Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 18:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Zakapiory bolą do tego stopnia, że nawet zza granicy wysmażyłeś sążnistą odpowiedź, a "durne, bezmyślne" lemingi to komplement ze strony elit PiS.

Cz paź 06, 2016 6:43
Moderator

Alus napisał(a):
Zakapiory bolą do tego stopnia, że nawet zza granicy wysmażyłeś sążnistą odpowiedź, a "durne, bezmyślne" lemingi to komplement ze strony elit PiS.

Dział "Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji", czy "Wzajemne uwagi - między użytkownikami" masz w innym miejscu forum

Cz paź 06, 2016 6:48
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Dział "Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji", czy "Wzajemne uwagi - między użytkownikami" masz w innym miejscu forum

Napisałeś powyższe może o swych uwagach do pilastra? Bo jeśli nie - to Alus pisała we właściwym miejscu.

Cz paź 06, 2016 20:20
Moderator

Tomek44 napisał(a):
Napisałeś powyższe może o swych uwagach do pilastra? Bo jeśli nie - to Alus pisała we właściwym miejscu.

Moje uwagi do pilastra dotyczyły tematu.
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=10498
Cytuj:
§ III: Moderacja forum
7. Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy:
- publiczne zwrócenie uwagi użytkownikowi w danym temacie;
- poproszenie użytkownika o wyjaśnienie stanowiska lub w skrajnych przypadkach przeproszenie przez użytkownika innych forumowiczów;

Uwagi Alus do mnie dotyczyły mojej pracy jako moderatora. Były więc w złym miejscu.
Rozumiem, że nie czytałeś Regulaminu?

Cz paź 06, 2016 21:11
Zobacz profil WWW
Ale co to ma wspólnego z PAD?
Nie macie wrażenia ze to offtop i warto by to przenieść gdzieś indziej?

Cz paź 06, 2016 22:08
medieval_man napisał(a):
Tomek44 napisał(a):

Moje uwagi do pilastra dotyczyły tematu.
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=10498
Cytuj:
§ III: Moderacja forum
7. Interwencje moderatora mogą przybierać następujące formy:
- publiczne zwrócenie uwagi użytkownikowi w danym temacie;
- poproszenie użytkownika o wyjaśnienie stanowiska lub w skrajnych przypadkach przeproszenie przez użytkownika innych forumowiczów;

Uwagi Alus do mnie dotyczyły mojej pracy jako moderatora. Były więc w złym miejscu.
Rozumiem, że nie czytałeś Regulaminu?

Nie tylko - dotyczyły pogardy jaką prezentujecie obdarzając mianem "lemingi" osoby, które nie podzielają waszych zapatrywań politycznych, podczas gdy osoby powtarzające same slogany zasłyszane w RM lub wyczytane na portalu wpolityce, niezalezni, mianowane są osobami "samodzielnie myślącymi".
A już kuriozum stanowi określenie definicji czym jest "merytoryczna" odpowiedź w kwestiach politycznych.

Coroner napisał(a):
Ale co to ma wspólnego z PAD?
Nie macie wrażenia ze to offtop i warto by to przenieść gdzieś indziej?

Ano to, że Duda publicznie nie używa określenie lemingi, ale znacznie gorszego - pazernymi na dojenie ojczyzny.

Pt paź 07, 2016 7:41

Prezydent: GPW jest symbolem polskiego sukcesu przemian
Cytuj:
Jak zaznaczył, pierwsza siedziba odnowionej GPW mieściła się w gmachu dawnego Komitetu Centralnego PZPR. "To taki chichot historii, że w miejscu, gdzie urzędowało centrum władzy ludowej, która niszczyła wolny rynek, która go w Polsce zlikwidowała, odnowił się rynek kapitałowy". "Dziś warszawska giełda jest czwartą co do wielkości giełdą w Europie, a największą bez wątpienia w Europie Środkowo-Wschodniej. Trzeba powiedzieć: GPW jest symbolem polskiego sukcesu przemian" - podkreślił Duda.

Jeszcze niedawno była czarna propaganda pt. Polska w runie, a dziś mamy polski sukces przemian :? Ale dobrze, że się w końcu ogarnął i przestał pluć we własne gniazdo.

Cytuj:
Przyznał, że dziwne jest to, że główny indeks giełdowy WIG20 spadł w ostatnich latach, choć gospodarka się rozwija. (...). Przekonywał, że obecnie GPW jest godna zaufania dla inwestorów z całego świata i to tu jest możliwość uzyskania dodatkowego kapitału.

:rotfl2: Mnie za bardzo nie dziwi, że niewielu jest chętnych do wydojenia. Relatywna słabość GPW zaczęła się od ograbienia KGHM (podatek od kopalin), nasiliła się poprzez ograbienie OFE i jest nadal wyraźna w wyniku dalszego dojenia OFE, a ostatnio też spółek energetycznych. Trzeba być mocno oderwanym od rzeczywistości, aby w takich okolicznościach mówić, że GPW jest godna zaufania. Dojarzy, kanciarzy i inne osoby o marnej reputacji kapitał omija szerokim łukiem :twisted:

Pt paź 07, 2016 9:33

Cytuj:
Jeszcze niedawno była czarna propaganda pt. Polska w runie, a dziś mamy polski sukces przemian :? Ale dobrze, że się w końcu ogarnął i przestał pluć we własne gniazdo.

Ciagle zapominacie kto to powiedział...na pewno nikt z PiS. Chyba Sienkiewicz z PO.

Polska w ruinie, to mentalnośc liberalno-złodziejska aferalna, wprowadzona do polityki, urzedów......ryba psuła się od głowy.
To dlatego był Smoleńsk, a wczesniej inny tragiczny wypadek, to dlatego Polacy wyjezdzaja z Polski, to dlatego najmnije zarabiamy, odkładamy itp...

Pt paź 07, 2016 9:36

kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

Ciagle zapominacie kto to powiedział...na pewno nikt z PiS. Chyba Sienkiewicz z PO.

Sienkiewicz (niestety) wyrażał się bardziej dosadnie i niecenzuralnie, ale nie robił tego publicznie. A Duda otwarcie głosił, że
Cytuj:
Przez 8 lat budowano Polskę z dykty. Ale jeżeli udało się ją odbudować z ruin po II wojnie światowej, to da się i teraz.

Pt paź 07, 2016 10:07

Dzięki za linka. Przeczytałem, i nie ma tam nic o "Polsce w ruinie" jak pisałeś gospodarczej, bo to miałeś na myśli. Jest za to o tym o czym ja pisałem, Polska budowana z " dykty" Wystarczy przeczytać, tam jest napisane w punktach o co chodzi.

To Sienkiewicz powiedział "chu du i kamieni kupa" o Tuska programie a o Polsce ze jest tylko teoretycznie"..

So paź 08, 2016 7:08

Kiedyś robiłem "risercz" w tej sprawie. Zdanie "rządy Tuska doprowadziły Polskę do ruiny" wypowiedział przynajmniej raz Kaczyński, w Niedzicy: https://www.wprost.pl/335059/Kaczynski- ... e-do-ruiny - z tym jednak, że było to w 2012 r. PiS w kampanii nigdy nie używał określenia "Polska w ruinie", to był od początku pomysł opozycji, aczkolwiek, poza tą wypowiedzią Dudy (ostro znadinterpretowaną) były również np. konferencje prasowe Szydło na tle jakichś ruin, ale bez używania tego hasła.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 08, 2016 7:23
Johnny99 napisał(a):
Kiedyś robiłem "risercz" w tej sprawie. Zdanie "rządy Tuska doprowadziły Polskę do ruiny" wypowiedział przynajmniej raz Kaczyński, w Niedzicy: https://www.wprost.pl/335059/Kaczynski- ... e-do-ruiny - z tym jednak, że było to w 2012 r. PiS w kampanii nigdy nie używał określenia "Polska w ruinie", to był od początku pomysł opozycji, aczkolwiek, poza tą wypowiedzią Dudy (ostro znadinterpretowaną) były również np. konferencje prasowe Szydło na tle jakichś ruin, ale bez używania tego hasła.

http://natemat.pl/151199,pis-przekonuje ... cos-innego

So paź 08, 2016 8:36

Cytuj:
Cytuj:
Przecież to są kibolskie zakapiory i bandyci. Regularnie zajmują się niszczeniem cudzego mienia.

Na co masz pewnie dowody.

Oczywiście, bo istnienie "zadym" kibolskich, demolowanie stadionów i kary jakie polskie kluby regularnie otrzymują z tego powodu wymaga jeszcze osobnego dowodzenia. :biggrin:

Cytuj:
Prosiłem wyraźnie, żebyś nie oskarżał bezpodstawnie osób, których nie znasz.

Przyganiał kocioł garnkowi. Cały Wasz PIS niczym innym się nie zajmuje, tylko oskarżaniem bezpodstawnie różnych osób.
Cytuj:
Jeśli twierdzisz, że wszyscy wyborcy PiS to kryminaliści,

Proszę o wskazanie postu, w którym pilaster pisze, ze wszyscy wyborcy PIS to kryminaliści, czy jak Wy to w PIS nazywacie "żołnierze wyklęci"

Na PIS głosowało w 2015 5,5 mln wyborców. Z samej natury rzeczy nie mogą oni wszyscy być kryminalistami ("żołnierzami wyklętymi") i gdyby pilaster tak uważał, byłby po prostu idiotą. Ba, sam pilaster kiedyś głosował na PIS, a za żadnego "żołnierza wyklętego", się nie uważa. :biggrin:

Cytuj:
Młyny moderacyjne mielą powoli. ale skutecznie.

Czy medieval zameldował już swoim zwierzchnikom o wykonaniu zadania, czy będzie musiał jeszcze poczekać? :razz:

Johnny99

Cytuj:
PiS w kampanii nigdy nie używał określenia "Polska w ruinie", to był od początku pomysł opozycji,
[/quote]

No proszę, teraz się dowiadujemy, że PIS przed wyborami w 2015 roku nie był opozycją :roll:

To czym był w takim razie według J99?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

So paź 08, 2016 15:02

pilaster napisał(a):
No proszę, teraz się dowiadujemy, że PIS przed wyborami w 2015 roku nie był opozycją :roll:

Oczywiście, obecnej opozycji, J99 przeprasza za lapsus ;-)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So paź 08, 2016 17:48
Moderator

pilaster napisał(a):
Cytuj:
Cytuj:
Przecież to są kibolskie zakapiory i bandyci. Regularnie zajmują się niszczeniem cudzego mienia.

Na co masz pewnie dowody.

Oczywiście, bo istnienie "zadym" kibolskich, demolowanie stadionów i kary jakie polskie kluby regularnie otrzymują z tego powodu wymaga jeszcze osobnego dowodzenia. :biggrin:

Nie to wymaga dowodzenia.
Nie udawaj głupiego.
Dowodzenia wymaga fakt, że "kibice Legii i Lecha" to tylko i wyłącznie "zakapiory i bandyci".
Masz jakąś chorobliwą tendencję do uogólniania i atakowania poprzez używanie pars pro toto.
Przykłady:
Zacytowałem fragment
Cytuj:
Według fanów Legii i Lecha na głowę naszego państwa gwizdali "janusze" i "pikniki", czyli osoby które siedziały na sektorach neutralnych, które nie mają nic wspólnego ze zorganizowanym ruchem kibicowskim,

Na co raczyłeś uogólnić:
Cytuj:
Zobaczmy z jaką pogardą pisowcy wyrażają się o ludziach, którzy zarabiają na życie własną pracą ("pikniki", "janusze"), a nie tak, jak wyborcy PIS - działalnością kryminalną.

Dwa uogólnienia w jednym zdaniu:
Wrzuciłeś do jednego worka "fanów Legii i Lecha" oraz pisowców.
Zwróć uwagę, że sformułowań "pikniki", "janusze" użyli fani tych dwóch drużyn. Ale dla ciebie to "pisowcy". Łatwe, prawda?
Poza tym od razu w tym właśnie zdaniu napisałeś, że wyborcy PiS zarabiają na życie działalnością kryminalną.
Wszystko jest w tym wpisie:
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=901437#p901437
pilaster napisał(a):
Cytuj:
Prosiłem wyraźnie, żebyś nie oskarżał bezpodstawnie osób, których nie znasz.

Przyganiał kocioł garnkowi. Cały Wasz PIS niczym innym się nie zajmuje, tylko oskarżaniem bezpodstawnie różnych osób.

Gdyby nawet to było prawdą, to uważasz, że Ty masz w związku z tym do tego prawo?
pilaster napisał(a):
Cytuj:
Jeśli twierdzisz, że wszyscy wyborcy PiS to kryminaliści,

Proszę o wskazanie postu, w którym pilaster pisze, ze wszyscy wyborcy PIS to kryminaliści, czy jak Wy to w PIS nazywacie "żołnierze wyklęci"

Oczywiście, nie użyłeś słowa "wszyscy".
Napisałeś tylko, że "wyborcy PIS (zarabiają na życie)- działalnością kryminalną.
Jakiego kwantyfikatora mam się tu domyślać?
Bo nie sądzę, że małego.
Jakiego kwantyfikatora domyślisz się w hipotetycznie wypowiedzianym przez mnie zdaniu:
- "wypowiedzi pilastra to durnoty"?

Teraz coś jeszcze:
Jakim prawem w Twoim zdaniu: wyborcy PIS to kryminaliści, czy jak Wy to w PIS nazywacie "żołnierze wyklęci" utożsamiasz "żołnierzy wyklętych" z kryminalistami?

pilaster napisał(a):
Na PIS głosowało w 2015 5,5 mln wyborców. Z samej natury rzeczy nie mogą oni wszyscy być kryminalistami ("żołnierzami wyklętymi") i gdyby pilaster tak uważał, byłby po prostu idiotą. Ba, sam pilaster kiedyś głosował na PIS, a za żadnego "żołnierza wyklętego", się nie uważa. :biggrin:

Już myślałem, że ucieszy mnie to zawoalowane przyznanie się do błędu (choć bez przeprosin), ale niestety, musiałeś ponownie przegiąć przez:
obrażanie "żołnierzy wyklętych" poprzez utożsamianie ich z kryminalistami.

Oczywiście, postawa części, tak zwanych "żołnierzy wyklętych", bohaterów walki podziemnej z państwem komunistycznym i systemem narzuconym nam przez ZSRR, nie jest jednoznaczna i czasami trudna do obronienia.
Jednak utożsamianie ich hurtem z kryminalistami jest historycznym fałszerstwem.
pilaster napisał(a):
Cytuj:
Młyny moderacyjne mielą powoli. ale skutecznie.

Czy medieval zameldował już swoim zwierzchnikom o wykonaniu zadania, czy będzie musiał jeszcze poczekać? :razz:

Proszę mi udowodnić posiadanie jakichś zwierzchników, którym muszę meldować o moich poczynaniach moderatorskich.
Inaczej uznam to za zwykłe pomówienie.

N paź 09, 2016 18:55
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 245  Następna strona