Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 18:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 pomoc materialna- jałmużna dla ubogich 
Autor Wiadomość
Ja zawsze( w miare możliwości) pomagam potrzebującym kupując i dająć im jedzenie, uważam iż jest to najlepsza forma pomocy jeśli jest to osoba której nie znam.Gdybym takiej osobie dał kilka złotych nie miał bym pojęcia na co wyda.A tak mam pewność że chociaż przez najbliższe godziny nie będzie taka osoba chodzić głodna.

So lip 04, 2009 13:50

No tak, Mateuszu IV, ale widząc na przykład pijaka, kupujesz mu jedzenie, żeby resztę środków mógł śmiało przeznaczyć na alkohol, na pogłębianie swego nałogu?

So lip 04, 2009 14:12
Ale ja nie miałem na myśli pijaków takim ludziom bym nie kupił jedzenia ponieważ uważam że taką osobą powinna się zainteresować izba wytrzeźwień.

So lip 04, 2009 14:20

Post Dobrze mówicie
A ja sprawę uprościłem- jak mam, to dam. Każdemu. Jak prosi, to znaczy, że nie ma ochoty sprzedać mi kiziora pod łopatkę- czyli- dobry chrześcijanin. Widocznie potrzebuje. A czy pogłębi, czy nie pogłębi sobie nałogu- nie bądź Pan królem Kanutem. (duński król, który chciał oddziaływać na przypływy morskie, stając im na drodze)

N lip 05, 2009 0:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2