Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 16:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
@Alus
Jeżeli plotka to rozsiewana przez Prokuratora Generalnego Sereneta i Premiera Tuska.

Jakże trudno się przyznać do błędu. Taki jest człowiek.
Wydawałoby się, że słowa `proszę, dziękuję, przepraszam`- nie są trudne do wyrażenia. A jednak ...

Każdy człowiek jest omylny. Ale nie każdy jest wstanie w razie omyłki się do tego przyznać.

Ostatnio edytowano N lis 18, 2012 23:08 przez frater, łącznie edytowano 2 razy

N lis 18, 2012 22:42

Johnny99 napisał(a):

Cytuj:
Kancelaria Premiera nie ma żadnego związku z tą sprawą. Kłamstwo jak zwykle wyszło do PIS (konkretnie J99 przytoczył Rzeczpospolitą, a nie żadną Kancelarię Premiera))

Teraz tak:

1) dowód na to, że "kłamstwo wyszło od PiS", w postaci

Proszę zwrócić uwagę, że Johnny99 przyznał w tym momencie, że informacja o rzekomej chęci i inicjatywie Rosji podzielenia się śledztwem jest zwyczajnym łgarstwem. Łgarstwem rozpowszechnionym przez "Rzeczpospolita", czyli przez PiS.

W rzeczywistości Rosja nigdy takich propozycji nie składała, podobnie zresztą jak by tego nie zrobił żaden inny kraj na jej miejscu. Umowy międzynarodowe w kwestii katastrof lotniczych są jasne i jednoznaczne. Śledztwo prowadzi zawsze kraj, na terenie którego doszło do katastrofy.

Twierdzenie, że "Tusk oddał śledztwo Rosjanom", (Putin "oddał śledztwo" Indonezyjczykom :) ) czy "Rosja proponowała międzynarodową/wspólną komisję" są typowymi pisowskimi kłamstwami smoleńskimi. :(

Cytuj:
Cytuj:
dowolne państwo na terenie którego zdarzyła się katastrofa lotnicza.

Katastrofa lotnicza z udziałem prezydenta państwa, albo osoby o porównywalnej randze.

Czy sekretarz generalny ONZ może być?

Pewnie nie, bo przecież nigdy nie było, nie ma i nie będzie na tym świecie tak wspaniałego Męża Stanu i Przywódcy, jakim dla świata był Lech Kaczyński :D Porównywać z nim kogokolwiek innego to bluźnierstwo.

Cytuj:
Cytuj:
ludzie myślą, że PiS i Kaczyński to coś strasznego i okropnego, choć w istocie straszni i okropni byli oni jedynie dla osobników pokroju oficerów WSI.

I w którym miejscu tu jest mowa o pilastrze? :shock:

właśnie w tym. Skoro wg J99 rządy PIS mogły być "straszne " tylko dla osób o pokroju oficerów WSI, tzn tylko takie osoby mogły w wyniku rządów PiS doznać szkód, a skoro pilaster w wyniku rządów PIS doznał konkretnych, mierzalnych szkód finansowych, to dla J99 pilaster jest "osobą o pokroju oficerów WSI"

QED

Cytuj:
cytat, dowód, argument itp. potwierdzający, że dla KOGOKOLWIEK "każdy, kto nie jest zwolennikiem PiS, automatycznie nie jest Polakiem".

Jak zwykle J99 jaja sobie robi. Wystarczy zapoznać się pobieżnie z dowolnym większym zbiorem pisowskiej propagandy.

NP "Uważam Rze", nr 93 12-18 listopada 2012 artykuł Ziemkiewicza "Orzeł biały i biały bocian", którego to artykułu konkluzja jest, że nie mamy w Polsce 'dwóch narodów" jak to się mogłoby wydawać, ale właśnie mamy "naród" (10-15% głosujących na PIS) i "zbiorowość z niego wykorzenioną", czyli wszystkich pozostałych

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

N lis 18, 2012 22:50
zbanowana na stałe

pilaster napisał(a):
Łgarstwem rozpowszechnionym przez "Rzeczpospolita", czyli przez PiS.

Od kiedy to "Rzeczpospolita" jest orędowniczką PIS`u?

Sprowadzam Cię na ziemie :o

halo !!!!!!!! nie bujaj w obłokach. halo !!!!! halo!!!!!!!! słyszysz mnie, jest z Tobą jakiś kontakt? ;)
Halo, halo tu ziemia. :)

N lis 18, 2012 22:58
frater napisał(a):
@Alus
Jeżeli plotka to rozsiewana przez Prokuratora Generalnego Sereneta i Premiera Tuska.

Jakże trudno się przyznać do błędu. Taki jest człowiek.
Wydawałoby się, że słowa `proszę, dziękuję, przepraszam`- nie są trudne do wyrażenia. A jednak ...

Każdy człowiek jest omylny. Ale nie każdy jest wstanie w razie omyłki się do tego przyznać.

To w obliczu wyniku badań ciał ekshumowanych przed kilkunastu miesiącami, musisz frater przyznać się do błędu, albo wzorem członków religii smoleńskiej dalej brnąć w irracjonalne teorie.

Cytuj:
Od kiedy to Rzeczpospolita jest orędowniczką PiS-u

Około od 2005r.

Pn lis 19, 2012 8:47
zbanowana na stałe

Chętnie się przyznam przed sektą `poancernej brzozy` tylko jeszcze muszę wiedzieć do czego. :)

Alus napisał(a):

Cytuj:

Około od 2005r.

To odpowiedz mi konkretnie na pytanie co zatem Właściciel gazety "Rzeczpospolita" robił pod śmietnikiem z Rzecznikiem Rządu Premiera Donalda Tuska i dlaczego wywalił m.in. Wróblewskiego i Gmyza. Nie trudno się domyśleć na kogo rozkaz?

I czy w świetle tego nie odczuwasz, że napisałaś kłamstwo?

Czyżby w Gazecie Polskiej lub Frondzie też były `czystki`?

Pn lis 19, 2012 12:03
frater napisał(a):
Chętnie się przyznam przed sektą `poancernej brzozy` tylko jeszcze muszę wiedzieć do czego. :)

Alus napisał(a):

Cytuj:

Około od 2005r.

To odpowiedz mi konkretnie na pytanie co zatem Właściciel gazety "Rzeczpospolita" robił pod śmietnikiem z Rzecznikiem Rządu Premiera Donalda Tuska i dlaczego wywalił m.in. Wróblewskiego i Gmyza. Nie trudno się domyśleć na kogo rozkaz?

I czy w świetle tego nie odczuwasz, że napisałaś kłamstwo?

Czyżby w Gazecie Polskiej lub Frondzie też były `czystki`?

Z Frondy na znak niezgodny z linią odszedł założyciel Polak.
W Gazecie Polskiej nikt nie podzielający zdania Sakiewicza nie napisze nawet zadania, podobnie zresztą jak w NDz.
Dlaczego właściciel wywalił Gmyza i Wróblewskiego? ....proste - za brak profesjonalizmu.

Pn lis 19, 2012 12:58
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
Z Frondy na znak niezgodny z linią odszedł założyciel Polak.

Czy nie odczuwasz różnicy między odejściem a wywaleniem z pracy?

Alus napisał(a):
W Gazecie Polskiej nikt nie podzielający zdania Sakiewicza nie napisze nawet zadania, podobnie zresztą jak w Ndz.

Gazeta prawicowa „Gazeta Polska” broni nurtu prawicowego Narodowego, a liberalna „Gazeta Wyborcza” broni nurtu liberalnego walczącego z Kościołem Katolickim.

Natomiast „Nasz Dziennik” przez (jak oceniam) ok. 99% osób Konsekrowanych BOGU w tym podobny procent Biskupów uważana jest za prasę Katolicką z nastawieniem na Polski Patriotyzm, czyli Miłość do Ojczyzny własnego Narodu połączoną z gotowością do Ofiar dla Niej .

Alus napisał(a):
Dlaczego właściciel wywalił Gmyza i Wróblewskiego? ....proste - za brak profesjonalizmu.

Dlaczego zatem właściciel Rzeczpospolitej spotkał się potajemnie przy śmietniku z Rzecznikiem Rządu Donalda Tuska i co to ma wspólnego z demokracją?

Pn lis 19, 2012 13:18

frater napisał(a):
Dlaczego zatem właściciel Rzeczpospolitej spotkał się potajemnie przy śmietniku z Rzecznikiem Rządu Donalda Tuska i co to ma wspólnego z demokracją?

Może szukali puszek? Społeczeństwo ubożeje :twisted:

Pn lis 19, 2012 14:07
Cytuj:
Gazeta prawicowa „Gazeta Polska” broni nurtu prawicowego Narodowego, a liberalna „Gazeta Wyborcza” broni nurtu liberalnego walczącego z Kościołem Katolickim.

To zależy jak kto postrzega, bo często GP posługując się instrumentalnie Kościołem skuteczniej walczy z Kościołem.

Cytuj:
Natomiast „Nasz Dziennik” przez (jak oceniam) ok. 99% osób Konsekrowanych BOGU w tym podobny procent Biskupów uważana jest za prasę Katolicką z nastawieniem na Polski Patriotyzm, czyli Miłość do Ojczyzny własnego Narodu połączoną z gotowością do Ofiar dla Niej .

Gorzej, że 90% laikatu nie podziela tego zdania, przez co przepaść miedzy laikatem a duchowieństwem poszerza się :(

Pn lis 19, 2012 14:41
Cytuj:

Dobrze, ze w nawiasie dopisałeś "jak oceniam". Gdyby nie ten dopisek to oceniłbym to zdanie jako bzdurne, a tak to tylko jako błędną ocenę.

Pn lis 19, 2012 14:51
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
To zależy jak kto postrzega, bo często GP posługując się instrumentalnie Kościołem skuteczniej walczy z Kościołem.

Podaj przykłady, bo moim zdaniem mijasz się z prawdą. Ja Ci w każdym bez wyjątku numerze „Gazety Wyborczej”„ wskażę wiele wątków walki z KK.

Cytuj:
Gorzej, że 90% laikatu nie podziela tego zdania, przez co przepaść miedzy laikatem a duchowieństwem poszerza się

Nie dotyczy to 90%, ale na pewno znacznego % może i większości podatnego na media liberalne laikatu.
Wynika to moim zdaniem ze złych fundamentów. Nie mają oni pojęcia czym w istocie jest liberalizm i jak bardzo jest niebezpieczny.

np. mało osób uświadamia sobie, że każde media liberalne walczą z KK. I wynika to z tego czym jest w `esencji` liberalizm. Nadto popierają i propagują też w czystej formie okultyzm.

np.
na stacjach TVN można zobaczyć wróżenie z kart tarota (które może doprowadzić do opętania demonicznego) jako standardowy (chyba codzienny) wypełniacz programu.
Działów walki z KK - mediów liberalnych - jest ogrom.

Mało osób też uświadamia sobie, że głosując na partie liberalne przyczyniają się do uchwalania ustawodastwa liberalnego i będą z tego Rozliczani przed BOGIEM.

Pn lis 19, 2012 15:03
frater napisał(a):
Alus napisał(a):

Podaj przykłady, bo moim zdaniem mijasz się z prawdą. Ja Ci w każdym bez wyjątku numerze „Gazety Wyborczej”„ wskażę wiele wątków walki z KK.

Przykład? - proszę bardzo.
Rzesze ludzi zorganizowanych przez m.in. GP, z plakatami ociekającymi nienawiścią, z nienawiścią w sercach uczestniczą we Mszy św, wychodząc zapalają pochodnie, wznoszą nienawistne okrzyki, pogróżki.
GW o tym pisze.
I okazuje się, że nienawiść nie wadzi ani nauce Kościoła, nie niszczy tegoż Kościoła, ale opisanie faktu jest niszczące.
Jak tak dalej pójdzie, to po 5-10 latach odsetek praktykujących będzie kształtował się na poziomie 15-20%.

Wt lis 20, 2012 9:24

pilaster napisał(a):
To dobry przykład, bo w przypadku tej katastrofy przeprowadzone było śledztwo ONZ.

wiki: Hammarskjöld, sekcja Official inquiry napisał(a):
Following the death of Hammarskjöld, there were three inquiries into the circumstances that led to the crash:[10] the Rhodesian Board of Investigation, the Rhodesian Commission of Inquiry, and the United Nations Commission of Investigation.

Wt lis 20, 2012 9:29

W dalszym ciągu:

- pilaster przyznał, że kłamie twierdząc "Dla PiSu Polakami sa wyłącznie pisowcy"
- pilaster przyznał, że kłamie twierdząc "dla J99 każdy, kto nie jest "zwolennikiem PiS, automatycznie nie jest Polakiem"
- pilaster przyznał, że kłamie twierdząc: "Wielokrotnie już [pisowcy/rodzina Anny Walentynowicz] w przeszłości pokazali, ze zdolni są do wszystkiego."

jako że na żadną z powyższych tez nie przedstawił jakiegokolwiek argumentu ani przykładu.

Dodatkowo:

- pilaster przyznał, że kłamie twierdząc, iż J99 jest członkiem PiS, zwolennikiem PiS, albo jest w jakikolwiek sposób związany z PiS - a więc jest "pisowcem"
- pilaster przyznał, że kłamie twierdząc, iż Rzeczpospolita jest organem PiS, zależna od PiS, lub w jakikolwiek sposób związana z PiS

jako że - jak wyżej.

Cytuj:
Proszę zwrócić uwagę, że Johnny99 przyznał w tym momencie, że informacja o rzekomej chęci i inicjatywie Rosji podzielenia się śledztwem jest zwyczajnym łgarstwem. Łgarstwem rozpowszechnionym przez "Rzeczpospolita", czyli przez PiS.

Pilaster powtarza jedynie dwa kłamstwa, wspomniane wcześniej - jakoby informacja o propozycji Miedwiediewa "wyszła od PiS", oraz jakoby "Rzeczpospolita" była "równoznaczna" (nie mam pojęcia, o co w ogóle tu pilastrowi chodzi) z PiS - nie przedstawiając na nie ani jednego dowodu lub choćby przesłanki

Cytuj:
W rzeczywistości Rosja nigdy takich propozycji nie składała, podobnie zresztą jak by tego nie zrobił żaden inny kraj na jej miejscu. Umowy międzynarodowe w kwestii katastrof lotniczych są jasne i jednoznaczne. Śledztwo prowadzi zawsze kraj, na terenie którego doszło do katastrofy.

Proszę zwrócić uwagę, iż nikt nigdy nie negował prawa Rosji do prowadzenia śledztwa w sprawie katastrofy, zatem nie jest to w ogóle żaden argument za czymkolwiek :?

Informacja ze strony KPRM: (http://www.premier.gov.pl/centrum_praso ... rezy,4471/):

Władimir Putin poinformował premiera Tuska, że dziś udaje się na miejsce katastrofy samolotu TU-154. Szefowie rządów Polski i Rosji spotkają się na miejscu tragedii. Prezydent Miedwiediew zapewnił, że śledztwo w sprawie przyczyn katastrofy w Smoleńsku będzie prowadzone wspólnie przez prokuratorów polskich i rosyjskich.

Cytuj:

No to teraz niech sobie pilaster poczyta tam zakładki "Official inquiry" oraz "Alternative theories".

Cytuj:
Pewnie nie, bo przecież nigdy nie było, nie ma i nie będzie na tym świecie tak wspaniałego Męża Stanu i Przywódcy, jakim dla świata był Lech Kaczyński :D Porównywać z nim kogokolwiek innego to bluźnierstwo.

Dowód, argument, cytat, przykład, cokolwiek na potwierdzenie, iż ktokolwiek poza POwskimi wariatami kiedykolwiek określił Lecha Kaczyńskiego w ten sposób, albo chociaż podobnie.

Cytuj:
Skoro wg J99 rządy PIS mogły być "straszne " tylko dla osób o pokroju oficerów WSI, tzn tylko takie osoby mogły w wyniku rządów PiS doznać szkód, a skoro pilaster w wyniku rządów PIS doznał konkretnych, mierzalnych szkód finansowych, to dla J99 pilaster jest "osobą o pokroju oficerów WSI"

Bredzenie. Nie było jeszcze w III RP rządu, "w wyniku którego" J99 (i każdy inny obywatel) nie doznałby "konkretnych, mierzalnych szkód". A to któryś podniósł komuś jakieś podatki, a to inny zlikwidował komuś jakieś ulgi itd.itp. Nie ma to nic wspólnego z żadną "strasznością" ani "zdolnością do wszystkiego". Ale chętnie obejrzę zestawienie tych "konkretnych, mierzalnych szkód", jakich pilaster doznał "w wyniku rządów PiS". Oczywiście, w wyniku żadnych innych rządów pilaster żadnych szkód nie doznał, prawda?

Cytuj:
Jak zwykle J99 jaja sobie robi (...) NP "Uważam Rze", nr 93 12-18 listopada 2012 artykuł Ziemkiewicza "Orzeł biały i biały bocian", którego to artykułu konkluzja jest, że nie mamy w Polsce 'dwóch narodów" jak to się mogłoby wydawać, ale właśnie mamy "naród" (10-15% głosujących na PIS) i "zbiorowość z niego wykorzenioną", czyli wszystkich pozostałych

Jak zwykle pilaster wypisuje dramatyczne wprost brednie. Proszę wskazać, gdzie w przytoczonym tekście została wyrażona teza, że "każdy, kto nie jest zwolennikiem PiS, automatycznie nie jest Polakiem" - wprost lub choćby pośrednio. Dosłownie w następnym akapicie Ziemkiewicz obydwie grupy nazywa wprost Polakami. Cóż, jest to klasyczny przykład czytaniny pilastra - pilaster po prostu w ogóle niczego nie czyta, on jedynie posługuje się tekstem, którego kompletnie nie rozumie, po to, by kompletnie bezzasadnie podeprzeć nim własne chore tezy. Oto, co z inteligentnym człowiekiem zrobiła POwska Władza. To właśnie mnie najbardziej przeraża - bardziej nawet niż śledztwo smoleńskie. Bo proces wychodzenia z tego wariactwa będzie prawdopodobnie trwał pokolenie..

Oczywiście, pilaster gorąco zaprzeczy, jakoby kiedykolwiek napisał, iż "pisowcy" są wykorzenieni z polskości, prawda?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 20, 2012 9:42

SweetChild napisał(a):
Pisałem merytorycznie, to usiłowałeś mnie zakrzyczeć :D

Nigdy nie usiłuję nikogo zakrzyczeć, zresztą skoro dyskusja ma miejsce na forum, w formie pisemnej, byłoby to raczej trudne :?

Cytuj:
Ale spróbuję jeszcze raz:

Definicja
Przez "Prokuratura wykluczyła zamach" rozumiemy oficjalne stanowisko Prokuratury w tej sprawie.

I tyle. Jeśli się nie zgadzamy na poziomie definicji, to nie ma podstaw do dalszej dyskusji. Tak jak nie ma sensu rozmawiać o twierdzeniu Pitagorasa, jeśli różnimy się co do definicji trójkąta.

A w którym miejscu my się nie zgadzamy "na poziomie definicji"? :shock: My się nie zgadzamy na poziomie podejścia - dla ciebie "stanowisko Prokuratury" (za rządów PO) jest Święte i Nienaruszalne, nie wolno się nawet nad nim zastanowić. Ja podchodzę do niego (jak i do wszystkiego) krytycznie - i widzę, że prokuratura, a zwłaszcza Prok Gen, leci sobie z nami w kulki.

Cytuj:
Nie jestem w stanie. Podobnie nie jestem w stanie wykazać, że nie żyjemy w Matrixie.

No więc właśnie. Tu jest różnica. Dla ciebie to, że prokuratura np. mówi całą prawdę i w niczym nie kręci, to jest rzecz oczywista na tym samym poziomie, na jakim oczywiste jest to, że żyjemy w realnym świecie :shock: Doprawdy, nawet propaganda PRL nie miała aż takich ambicji :shock:

Cytuj:
Domniemanie niewinności to jeden z filarów państwa, niezależnie kto będzie rządził.

Ile razy jeszcze będę musiał powtórzyć o co chodzi? :shock: :shock: :shock: Domniemanie niewinności to ZASADA PROCEDURALNA. Chodzi w nim np. o to, że to prokurator ma gromadzić dowody winy, a nie oskarżony dowody na niewinność. Ale przecież nie oznacza to, że prokuratora też obowiązuje "domniemanie niewinności", przynajmniej tak rozumiane :shock: Ostatnio tłumaczył to w TOK FM Cezary Gmyz: dziennikarza śledczego obowiązuje nie zasada domniemania niewinności, tylko zasada podejrzliwości - jest on bardziej prokuratorem niż sędzią. A co dopiero zwykłego obywatela, który nie ma ani środków, ani możliwości nawet na poziomie dziennikarza. Do ciebie to naprawdę nie dociera? :?

BTW akurat mamy we wszystkich mediach Temat Dnia, czyli planowany Zamach Na Władze Polskie (niesamowite, przecież tylko wariaci mogą wierzyć, że na Władze Polskie ktokolwiek mógłby chcieć się zamachnąć :shock: ). Trwa konferencja, na której wszyscy mówią "podejrzany planował", "podejrzany chciał", podejrzany zbierał", "podejrzany instruował" itp.itd. Informuję cię więc, że zgodnie z polskim prawem podejrzany ów ma być "uważany za niewinnego, dopóki wina jego nie zostanie stwierdzona prawomocnym orzeczeniem sądu". A więc najprawdopodobniej ma być "uważany za niewinnego" jeszcze dobrych kilka miesięcy, jeżeli nie lat. Powiedz mi więc, czy ABW łamie w tym momencie prawo? :shock: Czy też może to ty nie rozumiesz (a raczej: odmawiasz zrozumienia, bo ci to nie pasuje), o co chodzi z tym domniemaniem niewinności?

Cytuj:
Wszczynanie niepokojów społecznych/ rewolucji to też działanie antypaństwowe, kiedy ma się do dyspozycji wolne wybory.

W takim razie PO jest partią antypaństwową, bowiem wszczyna niepokoje społeczne.

Czy wszczynanie niepokojów społecznych przeciwko Władzy Ludowej w okresie PRL przez Solidarność również było działaniem antypaństwowym - jak twierdziła zawsze taż właśnie Władza Ludowa? Niebywałe, jak silnie obecne jest myślenie rodem wprost z PRL w środowiskach popierających PO.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 20, 2012 10:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 142  Następna strona