Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz gru 11, 2025 23:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 234  Następna strona
 KONKURS BIBLIJNY 
Autor Wiadomość
Cosik mi sie zdo, że hanysy opanowaly tyn portal ;)

No to zdaloby sie zrobic jakiesik rekolekcyje :D
DOSIEGO ROKU wszystkim.....zdrowia i wszelkiej pomyslnosci :)

So gru 31, 2005 19:21
ło Matko!!!
Cosik mi sie zdo, że hanysy opanowaly tyn portal ;)

To ja też się dopiszę. Teraz jestem Krakuską, ale całą młodość ;) spędziłam na Śląsku i bardzo lubię tam wracać :)

So gru 31, 2005 20:01

Wyniki oficjalne już zostały podane :)

wioletta_2006

ad 1. - zasadniczo wystarczy przyporządkować, ale rozbudowane odpowiedzi są mile widziane - sam się może dowiem czegoś nowego :)

ad 3. - wystarczy jedno

ad 7. - wystarczy podać cytat

ave

Tak jak to już napisała Monika75 - nie tyle chodzi o same pytania, ale o ich formę. Tak więc pytaj dalej :) Po to m.in. założyłem ten temat na Forum. I cieszę się, że "smutek pierzchnął" :)

Pozdrawiam wszystkich - jeszcze w Starym Roku :)

So gru 31, 2005 21:52
To ja mam niewinne pytanie :-D Czy wyrażenie " w grocie" odnosi się do miejsca narodzin Jezusa, czy też należy je łączyć z wyrażeniem " oddając pokłon" ? Z konstrukcji zdania w pyt. 1 wynika, że " w grocie" odnosi się do miejsca, w którym trzej królowie się kłaniali [ oddając pokłon - gdzie? - w grocie ( okolicznik miejsca powiązany z "oddając pokłon" ), ale wolę się upewnić , co autor miał na myśli ;) ( to dość ważne, bo odp. będzie inna w zależności od tego, cczy w grocie rozumiemy jako miejsce narodzin Jezusa, czy jako miejsce pokłonu Trzech Króli ).

N sty 01, 2006 15:16

N sty 01, 2006 16:00

Zyczac wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2006 Saxonowi i wszystkim uczestnikom konkursu powtorze slowa autora natchnionego z dzisiejszej liturgii:

I mówił znowu Pan do Mojżesza tymi słowami: Powiedz Aaronowi i jego synom: tak oto macie błogosławić Izraelitom. Powiecie im: Niech cię Pan błogosławi i strzeże. Niech Pan rozpromieni oblicze swe nad tobą, niech cię obdarzy swą łaską. Niech zwróci ku tobie oblicze swoje i niech cię obdarzy pokojem. Lb 6; 22 - 26

:) :)

N sty 01, 2006 19:43

Post kajetw
Witam wszystkich miłośników Biblii w Nowym Roku. Konkurs, który trwa aktualnie zmnobilizował mnie do pogłębiania mojej wiary. Pytania, jak dla mnie są bardzo trudne, ale się nie poddaję. Mam również wielką satysfakcję w tym iż pogłębiam swoją wiedzę. Stokrotne dzięki za pomysł i jego realizację.

N sty 01, 2006 20:07

stokrotka :)

Odpowiem tak:

Nie jest takie proste - skoro jest za 6 punktów :)

Chciałem zauważyć, nie można sugerować się ilością punktów za pytanie, bo dopiero można się samemu wywieść w pole. Przynajmniej dla mnie nie jest to wyznacznik trudności pytania. Pytanie o Tabor było za 1 punkt!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Pn sty 02, 2006 8:48

Witam wszystkich konkursowiczów już w Nowym 2006 roku. Z okazji owego święta pragnę złożyć najszczersze życzenia, jestem pewien, że Bóg ma dla każdego z nas swój wspaniały plan. Z całego serca życzę wam, by każdy dzień tego nowego roku był czasem osobistej społeczności z Bogiem, przemiany życia oraz gorliwego naśladowania Chrystusa. Anno Domini 2006.

PS. Szczególne życzenia dla Saxona Administratora i organizatora wielkiego zarazem. Aby przez całą edycję konkursu wytrwał z nami oraz ażeby nie zadawał pytań z kosmosu :P:P:)
( mały żarcik)

Pn sty 02, 2006 17:58

W pytaniu 1 ile powinno być więc tych stwierdzeń i faktów ? :?:

Pn sty 02, 2006 18:02

Tak na marginesie - "chodzi mi po głowie" zorganizowanie w pierwszej połowie sierpnia (tak mniej więcej) rekolekcji biblijnych... :)

Pomysł rewelacyjny, ale mam mały problem, a zarazem propozycję dla wszystkich zainteresowanych i chętnych :) . Oczywiście nie chcę robić konkurencji Saxonowi !! . Od dwóch lat w moim rodzinnym mieście odbywa się Przystanek Woodstock (w poprzednim roku odbył się w sierpniu), a w związku z nim pojawiła się już drugi raz z rzędu, inicjatywa "MŁODZI - MŁODYM" PRZYSTANEK JEZUS. Młodzi ludzie z całej Polski, a także z poza jej granic, wspólnie z księżmi, siostrami zakonnymi zbierają się przed Woodstockiem na kilkudniowe rekolekcje, które prowadzi Ks. Bp Edward Dajczak, zwany "Przyjacielem młodzieży". Po przeżyciu tych kilkudniowych rekolekcji, młodzież wraz z księżmi, siostrami, a także sam Ks. Bp udają się na pole woodstockowe, gdzie ewangelizują, dają świadectwo ... etc. Więcej informacji możecie znaleźć na www.przystanekjezus.pl. Może ktoś z Was poczuje wezwanie Pana do udziału w tym wspaniałym przedsięwzięciu. Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło :comk2: :papa:

Pn sty 02, 2006 20:40

czy odpowiedzi na pytania konkursowe można przesyłać jako załącznik (plik w formacie Word)?

Wt sty 03, 2006 7:39
Odpowiem ci za saxona...bo kiedys go o to pytałem.
Stwierdził, ze MOŻNA :)

Wt sty 03, 2006 8:28

Mam pytanie:
W pytaniu 1 ile powinno być więc tych stwierdzeń i faktów ? :?:

Jak najwięcej - a najlepiej wszystkie :) Liczby raczej nie podam, gdyż jedni pewne rzeczy omawiają łącznie a inni osobno - nie chcę więc wprowadzać zamieszania

andreaszek

Tak jak już napisał Beli - można :)

Wt sty 03, 2006 8:39

..innym to odpowiadasz, a mi nie buuu :(:(:(

Co z tym odsniezaniem samochodu? ;)

MaSt
Szkoda...nie udało się podpuścic saxona, a już liczyłem na to, ze da jakąs podprowadzajaca odpowiedź ;)

Jest tam jedna pułapka...i az mnie jezyk swierzbi by cos na jej temat powiedzieć. Nie powiem jednak nic...teściowa napaliła sie na Izrael, nie moge jej zawieśc ;)

Wt sty 03, 2006 8:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3503 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 234  Następna strona