| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ło Matko!!!
Cosik mi sie zdo, że hanysy opanowaly tyn portal
No to zdaloby sie zrobic jakiesik rekolekcyje
DOSIEGO ROKU wszystkim.....zdrowia i wszelkiej pomyslnosci 
|
| So gru 31, 2005 19:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Belizariusz napisał(a): ło Matko!!! Cosik mi sie zdo, że hanysy opanowaly tyn portal 
To ja też się dopiszę. Teraz jestem Krakuską, ale całą młodość  spędziłam na Śląsku i bardzo lubię tam wracać 
|
| So gru 31, 2005 20:01 |
|
 |
|
saxon
|
Witam
Wyniki oficjalne już zostały podane
wioletta_2006
ad 1. - zasadniczo wystarczy przyporządkować, ale rozbudowane odpowiedzi są mile widziane - sam się może dowiem czegoś nowego
ad 3. - wystarczy jedno
ad 7. - wystarczy podać cytat
ave
Tak jak to już napisała Monika75 - nie tyle chodzi o same pytania, ale o ich formę. Tak więc pytaj dalej  Po to m.in. założyłem ten temat na Forum. I cieszę się, że "smutek pierzchnął"
Pozdrawiam wszystkich - jeszcze w Starym Roku 
|
| So gru 31, 2005 21:52 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To ja mam niewinne pytanie  Czy wyrażenie " w grocie" odnosi się do miejsca narodzin Jezusa, czy też należy je łączyć z wyrażeniem " oddając pokłon" ? Z konstrukcji zdania w pyt. 1 wynika, że " w grocie" odnosi się do miejsca, w którym trzej królowie się kłaniali [ oddając pokłon - gdzie? - w grocie ( okolicznik miejsca powiązany z "oddając pokłon" ), ale wolę się upewnić , co autor miał na myśli  ( to dość ważne, bo odp. będzie inna w zależności od tego, cczy w grocie rozumiemy jako miejsce narodzin Jezusa, czy jako miejsce pokłonu Trzech Króli ).
|
| N sty 01, 2006 15:16 |
|
 |
|
saxon
|
odnosi się do miejsca oddania pokłonu 
|
| N sty 01, 2006 16:00 |
|
|
|
 |
|
pedziwiatr
|
Zyczac wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku 2006 Saxonowi i wszystkim uczestnikom konkursu powtorze slowa autora natchnionego z dzisiejszej liturgii:
I mówił znowu Pan do Mojżesza tymi słowami: Powiedz Aaronowi i jego synom: tak oto macie błogosławić Izraelitom. Powiecie im: Niech cię Pan błogosławi i strzeże. Niech Pan rozpromieni oblicze swe nad tobą, niech cię obdarzy swą łaską. Niech zwróci ku tobie oblicze swoje i niech cię obdarzy pokojem. Lb 6; 22 - 26

_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
| N sty 01, 2006 19:43 |
|
 |
|
kajetw
|
 kajetw
Witam wszystkich miłośników Biblii w Nowym Roku. Konkurs, który trwa aktualnie zmnobilizował mnie do pogłębiania mojej wiary. Pytania, jak dla mnie są bardzo trudne, ale się nie poddaję. Mam również wielką satysfakcję w tym iż pogłębiam swoją wiedzę. Stokrotne dzięki za pomysł i jego realizację.
|
| N sty 01, 2006 20:07 |
|
 |
|
Grzegorz Stopa
|
saxon napisał(a): stokrotka  Odpowiem tak: Nie jest takie proste - skoro jest za 6 punktów 
Chciałem zauważyć, nie można sugerować się ilością punktów za pytanie, bo dopiero można się samemu wywieść w pole. Przynajmniej dla mnie nie jest to wyznacznik trudności pytania. Pytanie o Tabor było za 1 punkt!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
|
| Pn sty 02, 2006 8:48 |
|
 |
|
bart_bedi
|
Witam wszystkich konkursowiczów już w Nowym 2006 roku. Z okazji owego święta pragnę złożyć najszczersze życzenia, jestem pewien, że Bóg ma dla każdego z nas swój wspaniały plan. Z całego serca życzę wam, by każdy dzień tego nowego roku był czasem osobistej społeczności z Bogiem, przemiany życia oraz gorliwego naśladowania Chrystusa. Anno Domini 2006.
PS. Szczególne życzenia dla Saxona Administratora i organizatora wielkiego zarazem. Aby przez całą edycję konkursu wytrwał z nami oraz ażeby nie zadawał pytań z kosmosu  :P:)
( mały żarcik)
_________________ ad maiorem Dei gloriam, fortuna favet fortibus
|
| Pn sty 02, 2006 17:58 |
|
 |
|
MaSt
|
Mam pytanie:
W pytaniu 1 ile powinno być więc tych stwierdzeń i faktów ? 
|
| Pn sty 02, 2006 18:02 |
|
 |
|
czako
|
saxon napisał(a): Tak na marginesie - "chodzi mi po głowie" zorganizowanie w pierwszej połowie sierpnia (tak mniej więcej) rekolekcji biblijnych... 
Pomysł rewelacyjny, ale mam mały problem, a zarazem propozycję dla wszystkich zainteresowanych i chętnych  . Oczywiście nie chcę robić konkurencji Saxonowi  . Od dwóch lat w moim rodzinnym mieście odbywa się Przystanek Woodstock (w poprzednim roku odbył się w sierpniu), a w związku z nim pojawiła się już drugi raz z rzędu, inicjatywa "MŁODZI - MŁODYM" PRZYSTANEK JEZUS. Młodzi ludzie z całej Polski, a także z poza jej granic, wspólnie z księżmi, siostrami zakonnymi zbierają się przed Woodstockiem na kilkudniowe rekolekcje, które prowadzi Ks. Bp Edward Dajczak, zwany "Przyjacielem młodzieży". Po przeżyciu tych kilkudniowych rekolekcji, młodzież wraz z księżmi, siostrami, a także sam Ks. Bp udają się na pole woodstockowe, gdzie ewangelizują, dają świadectwo ... etc. Więcej informacji możecie znaleźć na www.przystanekjezus.pl. Może ktoś z Was poczuje wezwanie Pana do udziału w tym wspaniałym przedsięwzięciu. Pozdrawiam wszystkich bardzo ciepło 
|
| Pn sty 02, 2006 20:40 |
|
 |
|
andreaszek
|
czy odpowiedzi na pytania konkursowe można przesyłać jako załącznik (plik w formacie Word)?
|
| Wt sty 03, 2006 7:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Odpowiem ci za saxona...bo kiedys go o to pytałem.
Stwierdził, ze MOŻNA 
|
| Wt sty 03, 2006 8:28 |
|
 |
|
saxon
|
MaSt napisał(a): Mam pytanie: W pytaniu 1 ile powinno być więc tych stwierdzeń i faktów ? 
Jak najwięcej - a najlepiej wszystkie  Liczby raczej nie podam, gdyż jedni pewne rzeczy omawiają łącznie a inni osobno - nie chcę więc wprowadzać zamieszania
andreaszek
Tak jak już napisał Beli - można 
|
| Wt sty 03, 2006 8:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
saxon
..innym to odpowiadasz, a mi nie buuu  :(:(
Co z tym odsniezaniem samochodu?
MaSt
Szkoda...nie udało się podpuścic saxona, a już liczyłem na to, ze da jakąs podprowadzajaca odpowiedź
Jest tam jedna pułapka...i az mnie jezyk swierzbi by cos na jej temat powiedzieć. Nie powiem jednak nic...teściowa napaliła sie na Izrael, nie moge jej zawieśc 
|
| Wt sty 03, 2006 8:49 |
|
|
|