Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Herezja smoleńska
Od początku kwestionowali - czymże innym była zadyma przy próbie przeniesienia krzyża do kościoła św. Anny. A teraz ten krzyż zawieszony w kosciele olali totalnie......ale skoro to był jedynie substytut 
|
Pn cze 25, 2012 16:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przyznam że gdyby PiS skupił się na walce z kryzysem,w walce z bezrobociem oraz wzrostem gospodarczym zamiast wybrykami Smoleńskimi i wykorzystywaniem Kościoła dla swoich celów to byłbym wyborca PiSu
|
Pn cze 25, 2012 20:46 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Konsternacja w obozie zwolenników „maskirowki”. Ich guru FreeYourMind popełnił dwie notki, które stężeniem absurdu (dużo większym niż zwykle  ) wprawiły w osłupienie jego fanów. Natychmiast pojawiły się różne teorie. Najzagorzalsi wyznawcy głoszą, ze doszło do „wrogiego przejęcia” blogu, a sam FYM mógł paść ofiarą „seryjnego samobójcy”, inni sugerują, że ostatnie wpisy to efekt ciężkiego załamania nerwonego, jeszcze inni podejrzewają, że cała sprawa z FYM-em to intelektualna prowokacja dr Przywary (tak brzmi prawdziwe nazwisko FYM-a) – filozofa, pisarza, dawnego członka Pomarańczowej Alternatywy. Kto ma rację, czas pokaże. Blog FYM-a został usunięty z Salonu w związku z podejrzeniem włamania się na jego konto. Czy tak było, nie wiadomo, ale jest oczywiste, że te dwie notki pisał ktoś inny. Nie chodzi tylko o "stężenie absurdu", ale także np. o styl, nietypowe zachowanie (FYM np. zawsze usuwał komentarze bez słowa, a trolli zbywał najwyżej jednym zdaniem - zaś pseudo-FYM wdawał się w jakieś płaczliwe rozwodzenia itp.), czy też choćby ujawnienie swojej tożsamości (niepotwierdzone). Dziwna sprawa, a najgorsze, że nikt nie może się z FYM-em od tego czasu skontaktować. Skoro takie rzeczy się dzieją, i to jedna po drugiej, to nie wiem, jak można się dziwić, że powstają teorie spiskowe. Zapewne teraz zaczną być wydawane kolejne oświadczenia w stylu tego Szeremietiewa: "nie mam schizofrenii", "nie jestem na skraju załamania nerwowego", "nie zamierzam ujawniać tożsamości", "nie zmieniłem i nie zamierzam nagle zmienić poglądów" itp. Najwyraźniej nie ma innego wyjścia.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 26, 2012 8:20 |
|
|
|
 |
pilaster
|
mykitos napisał(a): Przyznam że gdyby PiS skupił się na walce z kryzysem,w walce z bezrobociem oraz wzrostem gospodarczym zamiast wybrykami Smoleńskimi i wykorzystywaniem Kościoła dla swoich celów to byłbym wyborca PiSu Może lepiej żeby PiS na gospodarce się nie skupiał.  To, że w ogóle Polska jeszcze istnieje zawdzieczamy właśnie temu, ze w latach 2005-2007 nie było to dla PiSu priorytetem  Jak to celnie ujął Migalski, lepiej, żeby PO nie realizowała swoich obietnic, niż żeby PiS realizował swoje (np "sięganie głęboko do kieszeni")
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt cze 26, 2012 9:16 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): To, że w ogóle Polska jeszcze istnieje zawdzieczamy właśnie temu, ze w latach 2005-2007 nie było to dla PiSu priorytetem  A co, przestałaby istnieć, gdyby było?  A czym by się stała? Może kondominium? 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 26, 2012 9:27 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): pilaster napisał(a): To, że w ogóle Polska jeszcze istnieje zawdzieczamy właśnie temu, ze w latach 2005-2007 nie było to dla PiSu priorytetem  A co, przestałaby istnieć, gdyby było?  A czym by się stała? Może kondominium?  Masą upadłościową, jak Grecja, albo orbanowskie Węgry 
|
Wt cze 26, 2012 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Masą upadłościową, jak Grecja, albo orbanowskie Węgry  Tacy możemy się stać pod rządami PO.Za EURO 2012 przyjdzie nam zapłacić. A Orban to taki stan i zadłużenie przejął po socjalistach F. Gyurscanego
|
Wt cze 26, 2012 13:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mykitos napisał(a): pilaster napisał(a): Masą upadłościową, jak Grecja, albo orbanowskie Węgry  Tacy możemy się stać pod rządami PO.Za EURO 2012 przyjdzie nam zapłacić. A Orban to taki stan i zadłużenie przejął po socjalistach F. Gyurscanego Już z 5 lat temu wedle zapewnień PiSu mieliśmy się stać bankrutem  .....nadal drzemie ta nadzieja.
|
Wt cze 26, 2012 13:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Blog FYM-a został usunięty z Salonu w związku z podejrzeniem włamania się na jego konto. Nieprawda. Powodem ukrycia blogu było pojawienie „bardzo dziwnych treści”. W oficjalnym komunikacie administracji Salonu24, nie ma mowy o podejrzeniu włamania na konto FYM-a. http://administracja.salon24.pl/428942,informacjaCytuj: czy też choćby ujawnienie swojej tożsamości (niepotwierdzone) Raczej potwierdzone. Kilka osób potwierdziło, nie słyszałem natomiast, żeby ktoś mający osobisty kontakt z FYM-em zaprzeczył, nawet spośród jego najbliższych pomagierów od maskirowki. http://osiejuk.salon24.pl/428983,pozegnanie-z-fym-emCytuj: Dziwna sprawa, a najgorsze, że nikt nie może się z FYM-em od tego czasu skontaktować. To słabo się kontakują, bo FYM cały czas pisze kolejne notki na blogspocie. http://centralaantykomunizmu.blogspot.com/2012/06/medytacje-polskie.html
|
Wt cze 26, 2012 14:34 |
|
 |
pilaster
|
mykitos napisał(a): pilaster napisał(a): Masą upadłościową, jak Grecja, albo orbanowskie Węgry  Tacy możemy się stać pod rządami PO. Wolniej niz pod rządami jakiejkolwiek innej partii Cytuj: Za EURO 2012 przyjdzie nam zapłacić. Jak za wszystkie inne pomysły PiS. W końcu kto na Polskę to nieszczęście ściągnął? Cytuj: A Orban to taki stan i zadłużenie przejął po socjalistach F. Gyurscanego Przejął zadłużenie na poziomie 80,2% (w 2010 roku). Potem udało mu się je powiększyć do 82,6% PKB (w 2011) 
|
Wt cze 26, 2012 15:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): [Już z 5 lat temu wedle zapewnień PiSu mieliśmy się stać bankrutem  .....nadal drzemie ta nadzieja. Jak przyjmiemy EURO to bankructwo stanie się realne. Węgry powoli wychodza na prostą głownie dzieki temu że mają Forinta a nie Euro. A dzięki czemu u nas był w miare wzrost gospodarczy? Ponieważ mamy swoja walutę. W kryzysie waluta krajowa osłabia się,dzięki czemu eksport jest bardziej opłacalny a import nie. Dzięki temu był zachowany popyt krajowy
|
Wt cze 26, 2012 19:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Przejął zadłużenie na poziomie 80,2% (w 2010 roku). Potem udało mu się je powiększyć do 82,6% PKB (w 2011)  Tusk i Rostowski są lepsi pod tym względem. Jak przejmowali władze zadłużenie wynosiło około 45% a obecnie ponad 56% i stale się powiększa. A Rostowski obiecywał zmnejszanie deficytu budżetowego i zadłużenia
|
Wt cze 26, 2012 19:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Masą upadłościową, jak Grecja, albo orbanowskie Węgry  Niestety, ale scenariusz jak w Grecji wciąż jest realny. Zwłaszcza, jeśli PO ma zamiar kontynuować politykę półśrodków, zamiast głębokich reform gospodarczych PS. Grecja była gospodarzem Igrzysk Olimpijskich(2004), oby po EURO2012 scenariusz się nie powtórzył tak jak u nich-> efektyMykitos- każda władza spija śmietankę. Ze świecą szukać ludzi, którzy nie skuszą się na łatwą kasę. Dlatego miło by było, gdyby rząd postanowił zacisnąć pasa w inny sposób niż drenaż kieszeni podatników, a np. cięcia w administracji, upraszczanie procedur, JOW, itp. Ale skoro tyle wyborców cieszy się, że wolą drenaż ich własnych kieszeni, zamiast innych sposobów, no to trudno.
|
Wt cze 26, 2012 22:25 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Nieprawda. Powodem ukrycia blogu było pojawienie „bardzo dziwnych treści”. W oficjalnym komunikacie administracji Salonu24, nie ma mowy o podejrzeniu włamania na konto FYM-a. Daj spokój. "Dziwnych treści" na Salonie akurat nie brakuje, z tego co wiem. Ukrycie bloga nie wynikło z ich "dziwności" jako takiej, tylko z tego, że była ona nietypowa dla autora. Cytuj: Kilka osób potwierdziło, nie słyszałem natomiast, żeby ktoś mający osobisty kontakt z FYM-em zaprzeczył, nawet spośród jego najbliższych pomagierów od maskirowki. Tekst, który przytaczasz, raczej nie wygląda na napisany przez "pomagiera od maskirowki". Cytuj: To słabo się kontakują, bo FYM cały czas pisze kolejne notki na blogspocie. To jest raczej dość jednostronna forma kontaktu. Cóż, pewnie nigdy się nie dowiemy, o co w tym wszystkim chodzi.
|
Śr cze 27, 2012 8:35 |
|
 |
pilaster
|
mykitos napisał(a): Alus napisał(a): [Już z 5 lat temu wedle zapewnień PiSu mieliśmy się stać bankrutem  .....nadal drzemie ta nadzieja. Jak przyjmiemy EURO to bankructwo stanie się realne. A to dlaczego? Cytuj: Węgry powoli wychodza na prostą głownie dzieki temu że mają Forinta a nie Euro. Jakoś żadnego węgierskiego "wychodzenia na prostą" nigdzie nie widać. Wręcz przeciwnie - kraj leci w przepaść coraz szybciej. Cytuj: Tusk i Rostowski są lepsi pod tym względem. Jak przejmowali władze zadłużenie wynosiło około 45% a obecnie ponad 56% i stale się powiększa. 56% to jednak sporo mniej niż węgierskie 83%, czy greckie 165% Val Cytuj: Grecja była gospodarzem Igrzysk Olimpijskich(2004), oby po EURO2012 scenariusz się nie powtórzył tak jak u nich 1. Polska jest jednak sporo większa od Grecji 2. Euro jest imprezą znacznie skromniejszą i tańszą niż IO 3. Polska organizowała tylko połowę Euro i to tą "mniejszą połowę" 
|
Śr cze 27, 2012 8:37 |
|
|
|