Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Alus napisał(a):
A już nie ma zupełnego sensu odnosić się do dyrdymałów (...)

Do trollowania też nie ma sensu się odnosić :evil:

Śr maja 29, 2019 10:54
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):
A już nie ma zupełnego sensu odnosić się do dyrdymałów (...)

Do trollowania też nie ma sensu się odnosić :evil:

Możesz sobie dowolnie pisać o tyrollowaniu, i już nie wyjaśniaj, ale pomyśl - czemu becikowe jest uzależnione od dochodów, a 500+ dostają wszyscy jak leci?

Ostatnio edytowano Śr maja 29, 2019 11:16 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr maja 29, 2019 11:08
Alus napisał(a):
Możesz sobie dowolnie pisać o tyrollowaniu, ale już nie wyjaśniaj, ale pomyśl - czemu becikowe jest uzależnione od dochodów, a 500+ dostają wszyscy jak leci?
Przecież pisałem Ci o istotnych różnicach między jedną, a drugą koncepcją. I zaznaczyłem, że lepszym dla PiS byłoby danie pieniędzy tylko grupom demograficznym, z których rekrutują się potencjalni ich wyborcy. Ty zupełnie zignorowałaś moją odpowiedź i teraz zadajesz to samo pytanie SweetChildowi.

Śr maja 29, 2019 11:12
zefciu napisał(a):
Alus napisał(a):
Możesz sobie dowolnie pisać o tyrollowaniu, ale już nie wyjaśniaj, ale pomyśl - czemu becikowe jest uzależnione od dochodów, a 500+ dostają wszyscy jak leci?
Przecież pisałem Ci o istotnych różnicach między jedną, a drugą koncepcją. I zaznaczyłem, że lepszym dla PiS byłoby danie pieniędzy tylko grupom demograficznym, z których rekrutują się potencjalni ich wyborcy. Ty zupełnie zignorowałaś moją odpowiedź i teraz zadajesz to samo pytanie SweetChildowi.

Pośród najbogatszych, wysoko wykształconych także znajdują się wyborcy PiS i dla nich 500+ nie jest żadnym przekupstwem.
A rozdawnictwo zawsze wcześniej czy później, kończy się obligatoryjnym spłacaniem zadłużenia.
Przy czym nie posiadający dzieci, lub dorosłe dzieci, będą partycypować w tą spłatę, także ubodzy, niepełnosprawni i słabo radzący sobie w życiu..

Śr maja 29, 2019 11:21

zefciu napisał(a):
Ty zupełnie zignorowałaś moją odpowiedź i teraz zadajesz to samo pytanie SweetChildowi.

Moje odpowiedzi Alus ignorowała już wielokrotnie. Niestety, dopiero niedawno to do mnie dotarło :(

Śr maja 29, 2019 11:27
SweetChild napisał(a):
zefciu napisał(a):
Ty zupełnie zignorowałaś moją odpowiedź i teraz zadajesz to samo pytanie SweetChildowi.

Moje odpowiedzi Alus ignorowała już wielokrotnie. Niestety, dopiero niedawno to do mnie dotarło :(

A jeśli te Twoje odpowiedzi były zbieżne z moimi poglądami, to niby po co miałam je komentować?...forum to miejscy wymiany poglądów, a nie tworzenia grup zwolenników.

Śr maja 29, 2019 11:33

Alus napisał(a):
A jeśli te Twoje odpowiedzi były zbieżne z moimi poglądami, to niby po co miałam je komentować?...forum to miejscy wymiany poglądów, a nie tworzenia grup zwolenników.

Tu akurat w pełni się z Tobą zgadzam, więc tym miłym akcentem proponuję zakończyć offtopa :)

Śr maja 29, 2019 11:46
SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):

Tu akurat w pełni się z Tobą zgadzam, więc tym miłym akcentem proponuję zakończyć offtopa :)

Ok :) ...dodam jeszcze, że może z racji wieku, nie we wszystkich tematach posiadam dostateczną wiedzę, aby podejmować polemikę, zatem milczę.

Cytuj:
Areszt śledczy Białołęka:
KE 67,91%
Wiosna 7,71%
PiS 7,44%
Kukiz'15 5,79%
Konfederacja 5,65%

Areszt Śledczy w Gdańsku:
KE 72,9%
PiS 9,5%
Kukiz'15 5,8%
Wiosna 5,0%
Konfederacja 4,5%

Cytuj:
Nie za długo będziemy mieć wyniki głosowań ze szpitali i domów opieki dla psychicznie chorych....tradycja od 2007r, nic nowego nie zaprezentowałeś, zatem nie progresja, a recesja :D
Po kim jak po kim można było sie spodziewać podobnych "argumentów, ale w Twoim wykonaniu raczej zadziwiające :badgrin:

W temacie :
https://wiadomosci.wp.pl/zwozili-niepel ... 177576065a

Śr maja 29, 2019 12:23

Alus napisał(a):
A rozdawnictwo zawsze wcześniej czy później, kończy się obligatoryjnym spłacaniem zadłużenia.

No, chyba, że ma się maszynkę do produkcji pieniędzy.

Śr maja 29, 2019 13:12
Moderator

Marek_Piotrowski napisał(a):
Ale przecież to dyrektor- nauczyciel będzie decydował czy nagana, czy przekazanie policji.Więc raczej spytaj się siebie "O czym Ty w ogóle mówisz?"
Cytuj:
No coż, to Twój atak - czy raczej brak zaufania.
Cytuj:
Po drugie: wytłuściłam ile będzie mógł dyrektor. Bez zgody rodziców - nic.
Wręcz przeciwnie. Przekazać sprawę policji może zawsze, żeby nie przekazać (a zamiast tego dać we własnym zakresie środek wychowawczy) musi mieć zgodę rodziców. Zabezpieczenie jest więc w przeciwną stronę niż sugerujesz.

Teraz może przekazać sprawę policji. Projekt tego wyraźnie nie określa, a z tekstu wynika, że na jakikolwiek środek wychowawczy będzie musiał zgodę wyrazić rodzic. Który rodzić wyrazi zgodę? Tak, są tacy, ale niewielu.

Śr maja 29, 2019 13:52
feelek napisał(a):
Alus napisał(a):

No, chyba, że ma się maszynkę do produkcji pieniędzy.

Albo kurę znoszącą złote jajka :?

Śr maja 29, 2019 14:22

Alus napisał(a):
Tradycyjnie - brak argumentów w temacie ekonomii, pozostaje stale dyżurny straszak: - aborcja, in vitro, gender, eutanazja, LBGT, adopcja dzieci przez tychże:
- prawo aborcyjne jakie było tak przed 4 laty, takie jest i zapewne nie ulegnie zmianie,
- in vitro z budżetu miast funkcjonuje i w prywatnych klinikach także,
- studia gender jak były na uczelniach, tak są, a zmiany w społeczeństwie przez 4 lata nie nastąpił żadne,
- eutanazji jak nie było, tak nie ma i nikt się nie kwapi do jej wprowadzania - nawet Biedroń,
- LGBT jak od wieków istniały osoby o tej preferencji, to do końca świata będą istniały,
- adopcja dzieci przez pary LGBT bez zmiany Konstytucji, (którą w referendum społeczeństwo musi zaakceptować) nikt nie zdoła wprowadzić.
Ale zawsze postraszyć można, a lud Kurskiego to kupi.

A kto tu straszy?
Najpierw wypowiedzi członków KE w tematach światopoglądowych a potem uradowany Kurski to puszcza.
Może Tobie to nie przeszkadza i jakoś godzisz to ze swoim katolicyzmem, jednak nie oczekuj tego od innych katolików którzy owe sprawy światopoglądowe traktują poważnie.
Jest jeszcze całkiem niemała grupa katolików dla których ważne są słowa autorytetów Kościoła w sprawach aborcji, gender i małżeństw homoseksualnych.A ekonomia schodzi na plan dalszy bo przecież ,,Bóg i prawa boskie na pierwszym miejscu''.

Schetyna:

''Jeśli wygramy wybory to zalegalizujemy homozwiązki.''

Neumann:
Szef klubu PO-KO Sławomir Neumann został zapytany, czy "możemy liczyć na poparcie Platformy w realizacji związków partnerskich". "Będą. Usłyszycie to jeszcze przed jesienią" - odparł .

Szczerba:
"Jedyne co, to PSL może wstrzymać, ale nie sądzę, bo rada PSL-u jest liberalna". "Zresztą to będzie już po wyborach, więc oni już nie będą zabiegać o żaden elektorat. Ja mówię, że związki będą elementem programu"

Nowacka:

''Związki partnerskie to pierwszy krok do adopcji dzieci przez pary homoseksualne''

Rabiej:
''Najpierw przyzwyczajmy ludzi,że związki partnerskie to nie jest samo zło.Potem łatwiej będzie o kolejne kroki,o równość małżeńską z adopcją''

Grupinski:
''My będziemy na pewno działać w tej sprawie progresywnie.''

I daruj sobie z tą lichą argumentacją typu że skoro czegoś jeszcze nie wprowadzono to znaczy że już to nie nastąpi.Nawet Irlandia padła.
Oczywiście jest jeszcze trochę czasu no bo nie za PISu przecież,ale wiemy już kto w przyszłości oswobodzi nas z katolickiego ciemnogrodu.
No i dlaczego za jakiś czas miałaby Polskę ominąć kolonizacja ideologiczna ''gender''?

Śr maja 29, 2019 14:32
Gadać można wiele - już nawet nie pytam o źródło tych "wypowiedzi", bo skoro to tvp Kurskiego, to wszystko jasne, podobnie jak pasek z 25.05.2019 TVP2 "Panorama" Fala kulminacyjna na Odrze w świętokrzyskim:D :D
Gdyby ktoś zechciał zezwolić na adopcję związkom partnerskim dzieci to musi wpierw zmienić Konstytucja PR, bowiem wedle obowiązującego ustawodawstwa pełne przysposobienie dziecka mają prawo jedynie małżeństwa.
Sporadycznie osoba samotna też może adoptować, ale w sytuacji kilkuletniego oczekiwania małżeństw na adopcję, jej szanse są niemal równe zeru.
Czyli jedynie klasyczny straszak.

Śr maja 29, 2019 15:03

Alus napisał(a):
Albo kurę znoszącą złote jajka :?

Tylko, że takie kury nie istnieją.

Śr maja 29, 2019 15:36

Felku, maszynka do drukowania pieniedzy niewiele da przy dlugach zagranicznych.
Nie wiem czy czytales ale w koncu 2012r zostala przez Polske splacona ostatnia transza dlugow Gierka ( z ktorych polowa zostala umorzona po 89r a czesc zamieniona na bondy wieloletniej pozyczki.
A te dlugi o ile mnie pamiec ne myli to bylo 24 mld$ w 80 r.
Obecne zadluzenie zagraniczne siega 200 mld $ - jak myslisz jak dlugo bedzie Polska splacac ten dlug ?

Z innej beczki - czesto zastanawialem sie co bylo ostatecznym impulsem dla ekipy Jaruzelskiego zeby zaproponowac rozmowy ze strona solidarnisciowa w 89r ?
Moze wiesz ?
Ja dowiedzialem sie zupelnie niedawno.

Śr maja 29, 2019 16:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609 ... 622  Następna strona