Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 13:08

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona
 Islam zagrożeniem dla wolności zachodu ? 

Czy uważasz, że Islam zagraża wolności poństwom zachodu ?
Ankieta wygasła Cz sie 01, 2013 18:00
TAK, ISLAM JEST ZAGROŻENIEM ! 70%  70%  [ 28 ]
NIE, ISLAM NIE JEST ZAGROŻENIEM ! 25%  25%  [ 10 ]
NIE WIEM, NIE MAM ZDANIA ! 5%  5%  [ 2 ]
Liczba głosów : 40

Islam zagrożeniem dla wolności zachodu ? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Islam zagrożeniem dla wolności zachodu ?
Jeśli macie zamiar kontynuować rozmowy w takim kpiarskim tonie, to miejcie świadomość, że wszystkie one skończą na śmietniku.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz lip 18, 2013 22:11

Hosi napisał(a):
Już niedługo Ty i Tenkred bedziecie gnic w pudle za praktykowanie chrzesciajnstwa. Wtedy dopiero pojdziecie po rozum do głowy i zaczniecie błagać o szariat

Hm, on tam jeszcze emotkę dołożył. Zapewne ironicznie.

Orkiestra!

Cz lip 18, 2013 22:50
Moderator

Tylko dlaczego mieliby błagać o szariat? O ile dobrze pamiętam, tam chodziło o pewne trendy w społeczeństwach Zachodu, które prowadzą do ograniczenia wolności praktyk religijnych (np. zakaz noszenia chust i/lub symboli religijnych), a szariat mógłby wtedy stać się gwarantem tej wolności.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz lip 18, 2013 23:02
Czy islam jest zagrożeniem dla wolności Zachodu? Z pewnością, ale to tylko część prawdy. Islam jest także zagrożeniem dla rozumu i elementarnego poczucia człowieczeństwa.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14295922,Norwezka_zglosila_w_Dubaju_gwalt__Zgodnie_z_prawem.html#TRrelSST

Cz lip 18, 2013 23:49

Soul33
Widzę, że Twoje poczucie wolności religijnej mija się z prawami człowieka.
Temat pedofilii odrzucasz mimo, że sam Hosi bronił zaciekle seksu z 9 latką, jako z osobą dojrzałą płciowo.
Przytakujesz na teksty propagujące męski szowinizm Hosiego, który jasno określił, że mężczyzna stoi na kobietą.
Tu nie chodzi kolego szanowny czy my z czegoś kpimy tylko, że to "coś" poniża ludzi, gwałci małe dzieci, gwałci kobiety i posądza je o seks pozamałżeński. To cos to islam, a odłamy umiarkowane jak sufizm są tutaj omijany z racji ich podejścia do religii.
Na tymn forum mam takie same prawo udowadniać, że ta religia jest kłamstwem, jak ktoś inny ma prawo obalać religię chrześcijańską.
Problem Twój to to, że Hosi gra pod Twoim nosem jak np. Choudary bawi się Wielką Brytanią w myśl poprawności politycznej.
Pamiętasz jak Jezus mówił, że jego słudzy bili by się o niego? To jak to ma się teraz do złego nastawienia do islamu, skoro sam Jezus w ramach zwalczania zła użył by sług.

Pt lip 19, 2013 11:02
Moderator

Większość tych słów kierujesz pod zły adres, ponieważ ja się nie angażuję w te dyskusje. Wyżej tylko zauważyłem, że wbrew waszym sugestiom, przytoczona wypowiedź nie miała agresywnego charakteru - co w tym przypadku mogłoby być podstawą do reakcji ze strony moderatorów - lecz chodziło w niej o coś zupełnie innego.

Poza tym chciałbym zauważyć, że istnieją różne fora w sieci, na których można rozmawiać w bardzo różny sposób. Tutaj chcielibyśmy jednak, aby dyskusje na temat innych religii były pozbawione obrażania. Oraz nie toczyły się w formie ciągłych wzajemnych przepychanek, jak to ostatnio wygląda.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lip 19, 2013 16:38

Przytoczona wypowiedź była przede wszystkim kompletnie oderwana od rzeczywistości, ale doskonale oddawała stan umysłu fascynata islamu, który nie potrafi sobie wyobrazić wypierania religii (czy to przez kulturę laicką, czy to przez konkurencyjne wyznanie) bez użycia przemocy, możliwie przemocy stosowanej w majestacie prawa.

Orkiestra!

Pt lip 19, 2013 16:56

Soul33
Przytoczona wypowiedź to jest jak dla mnie najmniejszy problem i świadczy tylko o "poczuciu humoru" Hosiego, dość ponurego, bo w ramach takijji ... chyba :D

Tu chodzi o problem pedofilii istniejący legalnie w islamie, którego Hosi broni zaciekle. Stawia tezy jakoby 9 latka była już dojrzała płciowo. Więc jak to jest Soul33? Normalna to religia, która zezwala na taki saks, bo nie zaprzeczysz, że problem nie istnieje skoro Hosi sam tak twierdzi.
Gdyby Hosi twierdził, że problem jest, ale on się z tym nie zgadza to sprawa jest rozwiązana. [...] stąd moje zabiegi wcześniejsze u modków o zbanowanie delikwenta, bo w tym miejscu przekroczył wszelkie granice.

Ostatnio edytowano Pt lip 19, 2013 21:47 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

.

Pt lip 19, 2013 20:30

Bany banami, a zostawić go można, tylko pilnować jak osy w pokoju i wytykać mu nie dość gładką takijję. Żeby wszyscy wiedzieli, co islam robi z ludźmi... przynajmniej w swojej współczesnej odmianie.

Orkiestra!

Pt lip 19, 2013 20:44
Moderator

akbar, przecież już to kiedyś omawialiśmy.
Hosi napisał(a):
Moje stanowisko jest zgodne w tej sprawie z prawem kraju w którym żyję.
viewtopic.php?p=742081#p742081

Karalne jest też oskarżenie innych o czyny karalne, jak np. popieranie pedofilii.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lip 19, 2013 21:46

Soul33

akbar przede wszystkim nie rozumie regulaminu oraz prostych zdań.

W takim układzie nie ma sensu tłumaczenie,cytowanie.Jak ktoś edukował się na filmikach jołtubowych i prasie brukowej, to chocbyś przytaczał najwybitniejszych ekspertów od Islamu wypruwając sobie przy tym flaki, to i tak nie dotrze.Takie twierdzenia jak :legalna pedofilia w Islamie,czy uznanie za niemozliwe azeby dziewczynka 9 letnia była dojrzała płciowo(tzn miałą miesiączke),dyskwalifukują delikwenta ostatecznie.Lurker w przeciwienstwie do akbara przynajmniej przyznał sie że jest "prostym chłopem",tak więc jemu taką niewiedzę mozna jeszcze wybaczyć.

Pozdrawiam.

So lip 20, 2013 5:21

Hosi
Cytuj:
Takie twierdzenia jak :legalna pedofilia w Islamie,czy uznanie za niemozliwe azeby dziewczynka 9 letnia była dojrzała płciowo(tzn miałą miesiączke),dyskwalifukują delikwenta ostatecznie.

Po pierwsze kolego to sam przyznałeś, że zgadzasz się na pedofilię w danym kraju, gdzie jest legalna! Jest to dla mnie nie od pomyślenia i nie zasłaniaj się tutaj regulaminami czy prostymi zdaniami.
O legalnej pedofilii w islamie świadczą wypowiedzi sami duchownych islamskich tłumaczących legalność tych stosunków. Nie ja sobie to wymyśliłem tylko Hadisy.
Ile statystycznie dziewczynek 9 letnich jest dojrzała płciowo? Dojrzała, czyli rozwinięta miednica do rodzenia i dojrzała mentalnie, a nie kolego fakt otrzymania 1. miesiączki!

Soul33
Cytuj:
akbar, przecież już to kiedyś omawialiśmy.
Hosi napisał(a):
Moje stanowisko jest zgodne w tej sprawie z prawem kraju w którym żyję.

Czy Ty Soul33 jestes rzeczywiście tak naiwny? Jesli dany kraj uznaje za legalne wycinanie łechtaczki, aby kobieta nie zaznawała przyjemności to także uznasz to za normalne? Kanibalizm także uznajesz za normalny?
Zyjesz w XXI wieku, jesteś osoba wykształconą mająca pojęcie o krzywdzie jaka dzieje się dzieciom 9 letnim narażonym na seks, a zachowujesz się jak VII Arab, bo takie prawo tam obowiązuje przecież.
I nie strasz mnie prawem, bo i ja Ciebie nie straszę, ale Ty kolego masz narzędzia do banowania, nie ja, a przy najmniej do wycinania słówek.

So lip 20, 2013 8:05

Hosi napisał(a):
Lurker w przeciwienstwie do akbara przynajmniej przyznał sie że jest "prostym chłopem",tak więc jemu taką niewiedzę mozna jeszcze wybaczyć.

Cóż za obrzydliwy przykład chłopofobii. ; )

Hosi napisał(a):
Takie twierdzenia jak :legalna pedofilia w Islamie,czy uznanie za niemozliwe azeby dziewczynka 9 letnia była dojrzała płciowo(tzn miałą miesiączke),dyskwalifukują delikwenta ostatecznie.

Nie, proszę kolegi, dojrzała płciowo kobieta to taka, u której rozwinęły się trzeciorzędne cechy pcłciowe: owłosienie łonowe i biust.

Orkiestra!

So lip 20, 2013 8:40
Akbar napisał(a):
Jesli dany kraj uznaje za legalne wycinanie łechtaczki, aby kobieta nie zaznawała przyjemności to także uznasz to za normalne? Kanibalizm także uznajesz za normalny?

Ochłoń i przeczytaj jeszcze raz, jakie jest stanowisko @Hosi.
Hosi napisał, że jego stanowisko jest zgodne z prawem kraju w którym żyje, czyli że seks z osobą powyżej 15 roku życia nie jest pedofilią i nie ma znamion przestępstwa, o ile odbywa się za zgodą obu stron. Ja się mogę zgadzać z prawem kraju w którym żyję, regulującym takie przestępstwo, jakim jest kradzież. Nie daje to nikomu prawa do nadinterpretacji, że gdyby prawo w jakimś Honolulu inaczej definiowało kradzież, to że jest to dla mnie normalne, bo przecież zgadzam się z regulacjami kraju w którym żyję, więc według logiki Akbara zgadzam się z rozwiązaniami wszystkich krajów całego świata odnośnie kradzieży. To tylko Twoja zła wola.

Akbar napisał(a):
Ile statystycznie dziewczynek 9 letnich jest dojrzała płciowo? Dojrzała, czyli rozwinięta miednica do rodzenia i dojrzała mentalnie, a nie kolego fakt otrzymania 1. miesiączki!

Co to znaczy dojrzała mentalnie? Dojrzałość mentalna i dojrzałość płciowa to dwie inne bajki. WIęc jeżeli pytasz o dojrzałość płciową kobiety, nie pisz w odpowiedzi o dojrzałości mentalnej...

So lip 20, 2013 10:53

akbar napisał(a):
Po pierwsze kolego to sam przyznałeś, że zgadzasz się na pedofilię w danym kraju, gdzie jest legalna! Jest to dla mnie nie od pomyślenia i nie zasłaniaj się tutaj regulaminami czy prostymi zdaniami.

Temat był wałkowany nie raz,a ty dalej swoje.

Cytuj:
O legalnej pedofilii w islamie świadczą wypowiedzi sami duchownych islamskich tłumaczących legalność tych stosunków.

W żadnym kraju nie funkcjonuje prawo które klasyfikuje pedofilie jako legalną.
Na czym polega kruczek akbara?
Zobaczmy.
Przenosi definicję z naszego systemu prawnego jako pewien wzorzec i punkt odniesienia do innego systemu i tym samym wychodzi mu,że w Islamie funkcjonuje legalna pedofilia.Iscie "szatańska"metodyka.
Jak widac akbar dalej nie chwyta tematu.No cóż, trzeba sie z tym pogodzić :)

lurker napisał(a):

Cóż za obrzydliwy przykład chłopofobii. ; )

W stylu Lurkera.
Iscie kłamliwy zarzut "chłopofobii"Nic dodać nic ująć,po prostu On :D

Cytuj:

Nie, proszę kolegi, dojrzała płciowo kobieta to taka, u której rozwinęły się trzeciorzędne cechy pcłciowe: owłosienie łonowe i biust.

Dziewczynka dojrzała płciowo to ta, która jest zdolna do rozrodu.Prawo naturalne.
I tak:
Cytuj:
Pierwsza miesiączka (menarche) wyznacza początek okresu dojrzałości (występuje ok. 12–13 roku życia),

Wiki
oraz:
Cytuj:

Co to znaczy, że mam już miesiączkę?
Po pierwsze znaczy to, że od tego momentu możesz mieć dzieci. Możesz zajść w ciążę. Ale oczywiście znaczy to o wiele więcej.

Zródło:http://www.miesiaczka.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=22
Lurker, daj spokój ;)

Val napisał(a):
Co to znaczy dojrzała mentalnie? Dojrzałość mentalna i dojrzałość płciowa to dwie inne bajki. WIęc jeżeli pytasz o dojrzałość płciową kobiety, nie pisz w odpowiedzi o dojrzałości mentalnej...

Daj spokój Val,to dla niego za trudne :)

So lip 20, 2013 11:35
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona