Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 12, 2025 13:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
 Matka Boża znieważona. Cały świat protestuje 
Autor Wiadomość
Post Re: Matka Boża znieważona. Cały świat protestuje
Cytuj:
Sprobuj jednak geja nazwac pedałem,

A czemu chrześcijanin miałby to robić?

Pn paź 22, 2012 15:20

Dobre pytanie.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn paź 22, 2012 15:21
wloczykij napisał(a):
Cytuj:

A co w tym złego? No ale dobra....powiedzmy, ze to obraźliwe ( to takie delikatne chlopcyki i moga sie poczuc urazone).

Dlaczego jednak nie można czynów homoseksualnych (potocznie pedalstwa) nazywac publicznie obrzydliwością? Skoro jest to określenie zgodne z Pismem Świętym?

Pn paź 22, 2012 15:26

Cytuj:
Dlaczego jednak nie można czynów homoseksualnych (potocznie pedalstwa) nazywac publicznie obrzydliwością? Skoro jest to określenie zgodne z Pismem Świętym?

Bo PŚ nie jest żadną powszechnie przyjętą instancją, zaś w tym wypadku odwoływanie się do niego nosi znamiona przestępstwa, jako że PŚ nawołuje do zabijania osób popełniających tę, jak mówisz chrześcijaninie, obrzydliwość.

Pn paź 22, 2012 15:33
JedenPost napisał(a):
Cytuj:

Bo PŚ nie jest żadną powszechnie przyjętą instancją, zaś w tym wypadku odwoływanie się do niego nosi znamiona przestępstwa, jako że PŚ nawołuje do zabijania osób popełniających tę, jak mówisz chrześcijaninie, obrzydliwość.

Nawołuje, ale nie chrześcijan :)

Pn paź 22, 2012 15:39

Tylko wyznawców JHWH, no tak.

Pn paź 22, 2012 15:46
humalog napisał(a):
wloczykij napisał(a):
Cytuj:

A co w tym złego? No ale dobra....powiedzmy, ze to obraźliwe ( to takie delikatne chlopcyki i moga sie poczuc urazone).

To określenie jest obraźliwe, nie musimy się co do tego umawiać ("powiedzmy, że...").
Co prawda nie nazwałeś nikogo konkretnego w ten sposób,
ale to jest forum chrześcijańskie i nie powinno się tu używać określeń
o tak wyraźnie pejoratywnym wydźwięku w stosunku do osób,
które się o homoseksualizm nie prosiły, a dla wielu stał się on krzyżem
na całe życie.

Pn paź 22, 2012 18:32
Cytuj:
To określenie jest obraźliwe, nie musimy się co do tego umawiać ("powiedzmy, że...").
Co prawda nie nazwałeś nikogo konkretnego w ten sposób,
ale to jest forum chrześcijańskie i nie powinno się tu używać określeń
o tak wyraźnie pejoratywnym wydźwięku w stosunku do osób,
które się o homoseksualizm nie prosiły, a dla wielu stał się on krzyżem
na całe życie.

Ojojoj....straśne....

A czy moge sobie zrobic podpis "Zakaz pedałowania" plus odpowiedni (znany dosyć) avatar?
Nie po to by obrażać, czy prowokować.....ale jako taka zapozyczona kompozycje, tudziez w celu wytworzenia surrealistycznego i naturalistycznego klimatu.

Mogę?

Pn paź 22, 2012 18:42
Proponuję powrót do podstaw wiary i odnowę duchową bo chyba się wypaliłeś i przynosisz wstyd, nie tyle nawet sobie ile chociażby mnie i innym wierzącym.

Pn paź 22, 2012 18:50
wloczykij napisał(a):
Proponuję powrót do podstaw wiary i odnowę duchową bo chyba się wypaliłeś i przynosisz wstyd, nie tyle nawet sobie ile chociażby mnie i innym wierzącym.

Na jakiej podstawie tak sądzisz? Czyżbym niewygodne pytania zadawał?

A może wypaleni sa ci co obojetnie przechodza wobec prowokacji tłumacząc ja na wszelkie sposoby? Moze stali sie letni....a co sie stanie z letnimi to chyba nie musze przytaczać?

Pn paź 22, 2012 19:01
humalog napisał(a):
Mogę?

Wszystko możesz, ale raczej odradzam.

Pn paź 22, 2012 19:04
Cytuj:
Wszystko możesz, ale raczej odradzam.

...bo dostane bana :D
Dlatego też tego nie robie, a jedynie ukazuje jak wyglada tzw. poprawnośc polityczna.

No ale oczywiście ja jestem tylko katolem kompletnie nie rozumiejacym sztuki....inteligentniejsi ode mnie juz sie tutaj wypowiedzieli....i nawet wiem za kogo mnie uważają :D

Za takiego tepola, który powinien wrócić do "podstaw wiary".....tylko jakiej wiary?

Pn paź 22, 2012 19:09
Twoim problemem jest przedkładanie spraw doczesnych i "walka ze złem". Walka ze złem - owszem, ale swoim, nie czyimś. Czy Jezus powiedział choćby słowo na prowokacyjne pytania arcykapłanów czy Heroda? Ano nie. Stał niewzruszenie bo wiedział, cierpienie i zniewagi na tym łez padole są niemal wpisane w życie wierzącego a to dlatego że "Królestwo moje nie jest z tego świata". Ja nie tłumaczę prowokacji - ja mam ją po prostu gdzieś. Nie ja będę rozliczał bluźnierców ani prowokatorów. A dla Ciebie "świat" stał się celem, a nie drogą do celu. Chcesz się bawić w sędziego - spoko, ale jaką miarą odmierzysz, taką i Tobie odmierzą.

Póki co Twoje wypowiedzi są poniżej poziomu - próbujesz być dowcipny i silisz się na cięty język ale czytając Ciebie przychodzi mi na myśl jedynie kolęda "Ach ubogi żłobie"...

Pn paź 22, 2012 19:10
wloczykij napisał(a):
Twoim problemem jest przedkładanie spraw doczesnych i "walka ze złem". Walka ze złem - owszem, ale swoim, nie czyimś. Czy Jezus powiedział choćby słowo na prowokacyjne pytania arcykapłanów czy Heroda? Ano nie. Stał niewzruszenie bo wiedział, cierpienie i zniewagi na tym łez padole są niemal wpisane w życie wierzącego a to dlatego że "Królestwo moje nie jest z tego świata". Ja nie tłumaczę prowokacji - ja mam ją po prostu gdzieś. Nie ja będę rozliczał bluźnierców ani prowokatorów. A dla Ciebie "świat" stał się celem, a nie drogą do celu.

Sory, ale ty już sie wypowiedziałeś wyżej.....i na nauczyciela a juz z pewnosci a psychoanalityka cie z pewnoscia nie wezmę. po prostu sie do tego nie nadajesz.
Daruj wiec sobie roztrząsanie moich "problemów"...zajmij sie swoimi.

Moze i ja "ubogi złób"...ale ty mi sie kojarzysz z "ciemna nocą"

Pn paź 22, 2012 19:14
Cytuj:
Wszys­cy wa­riaci mówią, że są normalni.

Trudno się nie zgodzić :)

Pozdrawiam.

Pn paź 22, 2012 19:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona