Autor |
Wiadomość |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
@Alus Jeżeli plotka to rozsiewana przez Prokuratora Generalnego Sereneta i Premiera Tuska.
Jakże trudno się przyznać do błędu. Taki jest człowiek. Wydawałoby się, że słowa `proszę, dziękuję, przepraszam`- nie są trudne do wyrażenia. A jednak ...
Każdy człowiek jest omylny. Ale nie każdy jest wstanie w razie omyłki się do tego przyznać.
Ostatnio edytowano N lis 18, 2012 23:08 przez frater, łącznie edytowano 2 razy
|
N lis 18, 2012 22:42 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Kancelaria Premiera nie ma żadnego związku z tą sprawą. Kłamstwo jak zwykle wyszło do PIS (konkretnie J99 przytoczył Rzeczpospolitą, a nie żadną Kancelarię Premiera))
Teraz tak: 1) dowód na to, że "kłamstwo wyszło od PiS", w postaci Proszę zwrócić uwagę, że Johnny99 przyznał w tym momencie, że informacja o rzekomej chęci i inicjatywie Rosji podzielenia się śledztwem jest zwyczajnym łgarstwem. Łgarstwem rozpowszechnionym przez "Rzeczpospolita", czyli przez PiS. W rzeczywistości Rosja nigdy takich propozycji nie składała, podobnie zresztą jak by tego nie zrobił żaden inny kraj na jej miejscu. Umowy międzynarodowe w kwestii katastrof lotniczych są jasne i jednoznaczne. Śledztwo prowadzi zawsze kraj, na terenie którego doszło do katastrofy. Twierdzenie, że "Tusk oddał śledztwo Rosjanom", (Putin "oddał śledztwo" Indonezyjczykom  ) czy "Rosja proponowała międzynarodową/wspólną komisję" są typowymi pisowskimi kłamstwami smoleńskimi. Cytuj: Cytuj: dowolne państwo na terenie którego zdarzyła się katastrofa lotnicza. Katastrofa lotnicza z udziałem prezydenta państwa, albo osoby o porównywalnej randze. Czy sekretarz generalny ONZ może być? Pewnie nie, bo przecież nigdy nie było, nie ma i nie będzie na tym świecie tak wspaniałego Męża Stanu i Przywódcy, jakim dla świata był Lech Kaczyński  Porównywać z nim kogokolwiek innego to bluźnierstwo. Cytuj: Cytuj: ludzie myślą, że PiS i Kaczyński to coś strasznego i okropnego, choć w istocie straszni i okropni byli oni jedynie dla osobników pokroju oficerów WSI. I w którym miejscu tu jest mowa o pilastrze? właśnie w tym. Skoro wg J99 rządy PIS mogły być "straszne " tylko dla osób o pokroju oficerów WSI, tzn tylko takie osoby mogły w wyniku rządów PiS doznać szkód, a skoro pilaster w wyniku rządów PIS doznał konkretnych, mierzalnych szkód finansowych, to dla J99 pilaster jest "osobą o pokroju oficerów WSI" QED Cytuj: cytat, dowód, argument itp. potwierdzający, że dla KOGOKOLWIEK "każdy, kto nie jest zwolennikiem PiS, automatycznie nie jest Polakiem". Jak zwykle J99 jaja sobie robi. Wystarczy zapoznać się pobieżnie z dowolnym większym zbiorem pisowskiej propagandy. NP "Uważam Rze", nr 93 12-18 listopada 2012 artykuł Ziemkiewicza "Orzeł biały i biały bocian", którego to artykułu konkluzja jest, że nie mamy w Polsce 'dwóch narodów" jak to się mogłoby wydawać, ale właśnie mamy "naród" (10-15% głosujących na PIS) i "zbiorowość z niego wykorzenioną", czyli wszystkich pozostałych
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
N lis 18, 2012 22:50 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
pilaster napisał(a): Łgarstwem rozpowszechnionym przez "Rzeczpospolita", czyli przez PiS. Od kiedy to "Rzeczpospolita" jest orędowniczką PIS`u? Sprowadzam Cię na ziemie halo  !!!!!! nie bujaj w obłokach. halo  !!! halo!!!!!!!! słyszysz mnie, jest z Tobą jakiś kontakt?  Halo, halo tu ziemia. 
|
N lis 18, 2012 22:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): @Alus Jeżeli plotka to rozsiewana przez Prokuratora Generalnego Sereneta i Premiera Tuska.
Jakże trudno się przyznać do błędu. Taki jest człowiek. Wydawałoby się, że słowa `proszę, dziękuję, przepraszam`- nie są trudne do wyrażenia. A jednak ...
Każdy człowiek jest omylny. Ale nie każdy jest wstanie w razie omyłki się do tego przyznać. To w obliczu wyniku badań ciał ekshumowanych przed kilkunastu miesiącami, musisz frater przyznać się do błędu, albo wzorem członków religii smoleńskiej dalej brnąć w irracjonalne teorie. Cytuj: Od kiedy to Rzeczpospolita jest orędowniczką PiS-u Około od 2005r.
|
Pn lis 19, 2012 8:47 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Chętnie się przyznam przed sektą `poancernej brzozy` tylko jeszcze muszę wiedzieć do czego.  Alus napisał(a): Cytuj: Od kiedy to Rzeczpospolita jest orędowniczką PiS-u Około od 2005r. To odpowiedz mi konkretnie na pytanie co zatem Właściciel gazety "Rzeczpospolita" robił pod śmietnikiem z Rzecznikiem Rządu Premiera Donalda Tuska i dlaczego wywalił m.in. Wróblewskiego i Gmyza. Nie trudno się domyśleć na kogo rozkaz? I czy w świetle tego nie odczuwasz, że napisałaś kłamstwo? Czyżby w Gazecie Polskiej lub Frondzie też były `czystki`?
|
Pn lis 19, 2012 12:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Chętnie się przyznam przed sektą `poancernej brzozy` tylko jeszcze muszę wiedzieć do czego.  Alus napisał(a): Cytuj: Od kiedy to Rzeczpospolita jest orędowniczką PiS-u Około od 2005r. To odpowiedz mi konkretnie na pytanie co zatem Właściciel gazety "Rzeczpospolita" robił pod śmietnikiem z Rzecznikiem Rządu Premiera Donalda Tuska i dlaczego wywalił m.in. Wróblewskiego i Gmyza. Nie trudno się domyśleć na kogo rozkaz? I czy w świetle tego nie odczuwasz, że napisałaś kłamstwo? Czyżby w Gazecie Polskiej lub Frondzie też były `czystki`? Z Frondy na znak niezgodny z linią odszedł założyciel Polak. W Gazecie Polskiej nikt nie podzielający zdania Sakiewicza nie napisze nawet zadania, podobnie zresztą jak w NDz. Dlaczego właściciel wywalił Gmyza i Wróblewskiego? ....proste - za brak profesjonalizmu.
|
Pn lis 19, 2012 12:58 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Alus napisał(a): Z Frondy na znak niezgodny z linią odszedł założyciel Polak. Czy nie odczuwasz różnicy między odejściem a wywaleniem z pracy? Alus napisał(a): W Gazecie Polskiej nikt nie podzielający zdania Sakiewicza nie napisze nawet zadania, podobnie zresztą jak w Ndz. Gazeta prawicowa „Gazeta Polska” broni nurtu prawicowego Narodowego, a liberalna „Gazeta Wyborcza” broni nurtu liberalnego walczącego z Kościołem Katolickim. Natomiast „Nasz Dziennik” przez (jak oceniam) ok. 99% osób Konsekrowanych BOGU w tym podobny procent Biskupów uważana jest za prasę Katolicką z nastawieniem na Polski Patriotyzm, czyli Miłość do Ojczyzny własnego Narodu połączoną z gotowością do Ofiar dla Niej . Alus napisał(a): Dlaczego właściciel wywalił Gmyza i Wróblewskiego? ....proste - za brak profesjonalizmu. Dlaczego zatem właściciel Rzeczpospolitej spotkał się potajemnie przy śmietniku z Rzecznikiem Rządu Donalda Tuska i co to ma wspólnego z demokracją?
|
Pn lis 19, 2012 13:18 |
|
 |
SweetChild
|
frater napisał(a): Dlaczego zatem właściciel Rzeczpospolitej spotkał się potajemnie przy śmietniku z Rzecznikiem Rządu Donalda Tuska i co to ma wspólnego z demokracją? Może szukali puszek? Społeczeństwo ubożeje 
|
Pn lis 19, 2012 14:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gazeta prawicowa „Gazeta Polska” broni nurtu prawicowego Narodowego, a liberalna „Gazeta Wyborcza” broni nurtu liberalnego walczącego z Kościołem Katolickim. To zależy jak kto postrzega, bo często GP posługując się instrumentalnie Kościołem skuteczniej walczy z Kościołem. Cytuj: Natomiast „Nasz Dziennik” przez (jak oceniam) ok. 99% osób Konsekrowanych BOGU w tym podobny procent Biskupów uważana jest za prasę Katolicką z nastawieniem na Polski Patriotyzm, czyli Miłość do Ojczyzny własnego Narodu połączoną z gotowością do Ofiar dla Niej . Gorzej, że 90% laikatu nie podziela tego zdania, przez co przepaść miedzy laikatem a duchowieństwem poszerza się 
|
Pn lis 19, 2012 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Natomiast „Nasz Dziennik” przez (jak oceniam) ok. 99% osób Konsekrowanych BOGU w tym podobny procent Biskupów uważana jest za prasę Katolicką z nastawieniem na Polski Patriotyzm, czyli Miłość do Ojczyzny własnego Narodu połączoną z gotowością do Ofiar dla Niej . Dobrze, ze w nawiasie dopisałeś "jak oceniam". Gdyby nie ten dopisek to oceniłbym to zdanie jako bzdurne, a tak to tylko jako błędną ocenę.
|
Pn lis 19, 2012 14:51 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Alus napisał(a): To zależy jak kto postrzega, bo często GP posługując się instrumentalnie Kościołem skuteczniej walczy z Kościołem. Podaj przykłady, bo moim zdaniem mijasz się z prawdą. Ja Ci w każdym bez wyjątku numerze „Gazety Wyborczej”„ wskażę wiele wątków walki z KK. Cytuj: Gorzej, że 90% laikatu nie podziela tego zdania, przez co przepaść miedzy laikatem a duchowieństwem poszerza się Nie dotyczy to 90%, ale na pewno znacznego % może i większości podatnego na media liberalne laikatu. Wynika to moim zdaniem ze złych fundamentów. Nie mają oni pojęcia czym w istocie jest liberalizm i jak bardzo jest niebezpieczny. np. mało osób uświadamia sobie, że każde media liberalne walczą z KK. I wynika to z tego czym jest w `esencji` liberalizm. Nadto popierają i propagują też w czystej formie okultyzm. np. na stacjach TVN można zobaczyć wróżenie z kart tarota (które może doprowadzić do opętania demonicznego) jako standardowy (chyba codzienny) wypełniacz programu. Działów walki z KK - mediów liberalnych - jest ogrom. Mało osób też uświadamia sobie, że głosując na partie liberalne przyczyniają się do uchwalania ustawodastwa liberalnego i będą z tego Rozliczani przed BOGIEM.
|
Pn lis 19, 2012 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
frater napisał(a): Alus napisał(a): To zależy jak kto postrzega, bo często GP posługując się instrumentalnie Kościołem skuteczniej walczy z Kościołem. Podaj przykłady, bo moim zdaniem mijasz się z prawdą. Ja Ci w każdym bez wyjątku numerze „Gazety Wyborczej”„ wskażę wiele wątków walki z KK. Przykład? - proszę bardzo. Rzesze ludzi zorganizowanych przez m.in. GP, z plakatami ociekającymi nienawiścią, z nienawiścią w sercach uczestniczą we Mszy św, wychodząc zapalają pochodnie, wznoszą nienawistne okrzyki, pogróżki. GW o tym pisze. I okazuje się, że nienawiść nie wadzi ani nauce Kościoła, nie niszczy tegoż Kościoła, ale opisanie faktu jest niszczące. Jak tak dalej pójdzie, to po 5-10 latach odsetek praktykujących będzie kształtował się na poziomie 15-20%.
|
Wt lis 20, 2012 9:24 |
|
 |
bma
|
To dobry przykład, bo w przypadku tej katastrofy przeprowadzone było śledztwo ONZ. wiki: Hammarskjöld, sekcja Official inquiry napisał(a): Following the death of Hammarskjöld, there were three inquiries into the circumstances that led to the crash:[10] the Rhodesian Board of Investigation, the Rhodesian Commission of Inquiry, and the United Nations Commission of Investigation.
|
Wt lis 20, 2012 9:29 |
|
 |
Johnny99
|
W dalszym ciągu: - pilaster przyznał, że kłamie twierdząc "Dla PiSu Polakami sa wyłącznie pisowcy" - pilaster przyznał, że kłamie twierdząc "dla J99 każdy, kto nie jest "zwolennikiem PiS, automatycznie nie jest Polakiem" - pilaster przyznał, że kłamie twierdząc: "Wielokrotnie już [pisowcy/rodzina Anny Walentynowicz] w przeszłości pokazali, ze zdolni są do wszystkiego."
jako że na żadną z powyższych tez nie przedstawił jakiegokolwiek argumentu ani przykładu.Dodatkowo: - pilaster przyznał, że kłamie twierdząc, iż J99 jest członkiem PiS, zwolennikiem PiS, albo jest w jakikolwiek sposób związany z PiS - a więc jest "pisowcem" - pilaster przyznał, że kłamie twierdząc, iż Rzeczpospolita jest organem PiS, zależna od PiS, lub w jakikolwiek sposób związana z PiSjako że - jak wyżej. Cytuj: Proszę zwrócić uwagę, że Johnny99 przyznał w tym momencie, że informacja o rzekomej chęci i inicjatywie Rosji podzielenia się śledztwem jest zwyczajnym łgarstwem. Łgarstwem rozpowszechnionym przez "Rzeczpospolita", czyli przez PiS. Pilaster powtarza jedynie dwa kłamstwa, wspomniane wcześniej - jakoby informacja o propozycji Miedwiediewa "wyszła od PiS", oraz jakoby "Rzeczpospolita" była "równoznaczna" (nie mam pojęcia, o co w ogóle tu pilastrowi chodzi) z PiS - nie przedstawiając na nie ani jednego dowodu lub choćby przesłankiCytuj: W rzeczywistości Rosja nigdy takich propozycji nie składała, podobnie zresztą jak by tego nie zrobił żaden inny kraj na jej miejscu. Umowy międzynarodowe w kwestii katastrof lotniczych są jasne i jednoznaczne. Śledztwo prowadzi zawsze kraj, na terenie którego doszło do katastrofy. Proszę zwrócić uwagę, iż nikt nigdy nie negował prawa Rosji do prowadzenia śledztwa w sprawie katastrofy, zatem nie jest to w ogóle żaden argument za czymkolwiek Informacja ze strony KPRM: ( http://www.premier.gov.pl/centrum_praso ... rezy,4471/): Władimir Putin poinformował premiera Tuska, że dziś udaje się na miejsce katastrofy samolotu TU-154. Szefowie rządów Polski i Rosji spotkają się na miejscu tragedii. Prezydent Miedwiediew zapewnił, że śledztwo w sprawie przyczyn katastrofy w Smoleńsku będzie prowadzone wspólnie przez prokuratorów polskich i rosyjskich.Cytuj: Czy sekretarz generalny ONZ może być? No to teraz niech sobie pilaster poczyta tam zakładki "Official inquiry" oraz "Alternative theories". Cytuj: Pewnie nie, bo przecież nigdy nie było, nie ma i nie będzie na tym świecie tak wspaniałego Męża Stanu i Przywódcy, jakim dla świata był Lech Kaczyński  Porównywać z nim kogokolwiek innego to bluźnierstwo. Dowód, argument, cytat, przykład, cokolwiek na potwierdzenie, iż ktokolwiek poza POwskimi wariatami kiedykolwiek określił Lecha Kaczyńskiego w ten sposób, albo chociaż podobnie. Cytuj: Skoro wg J99 rządy PIS mogły być "straszne " tylko dla osób o pokroju oficerów WSI, tzn tylko takie osoby mogły w wyniku rządów PiS doznać szkód, a skoro pilaster w wyniku rządów PIS doznał konkretnych, mierzalnych szkód finansowych, to dla J99 pilaster jest "osobą o pokroju oficerów WSI" Bredzenie. Nie było jeszcze w III RP rządu, "w wyniku którego" J99 (i każdy inny obywatel) nie doznałby "konkretnych, mierzalnych szkód". A to któryś podniósł komuś jakieś podatki, a to inny zlikwidował komuś jakieś ulgi itd.itp. Nie ma to nic wspólnego z żadną "strasznością" ani "zdolnością do wszystkiego". Ale chętnie obejrzę zestawienie tych "konkretnych, mierzalnych szkód", jakich pilaster doznał "w wyniku rządów PiS". Oczywiście, w wyniku żadnych innych rządów pilaster żadnych szkód nie doznał, prawda? Cytuj: Jak zwykle J99 jaja sobie robi (...) NP "Uważam Rze", nr 93 12-18 listopada 2012 artykuł Ziemkiewicza "Orzeł biały i biały bocian", którego to artykułu konkluzja jest, że nie mamy w Polsce 'dwóch narodów" jak to się mogłoby wydawać, ale właśnie mamy "naród" (10-15% głosujących na PIS) i "zbiorowość z niego wykorzenioną", czyli wszystkich pozostałych Jak zwykle pilaster wypisuje dramatyczne wprost brednie. Proszę wskazać, gdzie w przytoczonym tekście została wyrażona teza, że "każdy, kto nie jest zwolennikiem PiS, automatycznie nie jest Polakiem" - wprost lub choćby pośrednio. Dosłownie w następnym akapicie Ziemkiewicz obydwie grupy nazywa wprost Polakami. Cóż, jest to klasyczny przykład czytaniny pilastra - pilaster po prostu w ogóle niczego nie czyta, on jedynie posługuje się tekstem, którego kompletnie nie rozumie, po to, by kompletnie bezzasadnie podeprzeć nim własne chore tezy. Oto, co z inteligentnym człowiekiem zrobiła POwska Władza. To właśnie mnie najbardziej przeraża - bardziej nawet niż śledztwo smoleńskie. Bo proces wychodzenia z tego wariactwa będzie prawdopodobnie trwał pokolenie.. Oczywiście, pilaster gorąco zaprzeczy, jakoby kiedykolwiek napisał, iż "pisowcy" są wykorzenieni z polskości, prawda?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lis 20, 2012 9:42 |
|
 |
Johnny99
|
SweetChild napisał(a): Pisałem merytorycznie, to usiłowałeś mnie zakrzyczeć  Nigdy nie usiłuję nikogo zakrzyczeć, zresztą skoro dyskusja ma miejsce na forum, w formie pisemnej, byłoby to raczej trudne Cytuj: Ale spróbuję jeszcze raz:
Definicja Przez "Prokuratura wykluczyła zamach" rozumiemy oficjalne stanowisko Prokuratury w tej sprawie.
I tyle. Jeśli się nie zgadzamy na poziomie definicji, to nie ma podstaw do dalszej dyskusji. Tak jak nie ma sensu rozmawiać o twierdzeniu Pitagorasa, jeśli różnimy się co do definicji trójkąta. A w którym miejscu my się nie zgadzamy "na poziomie definicji"?  My się nie zgadzamy na poziomie podejścia - dla ciebie "stanowisko Prokuratury" (za rządów PO) jest Święte i Nienaruszalne, nie wolno się nawet nad nim zastanowić. Ja podchodzę do niego (jak i do wszystkiego) krytycznie - i widzę, że prokuratura, a zwłaszcza Prok Gen, leci sobie z nami w kulki. Cytuj: Nie jestem w stanie. Podobnie nie jestem w stanie wykazać, że nie żyjemy w Matrixie. No więc właśnie. Tu jest różnica. Dla ciebie to, że prokuratura np. mówi całą prawdę i w niczym nie kręci, to jest rzecz oczywista na tym samym poziomie, na jakim oczywiste jest to, że żyjemy w realnym świecie  Doprawdy, nawet propaganda PRL nie miała aż takich ambicji Cytuj: Domniemanie niewinności to jeden z filarów państwa, niezależnie kto będzie rządził. Ile razy jeszcze będę musiał powtórzyć o co chodzi?  Domniemanie niewinności to ZASADA PROCEDURALNA. Chodzi w nim np. o to, że to prokurator ma gromadzić dowody winy, a nie oskarżony dowody na niewinność. Ale przecież nie oznacza to, że prokuratora też obowiązuje "domniemanie niewinności", przynajmniej tak rozumiane  Ostatnio tłumaczył to w TOK FM Cezary Gmyz: dziennikarza śledczego obowiązuje nie zasada domniemania niewinności, tylko zasada podejrzliwości - jest on bardziej prokuratorem niż sędzią. A co dopiero zwykłego obywatela, który nie ma ani środków, ani możliwości nawet na poziomie dziennikarza. Do ciebie to naprawdę nie dociera? BTW akurat mamy we wszystkich mediach Temat Dnia, czyli planowany Zamach Na Władze Polskie (niesamowite, przecież tylko wariaci mogą wierzyć, że na Władze Polskie ktokolwiek mógłby chcieć się zamachnąć  ). Trwa konferencja, na której wszyscy mówią "podejrzany planował", "podejrzany chciał", podejrzany zbierał", "podejrzany instruował" itp.itd. Informuję cię więc, że zgodnie z polskim prawem podejrzany ów ma być "uważany za niewinnego, dopóki wina jego nie zostanie stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu". A więc najprawdopodobniej ma być "uważany za niewinnego" jeszcze dobrych kilka miesięcy, jeżeli nie lat. Powiedz mi więc, czy ABW łamie w tym momencie prawo?  Czy też może to ty nie rozumiesz (a raczej: odmawiasz zrozumienia, bo ci to nie pasuje), o co chodzi z tym domniemaniem niewinności? Cytuj: Wszczynanie niepokojów społecznych/ rewolucji to też działanie antypaństwowe, kiedy ma się do dyspozycji wolne wybory. W takim razie PO jest partią antypaństwową, bowiem wszczyna niepokoje społeczne. Czy wszczynanie niepokojów społecznych przeciwko Władzy Ludowej w okresie PRL przez Solidarność również było działaniem antypaństwowym - jak twierdziła zawsze taż właśnie Władza Ludowa? Niebywałe, jak silnie obecne jest myślenie rodem wprost z PRL w środowiskach popierających PO.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt lis 20, 2012 10:14 |
|
|
|