Autor |
Wiadomość |
Gita2
|
 Wybaczanie
Wybaczanie jest wielką i trudną sztuką. Jezus powiedział:nie 7, a 77 razy wybaczaj. Biskupi polscy do biskupów niemieckich napisali:wybaczamy i prosimy o wybaczemie. Eleni wybaczyła mordercy swojej córki. Wzorując się na tych przykładach i czując taką potrzebę mówię:wybaczam i proszę o wybaczenie moich wszystkich adwersarzy.
|
Śr paź 12, 2011 7:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybaczanie
Gita2 napisał(a): Wybaczanie jest wielką i trudną sztuką. Jezus powiedział:nie 7, a 77 razy wybaczaj. Biskupi polscy do biskupów niemieckich napisali:wybaczamy i prosimy o wybaczemie. Eleni wybaczyła mordercy swojej córki. Wzorując się na tych przykładach i czując taką potrzebę mówię:wybaczam i proszę o wybaczenie moich wszystkich adwersarzy. i vice versa 
|
Śr paź 12, 2011 12:40 |
|
 |
Gita2
|
Mam pytanie, czy ja to ta żółta, czy zielona???
|
Śr paź 12, 2011 13:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Mam pytanie, czy ja to ta żółta, czy zielona??? A co za różnica 
|
Śr paź 12, 2011 14:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Mam pytanie, czy ja to ta żółta, czy zielona??? A co za różnica  Żółta się przytula do tej zielonej 
|
Śr paź 12, 2011 14:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kacperek29 napisał(a): Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Mam pytanie, czy ja to ta żółta, czy zielona??? A co za różnica  Żółta się przytula do tej zielonej  A zielona nie odpycha 
|
Śr paź 12, 2011 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita2 zrobiłaś rzecz dobrą , z mojej strony masz szacun . 
|
Śr paź 12, 2011 15:19 |
|
 |
Gita2
|
tajfun napisał(a): gita2 zrobiłaś rzecz dobrą , z mojej strony masz szacun .  Zaznaczam, że symatii dla dobra, prawa i sprawiedliwości nie zmieniłam a ofiary manipulacji nie chcę nazywać głupolami i mam nadzieję, że mi się to uda.
|
Cz paź 13, 2011 11:38 |
|
 |
tadeuszek
|
tajfun napisał(a): gita2 zrobiłaś rzecz dobrą , z mojej strony masz szacun .  Też mi wyczyn. Pseudo wybaczanie na forum internetowym. Wystukanie na klawiaturze kilku zdań i kliknięcie enter. Głupolami nie chce nazywać ale swoje myśli.
|
Cz paź 13, 2011 12:26 |
|
 |
SweetChild
|
tadeuszek napisał(a): Też mi wyczyn. Wyczyn może nie, ale krok w dobrym kierunku. W każdym razie chciałbym do tego kierunku się dołączyć. tadeuszek napisał(a): Głupolami nie chce nazywać ale swoje myśli. Trudno oczekiwać, że nagle wszyscy ze wszystkimi będę się zgadzać, a Forum Dyskusyjne zmieni się w Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Natomiast nadmierna ekspresja werbalna niczemu dobremu nie służy, a resztki rzeczowości toną w morzu epitetów i wycieczek osobistych. Mnie też niektórzy Forumowicze działają na nerwy, ale co to da, że jednemu z drugim wygarnę, co o nich myślę? Dlatego wolę te swoje myśli zachować dla siebie niż miałyby wydać złe owoce 
|
Cz paź 13, 2011 13:57 |
|
 |
Gita2
|
tadeuszek napisał(a): tajfun napisał(a): gita2 zrobiłaś rzecz dobrą , z mojej strony masz szacun .  Też mi wyczyn. Pseudo wybaczanie na forum internetowym. Wystukanie na klawiaturze kilku zdań i kliknięcie enter. Głupolami nie chce nazywać ale swoje myśli. I tu masz rację, jak najbardziej swoje myślę.
|
Cz paź 13, 2011 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Trochę nie na temat, ale wspomniałas Eleni - http://www.youtube.com/watch?v=ONg6V8OWOiM
|
Cz paź 13, 2011 20:57 |
|
 |
Gita2
|
Serdeczne dzięki, dodałam do ulubionych.
|
Cz paź 13, 2011 22:23 |
|
 |
szyszkownik
|
Skoro inni zaczeli, to i ja dorzucę swoje 3 gr... Tak sie zastanawiam czy prośba o wybaczenie ma sens kiedy jest kierowana ogólnie, to znaczy na publicznym forum, czy wtedy gdy jest skierowana do konkretnej osoby w stosunku co do której mamy jakieś animozje? Gita2 napisał(a): tadeuszek napisał(a): tajfun napisał(a): gita2 zrobiłaś rzecz dobrą , z mojej strony masz szacun .  Też mi wyczyn. Pseudo wybaczanie na forum internetowym. Wystukanie na klawiaturze kilku zdań i kliknięcie enter. Głupolami nie chce nazywać ale swoje myśli. I tu masz rację, jak najbardziej swoje myślę. Trochę przyznam się szczerze nie rozumiem istoty takiego przebaczania. Czy Jezus na krzyżu wybaczając swoim prześladowcom, również swoje myślał - "Co za kanalie mnie krzyżują?". Jak to właściwie jest z tym wybaczaniem po chrześcijańsku? Zaznaczam że nie wątpię w szczerość intrencji osoby proszącej o przebaczenie (w tym przypadku Gity2), jednak nie do końca rozumiem sensu tego gdy to się robi publicznie i nadal swoje się myśli.
|
Pt paź 14, 2011 11:22 |
|
 |
Gita2
|
Szyszkownik! ZŁO będe nadal nazywać ZŁEM, niezależnie od zasady ZŁO DOBREM ZWYCIĘZAJ. Wiem, że wiele rzeczy trudno Ci jest zrozumieć.
|
Pt paź 14, 2011 11:56 |
|
|
|