Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Leszek, Jan napisał(a): Rzecz w tym, że PiS prawa nie łamie; znowu propaganda godna michnikowczyzny.
Największymi mataczami i propagandzistami są PiS-owczycy, co zresztą widać po ich działaniach i co wynika z artykułu podanego przez sterna. Czy ty Leszku wogóle pokwapiłeś się by go przeczytać?
stern - a może to mojego dziadka ukrywali twoi dziadkowie  Ja podobnie jak Tusk miałem dziadka w Wehrmachcie 
|
N sie 26, 2007 9:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Leszek, Jan napisał(a): W swej nienawiści do PiS-u osiągnęliście takie szczyty, że teraz już nawet Lepper i jego przestępcza szajka wam nie przeszkadzają, owszem, spodziewam się, że wkrótce Samoobrona będzie przez was całkowicie wybielona, wszak jej powstanie jest dziełem esbecji.
Ależ nam Lepper przeszkadzał i przeszkadza. To nie nam tylko Jarosławowi Kaczyńskiemu nie przeszkadzało że na Lepperze ciązyły prawomocne wyroki za pomówienia i oszczerstwa.
Zresztą jak miało by mu to przeszkadzać, skoro w tym fachu kolesiem Leppera jest brat Jarosława Lech, ktory tez ma na koncie prawomocny wyrok, a przed drugim schronił sie na 5 lat za immunitetem
|
N sie 26, 2007 9:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teraz matacze z PiS-u będa wmawiać "ciemnemu ludowi", który wszystko przełknie, ze to PO wykreowała SO i Leppera.
Niestety prawda jest taka, że to Kaczystan doprowadził do tego, że kryminaliści dostawali wielką władzę.
Kaczystan za błogosławieństwem Imperatora Rydzyka
|
N sie 26, 2007 9:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Powiedzcie mi szanowni PiSjańczycy, dlaczego wasza umiłowana partyjka tak panicznie boi się powołania komisji śledczych?
Czyżby nie chciała popełnić takiego błędu jaki popełnił SLD godząc się na dwie komisje, a które stały się gwoździem do ich politycznej trumny?
Jasno wynika, że Kaczyści nie chcą tego samego scenariusza, nie chcą by przed narodem zostało odkryte bagno w jakim się taplają - bo wtedy zostaliby zniszczeni.
|
N sie 26, 2007 10:06 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Cytuj: Teraz matacze z PiS-u będa wmawiać "ciemnemu ludowi", który wszystko przełknie, ze to PO wykreowała SO i Leppera.
PiSowi można śmiało zarzucić rozdwojenie jaźni - raz Leppera nazywa wrchołem, a zaraz robi go premierem.
To kto tutaj promuje SO i Leppera - PO  Jednak nie.
Przykład Leppera pokazuje jasno - PiS zasad nie ma, w każdej sytuacji dobre jest to, co w danym momencie może się przydać. I nie ma znaczenia, że tydzień temu mówiło się coś zupełnie innego - zawsze można wykręcić kota ogonem...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N sie 26, 2007 10:26 |
|
|
|
 |
Leszek, Jan
|
Premier jest przełożonym każdego ministra i każdego ministra ma prawo kontrolować i wiedzieć o działaniach podejmowanych przez niego lub podległych jemu jednostkach, służbach. KK 231 nie ma tu nic do rzeczy.
Widzę, że profosowi marzy się kolejna nocna zmiana (tym razem komisyjna).
|
N sie 26, 2007 10:26 |
|
 |
ToMu
|
A komisja śledcza
Przecież od dawna wiadomo - układ z PO ma być taki: zgoda na wybory już teraz, ale w zamian za to żadnej komisji. Czyli jednak właśnie kwestia komisji jest priorytetem dla PiSu obecnie - a raczej dopilnowanie tego, żeby do żadnej komisji nie doszło.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
N sie 26, 2007 10:27 |
|
 |
Leszek, Jan
|
No i sami dajecie dowody na to, że waszym ulubieńcem stał się Lepper, kreatura esbecji.
|
N sie 26, 2007 10:29 |
|
 |
ToMu
|
Ulubieńcem  Wolne żarty.
Wypromował Leppera nie nikt inny, ale Kaczor - który z otwartymi ramionami przyjął go do rządu, i przy wielu znakach zapytania - zamiast wywalić, dalej tolerował.
|
N sie 26, 2007 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Leszku - 10 miesięcy temu "Lepper i jego przestępcza szajka" byli godnymi koalicjantami PiS i tylko ta wstrętna PO w komitywie z GW, montowała sexaferę
Pamiętem te "święte" słowa oburzenia ze strony PiS i zwolenników, oraz poparcie dla Leppera, który zgłosił do ABW "usiłowanie zamachu stanu" przez PO....."pierwszy w historii zamach stanu dokonywany kroczem" - jak to określił p. Przybylik w SzK
"Element użyteczny" - tak nazwał p. Dorn Giertycha w programie "Co z tą Polską" - stał sie już nieużyteczny i teraz zyskał miano "przestępcza szajka" 
|
N sie 26, 2007 11:49 |
|
 |
elladan
|
rozumiem, że dla prawdziwego pisowca każdy, kto chce komisji śledczej, jest wyznawcą Leppera? 
|
N sie 26, 2007 13:10 |
|
 |
stern
|
profos20 napisał(a): stern - a może to mojego dziadka ukrywali twoi dziadkowie  Ja podobnie jak Tusk miałem dziadka w Wehrmachcie 
nie wiem  .
ale tamten chłopak (babcia opowiadała, że miał 19-20 lat wtedy) przeżył wojnę i mieszkał później w Niemczech.
Wiadomo, bo po wojnie przyjechał podziękować za ocalenie życia.
To tak OT.
|
N sie 26, 2007 14:25 |
|
 |
stern
|
Leszek, Jan napisał(a): Premier jest przełożonym każdego ministra i każdego ministra ma prawo kontrolować i wiedzieć o działaniach podejmowanych przez niego lub podległych jemu jednostkach, służbach.
Kodeks postępowania karnego nie daje premierowi żadnego prawa do ingerencjii w prowadzone postępowania.
Jeszcze niedawno takiego prawa nie miał także minister sprawiedliwości, ale pan Ziobro "odpolityczniając" prokuraturę dał sobie prawo wtrącania się w pojedyncze postępowania.
Ale tak czy siak - ujawnianie informacji z post. przygotowawczego jest przestępstwem (art. 240 kk bodajże, jeśli nie to gdzieś w okolicach tegoż).
Ale jak mówilismy: PiSu prawo nie obowiązuje, bo PiS chce dobrze
|
N sie 26, 2007 14:29 |
|
 |
Leszek, Jan
|
Gdybyście byli w prawdzie, nie musiałbym wam przypominać o tym, że PiS przyjęło Leppera do koalicji po odmowie udziału w niej PO, która obraziła się na Polaków i na PiS, że Prusak z Gdańska nie został prezydentem, a Rokita premierem. Doskonale zdajecie sobie sprawę z tego, że PiS niechętnie utworzył koalicję z Samoobroną, o czym wielokrotnie jego przedstawiciele mówili. Ale dwa lata temu był wybór następujący: albo nowe wybory, które przyniosłyby wynik zupełnie zbliżony do poprzednich, albo próba stworzenia koalicji i rozpoczęcie uzdrawiania Państwa Polskiego. Oba rozwiązania nie były zadowalające, o czym dobrze wiecie, ale któreś z nich trzeba było wybrać. Teraz PiS, o czym też dobrze wiecie, dąży do nowych wyborów, ryzykując nawet, że straci władzę. A nowe wybory są dlatego, że PiS, zgodnie ze swymi zasadami, nie kryje nikogo, nawet członków swego rządu.
Wiem jednak, że to, co tak oczywiste, a o czym w wielkim skrócie tutaj napisałem, do was nie trafi, gdyż zarażeni jesteście niebezpieczną i śmiertelną dla Polski chorobą - michnikowszczyzną.
|
N sie 26, 2007 14:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Leszek - zaklinanie rzeczywistości nic nie pomoże
Od zawsze wiedziałam, a teraz wiekszośc to postrzega, że Kaczyńscy nie są zdolni do koalicji z kimkolwiek...oni mogą tylko, jak cynicznie wyjasnił L. Dorn, traktować innych jako "element użyteczny"...tylko, że nie każdy jest gotów stanowić "element"
PO nie chciała - ich prawo.
|
N sie 26, 2007 15:26 |
|
|
|