaćme ze swojej składki , jak znajdę troszke czasu to spróbuje to zrobić .
i tak myślę , że inne kraje w których istnieje państwowa służba zdrowia również chyba nie zauważyły , że komunizmu już praktycznie nigdzie nie ma .i jeszcze do twojej odpowiedzi kto ma oplacać prywatne leczenie
Cytuj:
Ty autentycznie nic nie kumasz ....z mojej - ze składki, którą płaca wszyscy pracujący, emeryci, renciści.
A dlaczego niby 60% zdrowych ma fundować leczenie 30% chorym.
czyli za twoje prywatne leczenie maja płacić wszyscy , dlaczego maja to robic jeżeli ty chcesz sprywatyzować służbę zdrowia . odpowiedz dlaczego młody człowiek składający sobie pieniażki na swoje leczenie ma nagle sfinansować twoje leczenie .to sie kłóci jedno z drugim bo to co ty chcesz to państwowe leczenie , a nie prywatne . natomiast twoje odnośniki typu
Cytuj:
.to może miast medytacji weź i cżęściej poczytaj Ewangelię, a wyczytasz ....Brzemiona jedni drugich noście.
mozesz zachować dla siebie , ja chcę leczyć wszystkich ty wybrańców .którzy mieli to szczęście miec prace i zdrowie . :ziew:

Śr paź 05, 2011 8:02
Najpierw narzekasz, że 60% zdrowych musi leczyc 40% chorych, póxniej masz pretensje, że zdrowie należy sie wszystkim.
Kolejno usiłujesz wciskac swoją wypaczoną wizję prywatnej służby zdrowia, za którą ponoć mam płacić tylko ja osobiście - choć już kilka razy pisałam, ze korzystam z prywatnej, która ma podpisany kontrakt na leczenie z NFZ,
Miałam wykonywany zabieg w prywatnej klinice, za który nie płaciłam NIC .
Ja miałam problem z okiem, nie z głową - bo chyba usiłujesz mi wmówić, że nie pamiętam czy płaciła i ile płaciłam z własnej kieszeni.
I kuriozum
Cytuj:
czyli mówisz nie prywatyzować

A ja non stop mówię PRYWATYZOWAĆ - co jest możliwe, bo całej sł. zdrowia nie możliwości sprywatyzowac.
Z argumentem podziału na "gorszych" i "lepszych" pacjentów nie ma sensu polemizowc, bo to stały demagogiczny argument PiS mający na celu "poprawić samopoczucie, uwydatnic godnosc" zwolenników.
Z absuradmi się nie dyskutuje.
Żaden młody/stary nie składa sobie pieniążków na swoje leczenie - jakbyś nie wiedział wszystkie składki do NFZ idą do wspólnej puli.
Jesli chcesz miec odłożone swoje pieniążki na swoje leczenie to się ubezpiecz, wykup prywatne ubezpieczenie zdrowotne.

Śr paź 05, 2011 8:33
Cytuj:
Najpierw narzekasz, że 60% zdrowych musi leczyc 40% chorych, póxniej masz pretensje, że zdrowie należy sie wszystkim.

nie narzekam tylko uświadamiam ci kto płaci za operacje , czy inne zabiegi .
Cytuj:
Miałam wykonywany zabieg w prywatnej klinice, za który nie płaciłam NIC .

to jest oczywista oczywistość , że nie płacisz z ręki do ręki , ale płacisz poprzez fundusz lub płacą inni .
Cytuj:
A ja non stop mówię PRYWATYZOWAĆ - co jest możliwe, bo całej sł. zdrowia nie możliwości sprywatyzowac.

to jest takie założenie prywatyzować , bo i tak prawdopodobnie to co mi będzie potrzebne nie sprywatyzują .bardzo dobre podejście .trochę takie dziwne lekko ujmując , prywatyzować , prywatyzować , ale i tak wszystkiego nie sprywatyzujecie.
Cytuj:
Z argumentem podziału na "gorszych" i "lepszych" pacjentów nie ma sensu polemizowc, bo to stały demagogiczny argument PiS mający na celu "poprawić samopoczucie, uwydatnic godnosc" zwolenników.
najlepszym przykładem są gabinety dentystyczne , lepsi lepsze leczenie i z dopłatą z funduszu , gorsi gorsze leczenie z funduszu .i nie jest to demagogia ale takie są fakty . tak jak wizyta u specjalisty w szpitalu i taka sama u tego samego w gabinecie prywatnym i efekt leczenia i samo leczenie w szpitalu u tego samego specjalisty . trochę połaziłem gdy moi bliscy chorowali .
Cytuj:
Żaden młody/stary nie składa sobie pieniążków na swoje leczenie - jakbyś nie wiedział wszystkie składki do NFZ idą do wspólnej puli.

oczywista oczywistość - bo to służba państwowa w prywatnej idą na twoje konto .
Cytuj:
Jesli chcesz miec odłożone swoje pieniążki na swoje leczenie to się ubezpiecz, wykup prywatne ubezpieczenie zdrowotne.
i to też jest oczywista oczywistość , że po wprowadzeniu prywatyzacji lecznictwa takie ubezpieczenie to norma.dlatego twoje stwierdzenie wybitnie mówi o socjalu
Cytuj:
nic dodać ani ująć .z czystej ciekawości ile wyniósł koszt zabiegu to można teraz policzyć ile to wyniosło w skali składek odprowadzonych. :zdrowie:

Śr paź 05, 2011 12:32
Cytuj:
nie narzekam tylko uświadamiam ci kto płaci za operacje , czy inne zabiegi .

Nie mozesz mi nic uświadomisz, bo sam nie rozumiesz.
Powtórzę zatem....mój zabieg w prywatnej kliniec kosztuje dokładnie tyle samo co w państwowym szpitalu - NFZ nie róznicuje ceny w zalezności od statusu jednostki.
Przy czym szpital wyciąga dodatkową kasę za 3-dniowy pobyt.
Szpital posiada 30 miesc, więc w ciągu 3 dni może być operowane tylko 30 osób, w klinice wykonyją dziennie ok. 30 zabiegów, co w ciągu 3 dni daje 90 zabiegów - bez żadnych dodatkowych kosztów.
Cytuj:
to jest takie założenie prywatyzować , bo i tak prawdopodobnie to co mi będzie potrzebne nie sprywatyzują .bardzo dobre podejście .trochę takie dziwne lekko ujmując , prywatyzować , prywatyzować , ale i tak wszystkiego nie sprywatyzujecie.

Powtarzałam to już.

Cytuj:
najlepszym przykładem są gabinety dentystyczne , lepsi lepsze leczenie i z dopłatą z funduszu , gorsi gorsze leczenie z funduszu .i nie jest to demagogia ale takie są fakty . tak jak wizyta u specjalisty w szpitalu i taka sama u tego samego w gabinecie prywatnym i efekt leczenia i samo leczenie w szpitalu u tego samego specjalisty . trochę połaziłem gdy moi bliscy chorowali

To może podzielisz się wiedzą wedle jakich kryteriów lekarze dzielili pacjentów na lepszych i gorszych? :o .

Cytuj:
oczywista oczywistość - bo to służba państwowa w prywatnej idą na twoje konto .

Durnota.
Cytuj:
i to też jest oczywista oczywistość , że po wprowadzeniu prywatyzacji lecznictwa takie ubezpieczenie to norma.dlatego twoje stwierdzenie wybitnie mówi o socjalu

Wybasz, ale nie rozumiem o czym piszesz.
Cytuj:
nic dodać ani ująć .z czystej ciekawości ile wyniósł koszt zabiegu to można teraz policzyć ile to wyniosło w skali składek odprowadzonych. :zdrowie:

Ile kosztował?....wejdź sobie na cennik NFZ i będziesz wiedział.
Ty poprostu chcesz zjeśc ciasto i mieć ciastko.....wszystkim należy się zdrowie, ale nie należy się pacjentom prywatnych placówek.

Skoro państwowe takie najlesze, to czemu Kosciół odzyskuje skonfiskowane majątki przez PRL też pod hasłem dobra wspólnego???

Śr paź 05, 2011 14:08
może i piszę durnoty , ale to nie nfz ci funduje operacje tylko my wszyscy którzy płacimy składki zdrowotne - i to sobie uświadom . (nawet ci z pisu fundują operację)
po drugie nie chcesz zrozumieć prostej zasady prywatne leczenie to prywatne płacenie . nie będzie już wspólnej puli .
do reszty się nie odniosę bo taka wymiana zdań , nie ma sensu .ale to twoje zdanie jest dobre i uświadamia co myślą niektórzy o prywatyzacji jak daleko im do zrozumienia na jakich zasadach to działa .alus napisała
Cytuj:
w myśl tej zasady , prywatna szkoła jazdy nie oznacza opłacania z własnej kieszeni , prywatna nauka pływania nie oznacza itd........
czyli jestem za prywatyzacją - ale tak po cichutku myślę - itak wszystkiego nie sprywatyzujecie .z szacuneczkiem .
mozemy skończyć wymiane naszych pogladów bo komus puszczaja nerwy . :bukiet:

Śr paź 05, 2011 14:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 71  Następna strona