Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 23:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
 nietypowe znajomości - prośba o modlitwę. 
Autor Wiadomość

Post nietypowe znajomości - prośba o modlitwę.
Witajcie serdecznie moi drodzy!

Długo wahałam się z upublicznieniem mojej historii, za radą przyjaciół postanowiłam poczekać aż "czas zrobi swoje" ale od początku...

Rok temu założyłam darmowe konto na portalu randkowym dla ludzi wierzących tuż przed sesją potrzebowałam modlitewnego wsparcia, o które tak ciężko na mojej uczelni..

Wraz z nowopoznałymi dziewczynami dzięki wspólnej modlitwie pokonałam trudności ciążące nade mną. - to prawdziwie wielki Kościół jednoczący szukających Jezusa z całego świata.
To jednak nie wszystko..

Przez ostatni rok poznałam tam wielu wspaniałych ludzi oraz odnalazłam jak mi się wydawało miłość życia. - brzmi niewiarygodnie? Cóż... zapewne można było się czegoś spodziewać -Tomas, bo o nim mowa, który potrafił w tak cudowny sposób opowiadać o swojej więzi ze stwórcą, czuły wyrozumiały..
Co się stało?
Anita, ostrzeżona przez inne urzytkowniczki portalu przesłała mi profile Tomka na portalach takich jak /.../ -chyba więc oczywiste czego naprawdę szukał...

Cóż jak widać ludzi chcących wykorzystać wiarę można spotkać wszędzie :(

Prócz złamanego serca i straconych nadziei nie było by "większego" problemu gdyby nie fakt że nieszczęśliwie podałam mu swoje dane osobowe i adres domowy - mieliśmy się spotkać we wrześniu..

Jednak po tym co wyszło na jaw straciłam do niego wszelkie zaufanie. Opisałam mu że proszę aby się więcej do mnie nie odzywał, lecz on wciąż dzwoni i nagabuje.
Mama mówi żebym zadzwoniła w tej sprawie na policję, jednak nie wydaje mi się to dobrym pomysłem - bo w końcu co miałabym im powiedzieć?

Już sama nie wiem co mam robić :(
A co Wy byście by zrobili na moim miejscu? -może macie jakieś pomysły na rozwiązanie tej sprawy?

Z góry dziękuję za każdą pomocną radę.

Kasia

Ostatnio edytowano So maja 14, 2011 10:13 przez jumik, łącznie edytowano 2 razy

Może nie podajmy tutaj takich adresów jak ten, gdzie znalazłaś jego profil - tak w razie czego. Wszystkie zmiany zaznaczyłem w kolorze ciemno-niebieskim.

Pt maja 13, 2011 23:33

Post Re: nietypowe znajomości - prośba o modlitwę.
katrix napisał(a):
Mama mówi żebym zadzwoniła w tej sprawie na policję,
jednak nie wydaje mi się to dobrym pomysłem - bo w końcu co miałabym im powiedzieć?
Miałabyś powiedzieć, że wciąż dzwoni i nagabuje, a prosiłaś, żeby się więcej do ciebie nie odzywał.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt maja 13, 2011 23:45

Post Re: nietypowe znajomości - prośba o modlitwę.
Dokładnie. Jeśli jednak bardzo nie chcesz iść z tym na policję to polecam jedną metodę (w moim przypadku okazała się skuteczna wobec kogoś, kto zachowywał się podobnie): nie odzywać się. Nie odbierać telefonów od niego, nie odpowiadać na smsy i ogólnie pokazać mu gdzie go masz. Jeśli zobaczy że nie ma żadnych szans i że cię zupełnie nie interesuje to się odczepi. A jeśli ewentualnie zadzwoni z innego telefonu a poznasz po głosie że to on to... sorry, za taką radę, ale czasami inaczej się nie da... potraktuj go krótkim a treściwym "spier..." i rozłącz się. Powinno pomóc.

Czego zdecydowanie nie robić: nie rozmawiać z nim, absolutnie nie tłumaczyć się, nie prosić, nie być grzecznym, miłym i uprzejmym bo uzna że najwyraźniej jeszcze ci na nim zależy i nie da ci spokoju.

So maja 14, 2011 8:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3 ]