Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 15:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
 Jest żal... 
Autor Wiadomość
Post Jest żal...
...ale czy jest przebaczenie?? Nie da się ukryć, i wcale nie chcę tego ukrywać, że otrzymałem święcenia diakonatu poza KRK. Czy sam fakt przyjęcia sakramentu od biskupa starokatolickiego świadczy o przekreśleniu mnie jako rzymskiego katolika? Może i tak jest, ale nie składałem wyznania wiary innego niż nicejsko-konstantynopolskie, gdyż Kościół jest jeden, któremu przewodzi Chrystus.
Nie wyparłem się wiary, no może trochę KRK wydał mi się nie ewangeliczny i bezduszny. Nikt nie jest bez winy i ja także. Czy mogłem się pomylić, czy moja decyzja zbyt pochopna o przejściu do innej wspólnoty chrześcijanskiej, mogła być błędem? TAK
Jest ogromny żal, ale czy będzie przebaczenie? Czy znajdzie się jakiś biskup, króry przygarnie marnotrawnego diakona?

Pt lis 18, 2005 13:00
Nie znam się na tym za bardzo.... ale przeciez KRK przyjmuje nawet księzy anglikańskich (razem z zonami), więc czemu miałby odrzucić Ciebie?

Pt lis 18, 2005 13:08

Witaj, uważam że jest to możliwe, ale po rozmowie z Biskupem, pod pewnymi warunkami, jakimi nie odpowiem, to już musisz dowiedzieć się podczas rozmowy , ale sądzę, że szczera rozmowa pomoże Ci wyjaśnić wszystkie sprawy, swoją drogą ponieważ Konferencja Episkopatu Polski przyjęła do realizacji kwestię Diakonatu Stałego, wręcz w Przysieku szkoli się już pierwszych 10 kandydatów do Diakonatu, więc może, jest dla Ciebie szansa na znalezienie właściwej drogi w Panu, czego Ci życzę:)

Pt lis 18, 2005 13:27
Zobacz profil WWW

Prosiłabym o zadanie tego typu pytań biskupowi, nie na forum. Na forum nikt na to pytanie nie odpowie...

Pt lis 18, 2005 16:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 4 ]