Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 15:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Czy Bóg kocha homoseksualistów??? 
Autor Wiadomość

Post Re: ....
dominikb napisał(a):
Życie każdego człowieka to ciągłe wybory.. ponieważ człowiek ma wolną wolę. Jeśli zaś chodzi o cierpienie... to jest ono wpisane w życie ludzkie... i tylko przez krzyż dojdziemy do nieba.
Ja nie chce kreowac siebie na męczennika.. chciałem tylko zwrócić uwagę, iż nie wszyscy dotknięci homoseksualnymi odczuciami to "margines".
Marginesem są właśnie ludzie, któzy z góry przekreślają drugiego człowieka...
Ktoś kto ma w sobie odczucia homoseksualne nie zawsze popełnia czyny homoseksualne!!
Ale i tak tego nie zrozumiecie..
Pozdrawiam

Dominiku,

Ja ci poradzę podobnie jak Lucyna.
Biblia opisuje przypadki cudownych uzdrowień, o których Jezus mówi: "Twoja wiara cię uleczyła".
Musisz wierzyć, że jedynie Jezus może cię wyciągnąć z tego dołu śmierci, bo jestem przekonany absolutnie, że On już by chciał Cię uleczyć, lecz ty go do siebie nie dopuszczasz. On jest jedynym lekarstwem.

Ja jestem świadectwem Dominiku, bo mnie uzdrowił i dał "serce z ciała".

Śr kwi 11, 2007 22:16

Pt kwi 13, 2007 16:04
Normalne było by uczucie miłości braterskiej, czyli takiej, jaką kochają się rodzeni bracia lub siostry.

W "miłości braterskiej" jak to ująłeś - tak, ale my o takiej miłości nie rozmawiamy. Myślałem, że jasne jest iż uczucie dwojga zakochanych w sobie osób jest czymś zgoła innym niż uczucie np matki do syna. Widocznie dla ciebie to jedno i to samo.... A może po prostu bys chciał odebrać gejom prawo do wzajemnego się kochania i obdarzania partnerskim uczuciem tak jak to robią heteroseksualiści?

Mark Zubek napisał(a):
W takim ( prawdziwym i szczerym ) uczuciu, nikt nie potrzebuje
umowy małżeńskiej, związku partnerskiego,itp.

Oczywiście, że nie. Ale skoro tak to niech heteroseksualiści nie biorą ślubów, niech nie rejestrują swoich cywilnych związków. Bo po co? Wg twojej logiki... Otóż czym innym jest uczucie, a czym innym jest pragmatyzm w kwestii przepsisów prawnych i życia codziennego - tu pewne unormowania są jak najbardziej potrzebne. Dlatego geje dążą i nie zaprzestaną dążyć do pełnego zrównania ich związków na płaszczyźnie prawnej we wszystkich możliwych aspektach.

Mark Zubek napisał(a):
Jeśli homoseksualista potrafi kochać w taki sposób to jest to
nie tylko z pożytkiem dla niego, ale też dla osoby przezeń kochanej.

Myślę, że każdy potrafi kochać w taki sposób i orientacja seksualna nie ma tu nic do rzeczy, bo nie odgrywa tutaj żadnej roli. Każdy przecież ma rodzinę, przyjaciół, pewne bliskie osoby, które obdarza większą troską, być może nawet miłością braterską. Takie osoby mają geje, heterycy, wszyscy. Tak więc geje mają znajomych do obdarzania ich takim uczuciem, tak jak wszyscy mają kogoś takiego, ale to nei przeszkadza, aby geje nie mieli swoich partnerów, których kochają miłością partnerską, z pożądaniem fizycznym i o wiele głębszym emocjonalnie niż to ma miejsce w przypadku relacji w uczuciu czysto braterskim (jak to ująłeś).
Zresztą kim ty jesteś, aby komukolwiek odbierać prawo do realizowania się w takiej miłości? Na szczęście nie decydujesz o niczym.

Mark Zubek napisał(a):
Znaczy to zwycięstwo "homo" nad "seksualistą".

Jeszcze żaden człowiek nie wyszedł dobrze (w sensie zdrowia psychicznego) walcząc ze swoimi naturalnymi pragnieniami wpisanymi w jego organizm i umysł. Negowanie własnej integralnej i nierozerwalnej sfery seksualnej zawsze się kończy nerwicami, depresjami, załamaniami. Nie ma nic gorszego dla psychiki człowieka niż wstręt do własnej seksualności - dodam wstręt, który takie jak ty typki chciałyby wpoić gejom i lesbijkom i się wielce oburzają, gdy patrzą, że geje i lesbijki czują się znakomicie ze swoją seksualnością, totalnie na równo wobec heteryków. I chyba to cię tak mierzi.

N kwi 15, 2007 9:43
Co to jest milosc?

Zapewne każdy by odpowiedział na to pytanie troszkę inaczej - zgodnie ze swoim postrzeganiem miłości. Wątpię, aby znalazły się choćby dwie osoby, które by podały identyczne definicje. Jest to kwestia subiektywna, kwestia naszych indywidualnych percepcji. Nie ma jednej uniwersalnej definicji miłości. Każdy może i interpretuje to pojęcie trochę inaczej, gdyż nikt nie jest jednakowy.

Lucyna napisał(a):
przemo napisal - "Homosekauliści to normalni ludzie, którzy potrafią się kochać i obdarzać miłością tak samo jak i heteroseksualiści" (bledu w pisowni nie poprawiam)

Na ten cytat odpowiadam kategorycznie - Nie!

I bardzo dobrze. Każdy ma prawo do własnego zdania :) Czytałem trochę twoich postów tu i ówdzie i byłbym bardzo zdziwiony, gdybyś odpowiedziała inaczej. Nie zgadzam się z tobą kompletnie, uważam, że twoje osądy są niesprawiedliwe i wysoce krzywdzące, natomiast patrząc na to z punktu widzenia metodologii i dedukcji postępujesz jak najbardziej słusznie, idąc wytartą ścieżką twojego subiektywnego światopoglądu jaki sobie ustaliłaś w oparciu o pewne filozofie, które ja np bardzo wysoce potępiam.

Lucyna napisał(a):
Co to jest w takim razie normalnosc?

Czysto subiektywnym i względnym pojęciem, zależnym od kultury, danej społeczności, wychowania, otoczenia w jakim się znajdujemy, światopoglądu. Co innego może być normalne i nienormalne dla ciebie i co innego dla mnie.

N kwi 15, 2007 9:53

To chyba niezbyt dobra odpowiedź. Dla mnie normalność to jest wszystko co jest wytworem natury i istnieje bez ingerencji sił trzecich ( np. człowieka).
Byty występujace rzadko w naturze są też naturalne - czterolistna kończyna, perły,diamenty ze skazą itd. Ludzie leworęczni, rudzielce to też mniejszość ale czy można powiedzieć , że nie są normalni??? Ale dla fanatyków liczy się tylko Biblia.Autorytety medyczne są OK, pod warunkiem ,że nie podważają tzw. prawa naturalnego ( cokolwiek to jest) i świętych nakazów bibilijnych.
Nauka, nauką a prawda musi być po ichniej stronie. Dlatego odpuść sobie dyskusję z Lucyną , fanatyzm i rozsądek nie idą w parze.

N kwi 15, 2007 16:19

Powiem ci coś, Joten: gdyby nie Bóg, Ciebuie tez by nie było. nawet, jak jestes zakręcony jak słoik na zimę, to Pan Bóg nie zamierza Cie usmiercać. On NAPRAWDE KOCHA WSZYSTKICH. Nienormalne jest tylko myślenie o katolikach jako o oszołomach, którzy wszystko, zrobia, aby prawda była po ichniej stronie...
Daj spokój, bracie, zycie jest za krótkie - tu, na ziemi - żeby sobie nawzajem psuc nerwy.. :-)

Wt kwi 17, 2007 7:20

I wy chcecie dać odpowiedź na to pytanie ??? Nie wiem, co u was podziwiać...

synek

Wt kwi 17, 2007 20:53

hmm, mysle że tak.
w pierwszej kolejności tych umięśnionych i po solarium :)

Wt kwi 24, 2007 19:39

Homoseksualizm jest ciężkim grzechem , gdyż godzi w porządek ustanowiony przez Stwórcę .

Pn kwi 30, 2007 16:28
Zobacz profil WWW

Homoseksualizm jest ciężkim grzechem , gdyż godzi w porządek ustanowiony przez Stwórcę .

A nie jest przypadkiem częścią tego porządku?... Bo skąd się biorą homoseksualiści ?

Pn kwi 30, 2007 16:36

Anowi napisał(a):
A nie jest przypadkiem częścią tego porządku?... Bo skąd się biorą homoseksualiści ?
Tego nie wie nikt......
A jak kolega Anowi jest katolikiem, to powinien wiedzieć, że Krk twierdzi coś absolutnie przeciwnego - homoseksualizm nie jest grzechem :)
Grzechem jest seks homoseksualny.
A jeśli kolega nie jest katolikiem i uważa to jednak za grzech, to powiem tak: Bóg jak najbardziej kocha grzeszników :)

Pn kwi 30, 2007 17:12

Nadal twierdzę ,że grzechem .Dla przypomnienia -grzechy homoseksualne zwane są inaczej sodomskimi, które uważane są za ciężkie wykroczenia moralne.Zostały też napiętnowane w Objawieniu Bożym.Wyrazem tego jest opis tych wykroczeń popełnianych przez mieszkańców Sodomy i kary , jaką z tego powodu zostali dotknięci przez Boga [por.Rdz 19, 4-29,2 P 2, 6;Jud 7 ;Ap 11,8]

Pn kwi 30, 2007 20:02
Zobacz profil WWW

Anowi napisał(a):

Homoseksualizm jest częścią porządku ustanowionego przez naturę.Tak jak leworęczność.I nic tego nie zmieni , nawet katolicka nauka o grzechu.Bo niby dlaczego Bóg ( gdyby istniał) miałby sankcjonować taki porządek??Ok, już wiem - niezbadane są ścieżki Pana.

Pn kwi 30, 2007 20:12

Nadal twierdzę ,że grzechem.
Prywatnie? - Wolno Ci :)
Natomiast nie możesz twierdzić, że Kościół naucza, że homoseksualizm jest grzechem bo nie jest to prawdą. Wedle Kościoła grzechem jest seks homoseksualny.
Anowi napisał(a):
Dla przypomnienia -grzechy homoseksualne zwane są inaczej sodomskimi, które uważane są za ciężkie wykroczenia moralne.Zostały też napiętnowane w Objawieniu Bożym.Wyrazem tego jest opis tych wykroczeń popełnianych przez mieszkańców Sodomy i kary , jaką z tego powodu zostali dotknięci przez Boga [por.Rdz 19, 4-29,2 P 2, 6;Jud 7 ;Ap 11,8]

Błędnie zwane grzechem sodomskim.
Z przytoczonych przez ciebie cytatów biblijnych żaden nie odnosi się do tematyki homoseksualnej, bo wszystkie tyczą się S&G, które nie zostały zniszczone z powodu homoseksualizmu - Bóg obiecał je oszczędzić gdyby znalazło się tam choć 5 "sprawiedliwych duszyczek" - naprawdę sądzisz, że tam wszyscy, włącznie z dziećmi byli homoseksualistami? Reszta tutaj, bo nie chcę drugi raz pisać tego samego: viewtopic.php?p=239487#239487

Pn kwi 30, 2007 20:52

jakiego stwórcę? Gdzie on jest?

Pt maja 04, 2007 10:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 102 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona