Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
Dziękuję Lurker. Wynika z tego, że Administracja Amerykańska stwierdza, że prowadzone są teraz dwa śledztwa, jedno Polskie, a drugie Rosyjskie. I zakończyły się raportami. Administracja Obamy nie zamierza poprzeć idei Komisji Międzynarodowej.

Dwa raporty znamy
1 Tatiany Anodiny, gdzie sfałszowano Rosyjską ekspertyzę pirotechniczną, czyli jest całkowicie nie żetelna.
2. Polska, która na bazie posiadanych teraz informacji jest kupą śmiechu.

Pytanie co dalej w sprawie śledztwa, czy jest możliwość powołania jakiegoś gremium eksperckiego. Na pewno jest. Administracja Amerykańska wcale nie musi w tym uczestniczyć.

Wydaje mi się, że najlepsza byłaby ponad państwowa komisja.

Pn gru 10, 2012 16:19

medieval_man napisał(a):
pilaster napisał(a):
Cytuj:
Nie jestem GP, ale moim zdaniem piszesz niespójnie.
Oczywiście, że ślady trotylu nie są dowodem na nic. Co najwyżej poszlaką.

Nie są żadną poszlaką. Trotyl jest materiałem wybuchowym bardzo archaicznym, niewiele mniej niż czarny proch :) Gdyby faktycznie ktoś wysadził samolot to z całą pewnością nie użyłby trotylu. :(

Wystarczy włączyć wyszukiwarke i ta znajduje od razu setki informacji o trotylu znajdowanym przez policję:

U amatorów i hobbystów. W żadnej mierze u zawodowców. :-(

Cytuj:
Nie wiem. Pewnie nie potrzebowano tego uzasadniać. Za to zrobiono wiele, by samolot zszedł na wymaganą wysokość tam, gdzie można było odwołac się do jakiejś brzozy.

A co konkretnie zrobiono? Gdyby pilot stosował się do przepisów i procedur nigdzie by nie zszedł, tylko po prostu by odleciał i do wybuchu doszłoby w Warszawie. Gdyby mgły nie było, wylądowałby normalnie. W obu przypadkach zamach nie pozostawiałby żadnych wątpliwości. Zatem nawet najzawziętsi wyznawcy zamachu muszą się zgodzić z tym, że mgła była wyprodukowana sztucznie, a piloci tupolewa musieli należeć do spisku. :)

Cytuj:
pilaster napisał(a):

Umówmy się może że na bredzenia Macierewicza nie będziemy się powoływać :) Śladów wybuchu (fali uderzeniowej, pozostałości spalania, etc) naprawdę nikt nie znalazł :oops:

No ja nie wiem. Czytałem, ze to nie Macierewicz to wymyślił, ale jacyś ludzie ze stopniami naukowymi.

Z filozofii, czy z psychologii? :D

Z resztą reguła jest, że prace naukowe publikuje się w piśmiennictwie naukowym z odpowiednimi recenzentami, abstraktami, etc.. Jeżeli ktoś, nawet prof dr hab, publikuje coś nie jako artykuł naukowy, to to nie jest nauka, tylko jego prywatna opinia.

Cytuj:
A czy ktoś znalazł czy nie znalazł też nie wiem. Wiem jedno: nikt nie szukał

Czego nie szukał? Śladów wybuchu? Szukali. I nie znaleźli :(

Cytuj:
pilaster napisał(a):
pilaster napisał(a):
Nie rozumiem Cię: PiS i Jarosław Kaczyński zawiązali spisek żeby zabić Lecha Kaczyńskiego?

A niby czemu nie? Motyw jak najbardziej mieli. Lech Kaczyński jako prezydent był już obciążeniem dla PIS. Realnie groziło, ze nie wejdzie nawet do drugiej tury wyborów, a to już by była poważna kompromitacja, po której PiS zapewne by się rozsypał.

A tak, Kaczyński osiągnął w wyborach rewelacyjny jak na siebie wynik, PiS jest monolitem, którego nic nie nadkruszy i wszelkie próby secesji są z góry skazane na klęskę

Nie można też wykluczyć możliwości, że Lech Kaczyński sam się poświęcił. Wskazywałoby na to fakt ile kasy z podatników wycisnęła, z tytułu przeróżnych "ubezpieczeń" i "odszkodowań" po śmierci tatusia, jego córunia.

Tak, czy owak, PIS jest jedynym środowiskiem, które wyciągnęło z katastrofy realne, namacalne i wymierne korzyści.

sam chyba nie wierzysz w to, co piszesz :D

W co nie wierzę? W zamach? Nie wierzę, bo nie ma na to absolutnie żadnych przesłanek ani dowodów.

Gdyby jednak to był zamach, to pierwszymi podejrzanymi byliby właśnie PiS i Kaczyński. Bo tylko oni mieli motyw.

[url=
http://niezalezna.pl/35789-j-kaczynski- ... ny-zamachu]Kaczyński[/url]:

Cytuj:
Czy koncepcja zamachu w Smoleńsku była jedyna, bo w moim przekonaniu są przesłanki, żeby sądzić, że gdyby się nie udało w Smoleńsku, na przykład mój brat, jak niektórzy postulowali, pojechałby pociągiem, to on by nastąpił później. Nie będę tutaj państwu, o tym mówił nic więcej – tłumaczył J. Kaczyński. - Ja osobiście jestem o tym przekonany, że nastąpiłby przy kolejnej podróży mojego brata. Tym razem do Stanów Zjednoczonych. Oczywiście, nie na terytorium Stanów Zjednoczonych.

Czyli uwaga wszyscy wyznawcy PIS. Co do tego, że był zamach, nie ma już w PIS żadnych wątpliwości i ktokolwiek nie będzie o tym do końca przekonany, ten jest zdrajcą, targowicą, esbecką mordą, polskojęzyczną larwą i osobą o pokroju oficerów WSI. :D

Co więcej Kaczyński Lech, nawet gdyby nie zginął w Smoleńsku, to i tak by zginął :) Ju by się Kaczyński Jarosław o to postarał. :-(

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn gru 10, 2012 16:26

@Alus
Nie śledzę tematu na bieżąco.
Cytuj:
Czyli niby Rosjanie mścili się za wizytę w Gruzji

Chodzi tutaj o wsparcie Lecha Kaczyńskiego w niepodległość Gruzji. A mściwość wiadomo kogo.

Próba zamachu była też na terenie Gruzji.

Wydaje mi się, że Kaczyński mógł dostać nawet ostrzeżenie. Ale może myślał, że jak w samolocie będzie sama śmietanka Polskiej elity to Rosjanie się nie odważą.

@pilaster

faustynkas napisał(a):
Co się z Wami dzieje?
Nie można sobie normalnie podyskutować, bo zaraz jest ta kliniczna obsesja (łac. obsessio) do PIS`u. Odnoszę powoli wrażenie, że na tym forum PO jest jakimś bożkiem, a niektóre osoby są wręcz zniewolone.

Przecież wiadomo jest, że prawdopodobnym motywem była Gruzja. To co ma Polska scena polityczna do Gruzji?

Pn gru 10, 2012 16:33
faustynkas napisał(a):
@Alus
Nie śledzę tematu na bieżąco.
Cytuj:
Czyli niby Rosjanie mścili się za wizytę w Gruzji

Chodzi tutaj o wsparcie Lecha Kaczyńskiego w niepodległość Gruzji. A mściwość wiadomo kogo.

Próba zamachu była też na terenie Gruzji.

Wydaje mi się, że Kaczyński mógł dostać nawet ostrzeżenie. Ale może myślał, że jak w samolocie będzie sama śmietanka Polskiej elity to Rosjanie się nie odważą.

Rosjanie mają dość kasy, układów, broni, dlatego nie straszna im jakaś wizyta prezydenta niewielkiego kraju, która praktycznie nic nie wnosiła w stosunki na linii Rosja-Gruzja-USA.
A ten niby zamach podczas wizyty śp. L. Kaczyńskiego to nieudolne przedstawienie spreparowane przez prezydenta Saakiszwilego.

Co rozumiesz poprzez ponad państwową komisję?

Pn gru 10, 2012 16:40

Działania Kaczyńskiego przyczyniły się w determinujący sposób do niepodległości Gruzji. Internet ma tę wiedzę.

Cytuj:
Co rozumiesz poprzez ponad państwową komisję?

Złożoną z ekspertów, np pod egidą ONZ, czy Uni Europejsiej, czy inną.

Pn gru 10, 2012 16:43
faustynkas napisał(a):
Działania Kaczyńskiego przyczyniły się w determinujący sposób do niepodległości Gruzji. Internet ma tę wiedzę.

Ma :D i właśnie internet podaje - referendum w sprawie niepodległości marzec 1991r, ogłoszenie wyników i niepodległości 9 kwiecień 1991r.
"Rewolucja róż" i ustąpienie Szewardnadzego listopad 2003r, objęcie prezydentury przez Szaakiszwlego 4 styczeń 2004r.
Wizyta L. Kaczyńskiego sierpień 2008r.
I co niby ta wizyta zmieniał w kwestii niepodległości Gruzji? :o

Cytuj:
Złożoną z ekspertów, np pod egidą ONZ, czy Uni Europejsiej, czy inną.

Ani ONZ, ani Unia Europejska nie wdepnie w to piekiełko, bo zgóry wiadomo, ze Kaczyńskiego, Macierewicza i wielu zwolenników PiS, żadna konkluzja poza zamachem nie usatysfakcjonuje.

Pn gru 10, 2012 16:56

faustynkas napisał(a):
Działania Kaczyńskiego przyczyniły się w determinujący sposób do niepodległości Gruzji.

Najpierw trzeba by udowodnić, że Rosja planowała w wiadomej wojnie podbój Gruzji. Ponieważ Rosjanie z własnej, nieprzymuszonej woli odwołali w trakcie tej wojny marsz na Tbilisi (zabawna sprawa zresztą - nie mieli kontaktu radiowego, musieli wysłać łącznika), czarno to widzę.

Orkiestra!

Pn gru 10, 2012 17:05
Lurker napisał(a):
faustynkas napisał(a):
Działania Kaczyńskiego przyczyniły się w determinujący sposób do niepodległości Gruzji.

Najpierw trzeba by udowodnić, że Rosja planowała w wiadomej wojnie podbój Gruzji. Ponieważ Rosjanie z własnej, nieprzymuszonej woli odwołali w trakcie tej wojny marsz na Tbilisi (zabawna sprawa zresztą - nie mieli kontaktu radiowego, musieli wysłać łącznika), czarno to widzę.

Inna sprawa - niezależna międzynarodowa komisja w raporcie z dn. 30 września 2009r opublikowała raport w którym wskazano, że wojnę rozpoczęła Gruzja.

Pn gru 10, 2012 17:32
medieval_man napisał(a):
Fajne zdjęcia skrzydła uszkodzonego rakietą i drugiego - uszkodzonego brzozą.
Wynika z tego, że tam w Bagdadzie to zamiast rakiet powinni używać brzóz rosyjskich, nie na darmo nazywanych pancernymi".

Rosyjskie brzozy wcale nie są konieczne. Jak ktoś chce ułamać skrzydło samolotu to wystarczy zwykły słup:
http://www.youtube.com/watch?v=-d54muaUEHI

Pn gru 10, 2012 21:04

A co to był za słup? Na zbliżeniu widać, że skrzydło dało sobie z nim radę całkiem nieźle :)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn gru 10, 2012 21:17
Chyba nie bardzo ;) . Końcówka odleciała.

Pn gru 10, 2012 21:24

FAA crash test napisał(a):
The basic wing structure remains intact.
Film ten pokazuje to, co potwierdzają wyniki symulacji prof. Biniendy - naruszony slot, skrzydło ocalało.

PS Jak dobrze usłyszałem to słup telefoniczny był.

Pn gru 10, 2012 22:27

Prezentacja dr K. Nowaczyka i prof. W. Biniendy - 08.09.2011

Czy raporty MAK i KBWL LP są wiarygodne?

Katastrofa samolotu Tu-154M - 10 kwietnia 2010

Proponuję jak macie taką możliwość ustawić sobie obraz na 1080p (1920x1080).

Na analizę przyjdzie czas. Zapoznajmy się z materiałem;

http://www.youtube.com/watch?v=f5QH5nu2VvI

http://www.youtube.com/watch?v=GwCkb4ftzeA

http://www.youtube.com/watch?v=C2O6wk0IPfs

http://www.youtube.com/watch?v=A2BnkF6-to0

http://www.youtube.com/watch?v=pDE2si7wtx4

Pn gru 10, 2012 23:27

<westchnienie>
Film pokazuje samolot jadący po ziemi, co oznacza, że na skrzydło działa tylko ułamek sił, jakie działają, gdy samolot leci w powietrzu (co go wtedy podtrzymuje? gdzie są przyłożone siły niwelujące ciężar maszyny, paliwa i ładunku?) Krótko mówiąc, dowodzi tylko tego, że zwykły, drewniany słup potrafi zrobić krzywdę metalowej maszynie, jak ta przydzwoni w niego z odpowiednią prędkością.

Pytanie, co się stanie z taką maszyną w locie i czy siła nośna z siłą oporu powietrza wyłamią "nadcięte" skrzydło pozostaje bez odpowiedzi. Aczkolwiek przypuszczam, że znając plany konstrukcyjne samolotu i zakres uszkodzeń możnaby to policzyć. Link, anybody...?

Orkiestra!

Pn gru 10, 2012 23:34
Moderator

Johnny99 napisał(a):
A co to był za słup? Na zbliżeniu widać, że skrzydło dało sobie z nim radę całkiem nieźle :)

Jeden słup (13 cali) odciął część skrzydła, a drugi (12'') nie. Tylko teraz proszę o następujące informacje:

średnica brzozy
    twardość drewna świeżej brzozy
    rodzaj drewna słupa
    twardość tego drewna suchego
    porównanie konstrukcji skrzydeł obu samolotów
    porównanie wytrzymałości skrzydeł w miejscu uderzenia
    prędkość obu samolotów

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt gru 11, 2012 0:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 142  Następna strona