Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 1:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
osiris napisał(a):
Za GW:
Cytuj:
W poniedziałek szef MSZ Radosław Sikorski "osobiście radził", aby prezydent raczej pojechał na rocznicę 65-lecia zakończenia wojny w Moskwie oraz do Charkowa i Miednoje. - To nie stwarzałoby dwuznaczności - argumentował Sikorski.

Takie porady nie sobie Sikorski wsadzi w wiadome miejsce!
Przecież jest wiadome, że Putin celowo stworzył taki afront Prezydentowi a Prezydent powinien Putinowi zagrać na nosie, bo to nie szczyt w Brukseli, gdzie ewentualnie można dywagować czy powinien tam byc Prezydent.
To jest grób naszych rodaków pomordowanych przez bolszewików i to MY mamy prawo stanowić kto tam powinien być a nie żeby narzucał nam te sprawy Putin z KGB.
Sikorski tylko wpisuje się w tą grę ruskiego agenta bezpieki.
Zamiast zostawić te polityczne przepychanki powinien wspierać Prezydenta w jego decyzji a nie działać pod oczekiwania obcego nam polityka z Moskwy.
Dla kogo pracuje w końcu Radosław Sikorski, bo odbieram to w dziwny sposób jakby chciał się przypodobać Putinowi a przy okazji odegrać się na Prezydencie (czy tez odwrotnie)

Pupin premier FR zaprosił swojego odpowiednika w Polsce czyli Tuska, nie w tym żadnego afrontu.

PS I. Oczywiście, że Kaczyński nigdy nie otrzyma zaproszenia z Rosji, przy żadnej okazji, podobnie jak nie otrzyma takowego z innych państw. Pytanie, kiedy ostatnio nasz prezydent odwiedził któreś z ważnych dla Polski państw Francje, Niemcy, W. Brytanie – nie przy okazji natowskich czy unijnych spędów - ale normalnie? Zdaje się, że od czasu, kiedy jego brat nie jest już premierem ani razu. Swoją arogancką polityką doprowadził do sytuacji w żaden z ważnych polityków nie chce z nim rozmawiać. Kwaśniewski spotykał się z królem Hiszpanii i królową W.B. w przypadku Kaczyńskiego jest to niemożliwe. Od 4 lat nie odbyło się spotkanie Trójkąt Weimarski na poziomie przywódców państw. Polityka kiedyś podsumowała międzynarodowe podróże Kaczyńskiego 4 czy 5 spotkań z Merkel i 11 z Saakaszwilim itd. – komentarz zbędny. Sikorski nie odpowiada, za to, że autorytet międzynarodowy naszej głowy państwa jest zerowy i ten czy inny polityk może sobie pozwolić na jego lekceważenie.

PS II. Pupin jest z KGB ale jest też premierem państwa z którego nie tylko importujemy większość surowców, ale także jest 2-gim największym odbiorcą naszego eksportu, a to są tysiące miejsc pracy. Nie chodzi żeby prowadzić politykę ustępstw wobec Rosji ale, nie mamy żadnego interesu w wywoływaniu konfliktów z powodów proceduralnych czy ambicjonalnych.

Wt lut 16, 2010 15:26
zbanowany na stałe

Ale bzdety...Rosja ma potencjał zakupowy mniejszy niż mała Holandia. Już nie wspomnę, że Rosja wcale nie jest naszym drugim partnerem eksportowym...nawet nie chce się dyskutować z takimi "argumentami".

Cytuj:
Pytanie, kiedy ostatnio nasz prezydent odwiedził któreś z ważnych dla Polski państw Francje, Niemcy, W. Brytanie – nie przy okazji natowskich czy unijnych spędów - ale normalnie? Zdaje się, że od czasu, kiedy jego brat nie jest już premierem ani razu.

A kiedy Tusk odwiedził? Co za pierdoły. ostatni raz gdy Tusk był we Francji, to czekał na korytarzu na Sarkozyego. To najgorszy rząd jaki mógł się Polakom przytrafić.

Politycy Platformy rozmawiali o interesach Ryszarda Sobiesiaka (stenogramy CBA)

Drzewiecki: Słuchaj, już będę dzwonił, zaraz się dowiem. Chlebowski: Melduje mi tu dyrektor na bieżąco

22 września 2008 r. - rozmowa Ryszarda Sobiesiaka z Mirosławem Drzewieckim

M.D.: Tak?

R.S.: Dzień dobry, dalej zajęci? Sobiesiak się kłania.

M.D.: Cześć Rysia.

R.S.: A cześć, panie ministrze. No to kurdemol ja już myślałem, że ty już kurna nie chcesz to nie chcesz mi tu pomóc nie zrobię tego wyciągu na zimę, no

M.D.: Proszę?

R.S.: No nie zrobię tego wyciągu na zimę jak k...!

M.D.: Słuchaj, już będę dzwonił, zaraz się dowiem, bo teraz przejeżdżam z jednego miejsca do drugiego.

R.S.: Bo ja chciałem tam już, wiesz

M.D.: Zaraz zadzwonię i oddzwonię do ciebie.

R.S.: Proszę cię bardzo, bo ja już tu chciałem panu Reinertowi dać, żeby dzwonił, żeby dzwonił do ciebie, bo ty ode mnie nie odbierasz. Nic nie potrzebujesz od pana Alojzego?

M.D.: Na razie nie, ale będę potrzebował okna jeszcze.

R.S.: Będziesz potrzebował jeszcze okna jeszcze

M.D.: Duże takie jedno przesuwane, pięć metrów ponad.

R.S.: Pięć metrów ponad będziesz potrzebował. Dobra, powiem mu. A powiedz mi, czy był z tobą jakiś gościu na olimpiadzie - pan Magiera?

M.D.: Był.

R.S.: Leśniczy taki, co z urz myśliwy, gdzieś tam razem polowali z panem

M.D.: Tak, tak.

R.S.: To dobra, to nie przeszkadzam, Mirek weź proszę cię dopilnuj to.

M.D.: Dobrze, dobrze.

R.S.: Faksem potrzebuję to chociaż, no.

M.D.: Dobra, dobra.

R.S.: Dziękuję ci serdecznie, no ciao.

17 listopada 2008 r. - rozmowa Ryszarda Sobiesiaka ze Zbigniewem Chlebowskim

R.S.: Powiedz mi tylko jeszcze jedno. Ty masz gdzieś tam w tych , w tych Lasy to nie są wasze rejony? Szefostwo lasów?

Z.Ch.: Bardzo dobrze znam te Generalne Lasy. Przecież to wtedy, co tam chciałeś Chłopaki ci obiecują, a ja później muszę szybko załatwiać

R.S..: Ha ha ha! [...] Rozumiem, że ty jak tu byś był i mógłbyś [niezrozumiale] pogadać dwa słowa z tym naszym we Wrocławiu, to nie byłoby problemu?

Z.Ch..: Nie, żadnego

24 listopada - rozmowa Ryszarda Sobiesiaka ze Zbigniewem Chlebowskim

Z.Ch.: Halo?

R.S.: Tak?

Z.Ch.: Cześć Rysiu, Zbyszek się kłania.

R.S.: Cześć Zbyszku.

Z.Ch.: No byłeś tam we Wrocławiu wiem, jutro masz być Macie spisać wszystko, czyli pod kontrolą wszystko?

R.S.: Tak, tak dziękuję, wszystko, no, byłem zaraz Wszystko jest OK.

Z.Ch.: Melduje mi tu dyrektor na bieżąco wiesz [ ]

R.S.: No tutaj musimy ponieść jakąś karę, ale wszystko jest OK, no

Z.Ch.: A ty, nie masz pojęcia, że gdyby nie ten, to w ogóle by nie chciał gadać z wami.

R.S.: No nie gadaj mi. Dziękuję ci serdecznie!

Z.Ch.: Pogadamy jak się spotkamy.

R.S.: Cześć, dziękuję, pozdrawiam. Ciao, pa!"

Wt lut 16, 2010 19:13
Zobacz profil WWW
Jak słucham zeznań świadków z PO oraz Sobiesiaka i jego córki to się kulam.
Kiedyś towarzycho na dobre i złe, a teraz wpychają nam , że się w ogóle nie znali albo wpadli przypadkiem na siebie w Kalifornii.
Ale beka!!! :badgrin:

Wt lut 16, 2010 19:27

kosiarz napisał(a):
Ale bzdety...Rosja ma potencjał zakupowy mniejszy niż mała Holandia. Już nie wspomnę, że Rosja wcale nie jest naszym drugim partnerem eksportowym...nawet nie chce się dyskutować z takimi "argumentami"..

Wypraszam sobie. Nie chcesz dyskutować to nie dyskutuj. Najwyraźniej wymiana argumentów przekracza Twoje możliwości. To, co napisałem ma sens i się z tego nie wycofuje.

kosiarz napisał(a):
To najgorszy rząd jaki mógł się Polakom przytrafić."..

Nie ma to jak mocno uzasadniona wypowiedź - i twierdzisz, że to ja wypisuje bzdety?

Wt lut 16, 2010 21:22
osiris napisał(a):
Jak słucham zeznań świadków z PO oraz Sobiesiaka i jego córki to się kulam.
Kiedyś towarzycho na dobre i złe, a teraz wpychają nam , że się w ogóle nie znali albo wpadli przypadkiem na siebie w Kalifornii.
Ale beka!!! :badgrin:

Nie to co posłowie z PiS w przypadku afery, też min sportu, Lipca....z aptekarską dokładnością nakreślili całą aferę :D :lol:
Czyścili brudy na całość.....pistolet Blidy tak wyczyścili, że nie ma na nim żadnych odciskow palców - ani denatki, ani męża, który go podniósł......pasuje do działu paranormalne.

Śr lut 17, 2010 8:51
Zaczyna się kampania wyborcza na całego.
Giertych tajną bronią PO.
Obiecał cuda TUSK, i teraz wysypią się jak z worka św. Mikołaja.
Był Maybach Rydzyka, krzyże przy drogach a teraz następne sensacje rodem z FAKTÓW.
A ciemny lud wszystko to kupi - jak zawsze.

Śr lut 17, 2010 17:59
osiris napisał(a):
Zaczyna się kampania wyborcza na całego.
Giertych tajną bronią PO.
Obiecał cuda TUSK, i teraz wysypią się jak z worka św. Mikołaja.
Był Maybach Rydzyka, krzyże przy drogach a teraz następne sensacje rodem z FAKTÓW.
A ciemny lud wszystko to kupi - jak zawsze.

osiris.....więcej szacunku do samego siebie :) - czy musisz wchodzić w to g....o ?

Śr lut 17, 2010 18:04
Cieszę się, że tak to postrzegasz bo już myślałem że będzie to największy news na tym forum.
Jak Giertych z Lepperem wracają do gry do zacznie się prawdziwy smród, bo są żądni zemsty jak nikt inny.

Śr lut 17, 2010 18:32
Cytuj:
Rząd rezygnuje z Rejestru Stron i Usług Niedozwolonych - poinformowało Centrum Informacyjne Rządu. Kontrowersyjny zapis na strony internetowe miał się pojawić w projekcie ustawy o bezpieczeństwie w sieci. Przedstawiona propozycja to efekt debaty premiera z internautami, która odbyła się na początku lutego.

Czyli stało się co się miało stać a jest to też dowód na to, że TUSK ma pełną świadomość tego, iż ten właśnie elektorat wzniósł go na wyżyny.
Musiał się ugiąć, bo przerżnął by wybory.

Cz lut 18, 2010 13:18

A czy nie o to w demokracji chodzi, żeby politycy robili to czego chcą wyborcy?

Cz lut 18, 2010 20:17
Cytuj:
A czy nie o to w demokracji chodzi, żeby politycy robili to czego chcą wyborcy?

Tylko szkoda, że są to jednostkowe działania.
Pierwszy raz od lat TUSK wszedł w konfrontację z młodym elektoratem i musiał sobie odpuścić.
Nie było też to podyktowane prośba, ale raczej groźbą, bo miał świadomość że ubędzie mu procentów.
Jeżeli działania tego typu maja być koniunkturalne, to ja dziękuje za taka demokrację gdzie tylko to kryterium będzie brane pod uwagę a nie rzeczywiste dobro - całego - narodu.

Cz lut 18, 2010 21:04

Jakież to typowe dla osirisa i jemu podobnych. Tusk chce blokować internet - źle; Tusk nie chce blokować internetu - też źle. Osiris zawsze będzie niezadowolony, zawsze znajdzie pretekst do nadawania na PO, choćby właśnie dlatego, że zrezygnowali z pomysłu, który sam tak ostro krytykował.

A potem się osiris dziwi, że mu się mówi, że gdyby PiS miał taki sam pomysł, to by mówił, że jest to doskonała i konieczna metoda ochrony moralności i przestrzegania prawa w sieci. Nie mówiłby? Oczywiście, że by mówił....

Cz lut 18, 2010 21:28
Witold napisał(a):
Jakież to typowe dla osirisa i jemu podobnych. ..

Niemniej p. prof. Staniszkis to już nikt nie przebije :D ...wczoraj w "Kropce nad i" ujawniła na czyje i w czyim interesie działa Giertych.
Otóż działa z ramienia Opus Dei, które chce wzmocnienia odłamu konserwatywno-liberalnego w strukturach UE, dlatego wspiera Tuska.

Pt lut 19, 2010 8:33
Wchodząc w ten klimat spiskowo-baśniowy podam komunikat jak z baśni:
Nad ranem premier Holandii ogłosił: Nasz rząd upadł
U nas politycy musieliby się spić w trupa, żeby z własnej woli coś takiego ogłosić.
Choćby stali pod zarzutami karnymi, to tylko wybory lub eksplozja bomby termojądrowej może ich zwalić ze stołków.

So lut 20, 2010 15:28
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Witold napisał(a):
Jakież to typowe dla osirisa i jemu podobnych. ..

Niemniej p. prof. Staniszkis to już nikt nie przebije :D ...wczoraj w "Kropce nad i" ujawniła na czyje i w czyim interesie działa Giertych.
Otóż działa z ramienia Opus Dei, które chce wzmocnienia odłamu konserwatywno-liberalnego w strukturach UE, dlatego wspiera Tuska.

Alus jeszcze będziesz musiałą na Giertycha głosować, jako członka PO, choć może już głosowałaś... ;-)

Cytuj:
Nad ranem premier Holandii ogłosił: Nasz rząd upadł
U nas politycy musieliby się spić w trupa, żeby z własnej woli coś takiego ogłosić.

Też by nie przeszło...bo przecież Polacy to pijacy, i tego chcą, jak głosi Witold.
Dziś rano także sie dowiedziaęłm z tusknetu, że 90% Polaków popiera Łukaszenkę! Wiecej jak Tuska :D :brawo: Wreszcie znalazł się pogromca nieśmiertelnego wodza...drugi nieśmiertelny wódz! :brawo: :D

N lut 21, 2010 8:39
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 101  Następna strona