Autor |
Wiadomość |
TheJack
|
 Ratujmy poczęte dzieci
Zachęcam do przyłączenia się do tego dzieła: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=wi11.txtPozdrawiam 
|
So lis 20, 2010 10:47 |
|
|
|
 |
nurhia
|
 Re: Ratujmy poczęte dzieci
za plemniki i dojrzewające komórki jajowe też się pomodlę.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
So lis 20, 2010 16:45 |
|
 |
Witold
|
A co z tymi setkami tysięcy zapłodnionych jajeczek (czyli w świetle nauczania katolickiego, w pełni wartościowych osób ludzkich), które nie dają rady zagnieździć się w macicy i zostają wydalone z organizmu kobiety i nikt w ogóle nie wie, że ten człowiek kiedykolwiek istniał lub mógł zaistnieć? Czy ktoś się za nich modli? Toż to miliony poległych...
|
So lis 20, 2010 17:24 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Nie poległych, ale zmarłych, i tak, Kościół nieustannie modli się za wszystkich zmarłych (w tym tych zapomnianych, nieznanych, o których już nikt osobiście się nie modli)
|
N lis 21, 2010 10:04 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
A ja napisze pol zartem, pol serio. Czemu nie poleglych? Skoro czlowiek moze polec na wojnie, a takie zaplodnione jajko to tez czlowiek, czemu nie moze byc nazwane poleglym gdy z przyczyny ataku jakiegos wirusa ginie? Tak to jest kiedy ideologia za bardzo odbiega od rzeczywistosci. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N lis 21, 2010 11:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo słowo "polec" oznacza zginąć w walce. Z tego samego powodu denerwuje mnie zbitka słowna o ofiarach katastrofy w Smoleńsku, że poległy. Walka z chorobą to jakby inna dziedzina.
|
N lis 21, 2010 11:37 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A walka o przetrwanie i walka o Polskę? 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N lis 21, 2010 11:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Walka poczętych dzieci o Polskę... Jasne.
|
N lis 21, 2010 11:49 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
A ja myślę, że nie mamy prawa myśleć za zabite dzieci, czy raczej udawać, że myślimy i wkładać im w usta nasze własne wypowiedzi zrodzone wśród naszych własnych myśli. O wiele lepiej, przyzwoiciej i uczciwiej jest je po prostu zapytać, co myślą. Tylko pytać dzieci konkretne, a nie rzucać pytaniami do miliardów dzieci zmarłych zanim się urodziły.
Może ktoś się zdziwić, gdy usłyszy w odpowiedzi, że te dzieci mają świadomość, że właśnie nie zmarły w zwykły sposób, lecz poległy na ołtarzu powiększania naszej świadomości?
A czy ktoś rozmawiał z ofiarami katastrofy smoleńskiej? Może one poległy i mają tego świadomość, tylko my tego nie wiemy? Może tak jest, może nie jest? Przecież śledztwo w tej sprawie wciąż dalekie jest od zakończenia. Chyba, że czegoś znowu nie wiem?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 21, 2010 17:26 |
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): A ja myślę, że nie mamy prawa myśleć za zabite dzieci, czy raczej udawać, że myślimy i wkładać im w usta nasze własne wypowiedzi zrodzone wśród naszych własnych myśli. To daje do myślenia. maly_kwiatek napisał(a): O wiele lepiej, przyzwoiciej i uczciwiej jest je po prostu zapytać, co myślą. Tylko pytać dzieci konkretne, a nie rzucać pytaniami do miliardów dzieci zmarłych zanim się urodziły.
Proponuję zatem odnieść tą uczciwość i przyzwoitość do prezentowania słów i myśli, których się nie zna: maly_kwiatek napisał(a): Poczęte dziecko, nie oczekuje zabijającego skalpela, czy morderczej trucizny, ono oczekuje miłości ludzi, którzy powołali je do życia, oczekuje miłości ludzkości, złożonej z jego braci i sióstr 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N lis 21, 2010 17:31 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Jestem dzieckiem, które tzw. cudem uratowało się spod zabójczej procedury w łonie matki. Wiem to tak z relacji mojej kochanej ś.p. Mamy, jak z własnych odczuć w trakcie warsztatów oddychania holotropowego. Na pewnym etapie oddychania poczułem straszliwy nacisk na całe ciało, któremu z niemal nadludzkim trudem mogłem się sprzeciwić. Trwała walka o życie. Zwyciężyłem.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N lis 21, 2010 17:40 |
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): Jestem dzieckiem, które tzw. cudem uratowało się spod zabójczej procedury w łonie matki. W którym tygodniu (jeśli wolno spytać)? maly_kwiatek napisał(a): Wiem to tak z relacji mojej kochanej ś.p. Mamy, Czy ona była embriologiem lub jakimś specjalistą w dziedzinie życia płodowego? Relacje laika mogą brzmieć barwnie i przejmująco, ale niewiarygodnie z medycznego punktu widzenia. maly_kwiatek napisał(a): jak z własnych odczuć w trakcie warsztatów oddychania holotropowego. Oddychanie holotropowe ma tyle wspólnego z życiem płodowym, co stan hipnozy z reinkarnacją i doświadczeniami zdobywanymi w poprzednich wcieleniach.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
N lis 21, 2010 17:51 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Elbrus, moja Mama była i jest moją Mamą. A moje odczucia są moimi odczuciami. Z aktualnego wcielenia, w moim, retrospektywnym spojrzeniu, możliwym dzięki wspomnianej metodzie.
Jeszcze jakieś pytania?
|
N lis 21, 2010 17:58 |
|
 |
Elbrus
|
maly_kwiatek napisał(a): A moje odczucia są moimi odczuciami. Z aktualnego wcielenia, w moim, retrospektywnym spojrzeniu, możliwym dzięki wspomnianej metodzie.
Jeszcze jakieś pytania? Nie, to wszystko. Dziękuję.
|
N lis 21, 2010 18:00 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Oddychanie holotropowe? W kwestii opowieści o innych wcieleniach pod hipnozą, to jest podobnie, jak z opowieściami o doświadczeniach z wczesnego dzieciństwa - w konfrontacji np. ze zdjęciami, okazało się, że większość jest po prostu zmyślona, tyle, że nieświadomie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N lis 21, 2010 21:47 |
|
|
|