Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 17:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość
Post Re: Herezja smoleńska
Tomek44 napisał(a):
Sekta smoleńska otwarcie kwestionuje wolę swoich biskupów.
http://solidarni2010.pl/n,3559,8,list-d ... olski.html

Od początku kwestionowali - czymże innym była zadyma przy próbie przeniesienia krzyża do kościoła św. Anny.
A teraz ten krzyż zawieszony w kosciele olali totalnie......ale skoro to był jedynie substytut :(

Pn cze 25, 2012 16:20
Przyznam że gdyby PiS skupił się na walce z kryzysem,w walce z bezrobociem oraz wzrostem gospodarczym zamiast wybrykami Smoleńskimi i wykorzystywaniem Kościoła dla swoich celów to byłbym wyborca PiSu

Pn cze 25, 2012 20:46

mauger napisał(a):
Konsternacja w obozie zwolenników „maskirowki”. Ich guru FreeYourMind popełnił dwie notki, które stężeniem absurdu (dużo większym niż zwykle :) ) wprawiły w osłupienie jego fanów. Natychmiast pojawiły się różne teorie. Najzagorzalsi wyznawcy głoszą, ze doszło do „wrogiego przejęcia” blogu, a sam FYM mógł paść ofiarą „seryjnego samobójcy”, inni sugerują, że ostatnie wpisy to efekt ciężkiego załamania nerwonego, jeszcze inni podejrzewają, że cała sprawa z FYM-em to intelektualna prowokacja dr Przywary (tak brzmi prawdziwe nazwisko FYM-a) – filozofa, pisarza, dawnego członka Pomarańczowej Alternatywy. Kto ma rację, czas pokaże.

Blog FYM-a został usunięty z Salonu w związku z podejrzeniem włamania się na jego konto. Czy tak było, nie wiadomo, ale jest oczywiste, że te dwie notki pisał ktoś inny. Nie chodzi tylko o "stężenie absurdu", ale także np. o styl, nietypowe zachowanie (FYM np. zawsze usuwał komentarze bez słowa, a trolli zbywał najwyżej jednym zdaniem - zaś pseudo-FYM wdawał się w jakieś płaczliwe rozwodzenia itp.), czy też choćby ujawnienie swojej tożsamości (niepotwierdzone). Dziwna sprawa, a najgorsze, że nikt nie może się z FYM-em od tego czasu skontaktować. Skoro takie rzeczy się dzieją, i to jedna po drugiej, to nie wiem, jak można się dziwić, że powstają teorie spiskowe.

Zapewne teraz zaczną być wydawane kolejne oświadczenia w stylu tego Szeremietiewa: "nie mam schizofrenii", "nie jestem na skraju załamania nerwowego", "nie zamierzam ujawniać tożsamości", "nie zmieniłem i nie zamierzam nagle zmienić poglądów" itp. Najwyraźniej nie ma innego wyjścia.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 26, 2012 8:20

mykitos napisał(a):
Przyznam że gdyby PiS skupił się na walce z kryzysem,w walce z bezrobociem oraz wzrostem gospodarczym zamiast wybrykami Smoleńskimi i wykorzystywaniem Kościoła dla swoich celów to byłbym wyborca PiSu

Może lepiej żeby PiS na gospodarce się nie skupiał. :( To, że w ogóle Polska jeszcze istnieje zawdzieczamy właśnie temu, ze w latach 2005-2007 nie było to dla PiSu priorytetem :(

Jak to celnie ujął Migalski, lepiej, żeby PO nie realizowała swoich obietnic, niż żeby PiS realizował swoje (np "sięganie głęboko do kieszeni")

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt cze 26, 2012 9:16

pilaster napisał(a):
To, że w ogóle Polska jeszcze istnieje zawdzieczamy właśnie temu, ze w latach 2005-2007 nie było to dla PiSu priorytetem :(

A co, przestałaby istnieć, gdyby było? :o A czym by się stała? Może kondominium? :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 26, 2012 9:27

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
To, że w ogóle Polska jeszcze istnieje zawdzieczamy właśnie temu, ze w latach 2005-2007 nie było to dla PiSu priorytetem :(

A co, przestałaby istnieć, gdyby było? :o A czym by się stała? Może kondominium? :-D

Masą upadłościową, jak Grecja, albo orbanowskie Węgry :-(

Wt cze 26, 2012 13:02
pilaster napisał(a):
Tacy możemy się stać pod rządami PO.Za EURO 2012 przyjdzie nam zapłacić. A Orban to taki stan i zadłużenie przejął po socjalistach F. Gyurscanego

Wt cze 26, 2012 13:52
mykitos napisał(a):
pilaster napisał(a):
Tacy możemy się stać pod rządami PO.Za EURO 2012 przyjdzie nam zapłacić. A Orban to taki stan i zadłużenie przejął po socjalistach F. Gyurscanego

Już z 5 lat temu wedle zapewnień PiSu mieliśmy się stać bankrutem :D .....nadal drzemie ta nadzieja.

Wt cze 26, 2012 13:56
Johnny99 napisał(a):
Blog FYM-a został usunięty z Salonu w związku z podejrzeniem włamania się na jego konto.

Nieprawda. Powodem ukrycia blogu było pojawienie „bardzo dziwnych treści”. W oficjalnym komunikacie administracji Salonu24, nie ma mowy o podejrzeniu włamania na konto FYM-a.
http://administracja.salon24.pl/428942,informacja
Cytuj:
czy też choćby ujawnienie swojej tożsamości (niepotwierdzone)

Raczej potwierdzone. Kilka osób potwierdziło, nie słyszałem natomiast, żeby ktoś mający osobisty kontakt z FYM-em zaprzeczył, nawet spośród jego najbliższych pomagierów od maskirowki.
http://osiejuk.salon24.pl/428983,pozegnanie-z-fym-em
Cytuj:
Dziwna sprawa, a najgorsze, że nikt nie może się z FYM-em od tego czasu skontaktować.

To słabo się kontakują, bo FYM cały czas pisze kolejne notki na blogspocie.
http://centralaantykomunizmu.blogspot.com/2012/06/medytacje-polskie.html

Wt cze 26, 2012 14:34

mykitos napisał(a):
pilaster napisał(a):
Tacy możemy się stać pod rządami PO.

Wolniej niz pod rządami jakiejkolwiek innej partii

Cytuj:
Za EURO 2012 przyjdzie nam zapłacić.

Jak za wszystkie inne pomysły PiS. W końcu kto na Polskę to nieszczęście ściągnął?

Cytuj:
A Orban to taki stan i zadłużenie przejął po socjalistach F. Gyurscanego

Przejął zadłużenie na poziomie 80,2% (w 2010 roku). Potem udało mu się je powiększyć do 82,6% PKB (w 2011) :(

Wt cze 26, 2012 15:13
Alus napisał(a):
[Już z 5 lat temu wedle zapewnień PiSu mieliśmy się stać bankrutem :D .....nadal drzemie ta nadzieja.

Jak przyjmiemy EURO to bankructwo stanie się realne.
Węgry powoli wychodza na prostą głownie dzieki temu że mają Forinta a nie Euro.
A dzięki czemu u nas był w miare wzrost gospodarczy? Ponieważ mamy swoja walutę.
W kryzysie waluta krajowa osłabia się,dzięki czemu eksport jest bardziej opłacalny a import nie.
Dzięki temu był zachowany popyt krajowy

Wt cze 26, 2012 19:19
pilaster napisał(a):
Przejął zadłużenie na poziomie 80,2% (w 2010 roku). Potem udało mu się je powiększyć do 82,6% PKB (w 2011) :(

Tusk i Rostowski są lepsi pod tym względem. Jak przejmowali władze zadłużenie wynosiło około 45% a obecnie ponad 56% i stale się powiększa. A Rostowski obiecywał zmnejszanie deficytu budżetowego i zadłużenia

Wt cze 26, 2012 19:30
pilaster napisał(a):

Niestety, ale scenariusz jak w Grecji wciąż jest realny. Zwłaszcza, jeśli PO ma zamiar kontynuować politykę półśrodków, zamiast głębokich reform gospodarczych :|

PS. Grecja była gospodarzem Igrzysk Olimpijskich(2004), oby po EURO2012 scenariusz się nie powtórzył tak jak u nich-> efekty

Mykitos- każda władza spija śmietankę. Ze świecą szukać ludzi, którzy nie skuszą się na łatwą kasę. Dlatego miło by było, gdyby rząd postanowił zacisnąć pasa w inny sposób niż drenaż kieszeni podatników, a np. cięcia w administracji, upraszczanie procedur, JOW, itp.
Ale skoro tyle wyborców cieszy się, że wolą drenaż ich własnych kieszeni, zamiast innych sposobów, no to trudno.

Wt cze 26, 2012 22:25

mauger napisał(a):
Nieprawda. Powodem ukrycia blogu było pojawienie „bardzo dziwnych treści”. W oficjalnym komunikacie administracji Salonu24, nie ma mowy o podejrzeniu włamania na konto FYM-a.

Daj spokój. "Dziwnych treści" na Salonie akurat nie brakuje, z tego co wiem. Ukrycie bloga nie wynikło z ich "dziwności" jako takiej, tylko z tego, że była ona nietypowa dla autora.

Cytuj:
Kilka osób potwierdziło, nie słyszałem natomiast, żeby ktoś mający osobisty kontakt z FYM-em zaprzeczył, nawet spośród jego najbliższych pomagierów od maskirowki.

Tekst, który przytaczasz, raczej nie wygląda na napisany przez "pomagiera od maskirowki".

Cytuj:
To słabo się kontakują, bo FYM cały czas pisze kolejne notki na blogspocie.

To jest raczej dość jednostronna forma kontaktu.

Cóż, pewnie nigdy się nie dowiemy, o co w tym wszystkim chodzi.

Śr cze 27, 2012 8:35

mykitos napisał(a):
Alus napisał(a):
[Już z 5 lat temu wedle zapewnień PiSu mieliśmy się stać bankrutem :D .....nadal drzemie ta nadzieja.

Jak przyjmiemy EURO to bankructwo stanie się realne.

A to dlaczego?

Cytuj:
Węgry powoli wychodza na prostą głownie dzieki temu że mają Forinta a nie Euro.

Jakoś żadnego węgierskiego "wychodzenia na prostą" nigdzie nie widać. Wręcz przeciwnie - kraj leci w przepaść coraz szybciej.

Cytuj:
Tusk i Rostowski są lepsi pod tym względem. Jak przejmowali władze zadłużenie wynosiło około 45% a obecnie ponad 56% i stale się powiększa.

56% to jednak sporo mniej niż węgierskie 83%, czy greckie 165% :)

Val

Cytuj:
Grecja była gospodarzem Igrzysk Olimpijskich(2004), oby po EURO2012 scenariusz się nie powtórzył tak jak u nich

1. Polska jest jednak sporo większa od Grecji
2. Euro jest imprezą znacznie skromniejszą i tańszą niż IO
3. Polska organizowała tylko połowę Euro i to tą "mniejszą połowę" ;-)

Śr cze 27, 2012 8:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 59  Następna strona