|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Jest żal...
...ale czy jest przebaczenie?? Nie da się ukryć, i wcale nie chcę tego ukrywać, że otrzymałem święcenia diakonatu poza KRK. Czy sam fakt przyjęcia sakramentu od biskupa starokatolickiego świadczy o przekreśleniu mnie jako rzymskiego katolika? Może i tak jest, ale nie składałem wyznania wiary innego niż nicejsko-konstantynopolskie, gdyż Kościół jest jeden, któremu przewodzi Chrystus.
Nie wyparłem się wiary, no może trochę KRK wydał mi się nie ewangeliczny i bezduszny. Nikt nie jest bez winy i ja także. Czy mogłem się pomylić, czy moja decyzja zbyt pochopna o przejściu do innej wspólnoty chrześcijanskiej, mogła być błędem? TAK
Jest ogromny żal, ale czy będzie przebaczenie? Czy znajdzie się jakiś biskup, króry przygarnie marnotrawnego diakona?
|
| Pt lis 18, 2005 13:00 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie znam się na tym za bardzo.... ale przeciez KRK przyjmuje nawet księzy anglikańskich (razem z zonami), więc czemu miałby odrzucić Ciebie?
|
| Pt lis 18, 2005 13:08 |
|
 |
|
kefas_piotr
|
Witaj, uważam że jest to możliwe, ale po rozmowie z Biskupem, pod pewnymi warunkami, jakimi nie odpowiem, to już musisz dowiedzieć się podczas rozmowy , ale sądzę, że szczera rozmowa pomoże Ci wyjaśnić wszystkie sprawy, swoją drogą ponieważ Konferencja Episkopatu Polski przyjęła do realizacji kwestię Diakonatu Stałego, wręcz w Przysieku szkoli się już pierwszych 10 kandydatów do Diakonatu, więc może, jest dla Ciebie szansa na znalezienie właściwej drogi w Panu, czego Ci życzę:)
| Pt lis 18, 2005 13:27 |
|
|
|
 |
|
jo_tka
|
Prosiłabym o zadanie tego typu pytań biskupowi, nie na forum. Na forum nikt na to pytanie nie odpowie...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pt lis 18, 2005 16:31 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|