Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 11:59



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Czym nas trują? 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): So sie 18, 2007 13:38
Posty: 1656
Post Czym nas trują?
W związku z działaniami wielkich koncernów dążącymi do eliminacji drobnych producentów żywności oraz zdobycia monopolu na nasiona wszystkich roślin uprawnych na świecie poprzez produkcję GMO,zamieszczam link do ostaniego apelu naukowców PAN w tej sprawie
http://ekologia.re.pl/artykul/3789.html

_________________
"Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14


Cz lut 04, 2010 13:24
Zobacz profil

Dołączył(a): So sie 18, 2007 13:38
Posty: 1656
Post Re: Czym nas trują?
c.d.
proponuję czasem spojrzeć na niebo podczas spaceru czy jak ja dzisiaj w drodze do pracy,może zobaczycie coś podobnego?
http://www.youtube.com/watch?v=B4XKU2wRemw
pod hasłem np.chemtrails Polska mozna również znależć wiele innych ciekawych stron włacznie z filmem amatorskiego badacza,hasło-chemtrails nad Przemyślem

_________________
"Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14


Cz lut 18, 2010 13:16
Zobacz profil

Dołączył(a): N kwi 26, 2009 5:36
Posty: 71
Post Re: Czym nas trują?
http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,1215 ... omosc.html


Pt kwi 09, 2010 9:27
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt mar 31, 2009 4:54
Posty: 1993
Post Re: Czym nas trują?
Moja małżonka jak to małżonka :D patrząc na ceny przyniosła do domu "masło" Juhas opisane małymi literkami jako smarowidło do pieczywa. Nie wiem czy to w ogóle krowę na oczy widziało.
Ale opakowanie prawie jak z oryginalnego masła. Myślę że to wszystko się dzieje przez kłopoty z kasą. Każdy patrzy żeby taniej bo ma braki to producent też robi żeby taniej było. Kiedyś czytałem taki artykuł o produkcji mięsa. Facet tam mówił o tym że jakby mieli szynkę robić jak trzeba to by była droga i nikt by nie kupił. Więc się robi z kilograma dwa kilogramy z syfem w środku, jest tanio, wszyscy kupią i się biznes kręci.


Pt kwi 09, 2010 9:56
Zobacz profil

Dołączył(a): So sty 23, 2010 14:42
Posty: 695
Post Re: Czym nas trują?
własnie przyszlam z uczelni.caly wyklad poswiecony GMO i bezpieczenstwu ekologicznemu.
juz nawet nie chodzi o to, żeby ta zywnośc byla tansza tylko odporniejsza na zarazy, szkodniki, aby oprócz tego, ze da sie ja zjesc plynela z tego inna kozysc.
z danych ktore zostaly nam przedstawione na wykladzie wynikalo ze w USA 60 % lekow wykorzystuje srodki, zywnosc modyfikowana genetycznie, UE 25%. sa wyprodukowane pomidory zawierajace w sobie szczepionki. Ryz, do ktorego uprawy nie potrzeba zalewac calych pol woda.plony coprawda mniejsze ale tansze w utrzymaniu.
sa dobre i zle strony, jak zawsze.

_________________
Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...


Pt kwi 09, 2010 14:23
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt mar 31, 2009 4:54
Posty: 1993
Post Re: Czym nas trują?
Człowiek nie świnia, wszystko zeżre. :)


Pt kwi 09, 2010 14:33
Zobacz profil

Dołączył(a): N kwi 26, 2009 5:36
Posty: 71
Post Re: Czym nas trują?
pozdrowienia dla czubka http://kuchnia.wp.pl/index.php/gallery/prop/id/136


Śr maja 05, 2010 18:35
Zobacz profil
Post Re: Czym nas trują?
Cytuj:
Kiedyś czytałem taki artykuł o produkcji mięsa. Facet tam mówił o tym że jakby mieli szynkę robić jak trzeba to by była droga i nikt by nie kupił. Więc się robi z kilograma dwa kilogramy z syfem w środku, jest tanio, wszyscy kupią i się biznes kręci.

Nie syfem...bambusem....konkretnie zmielona sieczka bambusowa, namoczona.
Ze smarowidłami jest jeszcze jeden problem - kiedyś kupiłam margarynę, tylko nie doczytałam napisu "do smarowania".
Po upieczeniu w foremce miałam zakalec utopiony w żadkiej mazi margarynowej.


Śr maja 05, 2010 21:43

Dołączył(a): N kwi 26, 2009 5:36
Posty: 71
Post Re: Czym nas trują?
oto czym nas trują i będą truli http://odkrywcy.pl/kat,111394,title,Zyw ... caid=6a1d8


Cz maja 06, 2010 7:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lis 27, 2009 14:07
Posty: 8229
Post Re: Czym nas trują?
Alus napisał(a):
CzłowiekBezOczu napisał(a):
Kiedyś czytałem taki artykuł o produkcji mięsa. Facet tam mówił o tym że jakby mieli szynkę robić jak trzeba to by była droga i nikt by nie kupił. Więc się robi z kilograma dwa kilogramy z syfem w środku, jest tanio, wszyscy kupią i się biznes kręci.
Nie syfem...bambusem....konkretnie zmielona sieczka bambusowa, namoczona.
Najczęściej stosuje się tzw. środki spulchniające i konserwujące w postaci płynnej (czasem waga mięsa wzrasta więcej niż dwukrotnie).

_________________
The first to plead is adjudged to be upright,
until the next comes and cross-examines him.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)


Cz maja 06, 2010 10:48
Zobacz profil
Post Re: Czym nas trują?
Cytuj:
Najczęściej stosuje się tzw. środki spulchniające i konserwujące w postaci płynnej (czasem waga mięsa wzrasta więcej niż dwukrotnie).

A i owszem, ale masę uzupełnia się bambusem - ponoć jest znacznie zdrowszy niż stosowana wcześniej mączka rybna i tańszy.


Cz maja 06, 2010 13:17
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr sty 13, 2010 21:23
Posty: 569
Post Re: Czym nas trują?
Elbrus napisał(a):
Alus napisał(a):
CzłowiekBezOczu napisał(a):
Kiedyś czytałem taki artykuł o produkcji mięsa. Facet tam mówił o tym że jakby mieli szynkę robić jak trzeba to by była droga i nikt by nie kupił. Więc się robi z kilograma dwa kilogramy z syfem w środku, jest tanio, wszyscy kupią i się biznes kręci.
Nie syfem...bambusem....konkretnie zmielona sieczka bambusowa, namoczona.
Najczęściej stosuje się tzw. środki spulchniające i konserwujące w postaci płynnej (czasem waga mięsa wzrasta więcej niż dwukrotnie).

Producent wędliny ma obowiązek poinformować na o pakowaniu o jej składzie. Najczęściej mamy podane czarno na białym ile jest procent mięsa w mięsie. Co tam się jeszcze znajdzie to już broszka producenta, chodzi o to, żeby konsument wiedział co kupuje. Im więcej sztucznych dodatków i wypełniaczy tym produkt tańszy. I nie ma w tym nic dziwnego, zawsze znajdą się chętni na tanie wędliny, bo nie każdy może sobie pozwolić na te dobrej jakości.

_________________
...spotykam ludzi którzy myślą że jestem kim nie jestem
widzę ich jak nie tych którymi są
słyszymy się pogrążeni we własnych światach...


Cz maja 06, 2010 17:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lis 27, 2009 14:07
Posty: 8229
Post Re: Czym nas trują?
Cytuj:
Producent wędliny ma obowiązek poinformować na o pakowaniu o jej składzie.
Najczęściej mamy podane czarno na białym ile jest procent mięsa w mięsie.
Niektórzy zatrudniają rzeźnika, żeby mieć mięso z tzw. domowego wyrobu i również
wtedy dochodzi do "kreatywnego przyprawiania".

_________________
The first to plead is adjudged to be upright,
until the next comes and cross-examines him.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)


Cz maja 06, 2010 17:59
Zobacz profil
Post Re: Czym nas trują?
Cytuj:
Producent wędliny ma obowiązek poinformować na o pakowaniu o jej składzie. Najczęściej mamy podane czarno na białym ile jest procent mięsa w mięsie. Co tam się jeszcze znajdzie to już broszka producenta, chodzi o to, żeby konsument wiedział co kupuje. Im więcej sztucznych dodatków i wypełniaczy tym produkt tańszy. I nie ma w tym nic dziwnego, zawsze znajdą się chętni na tanie wędliny, bo nie każdy może sobie pozwolić na te dobrej jakości.

Drogie też nie zawierają więcej mięsa niż 65%.
Mięso, które kupujemy ma ok 30% wtłoczonej wody.
Masło pomimo napisu ile % zawiera masła, po przebadaniu okazuje się, że wskaxniki są zawyżone.
Choć jeszcze w porównaniu do żywności w krajach Europy zachodniej my konsumujemy coś co nosi znamiona naturalnej żywnosci.
Oglądałam film na kanale Discovery jak "produkowano/ uje się" w zach. Europie wołowinę.
Krowa dostaje antybiotyki, witaminy, anaboliki i masa mięsa przyrasta kilka razy szybciej niż normalnie karmiona na sianku, trawie.
Ale mięso jest mało krwiste - więc na kilka dni przed ubojem dodaje się do żarcia trutkę na szczury - pękają naczyńka krwionośne w bydłu...... i klient wcina krwistą wołowinę.
Oficjalnie jest taka procedura zakazana pod groźbaą wysokich kar, ale producenci filmu przyznają, że proceder trwa nadal, bo zysk z utuczonych krówek kilka razy przekracza ewentualne kary.


Cz maja 06, 2010 18:35
Post Re: Czym nas trują?
Cytuj:
Niektórzy zatrudniają rzeźnika, żeby mieć mięso z tzw. domowego wyrobu i również
wtedy dochodzi do "kreatywnego przyprawiania".

A jedna firma zatrudniła specjalistę o nazwisku Zając.
Produkują obecnie pasztet wieprzowy Zająca.
Klient czytając etykietę jest przeświadczony że kupuje pasztet z zająca a nie od Zająca.


So maja 08, 2010 22:16
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL