Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 8:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
 Antypapieska kreskówka 
Autor Wiadomość

Wybrałem antyklerykał, bo mnie to najbardziej uderzyło. Na inne mogę machnąć ręką, ale na to nie.
Jak już napisałem - dopóki nie mam pewności, że ta kreskówka obraża Kościół, nie mam powodów do protestowania

Cytuj:
Bo potrafią być tolerancyjne i podchodzić z dystansem do sprawy. A nie tak jak, tfu, katolicy.

O nie, to raczej niektóre środowiska katolickie od razu stosują bojkoty i protesty. Bez generalizacji
Swoja drogą, nie bądź takim chamem i nie opluwaj innych

Pt mar 23, 2007 22:36

Niemniej jednak jeśli chodzi o bojkoty czegokolwiek "złego" to przodują w tym katolicy i tu się nie ma co oszukiwać.

A obrażanie uczuć religijnych? Sory, dla mnie to bzdura. Za czasów gdy jeszcze czułem się katolikiem oglądałem South Park wyśmiewający się z papieża, religii, ksieży i wszystkiego. I jakoś żadne moje uczucia religijne nie zostały obrażone. Trzeba umieć podchodzić do spraw z dystansem i pewne rzeczy zrozumieć. Ale to lata nauki.

Pt mar 23, 2007 22:43

I popatrzcie kogo macie po swojej stronie - opamiętajcie się.

Pt mar 23, 2007 22:46
Zobacz profil WWW

Grzegorz, późno już. Połóż się, k plz thx.

Pt mar 23, 2007 22:53

Dobra, racja, przesadziłem, przepraszam.

Ok :)

Cytuj:
A obrażanie uczuć religijnych? Sory, dla mnie to bzdura

Ale jednak jestem zdania, że uczucia religijne innych należałoby szanować

Cytuj:
Za czasów gdy jeszcze czułem się katolikiem oglądałem South Park wyśmiewający się z papieża, religii, ksieży i wszystkiego

Może nie na przykładzie South Parka, ale mam jednak poodbny stosunek do Twojego
Dla mnie obrazą papieża byłoby np. publiczne nazwanie go ch* czy coś tego typu. To byłaby obraza, bez dwóch zdań. Ale coś w stylu South Parka? Dla mnie osobiscie to nie obraza

Pt mar 23, 2007 23:12

Ale jednak jestem zdania, że uczucia religijne innych należałoby szanować

No ba. I to nie tyle religijne co i wyznaniowe i światopoglądowe. Ale sam dobrze napisałeś co mogłoby być taką obrazą. Wyzwiska, szykany itp. Ale nie jakaś bajka, nie krzyż z genitaliami, nie przewrócony papież. Ludzie, opamiętajcie się trochę, chociaż troszeczkę.

Co do tej bzdury - miałem na myśli to, że nie da się tak łatwo NAPRAWDĘ obrazić uczuć religijnych. Bo dla jednego obrazą będzie już samo to, że ktoś publicznie skrytykuje kościół.

Mnie może obrażać (ale nie obraża ino denerwuje, nie mogłem innego przykładu znaleźć) wychodzenie katolików na ulice w Boże ciało i paradowanie po mieście. Jednak jakichś szopek wielkich z tego nie robie bo jakoś tak mam większe zmartwienia.

Proponuję Grzegorzowi i innym zajęcie się ważniejszymi sprawami. Może w Waszej okolicy jest jakiś dom dziecka, któremu trzeba pomóc? Może jakiś chory człowiek potrzebuje na leki? Może jakaś rodzina potrzebuje żywności i odzieży? Tak tylko sugeruję Wasz problem w porównaniu z tymi to błahostka.

Pt mar 23, 2007 23:24

No, ale tak, rozumiem. Wtedy musielibyście ruszyć odwłok i trochę bardziej się napracować. Łatwiej jest siedzieć w domu i pisać maile.

Pt mar 23, 2007 23:25

Tak się zkłada, że w doktrynie katolickiej najważniejszy jest Bóg. Bóg jest głową Kościoła. Obrzucanie Kościoła błotem to także atak wymierzony w Boga. Na szczęście nie musze sie kierować twoją fałszywą moralnością która innym coś karze a sama nic nie robi. Skoro dom dziecko jest dla ciebie taki ważny, leć tam teraz! Sprawdź czy wszyscy mają się dobrze. Sprzedaj wszystko co masz i żebraj dla nich pieniądze. Ale już! Każdy twój następny post potraktuję jako gardzenie sierotami. Bo skoro są uważasz, że trzeba do nich iść to idź. I nie siedź na forum tracąc czas dany tylko raz.

Pt mar 23, 2007 23:33
Zobacz profil WWW

Świat nie składa się tylko z chorych fizycznie i psychicznie. Jest gro osób cierpiących duchowo (czego skrajnymi przypadkami są opętania) a o których tak na dobrą sprawę nigdy się nie wspomina. Religia ex definitione dotyczy właśnie sfery duchowej .T ak samo jak billboardy przy autostradzie rekalmują np. sieć sklepów które dotyczą sfery czysto egzystencjalnej tak procesje w Boże Ciało są manifestacją istnienia Boga , jego troski o wiernych .

Pt mar 23, 2007 23:41

Cytuj:
Anyway, czemu środowiska satanistyczne nie bojkotowały Pasji gdy wchodziła do kin? Albo jakiekolwiek inne wyznania? Bo potrafią być tolerancyjne i podchodzić z dystansem do sprawy. A nie tak jak, tfu, katolicy.

Prosiłbym cię o zastanowienie się nad kolejna wypowiedzia twoja bardziej dogłębnie.
Jestem katolikiem także i ToMu o ile mi wiadomo jak i Kamyk.
Na podstawie jednej strony którą zaprezentowal i to dość sensownie Grzegorz P. stwierdzasz, iż katolicy to "tfu,katolicy".

Nie zabraniaj sprzeciwiać się komus kto ma wiadomosci których my byc może nie posiadamy emisji czegoś co z samej reklamy widac, jak i mody jaka panuje w dzisiejszych czasach, że celem jest tutaj powszechny ubaw z katolicyzmu.

Mroczny Pasażer
Cytuj:
Za czasów gdy jeszcze czułem się katolikiem oglądałem South Park wyśmiewający się z papieża, religii, ksieży i wszystkiego.

Jak widać to był początek końca.
Nie ma czym się chwalic. Podkreśliłeś tylko tutaj to, że jednak jakis wpływ destrukcyjny na katolika takiego rodzaju filmidła mają.
Sam przyznałes, że Soutth Park wysmiewa religię, papieża...

Czasem zdrowy rozsadek jednak podpowiada to i owo.
Jeśli pojawiają się głosy tych co obejrzeli film i mają jego obraz, i nam go przekazuja nie widze problemu w tym by zaufać takim osobom.

Co innego jest z propaganda tylko po to rzucana by byc stronnikiem bez dowodów.
Takie gromy zawsze rzucają ci co chca manipulować ludźmi. Łatwo jest pogrozić i wskazać kozła ofiarnego.
Lepiej jednak polegać na pewnych dowodach.Pochopnie nie rzucać oskarżeń.
Popsuc komus opinie jest łatwo bradzo a trudno naprawic potem.

Chrzescijanina obowiązkiem jest miłować.Nam nie wolno nienawidzić.
:lol:

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

Pt mar 23, 2007 23:41

Pt mar 23, 2007 23:49
Zobacz profil WWW

Grzegorz: skąd wiesz, że tego nie robię? So stfu, plz k thx.

Bartosz: dla mnie Boże ciało to raczej chęć pokazania się "jacytomyniejesteśmywierzacy".

Mieszek:

Cytuj:
Prosiłbym cię o zastanowienie się nad kolejna wypowiedzia twoja bardziej dogłębnie.
Jestem katolikiem także i ToMu o ile mi wiadomo jak i Kamyk.
Na podstawie jednej strony którą zaprezentowal i to dość sensownie Grzegorz P. stwierdzasz, iż katolicy to "tfu,katolicy".

Czytaj dokładniej wcześniejsze moje posty k plz thx.

Cytuj:
Nie zabraniaj sprzeciwiać się komus kto ma wiadomosci których my byc może nie posiadamy emisji czegoś co z samej reklamy widac, jak i mody jaka panuje w dzisiejszych czasach, że celem jest tutaj powszechny ubaw z katolicyzmu.

A co to nie można się śmiać z katolicyzmu? Jakiś zakaz pisany jest, ke? Z satanistów, krishna, liberałów i gejów można, ale katolicyzm jest świętą krową?

Cytuj:
Jak widać to był początek końca.
Nie ma czym się chwalic. Podkreśliłeś tylko tutaj to, że jednak jakis wpływ destrukcyjny na katolika takiego rodzaju filmidła mają.
Sam przyznałes, że Soutth Park wysmiewa religię, papieża...

Jaki wpływ destrukcyjny? Gdzie ja to przyznałem? Człowieku, pokaż mi gdzie w moich postach wyczytałeś takie słowa!

Cytuj:
Jeśli pojawiają się głosy tych co obejrzeli film i mają jego obraz, i nam go przekazuja nie widze problemu w tym by zaufać takim osobom.

Rozumiem, że jak ja powiem, że mam nakręcony film świadczący o tym, że Jezus była kobietą to tez będziesz miał powody do tego by mi zaufać?
Z Twojej wypowiedzi wynika, że zaufasz.

Pt mar 23, 2007 23:49

Jedyne co wolno nienawidzić to grzech, a szkalowanie Kościoła jest nim bez wątpienia

Pt mar 23, 2007 23:53

Obrażanie przez księdza żony prezydenta również.

Whatever.

Pt mar 23, 2007 23:54

Nie przyznałeś ale to sugeruje twoja wypowiedź. Byłeś katolikiem - już nie jesteś. I właśnie stąd obecny protest, by ratować ludzi zanim skończą jak ty.

Pt mar 23, 2007 23:55
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona